Autor |
Zpráva |
ježo
Plukovník
|
 Re: Upgrade L96A1
Jak sem psal ten trn pasovat bude, o tom žádná, fungovat taky, ale jak má nahoře vybrání na které dosedá trn pružiny... řeknu jen že PDI trn má jiné vybrání, než základový, takže pasuje... akorát, že trn pružiny jiný než pdi se na tom viklá, nesedí tak dobře... jde o drobnou chujovinu ale ta vůle je třeba cítit při natahování- ano jsou to niance ale to je celý marketing pdi, válec s trochu jiným vnitřním průměrem, tryska trochu delší, komora s trošku menším průměrem, vnější hlaveň s menším vnitřním průměrem, reciever s jiným vnitřním průměrem  jde řádově o desetiny milimetrů, takže to nemá vliv na funkčnost ale aby všecko bylo na 100% tak chceš komplet pdi upgrade včetně recieveru a vnější hlavně byznys je byznys  Jo Vymezovací kroužky ani nezmiňuju s těma je boj vždycky 
_________________ If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?
Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!
|
19 úno 2012, 16:02 |
|
 |
|
Stefun
Podpraporčík
|
jo asi máš pravdu:), ale kdybych chtěl mít všechno tip top a od PDI, tak to bych šetřil sakra dlouho:D(jako študent), takže jsem musel udělat kompromis a koupit jejich sérii Raven, ale zatím se mi to zdá jako dobrá nabídka:) příští týden to konečně vyzkouším na chronu a jsem teda hodně zvedavej:),jinak se bojím zkracovat hlaveň od Guru, aby se nějak nepokurvila, ale dávat 1500 Kč za flash hider od PDI se mi taky nechce:/
|
19 úno 2012, 16:43 |
|
 |
|
javak810i
Poručík
|
Co přechodka ASpro na tlumič a k tomu nějaký tlumič? Investice pár stovek, rozhodně né 1500Kč  . A nebo zkrátit hlaveň, to by neměl být problém.
_________________ AimTop M4A1 Magpul MOE - 155m/s ASG Socom MK23 - 115m/s GP Aimpoint M2 + GP 2x Magnifier Navy Seals silencer
|
19 úno 2012, 18:05 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
Raven? je důvod, proč je levnější než palsonite- z těch 3 palsonite / nerez / raven (uhlíkovka?) dává nejmenší výkon (ještě nedávno to měli v popiskách ale teď to nikde nemůžu janít- asi takhle na jejich 100 brku bylo 110 palsonite 102 SS a 96 raven. Ale zato máš pěknou malbičku, ty válce jim dělá jiná firma... na druhou stranu líbí se mi ten jeich nový píst, akorát že bych měl strach, že ho cokoliv nad 300% rozloží, ty delrinové kroužky moc doloné nejsou a mít z toho celý píst... ale zas je líp tvarovaný takže těžko říct... No, ono koupit přechodk ua na to flash hider je taky řešení, přeci jen s tlumičem se z toho stává dost dlouhý klacek (vím o čem mluvím  )a mít navíc tlumič a nevyužitý... pokuď tlumič tak 550mm hlaveň rovnou 
_________________ If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?
|
19 úno 2012, 18:22 |
|
 |
|
Stefun
Podpraporčík
|
s tlumičem by to už bylo dlouhé jak kráva:D, se asi poptám po okolí jestli to někdo zkrátí:) to ježo: no tuším, že to nebude top kvalita, když to stojí skoro polovinu co Palsonite:D, já jsem právě hledal nějaký porovnání nebo aspoň nějaký výkony jak to komu dává na tom ravenu a nikde nic, jj ten píst vypadá trochu křehce...teďka čtu, že i PDI píše, že není vhodný na velmi silný pružiny:/, ale pokud se rozsype, tak koupím ten HD píst, který je naštěstí kompatibilní
|
19 úno 2012, 19:19 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
no rozhodně výrazně lepší varianta než ASpro / CA a pod. konec konců ve finále to až takový rozdíl nebude... pořád kvalitní setup a za rozumnou cenu 
|
19 úno 2012, 19:32 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
Registrován: 04 zář 2009, 10:40 Příspěvky: 1961 Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
|
hele jezo co se ti na aspro setu nezda? za ty penize ... co ma nas sniper- set aspro cernej s modrym pistem, komora aspro, guma asi gd cerna, hlaven km head 550 mm, rathy trigger... sakumprdum je to 5500,- max 6tis + samo trochu hrani ale s aspro m150kou si jede 170+ , je teda taky mozny ze ta 150ka jd jak gd 170ka zvazenou ji nemam no ...
