Autor |
Zpráva |
Reve
Major
Registrován: 17 říj 2010, 15:23 Příspěvky: 452 Bydliště: Praha / Plzeň / Kaznějov / Livingston UK
|
 Re: Upgrade od Airsoft guns
8400 To se vyplatí  Mam SRCčkovou mrchu s hliníkovym mechem novou hop komorou gumou a brkem. A mam takovej pocit že mi T.dog říkal že to má taky k těm 130m/s ruku bych za to do ohně nedal ale zase můžu s klidnym svědomim říct že mam zbraň připravenou k dalšímu o hodně silnějšímu upg a dal jsem za to daleko míň peněz
_________________ NEUMÍŠ NIC!!!
|
29 kvě 2012, 11:30 |
|
 |
|
Daven
Moderátor
Registrován: 16 úno 2009, 19:11 Příspěvky: 1271 Bydliště: Chrudim a Praha
|
jen pro zajimavost jsem nasel cenu dilu na eshopu, ty vychazeji na 5390kc + 990 tlumic + kule a postu takze prace klidne muze vyjit na odhadem +-1500kc (zalezi kolik pytlu kuli bylo objednano). Coz neni malo ale odpovida to sazebniku: http://www.airsoftguns.cz/page.php?&form=servisSekt0r píše: inac vymenene dieli : Rotacni vodic pruziny pro mechabox v2 - 230kc Pruzina 130 - deeepfire 280kc New Bore Up set valce M16A2 - 2100kc Titanovy pist - polovicne zuby - 290kc Raminko podavace SHS - mech v 2 - 100kc Zpozdovaci vacka SHS - 60kc Inoxova 6,04 mm hlaven M16A1/A2/AUG - 990kc Silikonova Hop-up gumicka Systema - 190kc Dlouhy motor SHS - vysokozatezovy - 750kc Univerzalni MOS FET - 400kc ( Tlumic hluku SOCOM - 990kc, cena instalacie , gulicky ) 8400Kč
_________________ Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim
|
29 kvě 2012, 11:53 |
|
 |
|
Sekt0r
Rotný
|
Pozor ohladom ceny prace som nic zleho nepisal to si myslim ze je adekvatne . ale ze som cakal nieco ine to nezmeni ale tak mame to medzy sebou vyriesene
|
29 kvě 2012, 11:56 |
|
 |
|
devildog
Podporučík
|
Gratuluju k nejdražšímu upgreadu na 137m/s a přitom stačilo vyměnit pružinu a koupit silnější AKU a možná motorek 
_________________ “Semper Fidelis” NAVY SEAls team. 54/sx/NST-6: Jednotku napodobujeme podle sebe,protože jsme si ji upravili. Elvis z Prahy:Chytří érsoftpražáci nesimulujou pouštní jednotky
|
29 kvě 2012, 12:08 |
|
 |
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
no hlavne v dnesni dobe kdy jsou super vzduchy od aspro za 1/3 ceny co stoji systema, mi prijde ze ta systema jsou vyhozene prachy.
|
29 kvě 2012, 12:17 |
|
 |
|
Monty
Moderátor
|
Napřed sem si myslel že zbytečně zmatkuješ když to nemáš ještě doma a vono ejhle je to kakel. Na CA tak mizernej výkon za takoví prachy to je hnus.
_________________ Hle, zde vidím svého otce Hle, zde vidím svoou matku Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku, Hle, oni mě volají, vyzývají mně, abych přijal místo své v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.
|
29 kvě 2012, 12:21 |
|
 |
|
AirsoftGuns.cz
Štábní rotmistr
Registrován: 21 led 2011, 12:29 Příspěvky: 63 Bydliště: Ústí nad Orlicí
|
Takze panove, nad tim co tady clovek cte se mu fakt chce brecet. Takove mnozstvi nesmyslu a lzi v jednom tematu se fakt nevidi. Kdo z Vas o upgradu dotycne zbrane muze vedet vice nez my a majitel? Nikdo. Prezto spousta z Vas pise naprosto zasvecene komentare, machruje a spini praci druheho.
Prave pred chvili jsme s majitelem zbrane meli asi pul hodinovy telefonat a doufame, ze majitel napise vse co mu bylo vysvetleno.
Zbran dorazila do naseho servisu s pozadavkem na vymenu dilu, ktere byly vypsany uz vyse (NBU, hlaven, tlumic, mosfet, M130 apod.). Pote majitel zbrane volal a zjistili jsme dalsi info a hlavne to, ze bude pouzivat aku 9,6V/2000 mAh z clanku 4/5A, ktery bude v predpazbi. A o tom to je!
Dalsi veci, ktera Vam vsem jaksi unika, je realna a deklarovana tuhost pruziny. Uz nekolik let se snazime sirit osvetu v tomto smeru, ale jak je videt, snazime se asi malo. Takze... tuhost pruzin jednotlivych vyrobcu se lisi a to dost zasadne. Proto jsme si uz pred lety vyrobili zarizeni na mereni tuhosti pruzin. Vychozi a referencni vzorky jsou pruziny Systema, nebot tento vyrobce zacal upgrade vyrabet jako prvni na svete, takze logicky urcil standard. Proto muzeme snadno zjistit, ze pruzina, ktera ma na krabicce oznaceni M130 je ve skutecnosti ekvivalent pruziny Systema M140 a silnejsi, pracovne oznacene tedy napr. pruzina 143 m/s. A nas zajima TUHOST pruziny a ne oznaceni na krabicce.
Vetsina z Vas o tom asi nema tuseni, jinak by nemohly vznikat famy o narustu vykonu o 35 m/s nad uroven pruziny (pri pouziti ultramegaspecilanich dilu a suprcuprtuningu) a o tom, ze zbrane AIMTOP maji na M130 vykon 150 m/s. Taky Jeff tady mel jeden naprosto ukazkovy priklad, na M120 vykon 150 m/s nebo jak to bylo. Vsechno to jsou nesmysly. Pokud nam nekdo predvede zbran s pruzinou realnych 120 m/s a vyladi vykon na 150 m/s, tak od nas obdrzi bonus treba 10 tis. Kc. A to se vyplati ne? Najde se takovy frajer, ktery o tom nebude psat jen na portal, ale predvede to i v praxi? Panove, doufame, ze se ukazete...
