Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23 lis 2024, 18:03

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 256 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další
 Nože 
Autor Zpráva
Armádní generál
Armádní generál

Nový příspěvek Re: Nože
Kvalita určitě není stejná jako před 30ti lety, blbá ocel, nekvalitní montáž rukojeti atd. Mikov už dávno není co bejval, je to strojařská firma která nože vyrábí už jen tak nějak ze setrvačnosti a nejradši by to zavřeli úplně... asi bych si od Mikovu nic nekoupil. Ty "švýcaráky" nejsou sice až tak zlý, ale při ceně Vnoxu nemá smysl o tom vůbec uvažovat.
UTON to samý, je to překovanej sváteční příbor ve velmi špatně řešený rukojeti. Navíc předraženej, kup si na aukru army originál a nemáš co řešit.

18 črc 2012, 07:46
Profil Zobrazit autorovy stránky
Praporčík
Praporčík

Hmm tak to je smutné. Škoda, začíná být pravidlo, že pokud chce člověk kvalitní výrobek nesmý kupovat český. No nic, začnu schánět něco jiného. V čera kamarádovi přišel Wenger. Lehký, bytelný, skvělé zpracovaní, chytře řešená pojistka. Je nějaký velký rozdíl mezi Victorinox a Wengerem. Oba jsou asi stejně kvalitní a liší se více měně jen ve vzhledu nebo ne?

http://www.hunting-shop.cz/produkty/nuz ... N17755803/

18 črc 2012, 09:14
Armádní generál
Armádní generál

Rozdílů tam moc není, třeba jinak řešenej otvírák na konzervy a myslím že jiná pilka, ale jinak je to v podstatě jedno kterej si vybereš.

18 črc 2012, 11:57
Kapitán
Kapitán

Máte někdo zkušenosti s Víceúčelovým bojovým nožem CZ 805 ? Uvažuju o jeho koupi a nevím zda do toho jít :)

"Faber suae quisque fortūnae"

18 črc 2012, 14:31
Kapitán
Kapitán

KrteQ píše:
Máte někdo zkušenosti s Víceúčelovým bojovým nožem CZ 805 ? Uvažuju o jeho koupi a nevím zda do toho jít :)

přečti si něco zde:
http://rozpad.cz/forum/viewtopic.php?f=14&t=1295

celé jsem to nečetl, ale osobně bych šel do gerbera LMFII po tom co jsem viděl jeho destrukční video na jůtůb, kolik toho zvládl jsme až čuměl.

Obrázek

18 črc 2012, 14:43
Kapitán
Kapitán

Tak, a teď si mi nasadil brouka do hlavy, dík moc... :/ :D

18 črc 2012, 17:23
Kapitán
Kapitán

"Zle jazyky" tvrdí, že se prý v neděli uvidíme, tak si ho můžeš osahat, myslím toho Gerbera.
Jinak teď se dívám k nám, tak na jebaji jde/šel koupit za o dost slušnější peníze než u nás.

Zle jazyky nemyslím, špatně :D

Obrázek

18 črc 2012, 18:13
Kapitán
Kapitán

So pervers :lol: Jop, uvidíme. A jestli teda budu moct tak bych si na něj rád šáhnul :)

18 črc 2012, 18:53
Armádní generál
Armádní generál

Partička na táboře :)

Přílohy:
DSC_6145.JPG
DSC_6145.JPG [ 2.06 MiB | Zobrazeno 21130 krát ]

21 črc 2012, 08:03
Kapitán
Kapitán

Máte někdo zkušenosti s kvalitou tohodle nože? http://www.armypoint.cz/nuz-gerber-warr ... o/d-91284/ mám ho především kvůli vzhledu, nepotřebuju s nim páčit dveře od tanku ani prořezávat pancíř:D

Ultramat 14; battery master 6
"Zbrojíř, Velkokapacitní, Odhodlaný, Kutil, Silikonová huba, Obchodník se smrtí, Hipík, Sochař, Vítězství nebo smrt"

13 srp 2012, 23:15
Plukovník
Plukovník

Kup si něco normálního, to "tanto" se zubatým ostřím budeš brousit hodně blbě... i když ho máš kvůli vzhledu, tak "bodat do dveří a páčit" asi obden nebudeš, že :roll: (respektive psát "já to dělat nebudu" je kravina, protože to dělaj jen hovada a jako požadavek na nůž je to stejně blbost) a spíš budeš sekat/řezat dřevo a potraviny, tak nešil s "spec-ops lol" Gerberem.