_________________ No stress, be EPeS ...
2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)
L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J) L110A2 (AK 2,6J) L119A1 (GBB WE 2,2J) L1A1 (STAR 2,6J) L128A1 (GFC 0.8J)
Podporuje ligu plynařů!
|
19 úno 2012, 21:14 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
Jo moje chyba, omlouvam se, zas sem to bral z hlediska maximalniho vytazeni vykonu a nechal sem se unest... Rozhodne za tuhle cenu je to bezkonkurencni zalezitost... Nejvíc mi na tom vadí tenký trn a pružina co stoji, tak trochu, za houby. Pak válec jehož patka- jak se nasazuje natahovací páka se uvolňuje, má to za sebou cca krabičku kulí a už jde cítit vůle. To se mi rozhodně nelíbí. Pak to je pár blbostí jako na můj vkus moc místa mezi válcem a pístem- o cosik tlustší píst s jinak tvarovanou hlavou (víc zkosenou ať se "nešprajcuje") by měl lepší kompres. a umím si představit těsnější styk hlava válce- válec- míň vůle v závitu. ale to by pak vedlo k problémům s kompatibilitou na orig / díly jiných značek, takže to zas chápu. a není to nic co by se nedalo vyřešit (ta hlava). Jinak sem vděčný, že je na trhu možnost levného upgrade. ono základová zbraň stojí lehce za houby a je fajn, když se s tím dá něco udělat za rozumé peníze. v případě dalšího (a ruku na srdce) častého nezájmu o "snipeřinu" to pak tolik finančně nebolí  Takže sorry, že to tak vyznělo prostě mám jen trošku vyhraněný názor a snažím se ze zbraně dostat maximum a prostě na všem vidím mouchy (nejen aspro, ale i k First Factory a PDI mám připomínky- vidím nedostatky) A taky moje důvěra v As pro je dost zlikvidovaná mnohačetnou instalací starého (stříbrného) pístu a jaho pozdější deformací, pominu vymačkávající se pružiny... píšeš, že gd brk a s tím souhlasím 
|
19 úno 2012, 22:06 |
|
 |
|
Stefun
Podpraporčík
|
to T-dog: ja jsem dal za PDI díly(celej set, hopup komora, hopup guma)+ fijocustom trigger a guru hlaveň tak kolem 8k což není o tolik víc jak ty za aspro díly...a kdyby v tý době dělal rathy spoušťáky, tak ušetřím min. tisícovku:D
|
19 úno 2012, 23:01 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
Registrován: 04 zář 2009, 10:40 Příspěvky: 1961 Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
|
to s tim gd brkem jsem nepochopil, ja to myslel jakoze mi pride fajn ze mu to se 150aspro dava 170+ ale ze je taky mozny ze ta 150aspro je stejne silna jak gd 170ka, nemam ji zmerenou ... jinak diky za postrehy, to me presne zajimalo, pac manualy normalne nedelam takze vubec nemam zkusennosti s dilama ... a neomlouvej se ja sem stejnej puntickar, bez toho neni pokrok  stefun: jasan zas neco prihot za kmhead hlaven, ale chapu na co narazis
_________________ No stress, be EPeS ...
2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)
L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J) L110A2 (AK 2,6J) L119A1 (GBB WE 2,2J) L1A1 (STAR 2,6J) L128A1 (GFC 0.8J)
Podporuje ligu plynařů!