Jen pro zajimavost, vite ze pruzina ASPro M120 ma realnou tuhost klidne i 140 m/s? Vite, ze pruzina Prometheus M210 ma tuhost jako SHS M170+? Vite, ze pruzina Guarder SP130 ma tuhost 145 m/s? Vite, ze pruzina SHS M130 je v realu take minimalne 140 m/s? A vite ze STANDARDNI AEG pruzina, ktera ma oznaceni M190 a vice nemuze nikdy existovat? Podle nasich zkusenosti je maximalni realna tuhost cca +/- 180 m/s, vice neni technicky mozne.
Tak a jsme u toho. Nas zakaznik pozadoval instalaci SHS M130, rozumnej tedy realne +/- 140 m/s. A kdo z Vas vi, co bude delat baterie 9,6V/2000 mAh s takovym brkem? No v lepsim pripade bude mizerna kadence a po cca 500 ranach zacne pist vaznout v zadni poloze. Coz neni dobre reseni. Takze jsme do zbrane dali pruzinu realnych 130 m/s (tj. SHS M120) a na ni je vykon lehce pres 140 m/s. Kdybysme napsali, ze tam je M120 a vykon 140 m/s, tak by to znelo lepe, ze? Ale jedname vzdy na ferovku, takze nebudeme machrovat a redeji vse vysvetlime. Tuto pruzinu jsme zvolili i proto, ze ve zbrani zustal puvodni slitinovy mechabox a na slabsi pruzinu vydrzi dele a take kvuli kolum nebylo mozne pouzit SHS pist s plnym zubem.
Takze secteno a podtrzeno - upgrade jsme udelali podle nejlepsiho vedomi a svedomi. Jenze neznali veci v nas vidi zase jen neschopne zlodeje. Pomalu se s tim uz zaciname smirovat... lidska povaha je uz takova a airsoftaci jsou taky jen lidi. Vzdyt odsoudit nekoho pod anonymnim nickem na foru ja tak snadne a kolikrat to zvedne i sebevedomi, ze?
_________________ Airsoftový obchod nabízející zbraně, příslušenství a upgrade díly.
|
29 kvě 2012, 12:58 |
|
 |
|
Screpheep
Podplukovník
|
Tak jestli majitel požadoval výše vypsané díly tak samozřejmě neni vaše chyba že byl upg. tak drahý. A když jsme u toho, nemohli byste zveřejnit nějákou tabulku kde by byly porovnané tuhosti pružin různých výrobců? všechny srovnání co jsem zatím viděl bylo měření úsťovky pružin ve zbraních, což ale nemusí odpovídat síle pružiny.
_________________ Jak na lipolky __________________________________________ M4A1 G&P SHS M130 - 1.99J 17bb/s AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s
|
29 kvě 2012, 13:07 |
|
 |
|
zirafa
Kapitán
|
Nejsou až tak důležité číslíčka,ale real.Tj vstupní investice a ústová rychlost zbraně,s tím,jestli to vydrží. Že se nejde dostat 30m/s nad sílu pružiny?To jsou řeči lidí,pro který je to kšeft... Dostat z m4ky 140m/s dnes už opravdu není takový problem a určitě to není zaležitost nějakych 5,5 tisíc korun jen za díly... Tuhost můžu potvrdit,ale jako používanej standart bych udaval spíš GD...Systemu montuje malokdo..Je sice hezký,že byla ,, první,, ale to bylo TMko taky,a dnes už bych si ho nový nekoupil.To samé s tím vzduchem,proč proboha systemu,když za nižší častku dosahnu minimalně stejneho vysledku?
Váš příspěvek vypadá jako,My jediní to tady umíme,všichni ostatní jste břídilové a melete kraviny,protože jen my máme vždy pravdu.Myslím,že tady na foru je víc než dost lidí,kteří zbraně dělají a moc dobře vědí,o čem je řeč...jenže tyhle lidi to neživí,že jo.. Např bych řekl,že takovej monty už se v AS kvérech úspěšne hrabe dýl,než existuje váš obchod....
Naposledy upravil zirafa dne 01 čer 2012, 16:04, celkově upraveno 1
|
29 kvě 2012, 13:15 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
Airsoftguns příspěvek je určitě zajímavej, ale taky mám pocit, že tam je nenápadně zakódováno "my jsme velkej shop - my o tom víme více a umíme lépe než vy" což je naprostá blbost (viz část vašeho přísěvku s Jeffem a nesmysly). Tady na fóru je hromada lidí, kteří se věnují upgradu prakticky na profesionální úrovni a z těch zbraní lezou moc pěkné výkony. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že to chce hromadu času a zkoušení než se to doladí do nejvyššího výkonu a zrovna my "víkendoví technici" o tom něco víme.
P.S. jako standart pružin se (nejden) u nás na fóru bere Guarder - to že vy prodáváte bídný praskající Systemy je váš problém. Argumentace toho, že byla první na světě a tak udává standart, je bezpředmětná. Já bych takovou bídnou mrchu (a teď o tuhosti nemluvím) nikomu do zbraně nedal. Už jsem mnohokrát vyměňoval Systemáckou pružinu, protože praskla a nadělala v mechaboxu pěknou paseku.
