Autor |
Zpráva |
ALTERNATiVA
Podporučík
|
HeartBeat Sensor - imitace
Ahojte páni, Vždy som bol presvedčený že najzaujímavejšie videa z airsoftu sú z 1st person pohladu hráča. Montovať nejakú kameru na zbraň a zhovadiť si ju tak ma ale neláka ... okrem toho, tieto mini kamery niesu lacný špás (také čo točia pozeratelné video). A tak ma napadlo že si vyrobím imitáciu/skelet HeartBeat Sensoru do ktorého budem vkladať svoj telefón (iPhone4). Videa toči celkom obstojné + napadlo ma aj iné využitie ako kamera (GPS, mapy oblasti, nemravné filmy na odreagovanioe ... ). Telo ktoré bude zároveň chrániť telefón neni problém urobiť. Problém je s kĺbom ktorý bude spájať zariadenie so zbraňou (ideálne RIS), bude sa dať sklopiť + otáčať. Nenapadá vás niečo čo by mohlo byť na tento účel použitelné?
|
04 srp 2011, 07:58 |
|
|
|
pete-11
Plukovník
|
Re: HeartBeat Sensor - imitace
Teda nedokážu si představivit, že bych s timhle běhal po lese. Kloub pro otvírání lze použít třeba ze starého notebooku a něco pro rotaci ti bude stejně k ničemu, protože pokud chceš něco natočit budeš to muset mít v ose se zbraní .
|
04 srp 2011, 09:21 |
|
|
|
Jacob
Brigádní generál
|
Z tebe bude docela COD Rýnektor.... Podle mě blbost mít kameru na kvéru - ve většině případech máš kvér sklopený k zemi - natočiš jen zem..a nosit furt zbraň zvedlou, mířit na spoluhráče atd. je divný..
_________________ CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR Custom M4 - 110 - 133ms Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36 WE G17,Mp7,brokovnice https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts
|
04 srp 2011, 09:47 |
|
|
|
Michal2
Podporučík
|
Dej si kameru na helmu
|
04 srp 2011, 09:59 |
|
|
|
ALTERNATiVA
Podporučík
|
pete-11 : Neviem čo je na tom také nepredstavitelné mať na zbrani krabičku 6x12 cm. Behať po lese s 8 kilovím guľometom so zásobníkom na 5000bb si predpokladám predstaviť vieš ... Tá možnosť otočenia a zafixovania je nutnosť, práve preto aby sa to dalo nastaviť do osi so zbraňou. Michal2: Budeš sa čudovať, ale aj to ma napadlo ... dokonca to mám aj odskúšané. Keď si odmyslím že si na to musíš kúpiť mini kameru ktorá stojí pár peňazí, tak ešte furt je na prd to že nevidíš čo točíš a z videa máš jeden velký chaos ... pretože s hlavou robíš veľa pohybov ktoré si ani neuvedomuješ = nepoužitelný materiál.Okrem toho si totálne rozptýlený tým, že dávaš pozor aby si kameru neodrel keď ideš cez kríky, prípadne neroztrepal, keď ideš cez okno (alebo podobne...). To je asi obdobná rada ako "Zaplať si kameramana" Jacob: Ja mám iný názor ... nepotrebujem točiť non-stop. Stačí mi spustiť record pred tým ako predpokladám že dojde ku kontaktu (ak bude kamera/mobil na zbrani tak je to otázka sekundy - stlačenie jednoho tlačítka). Neviem ako ty, ale ja sa snažím mať zbraň zalícnenú vždy keď sa dá (v boji) ... jasné že to nejde vždy, ale ak máš kameru na helme tak je to o tom istom (tiež kopa záberov zeme a podobne). Kamera na zbrani ti aspoň zaručí akú takú stabilitu záberu pri boji + zachytíš aj enemáka... čo je s kamerou na helme docela problém. BTW: Nechápem prečo sem pletieš COD
|
04 srp 2011, 11:22 |
|
|
|
Reve
Major
Registrován: 17 říj 2010, 15:23 Příspěvky: 452 Bydliště: Praha / Plzeň / Kaznějov / Livingston UK
|
At si das kameru na helmu nebo zbran stejne bude vetsina zaberu odpad a budes to muset vystrihat takze z praktickyho hlediska mi prijde nejlepsi neco jako tohle http://www.sportkamery.cz/ContourHD-1080p.html nebo kamera v optice/pred ni nekde tu byl celej topic s videama nejakyho snipera z ciziny kterej mel pridelanou kameru pred optikou a vypadalo to docela dobre.. (omlouvam se za diakritiku (zadnou jsem nepsal) jsem na PC s nemeckou klavesnici a nic jako hacky carky tu nejspis nejde)
_________________ NEUMÍŠ NIC!!!
|
04 srp 2011, 11:33 |
|
|
|
pete-11
Plukovník
|
ALTERNATiVA píše: pete-11 : Neviem čo je na tom také nepredstavitelné mať na zbrani krabičku 6x12 cm. Behať po lese s 8 kilovím guľometom so zásobníkom na 5000bb si predpokladám predstaviť vieš ... Tá možnosť otočenia a zafixovania je nutnosť, práve preto aby sa to dalo nastaviť do osi so zbraňou.
Nedokážu si to představit už jen proto, že jedu military. Běhání s kulometem/displayem na kvéru je sakra rozdíl- to snad nemůžeš ani přirovnávat ksobě . Podle mě je tohle protě blbost, ale je to tvá věc co si na to dáš.
|
04 srp 2011, 11:43 |
|
|
|
ALTERNATiVA
Podporučík
|
Reve píše: At si das kameru na helmu nebo zbran stejne bude vetsina zaberu odpad a budes to muset vystrihat Toto je svätá pravda, ale s tým musí počítať každý kto chce niečo natočiť. Tú tému o ktorej hovoríš mám prečítanú. Tu ide hlavne o to že nemám v pláne investovať 200-300 € do kamery - chcem použiť to čo mám. Je pravda že ja si na mikro military detaily nepotrpím. Ale aký je rozdiel medzi imitáciou HB sensoru (reálna vec) v ktorom je kamera a imitáciou laserového zameriavača ktorú si vešia na AEG každý desiaty airsofťák a má v tom baterku ?
|
04 srp 2011, 12:48 |
|
|
|
Bohuš
Podplukovník
|
Já bych koupil nějakou malou kameru z anglického jebaje a dal ji do granátometu.
|
04 srp 2011, 14:13 |
|
|
|
Daimler
Podplukovník
Registrován: 13 črc 2009, 15:03 Příspěvky: 559 Bydliště: Дагестан - Кавказ
|
I don´t need a camera .... I am ! .... D.
_________________ >> Александр Буйнов - Спецназ <<
Ну, погоди !
|
04 srp 2011, 17:53 |
|
|
|
seals
Plukovník
Registrován: 13 bře 2009, 10:29 Příspěvky: 995 Bydliště: RACOON CITY
|
Tak ve reálu se dávají kamery přímo na helmu vojáka. Protože jedině tam je pořád nasměrována na místo dění. Pěkné zaběry z kamery na helmě (od 0:15 minuty.) http://www.youtube.com/watch?v=2PsOlLa03mc.
|
04 srp 2011, 18:05 |
|
|
|
loco99
Brigádní generál
|
Nevim, taky bych se přikláněl k tomu abys natáčel z helmy nebo někde z výstroje pokud máš nějakej z těch všemožnejch nosičů plátů a nahoře máš místo... jinak myslim že bys měl taky počítat s externí baterkou na iphone díky tomu kolik vydrží...
|
04 srp 2011, 18:56 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Rovněž se přidám k tomu názoru, že mnohem vhodnější by bylo mít kameru na helmě. Na kvéru je to fakt k ničemu, taky se budeš bát že to někde urveš a nepoužitelnejch záběrů budeš mít podstatně víc, protože kvérem máváš všude možně, zatímco hlavou se rozhlížíš po okolí, spolubojovníkach, cílech atd.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
04 srp 2011, 20:31 |
|
|
|
ALTERNATiVA
Podporučík
|
Vyskúšame - uvidíme.
Toho rozbitia kamery sa nebojím - určite to je bezpečnejšie miesto ako na helme - zbraň mám v ruke a kamera by na nej bola v kovovom púzdre. Je to rovnaké ako obávať sa že si niekde rozbiješ kolimátor.
Chcem si natočiť hlavne akcie v budovách - CQB. Ak sa pohybujete po budove tak ako? Ja sa snažím mať zalícnené non-stop a kam sa pozerám ja - tam sa pozerá ústie mojej hlavne. Toto je moja predstava. V lese sa natáča ťažko a málo kedy sa mi tam podarilo natočiť niečo zaujímavé (točim docela často ako kameraman/ne-hráč).
to seals : Prepáč, ja som asi z inéj planéty, ale čo je na tých záberoch "pěkné". 1/2 videa natáča let vrtulníkom (to tú kameru mohol mať kludne aj na nohe a bolo by to to isté) ... v akcii je to je presne to čo som čakal - chaos, steny, strop ... (ale to video by som radšej neporovnával ... je to real a "kameraman" určite nemal ako prioritu záznam).
loco: Postačím si aj so 4 hodinami HD záznamu (na margo tej ext. baterky)
|
04 srp 2011, 21:00 |
|
|
|
|