Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2024, 06:22




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 M14 pro začátečníka 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Registrován: 28 pro 2019, 14:49
Příspěvky: 3
Nový příspěvek M14 pro začátečníka
Dobrý den,
zvažuju začít s airsoftem - pro začátek střílení na terč, později se účastnit akcí. Upustil jsem od touhy po manuální odstřelovačce, ale do oka mi padla M14, kterou bych pravděpodobně osadil puškohledem (v plánu bylo 3-9x50, po přečtení diskuzí se kloním k 4x32) a hrál s ní jako DMR. Zpočátku bych střílel ve stock verzi, budoucím upgradům se nebráním, ale zbraním nerozumím a vědět, které díly vzít a od koho, aby to fungovalo a něco jsem nezničil je nad moje znalosti (+ obě ruce levé), alternativně nechat sestavit v obchodě.

Teď tedy k tématu - radili byste mi vzít jako začátečníkovi M14 od:

Cymy, DMR verze, lícnici beru jako (+) (http://www.airsoftguns.cz/m14-dmr-black-cyma-cm-032d)

Classic Army, M14 Match, RIS lišta ideální pozici, takže bez nutnosti dokupovat bázi (https://airsoftshop.cz/product_info.php ... ts_id/2939)

G&G Socom, kratší hlaveň (https://airsoftshop.cz/product_info.php ... ts_id/8660)

Cena CA a G&G s baterií a akumulátorem je víc než dvojnásobná - je tedy rozdíl v kvalitě opodstatněný, nebo mam pro začátek vzít Cymy a později upgradovat tu? Přeci jen za cenu Classic army bych mohl skoro celou verzi od Cymy upgradovat. Nechci vzít křáp, co se hned rozpadne, ale připlácet za zbytečný luxus také nechci.


28 pro 2019, 18:32
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 25 dub 2012, 18:39
Příspěvky: 2290
Bydliště: Myjava
Nový příspěvek Re: M14 pro začátečníka
Ahoj. Na úplný úvod napíšem že by bolo fajn keby si zájdeš na pár akcií len pozrieť s kámošom a požičať si nejakú zbraň. Prípadne si z nejakej aspoň zastrielať, omakať si to troška. Je super že si si čo to naštudoval a upustil si od ostreľovačky. Rozumne.
Teraz ku zbraniam typu M14.
M14 od Cyma - tejto zbrani sa vyhni úplne ( dôvody zhrniem neskôr )
M14 CA a M14 G&G - čo sa týka kvality a ceny sú na tom +/- rovnako, obe sú výborná voľba, dalo by sa povedať že si stačí vybrať tú, ktorá sa ti páči viac no ja by som ti odporučil prikloniť sa ku verzií od G&G. Je to málinko lepšia voľba.
M14 od CM má iný mechabox ako verzie od G&G a CA. G&G a CA majú mechabox doslova ako cihla kdežto Cyma ( a tiež aj TM, AGM..) tenký a náchylný na prasknutie bez svetlých vyhliadok na nejaký lepší upgrade. G&G A CA sú naopak veľmi dobré už v základe a ako základ na upgrade na DMR mašinu sú výborná voľba. Spracovanie a materiály sú tiež na oveľa lepšej úrovni. Dvojnásobná cena je v tomto prípade teda skutočne opodstatnená. Ďalej, ak by ťa airsoft nakoniec nechytil tak CA a G&G M14 vieš predať s menšou stratou, sú to totiž celkom žiadané zbrane aj z druhej ruky najmä pokiaľ budú ešte v základe, kdežto cymu z ruky ti nekúpi skoro nikto.
Tá G&G ktorú si linkol bude pre začiatok super aj preto že ide o kratšiu verziu čo ako začiatočník budeš vedieť oceniť. Pre začiatok sa na puškohľad vykašli a popremýšľaj o aimpointe alebo podobnom tubusovom kolimátore, na tú prednú lištu je tiež fajn aj Acog, Eotech. Možností uchytenia optického zariadenia pre M14 je viacero, taktiež môžeš pouvažovať nad možnosťou kolimátor + magnifier. Ak by si časom šiel do puškohľadu odporúčam kópiu leupold M3(M1) 3,5x10x40.
K budúcemu upgrade vnútorností na DMR ti pri M14 od G&G napíšem zatiaľ len toľko, že to nebude najmenší problém. Teraz je to ale ešte ďaleká pesnička ale ak by ťa airsoft naozaj chytil a príde čas na upgrade, kľudne sa obráť na toto fórum, (snáď to tu dovtedy nezdochne) :)

_________________
predám origo nadpažbie pre m1903A1


29 pro 2019, 01:04
Profil
Svobodník
Svobodník

Registrován: 28 pro 2019, 14:49
Příspěvky: 3
Nový příspěvek Re: M14 pro začátečníka
Moc děkuji za odpověď a za rady. Vezmu tedy asi tu M14 od G&G a pro začátek s kolimátorem. Jen jsem koukal, že dostupnost kolimátorů i optik teď není kdoví jaká, většina věcí vyprodaných. Docela mě zaujal tenhle
https://www.balistas.cz/kolimator-valia ... green-dot/
tak jsem se chtěl před koupí ještě zeptat na názor/zkušennost.


29 pro 2019, 13:17
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 25 dub 2012, 18:39
Příspěvky: 2290
Bydliště: Myjava
Nový příspěvek Re: M14 pro začátečníka
Tou m 14 od G&G chybu rozhodne neurobíš. Nakoľko sú zbrane typu AK od Cyma výborné zbrane do začiatku a aj pre pokročilých hráčov, M14 od nich sa ti bez nadsádzky vie doslova časom rozpadnúť v rukách.
Ohľadne kolimátora, nebude to až také čierne. Stránok je kopec a na výber množstvo modelov, povenuj tomu trocha času a zistíš že výber je široký. Výber kolimca má čas a zbytočne to neunáhli. Základ je dobrá zbraň, doplnky sú na druhom mieste.
https://gunfire.com/en/products/red-dot ... 05534.html

https://gunfire.com/en/products/operato ... 05533.html
Tieto dva linky ber len ako príklad že sa dá vybrať v cenovej relácií od 20 do XXX Euro.

_________________
predám origo nadpažbie pre m1903A1


30 pro 2019, 01:29
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz