Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 22:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 WE HiCapa - problém s CO2 zásobníkem 
Autor Zpráva
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek WE HiCapa - problém s CO2 zásobníkem
Lidi, mam tady HiCapu od WE a potřeboval bych od zkušenějších plynovkářů poradit s jednim problémem, se kterym si nevim sám rady. Mam k ní klasickej zásobník na greengas a prodlouženej na CO2, všechno by mělo bejt origo WE. S greengasovym funguje bezproblémově a střílí slušně, ale ten prodlouženej odmítá spolupracovat. Problém je ten, že po našroubování CO2 bombičky se vypouštěcí ventil zasekne a absolutně nejde zatlačit dovnitř, tudíž nevypustí žádnej plyn a kvér se zásobníkem nestřílí. Zkoušel jsem to s jednou bombičkou, ze začátku se ventil nehejbal fakt vůbec a při pokusu vystřelit se o něj úderník zaseknul. Poté, co jsem na ventil zatlačil opravdu velkou silou rukou začal trochu fungovat a upouštět trochu plynu, takže kvér vždycky po ručním natažení jednou vystřelil, ale protože plynu bylo fakt malinko, tak samozřejmě neblowbackoval a výkon byl mizernej. Ventil se mi rozhejbat nepovedlo, takže jsem bombičku vypustil naprázdno s tim, že až bude čas, tak zásobník rozeberu a spravim, předpokládal jsem, že ventil je zaseklej...jenže teď jsem vzal zásobník do ruky a bez bombičky se ventil naprosto normálně pohyboval tak, jak má. Zásobník jsem pro jistotu rozebral, žádnou chybu jsem neobjevil, tak jsem ho prostříknul silikonem a zase složil. Je mi ale líto vyplejtvat další bombičku jenom proto, abych zjistil, že po jejím našroubování to znova fungovat nebude. Proto bych vás napřed chtěl požádat o radu - stalo se vám tohle někdy? Pokud ano, čim to bylo způsobený a jak se vám to povedlo opravit? Díky předem za veškeré info, Google mlčí jako hrob.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

15 kvě 2012, 15:34
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Nový příspěvek Re: WE HiCapa - problém s CO2 zásobníkem
Tohle je způsobeno tlakem plynu. Moc velký tlak tlačí na ventil a ten nejde otevřít.

Může být taky v háji těsnění (to nejmenší vlevo). V případě velkých tlaků se nevyplatí moc mazat ventil, může se stát, že povolí to malé těsnění a část ventilu vystřelí.

Ventil se skládá tak, že sundáš tu zadní gumičku a pak vysuneš tu osu ven. Při moc velkém namazání osička zajede víc než má a pak nefunguje.

Někdy je také potřeba sladit zásobník se zbraní, první varianta upravit ventil, tu část co je vpravo (zkrátit) nebo upravit klepadlo - úderník (je ve zbrani, viz. obr. vpravo). V případě že používáš rozdílné zásobníky, pak je asi vhodná varianta s úpravou zásobníku - ventilu.

Jinak se dělají ještě ventily, které se rozebírají tak, že se povolí ta pravá část, díky podložkám jde pak nastavovat výška a taky nehrozí že ventil vystřelí, protože ta čepička vlevo co drží gumičku je větší než otvor kterým by mohla projít což v prvním případě jde.

Jinak tohle se řeší dost často u přestaveb pokud se dávají nové vnitřnosti, pažba, ventil atd. Je to potřeba všechno sladit.

Funguje to tak, že klepadlo - úderník musí překonat ventil a pak se zaaretuje tou pojistkou co vyčnívá z rámu vlevo ve směru střelby (v pravo je disconector). Pokud je ventil delší nedojde k zaaretování úderníku a tudíž výstřelu.

Přílohy:
Poznámka: Klepadlo - úderník je to v pravo
5KU GB226 Steel Hammer Set type6 Hicapa.jpg
5KU GB226 Steel Hammer Set type6 Hicapa.jpg [ 21.75 KiB | Zobrazeno 4440 krát ]
Poznámka: Malá gumička vlevo
airsoft-GDRcapa51ValveHi.jpg
airsoft-GDRcapa51ValveHi.jpg [ 57.35 KiB | Zobrazeno 4440 krát ]

http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4
15 kvě 2012, 22:19
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

Takže, pokud není v háji to nejmenší těsnění (nepřipadalo mi tak, ale zkontroluju to ještě znovu a pořádně, případně ho vyměním pro všechny případy), tak řešení zní jak? Protože si nedovedu představit, že by zkrácení ventilu pomohlo, neotevře se prakticky vůbec a to ani za použití hodně, hodně velké síly, takže si troufnu říct, že ať jej zkrátím sebevíc nebo sebevíc prodloužím klepadlo, tak se stejně neotevře. Nebo se pletu a mám to přece jen zkusit? Každopádně zatím díky moc za rady.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

15 kvě 2012, 22:31
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Tohle se mně stalo se zásobníkem na GG, byla v háji ta guma, na první pohled to nebylo vidět, po výměně je ok. Problém je, že jsem koupil gumičky na plyn a oni jsou měkčí než ty původní, takže s COčkem bych byl opatrnej. Pořiď tvrdší.

Jinak vyndej ten ventil a zkus ho stlačit z té strany co je ta gumička uvidíš.

Zkus taky změřit, jak vysoko vystupuje ventil ze zásobníku když je bez a s bombičkou. Poloha by měla být stejná, pokud je závada tak povyjede.

15 kvě 2012, 22:44
Moderátor
Moderátor

Nějakej tip na těsnění vhodná pro COčko, nebo mam klasicky zajít do vodoinstalací a něco tam vybrat? Další rady vyzkoušim, díky moc.

16 kvě 2012, 00:39
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Zajdi do vodoistalací, nebo zkus speciálku.

Možno objednat telefonicky tady. Snad ještě pošlou menší množství:
http://loziska-gufera.cz/index.php?p=pr ... =O-Krouzky

Evidentní je, že život s CO2 není jednoduchý :O)

PS: máš klíč na ventil.

16 kvě 2012, 07:37
Moderátor
Moderátor

Ok, díky za radu. Klíč na ventil buďto někde vyhrabu, nebo si vyrobim další :D

16 kvě 2012, 09:03
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]