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
Naposledy upravil smolda dne 29 kvě 2012, 14:30, celkově upraveno 2
|
29 kvě 2012, 13:38 |
|
 |
|
White.9
Kapitán
Registrován: 11 zář 2010, 10:51 Příspěvky: 359 Bydliště: Deathmarovice
|
zirafa co dodat!  pěkně napsáno! já to říkam furt pro nich je to jenom kšeft tak šíří bláboly a klamou lidi aby mněli lepší obrat. Jinak pokud je SHS M130 v realu udajně 140m/s tak potom guarder 130 je aspon M150 SHS  protože je tam v tuhosti sakra rozdíl. A jak už zminoval nademnou, jako standart pružiny neberu Systemu ale GD protože systema je určená do kuličkovek z tržnice. EDIT: smolda byl rychlejší, a smoldo je to Airsoft Guns a ne airsoft pro 
_________________ kdo se bojí, nesmí do lesa - MAXIMUM UPGRADE
Nikdo není tak beznadějně zotročen, jako ten co se mylně domnívá , že je svobodný!! - Johann Wolfgang Goethe -
|
29 kvě 2012, 13:38 |
|
 |
|
Kečup
Podplukovník
Registrován: 31 říj 2010, 08:36 Příspěvky: 610 Bydliště: Rozsochatec
|
Je to asguns  abych nebyl ot, tak se přidávám k názoru, že upgrade se dá udělát o mnoho levněji. V dnešní době systema už skoro nemá cenu. Vzduch od ASpro je dle mého názoru vynikající. Když si dobře sednou díly a ten kdo to montuje není blb tak se z pružiny M130 a ostatních dílů dá vytáhnout minimálně 140m/s bez nějakých velkých problémů. U obchodů je zřejmě problém v tom, že nemají čas hrabat se v jednom kvéru třeba celý den, někdy i více. Hraji docela často s jedním týmem a tam maji max. sílu pružiny M120. Zbytek dohání na utěsňování, hlavni, hop up gumě a podobně. I přes nepříliš velkou sílu pružiny střílí skoro stejně jako někteří spoluhráči s pružinami M130
_________________ Nový povoz - Leon Top Sport  Kvér stále moje stará láska - cm.031 - původní pouze skelet mechaboxu. Cca 140 m/s
|
29 kvě 2012, 13:49 |
|
 |
|
vanhouten
Armádní generál
|
AirsoftGuns.cz píše: Zbran dorazila do naseho servisu s pozadavkem na vymenu dilu, ktere byly vypsany uz vyse (NBU, hlaven, tlumic, mosfet, M130 apod.). Pote majitel zbrane volal a zjistili jsme dalsi info a hlavne to, ze bude pouzivat aku 9,6V/2000 mAh z clanku 4/5A, ktery bude v predpazbi. A o tom to je!
abyste se dostali na tu ustovou rychlost, stacilo vymenit dily za polovinu ceny (mozna ani ne), dat silnejsi pruzinu (klidne i tu SP130 od GD) a treba doporucit k tomu silnejsi baterii. ano konzultovali jste to s nim, ale jak sam psal, tak tomu vubec nerozumi. jestli do toho sel i pres tu, na muj vkus velice premrstenou cenu, je to jeho boj. podle me se dal vykon zvednout mnohem vice a vymlouvani na baterii se mi taky nezda. kdyz upgraduju, tak pocitam s tim ze musim pouzit silnejsi baterii pokud ta moje nestiha. nevim proc se tedy at on nebo vy drzite te 9,6v baterie. ac upgrady nedelam uz nejaky patek, tak myslim ze zrovna u CAcka by stacilo hodit mblock, SP130 od GD a lepsi baterku a byl by na stejne ustovce nebo velice podobne a mnohem levneji - ano vzducharna neni nic extra ale bohate staci, kola to vydrzi (pokud neni spatny kus). co se tyce pruzin, ano vim ze snad vsechny pruziny jsou silnejsi nez systema i bez osvety. na to clovek prijde casem sam, pokud udela nejake upgrady. nicmene se divim ze se dnes systemama jeste nekdo zabyva. co si budem povidat pruziny to jsou bidne (aspon ty co mi prosly rukou) a naproto v pruzinach vede Guarder. nejake razeni hesla ze jsou prvni kdo delal upgrade, je jaksi mimo. na prekonane veci se rychle zapomina, stejne tak jako se zapomnelo na systemu - jak pruziny, tak hlavne, tak NBU - kdysi mozna fajn, ale dnes prekonane a stejne predrazene. naprosto chapu tyhle vase kroky, je to pro vas prijem a o prachy tu jde. je to vsude stejne at jde o airsoftguns nebo o tesco, co si budem povidat, protoze kdyby neslo o prachy tak byste to asi nedelali. ps: vim o marui AK47, kde byla systema M120 a daval 146 m/s. majitele to stalo hodne casu, ale jde to. sice to neni pres 30 m/s, ale neni to daleko. a jestli se nepletu tak nejake takove cisla kouzlil i veteran z airsoft-portal.cz pps: jirka d: airsoftpro vzduch je fajn, ale prece nebudou montovat u sebe dily od konkurence.
|
29 kvě 2012, 13:50 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Tak že pružiny různých výrobců jsou různé samozřejmě všichni (nebo alespoň ti, kdo už v životě pár kvérů složili) víme. Nicméně pokud bychom v tomhle ohledu chtěli být objektivní, bylo by potřeba u pružin udávat nějakou absolutní jednotku (ideálně přímo tuhost, popřípadě třeba oblíbené "kolik kg dá při plném stlačení na váze" nebo podobně), což je samozřejmě problém, protože výrobci tento údaj neudávají a ne každý má možnost/náladu to u každého brka měřit. Dokud se budou udávat relativní údaje, tedy srovnávat s nějakým standardem (který není obecně definovaný, takže si jej může každý určit v principu jak chce...obecně se berou brka Guarder, vy berete Systemu, proti tomu se nedá říct ani popel), tak jsou to hádky o ničem, protože stejně jako vy tvrdíte, že dostat na M120 150m/s nejde, tak my můžeme tvrdit, že jde a přitom budou mít pravdu obě strany, protože vy berete M120 podle Systema měřítek, my podle GD měřítek a tudíž máme každý jinou pružinu. A ohánět se tím, že váš standard je ten správný, protože Systema tu byla první je opravdu mimo, Systema pružiny jsou pěknej ksindl a jako standard bych je nebral ani omylem. Ale to je prostě věc názoru/zkušeností a ty jsou jak známo subjektivní, takže o tom se absolutně nemá smysl hádat.
Dále, pokud si někdo vymyslí upgrade špatně, bylo by fajn mu vysvětlit proč a navrhnout řešení ("dáme SHS M130, ale riskujete prasklej mecháč a nebude vám to tahat baterka, nebo dáme M120, ale výkon tomu bude odpovídat"), nechť si to rozmyslí. Pravda je, že 137m/s je na M120 slušnej výkon, ale za 8400Kč? Dát M120 brko na Systema NBUčko za 2000 je prostě úplně mimo, píst s titanovejma zubama je rovněž zbytečnej atd. Jsem si docela jistej, že kdyby se to brko nacpalo na původní díly a dala přesná hlaveň, novej motor a max. ještě mosfet, výsledná úsťovka by nebyla o moc nižší a bylo by to za zlomek ceny. A vydrželo by to bez problémů.
Jo a White.9, tobě se omlouvám za to, že jsem tě tak strašně sestřelil v tématu o SHS gearboxu/dílech, začínám docela chápat tvoje chování.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
29 kvě 2012, 14:34 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
AirsoftGuns.cz: kdyztak m110 airsoftpro a mel jsem ustovku 140m/s (ted to je cca 136m/s jak se mirne unavila) a je urcite slabsi jak guarder m120, protoze tu jsem tam zkousel dat a kadence byla o dost mensi. Takze teoreticky by to mohla byt max. jako m120 systema. jinak asi nejvic mel kodyak s m120 ustovka 154m/s.
Kdybyste si vsimli, tak zrovna ja jsem tu jeden z mala, ktery vas obhajuje
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
29 kvě 2012, 14:46 |
|
 |
|
White.9
Kapitán
|
Griffon: jo v klidu  ja říkál že to jednou pochopíte  (žádna narážka nebo podobně)
Nikdo není tak beznadějně zotročen, jako ten co se mylně domnívá , že je svobodný!! - Johann Wolfgang Goethe -
|
29 kvě 2012, 14:51 |
|
 |
|
Sekt0r
Rotný
|
Tak ano volal som im skoro pol hodinku a ano vysvetlili sme si to ALE . Som v tomto laik a ked mi obchod kde si dam spravit upgrade povue dajte si radsej toto alebo toto necham si poradit . Kazdopadne pred tim ako som tam poslal zbran som si o tom s nimi dlho pisal a j sme spolu vela krat volali ako to cele chcem spravit takze to co som napisal ze chcem vymenit nebolo len z mojej hlavi a urcite sa vimenili vecy ktore som tam ani nenapisla vsak som to v tedy bral ze je to nezbytne , dalej ked som im v tedy povedal aku baterku pouzivam nik mi to takto nevysvetlil len sa mi povedalo ze by bolo dovre vymenit motor koli kadencii jasne je ze kebyze mi to takto hned povedia na zaciatku tak by som sito nedal spravit vsak pred tim isla zbran v zaklade 420 fps a teraz ide 450 aj ked som laik zasa viem pochopit ze by to bolo drahe . Je vas tu viacej ktory sa nad tym pozastavite a tak urcite mi date zapravdu ze sa to dalo riesit aj inak respektive skor mi mohli povedat ako to spravia .JA VERYM ze zbran spravili dobre a hadam vydrzi , dufam tento moj priklad bude ako vzor ako to nerobyt pre obydve steani
|
29 kvě 2012, 15:34 |
|
 |
|
vanhouten
Armádní generál
|
tak vydrzet to vydrzi, verim tomu ze si za ty penize dali praci s poradnym seskladanim dilu a neodflakli to. dily tam mas celkem naddimezovane, takze kver by fungovat mel dle me hodne dlouho. mozna jediny zadrhel bych videl v te pruzine, ale treba vydrzi.
|
29 kvě 2012, 15:50 |
|
 |
|
AirsoftGuns.cz
Štábní rotmistr
|
Screpheep: chystame video (to proto, aby nebylo sporu, ze kecame nesmysli, ale aby kazdy videl na vlastni oci) o mereni tuhosti pruzin. Tam bude krasne videt, to co se snazime uz nekolik let vstipit do mysli vsech tuningaru. Videi mame rozpracovanou spoustu, ted to chce jen cas to sestrihat a otitulkovat. Mame pripravenou i peknou serii "Borici mytu" a to se nekteri docela chtnou za nos  zirafa: Tak co se tyka Montyho, tak toho zname od doby, kdy jsme videli jeho video jak se vrazdi mrazene kure. Bylo to v dobe, kdy mel plastovou Maruiku s M110 a teprve se zacal upgradem zbrani zabyvat. V te dobe jsme uz davno meli kamenny obchod a delali jsme upgrade zbrani nekolik let. Dokonce nam on i Pecold (take tuningar z Brna) posilali nejake zbrane na silnejsi upgrade, nebot oni si netroufali vice nez na M120. Monty take dlouho tvrdil, ze neuznava silnejsi pruziny nez M110. Jinak upgradem zbrani se zabivame uz od roku 2000, tj. 12 let. Servisni zaznam z dnesniho dne ma cislo 3690. Predtim jsme delali zaznamy jen na jmeno, protoze toho nebylo moc, takze odhadem jsme servisovali tak +/- 5000 zbrani. Navic se musi pripocitat nove zbrane, ktere odchazi rovnou s upgradem a tech je tak +/- 4 tydne. Takze pokud mate chut, tak si sam spocitejte, kolik asi zbrani proslo rukama nasich servisaku. Strelim od boku, 7 - 8 tisic. Uznavam, je to nic moc. Vetsina zdejsich tuningaru jich urcite udelala vice... Jinak ocekavame, ze se jako prvni pripojite k sazce o 10 tis. Kc a predvedete zbran, kde jste vzducharnou a ladenim dostal vykon o 30 m/s nad pruzinu. A nebo se bojite do toho jit? Mozna to vypada, ze jste nepochopil ten zakladni problem. Pruzina Guarder SP130 je realnou tuhosti 145 m/s, takze ten kouzelny cinsky kalach ma narust vykonu nad pruzinu asi 15 m/s a to uznejte sem je dost slabe. Jinak proc proboha Systemu NBU? Protoze to je nejlepsi vzducharna na trhu, treba to casem zjistite sam... nerikame, ze je levna, ale je nejlepsi. smolda: Tak pozor, my jsme AirsoftGuns.cz, neplest s ASPro. ASPro upgrade do zbrani sami nemontuji. Ta firma jen prodava a servis nedela. Jinak viz. vyse - vikendovy technik udelal kolik zbrani za svuj zivot? My tisice, kolik Vy? My netvrdime, ze Systema pruziny jsou nejlepsi, ale tvrdime, ze podle neceho se musi zacit porovnavat a logicky ten kdo neco jako prvni udela a vymysli, tak urci standard. Jen natvrdly trdlo to nechape. Opakujeme ROZHODUJICI je realna tuhost pruziny a ne popis na krabicce. White.9: hmm... tak tento prispevek ma hodnotu, kterou nema cenu komentovat. jirka d: u nas v servisu se na nekterych zbranich dela i 50 hodin a to neni kratka doba  vanhouten: na Vasem prispevku je videt, ze mate omezeny rozhled, moznosti a uvazovani. O tom Vas presvedci nase dalsi videa na YouTube. Sam uvidite