15 srp 2012, 22:08
Kapitán
Kapitán

Tak s broušením problém nebude, a jak sem psal, mám ho spíš jen na vzhled, ale taky aby mě v případě potřeby podržel, neplánuju s nim pravidělně sekat cokoliv, a o vzduch se neztupí*:D

Ultramat 14; battery master 6
"Zbrojíř, Velkokapacitní, Odhodlaný, Kutil, Silikonová huba, Obchodník se smrtí, Hipík, Sochař, Vítězství nebo smrt"

15 srp 2012, 22:39
Poručík
Poručík

Zdravím.. Když už se tu mluví o nožích, (spíš mluvilo), měl bych dotázeček.. Udělal jsem si doma takovou variaci na RAT 4 a přemejšlim jak na pouzdro. Nevim jestli je schůdná cesta koupit kydexový desky a nějak to zkusit nahřát vytvarovat? Nebo jinej způsob? Kůže se mi zdá na takovej typ nože nebhodná.

Doufam, že to nebylo moc troufalý se na to ptát tady, nevim jaká nálada tu vládne, dlouho jsem tu nebyl :-D Dík.

"It's better to be dead than a fucking red!!" - Right to choose (Combat 84) - Neplést s Combat18!!

02 lis 2012, 19:02
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál

Kydexový pouzdro na takhle tvarovanej nůž není složitý když ovládáš technologii :lol: , na netu je mraky návodů a vypadá to jednoduše, ale co jsem slyšel od lidí co s tím začínali, tak ze začátku se klidně může stát že drahej matroš poletí do popelnice. Osobně kdybych chtěl kydex pouzdro na neseriovej nůž tak oslovím někoho kdo to má v malíku a udělá skutečně funkční pouzdro s bezpečným samosvorným zajištěním nože. Jeden z největších profíků u nás je dle mého názoru Prapor http://www.praporknives.com/nabidka/ , ale podobně šikovných lidí je na knife.cz hromada.

Pokud by jsi vážně chtěl něco vyrábět už jen pro ten pocit že je to tvoje dílo, tak doporučuju fakt hodně prolízt knife, pročíst si všechny rady a návody co k tomu najdeš a pak to zkusit na něčem menším. V tomhle ohledu je imho o něco lepší kůže na který toho není až tak moc co pokazit a "výuka" postupu nestojí skoro nic. (kožený pouzdro na kuchyňskej nůž mě vyšlo asi na 30kč :lol: - kůže z výprodejovýho armádního pouzdra na bouchačku )

02 lis 2012, 19:19
Poručík
Poručík

Jojo, asi jsem se trochu unáhlil, to způsobila ta radost z celkem vyvedený prvotiny :-D.. Knife si určitě prolezu, párkrát jsem tam byl, ted mi to ale nedocvaklo.. Možná zkusim nějakej kus plastu co najdu doma, nahřeju, vytvaruju, vyhodim, ale možná taky ne. Kůže se mi sice fakt nelíbí, ale v nejhorším to tak dopadne.

"It's better to be dead than a fucking red!!" - Right to choose (Combat 84) - Neplést s Combat18!!