|
19 úno 2012, 23:11 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
no pochopil sem to tak, že bys tam nedal ASpro pružinu... popravdě řečeno nevím jak je to u nás s dostupností ale pokuď mám vybrat levnější pružinu do manuálky tak jdu po GD, jinak PDI nebo First Factory (Laylax- PSS2 /96 označení má víc na výběr od sp130 -tuším- do sp210) K ASpro pružinám- vymačkávají se, pro srovnání 210 od FF mám v pušce nacpanou celoročně zhruba od roku 2008? (+/- výměny dílů na víkend-dva). Jde o to že je permanentně stlačená a za těch let jsem na ní dal 10k (minimálně) výstřelů, smrskla se o necelé 2cm během první sezóny a od té doby nic. Kolegovi v týmu sem instaloval PDI 380% a smrskla se za 3 roky asi o 5mm- akorát že s tou puškou střílí spíš svátečně... U as pro co sem servisoval to je 3-4cm za 2 sezóny a uživatelé cítí pokles výkonu... Je fajn, že nová 150 dává 170 ale když je z ní po pár letech 130-140? Rozhodně to nepatří do konceptu vychytávání variabilit a snižování rozdílů úsťovky mezi výstřelama, což přímo ovlivňuje přesnost... S tím je taky spojený trn pružiny- v ideálním případě nemá mít pružina mezi trnem místo, ASpro má tenký trn (jako v základové zbrani) a dávali tam tenké pružiny. Pro srovnání tenká pružina je 11mm vnější průměr, 8mm vnitřní a dovnitř sedí trn s průměrem 7mm. Tlustá pružina je 13mm vnější, 11mm vnitřní a používá se 9mm trn. těch pár mm se nezdá ale když ta pružina nesedí dost těsně na trnu, tak se při stlačování kroutí do stran, jednak se to hůř natahuje, druhak se to pere s koncem pístu a docela by mně zajímalo jaký je potom grafprůběhu uvolnění energie u různě stlačených- deformovaných pružin... jen jako ilustrace: takhle vypadá variabilní trn od FF: http://www.zerooneairsoft.com/product_i ... ts_id=3703je vidět rozdíl v tloušťce- má to nevýhodu, že se ta základna povoluje a bez zavteřiňákovaného závitu bych to do zbraně nedal 
|
20 úno 2012, 10:21 |
|
 |
|
redsniper
Četař
Registrován: 14 led 2012, 13:08 Příspěvky: 19 Bydliště: přední zvonková
|
ahoj kluci chci se zeptat koupil jsem si snipu přes inzerát prodávající mi řekl že je to l96 well a já nevím jakej ubgrade díli si tam koupit v té zbrani je :kovovej spoušták,nezez válec,hlava válce mosaz,a plastovej píst.on říkal že je tam 130 brko ale střílí mi to tak 45m popřípadě jakou pružinu by to sneslo abych získal nějakí ty metříky děkuji
|
23 úno 2012, 20:15 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
*sigh* Co takhle si první přečíst tohle vlákno, a pak se ptát?
podle popisu to je základní zbraň a jako bonus máš něco špatně na hopu. Takže CELÉ rozebrat, odmastit, vyčistit, namazat, složit. ve volných chvílích čti a pak se kdyžtak ptej;-)
|
24 úno 2012, 15:44 |
|
 |
|
redsniper
Četař
|
jj díky byl to hop byla tam sekla guma díky ted už to střílí mnohem lépe tak 70m  jo a ještě jak sem uvedl víše co bych tam mohl dát za pružinu? předem dík ps:l96 je nejlepší 
|
24 úno 2012, 17:38 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Fakt, přečti si napřed tohle téma, než budeš něco řešit dál.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
24 úno 2012, 18:09 |
|
 |
|
Jeryk
Plukovník
Registrován: 31 led 2011, 17:01 Příspěvky: 1057 Bydliště: Jablunkov
|
Zkus M160 pružinu. Docela vyvážený dostřel/nabíjení. U 170 a více budeš muset mít dost vytrénovanou ruku.
_________________ I am Brony, I am airsoft player. I love Rainbow Dash 
Podporuju
|
24 úno 2012, 18:26 |
|
 |
|
redsniper
Četař
|
jo díky za odpoved jenze na netu jsem nenašel žádní pružini co by tam šli mohli bi jste mi sem hodit nějakí odkaz dík.a omlouvám se griffonovi že jsem si to nepřečet.
|
25 úno 2012, 11:06 |
|
 |
|
Jeryk
Plukovník
|
Podporuju
|
25 úno 2012, 11:15 |
|
 |
|
redsniper
Četař
|
jj díky ti za pomoc ale mám ještě jednu otázečku mislíž že mi tam pujde tato hom komora http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... cts_id=673a tendle válec? http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1268díky za trpělivost 
|
25 úno 2012, 12:36 |
|
 |
|
Jeryk
Plukovník
|
Tak to ti tam určitě půjde, jenom doporučuju, když už kupuješ to Hopko, tak si rovnou kup i přesnou hlaveň+gumičku do toho.
Podporuju
|
25 úno 2012, 12:44 |
|
 |
|
redsniper
Četař
|
gumičku tam jdou normálně od aeg v samopalu jse mi odsvěčila sistema hlaven přesnou mám 6.02 a co ten válec mislíš že by mi spoušták zvládl tak 170ku když je z kovu 190 je moc nechodím do extrému  jo a ještě ta moje l96 má i s nožičkama a optykou 5kg mám dojem že v pažbe je nějakí závaží mislíš že kdybych ho odstranil tak bych tomu nějak neuškodil?předem dík za odpověd PS:l96 je nejlepší 
|
25 úno 2012, 12:54 |
|
 |
|
Jeryk
Plukovník
|
Myslím že 170 by mohl v klidu zvládnout. Předchozí majitel té mojí L96 mi řekl že tam je platový spoušťák (ikdyž mě to přijde jako kov) a do teď vše OK. Já v tom mám 160. K tomu závaží.  přesně nad tou samou otázkou se teď zaobírám já. Možná to tam je kvůli vyvážení nebo tak něco a taky přemýšlím že bych to dal pryč.