praskajici mechaboxy s MBlokem, porovnani vykonu na jednotlive vzducharny apod. A pokud Vas zajima jake nestesti muze napachat upgrade pomoci dilu ASPro, tak mrknete zde: http://www.youtube.com/watch?v=rmSqigzLQiU vse co bylo spatne bylo ASPro  Griffon: trosku problem je v tom, ze pokud povazujete za standard pruziny Guarder, tak nemate nikdo psat M120, ale SP120. Sami v tom delate bordel. Systema jako prvni zavedla oznacovani M100, M120 apod. Teprve pote prisli ostatni, takze u popisu pruzin kazdy uvadi "M" a ne "SP". A proto Systema zavedla nejaky standard, podle ktereho se jelo mnoho a mnoho let, protoze nic jineho nebylo. A ted najednou vsichni tvrdi, ze standard je Guarder. Hmm... to muze fungovat snad jen v airsoftu. Kdyby takovy chaos funguval i v jinem odvetvi, tak nazdar... i dnes se pouziva oznaceni TM compatible. Jeff: tady prece nejde o to, kdo ma koho rad a kdo koho obhajuje. Tady je o pravdu a vymiceni nesmyslu, ktere si obcas nekdo precte a pote je pusti dal do svete a tim se to lavinovite siri. Mame navrh, Vy jako tuningarska a respektovana kapacita byste mohl zastitit projekt "urcovani realne tuhosti pruziny". Co kybychom si dali za cil, aby kazdy kdo se hrabe ve zbanich mel doma specialni merak, ktery by urcil realnou tuhost pruziny. Ustanovil by se tim standard a uz by se nikdo nemusel divat na vety typu "na vyladeny kilicko mi to dava 150 m/s". To neni spatny napad, ne? A take bychom mohli prostrednictvim tohoto portalu udelat soutez a nejlepsi tuningare CR. My bychom venovali hodnotne ceny, aby byla motivace se prihlasit. Ukazalo by se, kdo ma "koule" do toho jit a kdo spis jen tak keca... co Vy na to? Sekt0r: docela nas mrzi, ze v tom nasem telefonatu jste mluvil jinak. Skoda, clovek prisel o dalsi iluze. Takze nejlepsi bude nam poslat zbran a my Vam tam strcime tu SHS M130 (realne 140 m/s), tedy vykon bude cca 150 - 155 m/s. Ostatni aspekty takoveho reseni uz znate, takze nebudete nicim prekvapen. Vas komentar bereme jako podpasovku, ale i presto Vam to udelame a nebude Vas to stat ani korunu.
_________________ Airsoftový obchod nabízející zbraně, příslušenství a upgrade díly.
|
29 kvě 2012, 16:13 |
|
 |
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
Je mi po tom kulový, ale když už se tu oháníte nějakým standardem, tak by možná nebylo na škodu u tý tuhosti pružiny nemluvit o nějaký rychlosti. Chápu co tím chcete říct, ale přijde mi to jako vytloukání klínu klínem. Tuhost pružiny se udává v newtonu na metr a nemůže být přeci takovej problém ji změřit a napsat v jasně daný a neměnný jednotce. http://cs.wikipedia.org/wiki/Tuhost_pru%C5%BEinyTěch vašich xxx m/s je přecijen zase s nějakým systémem okolo, žejo? Neměříte takhle uplně samotnou pružinu, takže takový měření je dost těžko opakovatelný někým jiným někde jinde, pokud by se to měřilo newtonmetrem a pravítkem, tak si může každej doma na koleni změřit jakou skutečnou tuhost jeho pružina má. Ale jak jsem řekl, mě je to po tom prd, berte to jen jako takovej postřeh, možná konstruktivní kritiku 
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
29 kvě 2012, 16:27 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
no nevim, na jakych kanalech se snazite vstipit osvetu o tuhosti pruzin, ale na tomto foru si dovolim tvrdit, ze jste o tomto nic nepsali. ohledne videa: - vyska hlavy pistu nema vliv na to jak dozadu dojede pist, z videa nevim, co je presne spatne, ale asi to fakt bude hlava pistu, bohuzel jsem ji nikdy nemel v ruce - vodic pruziny je element - nit na zapadce zpetneho chodu neni upgrade od airsoftpro  - ano loziska jsou mekka, ale to uz vim nekolik let standart je guarder, protoze se nejvice instaluje, systemu nedava skoro nikdo. Ja jiz servis delam pouze pro kamose a to me jeste musi premlouvat, neni na to cas. Nicmene uzivatel "T-dog" jiz cca 20 pruzin zmeril a ma i specialni zarizeni pro mereni, pokud s tim bude chtit seznamit ostatni zalezi pouze na nem. ohledne souteze kontaktujte administratora "xstb"
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
29 kvě 2012, 16:47 |
|
 |
|
Ste-Lu_cz
Kapitán
Registrován: 02 pro 2011, 11:37 Příspěvky: 357 Bydliště: 34UBA9724
|
Jak psal reyes. Zajímalo by mě kde kouzlíte ty vaše m/s k pružinám? Pokud z toho že systema 120 má tuhost xyz a přirovnáte to k 120m/s a pružina GD 120 má tuhost xyz+maďarská konstanta poté vydedukujete 130m/s v porovnání se systemou protože GD má větší tuhost o maďarskou konstantu??? Jak jednoduše se "hájit" že. Prohlásit něco za standard a všem a všude vtloukat své. Typický mrkvosoftí přístup, něco se nám nehodí nebo je špatně, tak to prohlásíme za standard. Ad vyjádření Citace: vanhouten: na Vasem prispevku je videt, ze mate omezeny rozhled, moznosti a uvazovani. Zde bych být vámi trochu brzdil. Sami si projeďte váš výše sepsaný elaborát a hledejte kolik je tam chyb z úrovně 7-8 třídy ZŠ, poté pište něco o možnosti uvažování. Ano jsme lidi, ale některé chyby obzvláště bijí do očí. Abych se ještě vyjádřil k topiku, pokud jste tak solidní jak píšete. Proč jste nedoporučili výměnu akumulátoru za lipol nebo vyšší voltáž? A výměnu pružiny, která lépe pracuje s NBU. (Nikde to není zmíněno, pokud jsem přehlédl, tak se omlouvám). Působí to na mě dojmem "Napakujeme se na hloupém zákazníkovi".
_________________ -Kdo tvrdí, že meč je silnější než pružina, nepoznal automatické zbraně. -Dělat operaci bez průzkumu, je jako přecházet cestu bez rozhlédnutí. M4A3 Bushmaster goo.gl/zfPfw
|
29 kvě 2012, 18:09 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Neberte si to osobně, ale prohlásit, že standard určuje "logicky" ten, kdo s něčím přijde první a následně označit lidi, co tvrdí něco jiného za "natvrdlá trdla" je naprosto epický fail. Historie snad všech odvětví je plná případů, kdy nějaký standard vznikl z hromady různých důvodů - od těch, kdy byl standard logicky (zde už skutečně) utvořen podle jasného leadera na trhu (což je i náš případ, kdy bereme jako standard pružiny Guarder), přes standardy určené nějakým nařízením, standardy určené díky korupci, standardy určené díky shodě náhod až po standardy určené nějakou strašně vtipnou příčinou, které ale přetrvaly dodnes. Není doufám potřeba dohledávat konkrétní případy, všichni víme, že to tak opravdu je, ale pokud by s tím měl někdo problém, tak si tu práci dám a na Wikipedii vám to najdu. Takže prostě tímhle argumentovat je mimo, respektive váš argument, že jako standard berete pružiny Systema, protože byly první na trhu, je úplně stejně dobrý jako náš argument, že bereme pružiny Guarder, protože se nejvíce používají a často jsou považovány za nejlepší pružiny na trhu.
My v tom bordel nemáme ani neděláme, tady na foru, v mém okolí a obecně všude, kde tyhle záležitosti řeším se už roky tak nějak automaticky berou GD brka jako standard, nikdy jsem s tím neměl problém a pokud ano, tak se to vždy rychle a bez problémů vysvětlilo. To vy v tom děláte nepořádek tím, že se sem nahrnete a pokoušíte se nám vnutit váš standard určený podle pružin Systema. Beru, že dříve se podle něj třeba jelo a beru, že vy se jej držíte dodnes, to je každého věc, ale nesnažte se nás tady přesvědčovat o tom, že je to jediná správná možnost, když není. Systema žádný obecný standard nezavedla, lidé (stejně jako vy) ho prostě přijali protože v tehdejší době to bylo nejrozumnější řešení...a ve chvíli, kdy se trh výrazně změní a Systema ustupuje na poli pružin do pozadí je naprosto logické a rozumné, že se přejde na standard nový. Kdyby se všichni drželi zavedených standardů jen proto, že to "tak bylo odjakživa," tak ještě skáčeme ze stromu na strom a házíme po sobě kamením. Tomu se říká pokrok, a ano, pokrok s sebou zpravidla přináší i trochu toho chaosu, ale tak to funguje vždy a všude a jinak to asi ani nejde. A používání pojmu "TM compatible" už také není nijak časté, zvlášť na novějších shopech člověk najde spíš "standard AEG compatible" nebo podobně.
Potom, přesně jak napsal reyes, oháníte se tu standardy, měřeními tuhosti pružiny a podobně a sami při určování "síly" pružiny používáte jednotky m/s, což je jaksi jednotka rychlosti a tudíž je její použití v tomto případě nesmysl. Ano, naprosto chápu, jak je to myšlené, ale když už to brát relativně ve vztahu k nějakému určenému standardu, tak by bylo výrazně logičtější použít bezrozměrnou jednotku ("pokud jako standard vezmu GD M120, tak Systema M120 je 112 a ASPro M120 126" - v tomto stylu), metry za sekundu tam nemají co dělat. Ano, je to čiré slovíčkaření a naprosto nepodstatná záležitost, ale když chceme být přesní a vědečtí, buďme přesní a vědečtí. Nemluvě o tom, že jak už jsem psal a jak reyes zopakoval, hádat se ve chvíli, kdy používáme relativní míry je blbost...až budeme všichni používat tuhost a budeme mít možnost ji měřit (protože výrobci pružin ji asi hned tak udávat nezačnou), bude o čem se bavit, do té doby to jsou flamewary o ničem.
A co se týče vašich článků a videí...vy natočíte, jak mechabox praská i s Mblockem, Guru natočili, jak Mblock (resp. SDG) drží plastový mechabox snad na M150 nebo nějakém podobně silném brku po stovky ran bez poškození. Komu mám věřit? Rozumná odpověď je jasná - ani jednomu, jelikož obě strany jsou obchodníci. Nic proti vaším videím a článkům, jsou vyloženě zajímavé a opravdu na ně rád mrknu, ale c'mon, všichi víme, že ultimátním cílem je reklama, obchod, výdělek. V obchodu jde objektivita stranou, to platí co svět je světem...nemám to nikomu za zlé, já být obchodník, tak samozřejmě dělám to samé, takhle to funguje a je to naprosto v pořádku...ale netvařme se, že to tak není.
EDIT: Ještě jedna otázka, má někdo nějaká fakta k tomu, že Systema NBU je nejlepší vzduchotechnika na trhu? Hlavně by mě zajímaly výsledky na slabých pružinách (do M130) v porovnání s výsledky dosaženými za použití klasické vzduchotechniky (Guarder/Airsoftpro/stará Guru). Nic nevyvracím a o ničem se nehádám, jen by mne to zajímalo.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
29 kvě 2012, 18:21 |
|
 |
|
zirafa
Kapitán
|
Ne,ja jsem tuhost pochopil...a to že guarder má podle vás realnou tuhost 145m/s pochopil,ale já bych zase mohl tvrdit,že systema ma realnou tuhost 115m/s oproti guarderu.Už jenom proto,že nic z toho není oficialně uznane jako standart a proto,že ačkoliv jsem z druheho konce republiky,oproti griffonovy,taky nevím o nikom(teda teď až na vás) kdo by prosazoval systemácke pružiny,jako nejlepší a jako standart...Ale ja jsem jen omezený,hloupý balík s velmi nízkým přehledem,protože jsem neodservisoval 8 tisíc kvérů...chápu Jenže,těch +/- 160m/s je na SP 130 od GD,která běžne dává kolem 130 m/s.Pokud víc,je to dobrý vysledek,pokud méně,tak špatný.Takže ano,je tu 30m/s nárust oproti pružině.Až budou přesně změřeny tuhosti pružin,tak pak se můžete hadat.Ale pokud chcete ,,vštěpit vaše osvícené informace do tupých hlav zdejších techniků,, pak by jste ale zřejmě měli přehodnotit standart.A můžete se také začít pišnit 30m/s oproti pružině.