02 lis 2012, 20:02
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Abych si v ČR kupoval nůž, který je Made in China jako 80% značkové nabídky na spec. webu o nožích (krom Swiss Made) ... raději jsem si na salám koupil v Číně BÖKER one hand cutter "Made in Solingen" :lol: za zlomek a že je to stejná ocel 440ka, tak bych se i vsadil ... Boker se netají, že to nechává vyrobit v Číně ... tak co, nebudu krmit chytráky v EU :wink:

(Finished 2013)

Můj Airsoft MEGAVÝPRODEJ na Rajčeti
Prodej vlastních airsoft přebytků již od 10 Kč

02 lis 2012, 22:53
Armádní generál
Armádní generál

Uplně nejlepší je koupit si nůž made in usa, nebo made in evropa od značek co to s číny nevozej, pak člověk takový dilemata řešit nemusí :lol: ...
Nevěř tomu že ikdyž se i ty nejdražší značky můžou z části dělat v číně (SP, BM atd.) tak že jsou stejně (ne)kvalitní jako to co pod stejným názvem koupíš třeba na alibabě, nebo DX. Kvalitativní rozdíl tam je určitě, navíc nemůžeš vědět jestli jsou to kradený nože z originální výroby (což je ok), nebo nepovedený nože co neprošli výstupní kontrolou, nebo už prostě jenom kopie.
Naopak u značek co moc kvalitní nejsou, gerber, boker a podobný, který se dělaj dneska už jenom v číně, tak tam ten rozdíl asi skutečně velkej nebude a asi to není blbej nápad. Sice třeba budou o něco horší, ale když ani originály nejsou žádnej zázrak... :roll:

03 lis 2012, 07:52
Podplukovník
Podplukovník

Reyes: Chtěl jsem ten Boker, takže jsem uvažoval tak jsem napsal ... jakou cestou se to dostalo do nabídky eshopu mi je jedno. Mě se líbil už tady v ČR s poznámkou Made in China mě to jen nakoplo ho v Číně najít a koupit :wink:

Ohledně těch US/Swiss nožů souhlas. I slavný KA-BAR šel s kvalitou dolů a je to taky čína, Gerber víceméně taky, ale ten Molle Infantry je ještě snad US made, pokud vím ....

(Finished 2013)

03 lis 2012, 17:13
Armádní generál
Armádní generál

Není čína jako čína, spousta značek to bouchá v číně, ale mají tam svoje lidi co jim to hlídaj a kvalita je jiná než na tržnici, nebo na čínských shopech. Netvrdím že vždy a že nutně musí být nůž z číny špatnej, to rozhodně ne! Jen bych to zbytečně moc neglorifikoval ;)
Z morálního pohledu bych to asi řešil stejně jako ty, pokud si evropská firma neváží svýho jména a evropských zaměstnanců, tak ať třeba krachne a shoří v pekle :lol: n
Nopak jsou tu značky co dělaj nože poctivě v Evropě a USA, namátkou třeba Fallkniven a pak je někdo v číně kopíruje. Kopie jsou to hodně zdařilý že to bez přímýho porovnání nikdo nepozná, kvalita je taky slušná a ty nože jsou fakt použitelný, ale prostě ten pocit že je to kopie by mi hodně vadil.

Jinak jak jsi zmínil Kabar a že kvalita šla dolů, tak nemůžu posoudit takovou tu klasiku, ale třeba zavíráky a pracovní nože (Kukri, Heavy apod.) mají na opravdu hodně vysoký úrovni, asi si to uměj v Taiwanu hlídat.

03 lis 2012, 17:22
Podplukovník
Podplukovník

Souhlasím. CHINu nechci nijak glorifikovat, chraň Bůh, za hodně problémů vděčíme právě téhle zemi, že nabídla podmínky pro výrobu čehokoli tak výhodné, že se jinde zavírají továrny ...

Každopádně, není čína, jako čína ... vše je o QC - pokud je tam někdo zodpovědný, koho ťamani neuplatí (víte jak to chodi :lol:) tak se od nich sypou do světa pěkné výrobky.

PS: Nůž mám stejně na jabko, rozříznutí MRE balíčku a uříznutí tkaničky na botě ... chtěl jsem trochu stylovější kus "plechu" ... s kopiemi nemám problém, sám mám chinaguny :-D a díky za ně !