Podporuju
|
25 úno 2012, 13:10 |
|
 |
|
redsniper
Četař
|
přesně tak já se bojím že pak to nebude ok vivážení ale je to fakt tíha  a ty máš spoušták kov nebo plast ? já ani nevím co tam mám za pružinu střílí mi to tak 70m přesně a po 70ti to pak padá používám 0.25g kule od warioru měl jsem 0.25 od gd a nic moc je to asi tím že zbran mám od warioru  co doporučuješ ti za kule ?
|
25 úno 2012, 13:17 |
|
 |
|
Stefun
Podpraporčík
|
Ja jsem taky chtěl to závaží vykuchat, ale když jsem rozebral, tak jsem zjistil, že tam žádné není:D a co se týče toho spoušťáku, tak můžeš být rád, že se ti už na 160 nerozpadl. to redsniper: Nechci být hnusnej...taky jsem zezačátku vůbec nic neveděl o upgradu snip, a tak jsem si přecetl CELÉ tohle téma tak min. 2-3x a pak jsem měl aspoň tucha co a jak. Všechny informace, které hledáš byly popsány tady hodněkrát...Griffon ti poradil at si toto téma prečteš, ale ty ne a ne:D
|
25 úno 2012, 13:27 |
|
 |
|
redsniper
Četař
|
jj ja už to jednou četl je toho moc na mojí hlavičku  todle tam určitě není jak mám utěsnit píst a hom komoru aby mi zbitečně neunikal vzduch protože fouknu do hlavně a hned mi sičí z hopky vzduch porad mi pls
|
25 úno 2012, 13:45 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
Že bych tu ještě nepopisoval teflon mod? Každopádně, budeš potřebovat obyč lektrikářskou lepící pásku, teflonovou pásku (úzkou) a věci na rozborku.
rozeber komoru, odmasti, vyčisti, na hlaveň nasaď hopku + mosazný kroužek, omotej to teflonovou páskou (2-4 otočky podle tolerancí v komoře- individuální kus od kusu) slož komoru s hlavní, dotáhni jistící kroužek. pak si vyrob co k čemu vymezovací kroužky- pro lepší usazení hlavně- motej lepící pásku na vnitřní hlaveň dokuď nepasuje natěsno do vnější hlavně, tohle aspoň na dvou místech.
Občas se dává i podložka nad přítlačný blbinec v hopu- kousek plíšku bužírky... nalepený na přítlačné ramínko.
a hlavní upgrade: kup si 0.3g kulivo.
s pístem toho moc nenadělaáš, pokuď netěsní tak bývá prasklá hlava- ten klobouček na pístu a pak s tím nejde udělat nic- ono ten základový čína materiál není moc pružný takže jeho těsnění a netěsnění je indviduální.
|
25 úno 2012, 14:28 |
|
 |
|
redsniper
Četař
|
díky to je dobrá rada nad zlato udělal jsem to hned ale mě to netěsní jak se podávají kule ze zásobáku jak do hopky zajíždí valec.co navrhuješ?
|
25 úno 2012, 15:09 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
Trošku to tvé tvrzení upravím: máš nenataženou zbraň, válec vepředu zasunutý do komory, foukneš do hlavně a necítíš odpor (foukáš do hlavně dost aby si ji naplnil?)
a jsi si jistý, že ti to neutíká okolo pístu? ten samý test- foukací- akorát s vymontovaným válcem.
musíš si s tou teflonkou vyhrát a správně ji dotáhnout, né moc a né málo, chvíli to trvá, dkyž to dusí kule je to moc, když to uniká, je to málo. ALE i tak to bude dělat bo základová komora je základová komora, šmucka sama o sobě aj s hopgumkou... tím teflonem se dá vychytat dost ale někdy to ani tak nepomůže.
|
25 úno 2012, 15:21 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Od této chvíle, každý příspěvek v tomhle tématu obsahující hrubku bez milosti mažu. Čeho je moc, toho je příliš. 
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
25 úno 2012, 17:25 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
Griffstapo v akci  Je sobota, lidi sou: bud uz s kocovinou, nebo jeste ozrali...
|
25 úno 2012, 17:43 |
|
 |
|
|