|
29 kvě 2012, 19:19 |
|
 |
|
Reve
Major
Registrován: 17 říj 2010, 15:23 Příspěvky: 452 Bydliště: Praha / Plzeň / Kaznějov / Livingston UK
|
 Myslim si že rozebírat tady rozdílnost síly pružin je dost zbytečný. Není nic divnýho že žádný dvě pružiny nejsou stejný a to nemluvim o různorodosti firem. A to že jsme tu psali že je takovejhle UPG za takovýhle prachy shit.. To snad musíte uznat sami? No ne? Kdyby jste byli co k čemu tak by jste mu řekli že takovejhle UPG na takovymhle aku je docela useless. A že s kvalitnějšim aku by se za zlomek peněz dostal na daleko lepší výkon. Tím neřikam že je chyba jen na vaší straně ale rozhodně agrumenty typu my za to nemůžem nejsou na místě
_________________ NEUMÍŠ NIC!!!
|
29 kvě 2012, 19:27 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
No koukám že tu vzniká docela rozsáhlé téma. Osobně nemám ani čas to celý číst. Každopádně nad čím jsem se pozastavil:
a) Soutěž by byla zajímavým zpestřením a určitě byste se divili, co jsme my schopni vytáhnout za výkon ze zbraní.
b) Vámi zmíněný počet vyservisovaných zbraní - není důležitá kvantita, ale kvalita...nicméně chápu, že u vás je to byznys (u mě osobně ne - já si za to většinou neříkám nic nebo jen něco symbolického či nějaký úplatek protislužbou). Ovšem zajímalo by mne, kolik zbraní se vám vrátilo na reklamaci že něco nesedí nebo nemaká (jen já znám několik lidí co vám to tam posílají často a kvůli tomu nechodí ani hrát - nicméně očividně je táhne vidina záruky a proto to nechtějí dát mě).
c) Tvrzení, že Systema dělá nejlepší vzduchotechniky je fakt úžasné - neříkám, že ty vzduchotechniky jsou hrozné (celkem ujdou, ale jsou zbytešně drahé), ale nejlepší určitě nejsou. Stejně tak zas a znova tvrzení ohledně Systemáckejch pružin, které jsou opravdu hrozné. Od Systemy mám vynikající zkušenost s hlavněmi (i přesto, že nejsou tak dobré jako Prometheusky či KM Headky). Přijde mi, že Systemu hájíte jen proto, že ji sami už dobu prodáváte. Jinak musí být i vaším servisákům jasné, že ta firma není tak úžasná...
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
29 kvě 2012, 19:48 |
|
 |
|
White.9
Kapitán
|
hádka o ničem, obchod je prostě obchod co naděláme. Pár věci mají v ochodě dobrých např. hlavně ale tím to končí... A pokud máte JEDNOHO servisáka co udělal 8tisíc kvalitních upgradovaných zbraní tak to potom klobou dolů ale hádam že to tak nebude. Mluvíte tady jako pán servisák co dělá dvanáctky v čínské opravně AEG  A tvrdit že je systema standart... možná ve vašem mozku.
|
29 kvě 2012, 20:03 |
|
 |
|
Monty
Moderátor
|
Hu koukám že sem byl do toho zamotanej. No tak to tak nějak upravím. Nikdy jsem neposlal do vašeho servisu zbraň NIKDY. Pokud to tak udělal Pecold to nevím. Ano vždy sem se držel toho že pro osobní zbraň ne 110 ale 120 brko naprosto bohatě stačí a u toho jsem pořát (netýká se to odstřelovaček). To že jedete dýl než já servisuju tak nějak bych to viděl že jedem v lajně páč ve zbraních sem se vrtal už v roce 1998 ale to byli převážně manuálky do AEG sem se vrhl až později. No a s možností výkonu? No nevím vona to je chemie mám G3SG1 od CA s komplet upgrade od CA NBU a s Guarder 170 brkem mi to dává 199,8ms a jsem naprosto spokojen ba co víc mi to drží výkon už dva roky a na základovím CA mechu co byl ve zbrani. K mámu pravopisu jelikož to tu určo proběhne prostě sem takovej jinej nebudu. PS: jo a s tím kuřetem mě práskl Stoupa hajzlík jeden 
_________________ Hle, zde vidím svého otce Hle, zde vidím svoou matku Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku, Hle, oni mě volají, vyzývají mně, abych přijal místo své v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.
|
29 kvě 2012, 20:35 |
|
 |
|
AirsoftGuns.cz
Štábní rotmistr
|
Tak to zkusim vysvetlit jeste z jineho pohledu. Pred spoustou let existovalo urcite nepsane pravidlo, ze do budov se leze maximalne s pruzinou M120. Kazdy tehdy vedel co to znamena a jaky maximalni vykon a bolestivost to predstavuje. Pote zacal vyrabet pruziny i Guarder a najednou to od tech jejich M120citek bolelo nejak vice nez od Systemackych. Taky tehdy platila urcita pravidla ohledne upgrade. Na M120 muzes pouzit puvodni kola (v te dobe nebyly jine AEG nez od Marui) a pist, ale musis vymenit loziska a odstranit podlozku. Jenze pak prisel Guarder s M120 a najednou kola nevydrzela. Take bylo zvykem, ze na pruzinu M120 stacila baterka 9,6V/600 mAh, ale pak prisel Guarder a na jejich M120 to motor nechtel tahat. Chapete co tim chce clovek rici? Pokud neco delate od zacatku, kdy neexistuje neco jineho nez Marui a Systema, tak se "sami" urci urcita pravidla a zvyky. Pote prijde vyrobce, ktery nastavenou latku nerespektuje a urci si skalu podle sebe. A potom najednou se zakaznici ptaji - proc tak malo nastrilim, proc mam malou kadenci, proc mi to motor netaha, proc tamten ma vetsi dostrel se stejnou tuhosti pruziny? Protoze neni M120 jako M120. A jak to tedy lidem vysvetlit? Proste ten kdo byl prvni, tj. Systema urcila "pravidla a zvyklosti ohledne upgrade" a bylo potreba vybudovat souvztaznosti k jinym vyrobkum. Takze na SP120 musis menit dily jako na M130. Chapete to? Ti starsi, co delaji soft pres deset let urcite dobre pamatuji tyto doby. Ti mladsi asi nepochopi, nebot vyrustali uz v jine dobe. A ted se jeste vzije do kuze prodejce. Zakaznik napise mail a pta se - "mam ve zbrani M120 a jakou mam poridit baterii?". A ted co. Zacina patrani, ma Systemu M120 na kterou staci i 8,4V/1600 mAh nebo ma ASPro M120 (ekvivalent 140 m/s) a s tim prvne uvedena baterie ani neskubne. Chapete to? Jestli ne, tak uz rezignuji... reyes102: OK, pojdme spolecne stanovit jak ma vypadat a jak ma byt oskalovany newtonmetr na mereni tuhosti pruzin. Jsme pro. Nam jde o jedine, urcit nejaky standard. Jeff: tady na foru asi ne, ale nemuzeme byt vsude. Hlava pistu vazne o mechabox a pist dal nepusti. Takze problem hlavy a velice brzy vymleta loziska zpusobi disfunkci zbrane a zniceni dalsich dilu. Takze 2x Czech smejd. Mysleli jsme, ze o soutez bude vetsi zajem, vnucovat se nechceme. Ste-Lu_cz: mame merak pane, takovy jednoduchy newtonmetr, ktery jste urcite probirali i na te zakladce. Za chyby se samozrejme omlouvam, zpetne jsem nasel 2 hrubky a par preklepu. Ze skoly jsem uz hezkych par let venku, takze to tak hrozne neni  Jsou zde lepsi adepti a do nich si nerypnete? Pokud k Vam nekdo prijde do kramu a chce rohliky, tak mu taky vnutite chleba, protoze je zdravejsi? Pokud nekdo prijde a rekne mam tolik a tolik rozpocet a doporucte mi to nejlepsi pro moji zbran, tak to je jina, ale tady byl konkretni pozadavek. Jedina nase chyba byla v tom, ze jsme to moc resili a nevrzli tam tu SHS M130. Jenze to by byl zakaznik zase nastvany, ze mu to neutahne baterka a opet by tu do nas vsichni hustili. Griffon: "TM compatible" je nejcastejsi zaklinadlo Cinskych vyrobcu, kdyz se Vam snazi vnutit nejake nove zbrane. Moc dobre vedi, ze na to vsichni slysi. Standardy a zvyklosti tvori obecne pravidla i ve fungovani lidske spolecnosti. Pokud nekdo zavedena pravidla a zvyky zpochybnuje, tak se mu nekdy rika extremista. A jaka je tedy hranice? Kdyz mi neco nevyhovuje, tak si pravidla zmenim? Tim zbytecne vyvolavate chaos a vznikaji nedorozumeni. Jinak nasim clankum a videim verit nemusite. To je Vase vec. Muzete verit cemu chcete, je to Vas zivot. My to bereme jako dobre minene rady, ale nikoho nenutime se na to divat a uz vubec tomu verit. Chytry clovek premysli, uvazuje a z nove nabytych zkusenosti se pouci a inspiruje, jen hlupak bez rozmyslu zavrhuje. Co se tyka porovnani vzducharen, tak my mame natocene video, ale tomu stejne nebudete verit, takze nic... zirafa: jj, dobry typ. Zacneme lidi trosku vice lakovat, aby nam lepe slapal byznis  Reve: ok, od ted budeme povazovat kazdeho zakaznika, ktery napise svoje pozadavky na papir za nesvepravne trdlo a zacneme mu hustit svoje moudra, samozrejme s ohledem na lepsi byznis  Uvedenemu zakaznikovi jsme uz nabizeli, ze mu tam vrzneme poradne brko, at ma vykon. No a s tim ostatnim mu tady poradite Vy  Jinak by bylo dobre si nechat poslat scan faktury, abyste vubec vedel co bylo v tom baliku za 8 litru  smolda: nechce se Vam to cele cist? Me se zase nechce na vsechno odpovidat, nebot cloveku co se neobtezuje cist a zjistovat fakta nestoji za namahu odpovidat. No, prekonam se... a) sledoval jste nasi sazku na Facebooku s panem Babickym? Muzeme to udelat stejne tak. Na jakou variantu pristoupite? b) tak pokud popirate, ze zkusenostmi se clovek uci, tak nemame co resit. c) vite co mam ve sve zbrani uz asi 8 let? Systema NBU + Systema hlaven. Samo, dal jsem to tam proto, ze to to jsou predrazene a mizerne dily  Monty: no jo, byl to Stoupa  Pecold posilat tu svoji Zastavu, nebo co to bylo a pak i nejaky zbrane svych znamych. Ze pry ty mu to delat nechces. Jinak preju tvemu mechu v SG1 dlouhy zivot, ale to se s tim nesmi moc strilet  Tak to uz by asi stacilo, vice stejne nemame co dodat, vsechno dalsi by bylo jen opakovani fakt. Mejte se tu fajn a priste u dalsiho tematu, kde budeme opet za zle, podle, neschopne a chamtive prodejce  EDIT: jeste jsem opravil par hrubek, abychom to zase nemuseli cist. A jeste dodam jednu vec co nebyla recena. My nepropagujme a lidem nenutime kupovat Systema pruziny. Vime, ze jsou zbytecne drahe. Kazdemu doporucujeme pruziny SHS, nebot kdo v dnesni dobe dava za pruzinu vice nez cca 100 Kc je blazen. Lepsi je kazde dva roky koupit novou pruzinu, nez tam mit roky pruzinu jednu, ktera stoji nekolikanasobne vice, nebot kazda pruzina se casem unavi a muze prasknout. Ale stojime si za tim, ze Systema tu byla prvni a tim urcila nejaky standard, ktery by se mel v dusledku zmirneni chaosu dodrzovat.
|
29 kvě 2012, 20:53 |
|
 |
|
White.9
Kapitán
|
vy "něco" obhajujete "ničím" hmm..
|
29 kvě 2012, 21:04 |
|
 |
|
|