(Finished 2013)

03 lis 2012, 18:30
Podplukovník
Podplukovník

Chystám se koupit pořádný primární nůž chci aby něco vydržel ale aby to zase nebyla obří lopata..
Cenová strop je kolem těch 2600Kč není to pevné kdyby se oběvilo něco hodně pěkného tak jsem schopný držet dietu :D
Zatím mám vyhlídlý
http://www.noze-nuz.com/gerber/G1626.php

Ale mám tam docela respekt z těch zoubků na řezání prusíků to bude asi super ale zajímalo by mě jestli s tím nožem půjde řezat i normálně protože to vypadá že ty zoubky zabírají docela dost místa na čepeli.

Díky za rady.

19 pro 2012, 10:22
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál

Podobný zoubky jsou použitelný i na normální řezání čehokoliv, není to jak nějaká pitomá pilka, ale spíš takový vlnky jako používá třeba i Spyderco, nebo SOG a s těma se řeže dobře. V něčem je to trochu lepší, v něčem trochu horší než hladký ostří, ale ty rozdíly jsou celkem malý a je to spíš o vkusu.

19 pro 2012, 10:32
Plukovník
Plukovník

Já myslím, že lano přeřízneš i nabroušeným hladkým ostřím, zoubkatý se hůř brousí. A když mrknu na knife.cz, zoubky používá málokdo...

19 pro 2012, 10:37
Podplukovník
Podplukovník

Jinak jsem rád i za jakékoliv alternativy.

19 pro 2012, 10:43
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál

Z tyhle prachy bych koukal po ESEE4 a ESEE6 s tím že bys to musel koupit z německa, u nás jsou dost předražený.
http://www.outdoormesser.de/epages/6201 ... s/6/ESEE-4
http://www.outdoormesser.de/epages/6201 ... es/6/ESEE6
Nebo za sebe cc za stejnou cenu můžu doporučit Sissipuukko M95, co ten nůž už semnou vydržel je neskutečný.
http://www.mujnuz.cz/noze/noze-s-pevnou ... rmy-knife/

Jinak ale i ten Gerber LMF je dost dobrá kudla, taky jsem o něm uvažoval. Zkoušel jsem si ho do ruky a můžu říct že rukojeť se jim extrémně povedla

19 pro 2012, 10:53
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Mám na vestě připnutý tenhle nůž http://www.noze-nuz.com/sog/SOG99151.php a provází mě už přes dva roky a nemůžu si na něj stěžovat. Skvěle se drží a dobře padne do ruky. Používám ho převážně jako takový "táborákový" outdoor. Určitě ho můžu doporučit.

Nicméně od té doby co jsme ho koupil, tak jsem se začal nožům věnovat víc než předtím a kdybych si měl teď kupovat nůž téhle kategorie, tak to bude něco s uhlíkovkou, tedy nějaký ESSE (velikost dle uvážení), jak říkal Reyes.

19 pro 2012, 11:45
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Podplukovník
Podplukovník

OK takže teď je to ESEE-4 vs. LMF II :D
ESEE-6 je pro mě asi až moc velký 4ka vypadá tak akorát možná trochu menší.
Pro LMFII velké plus pouzdro ale zase co čtu tak se drolí rukojeť.

No to bude zase hezkých pár nocí strávených s googlem.

19 pro 2012, 11:57
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Tak potom je tu ještě ESSE-5. :wink:

19 pro 2012, 12:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Rotný
Rotný

Chlup píše:
Tak potom je tu ještě ESSE-5. :wink:

ESSE-5 je hrozný poleno má tloušťku přes 6mm. Ideální bude ta ESSE-4

Mám 6tku a to už je opravdu velkej nůž na tahání, spíš někde na batohu.
Uhlíkovka skvělá na broušení a řezivost, jen se o ní musí pečovat jinak rezne velmi rychle.
Btw. ESSE má doživotní záruku na nože..

19 pro 2012, 13:02
Podplukovník
Podplukovník

Pochopil jsem správně že cena 90euro je za "nahý" nůž a že jestli chci pouzdro tak to bude 120E ?

19 pro 2012, 13:44
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 256 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další