Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2024, 06:28



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ] 
 P.O.W. STŘELA Duben 2010 
Autor Zpráva
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Registrován: 26 srp 2008, 12:37
Příspěvky: 42
Nový příspěvek P.O.W Střela 2010
Děkuji všem za účast na akci P.O.W.
Zvlášť děkuji všem členům OPFOR, za perfektní obranu. Byl jsem mile překvapen že fungovala komunikace mezi lidmi a dokonce fungoval i radioprovoz což není zas tak častý jev. Hlavní úkol jsme splnili (ubránění tábora), ostatní úkoly těžko hodnotit protože se muselo improvizovat. Bohužel se nenaplnil scénář což považuju za velikou chybu, ale co se dá dělat. Svoji roli hrála především únava po probdělé noci a zima. Chyb z mé strany bylo dost ale kdyby mě někdo chtěl připomenout co bylo všechno špatně, tak sem s tím (pro příště, jestli se ještě nechám přemluvit). Takže ještě jednou děkuji.
P.S Omlouvám se SOGum z Prahy, že jsem je nemohl informovat o změnách ve scénáři v průběhu akce a už sem je neviděl.


18 dub 2010, 19:24
Profil
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 bře 2008, 13:19
Příspěvky: 328
Bydliště: Plzeň
Nový příspěvek P.O.W. STŘELA Duben 2010
Tak konečně jsem se tak nějak probral z té únavy a chtěl bych napsat pár řádek ohledně akce. Tak za prvé chci vyzdvihnout hlavně kluky od Havranů, od Kočára a další kteří do nás takříkajíc řezali v noci,trochu jsme podcenili připravenost ostrahy zajateckého tábora a najivně si mysleli,že naše komando na raftech složené z Berounské domobrany,dvou lajdáků od JPP a Cracerovo S.A.S.čapne zajatce a pod krytím našeho úderného týmu odpochoduje jakoby nic :lol: ,bohužel stal se pravý opak :cry: ,naši "rafťáci" se vylodili na nejhorším místě kde mohli a byli doslova rozstříleni na cucky,ani náš tým který měl za úkol odlákat od řeky většinu ostrahy tábora moc neuspěl a dorazil takříkajíc z křížkem po funuse,no co k tomu říct snad jen to že JPP-čka jsou taky jen lidi a ne nadpřirozený bytosti,jak se někteří "military sofťáci" domnívají ,no a že prostě dostali "na prdel" :wink: .Každopádně doufám,že jsme celou akci zpestřili našim"vyloděním" a nočním bojem,protože při druhém dni akce jsme značně změnili scénář akce,zacož se samozřejmě všem omlouvám. Na druhou stranu jsme si užili dost adrenalinových zážitků,třeba již při našem průzkumu situace před akcí kdy jsme zajali tři bojovníky ze S.T.O.D.a,viď Kočáre (na té fotografii vám to moooc sluší :lol: ) Co napsat závěrem,z mého pohledu se mohla akce vydařit lépe,z Bílím peklem se to určitě srovnat nedá takže teď je na vás všech zůčastněných jakou napíšete recenzi,prosím i o nějaké foto. P.S. for ZENY kdes byl chlape,slyšeli jsme o tobě jen z vyprávění nějakou legendu :shock:

_________________
Bůh stvořil člověka,ale nedal si to patentovat,a tak teď to po něm může dělat kdejakej blbec. Kde blb,tam nebezpečno a proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich


18 dub 2010, 19:37
Profil
Svobodník
Svobodník
Uživatelský avatar

Registrován: 15 úno 2010, 15:46
Příspěvky: 3
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
Z mého pohledu nadějná akce která ale nakonec bohužel skončila spíš špatně, a to asi hlavně kvůli zkrácení scénáře o polovinu, přikládám to na vinu únavě a nočním teplotám, zatímco kluci který jeli za spešláky museli celou noc chodit po lese, obránci zase pěkně vymrzli nicneděláním. Rafty byly super spestření, naštěstí ale byl ten nápad eliminován hned na začátku. Ranní boj byl o poznání tužší ale zajatce se podařilo ubránit. Sice mi ve výsledku něják neseděli počty mrtvých, protože podle původních plánů mělo být spešláků asi 15 i se zajatci, já osobně jsem napočítal minimálně 23 lidí. ale aspoň bylo do koho střílet. Nemůžu říct že bych byl z akce vyloženě zklamanej, ale nadšenej taky nejsem. Snad to příště vyjde líp.

PS: přístě by měl bejt asi jen jeden člověk kterej bude určovat průběh hry aby se předešlo případným problémům :)


18 dub 2010, 19:56
Profil
Podpraporčík
Podpraporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 10 kvě 2009, 13:57
Příspěvky: 77
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
Tak uz jsem trochu použitelnej, tak bych měl taky něco k P.O.W. Střela napsat....

Akce z mého pohledu určitě vydařená, od organizátorů připravená, scénář měl hlavu a patu a vše logicky na sebe navazovalo. Všichni věděli co mají dělat a kde mají být. Možná si někteří celou noc ani nevystřelili, jelikož nepřítel útočil jen z určitých směrů, ale to už je úděl obrany.

Jak jste již napsali, v noci byla sakra zima a to se asi trochu podepsalo na celém průběhu akce, ale to k tomu prostě patří...

Radio jelo v jednom kuse, což bylo super, nezměrně to přispělo přehlednosti na bojišti. Myslím, že kdyby nebyla taková komunikace tak nepřítel prorazil a my sme to projeli... (Všem se omlouvám jestli sem do rádia kecal až moc, ale adrenalin udělá své :shock: )

Mrzí mě že jsem neviděl vylodění v Normandii, ale my jsme se na 6. hodině díky Jarinovi a spol. taky vůbec nenudili. Boj to byl urputný a dost tvrdý. V naprosté tmě sedět 3 hodiny v kuse, občas světlo -> střelba -> 10 min. ticha a zas na novo. Boj na 15 metrů , kdy jsme se s protivníkem téměř promíchali, a kdy sjem v nepřehledné situaci dal Friendly Fire klukovy ze SOGU (za což se ještě jednou MÓÓC omlouvam, páč sem ho tim poslal spát). Prostě nezapomenutelné - a to je přesně to oč tu běží...

Raní boj před 8 hodinou, byl už takovou dohrou. I když už asi moc nechybělo a osvobození zajatců by nepřítel dosáhl.

To co se dělo od této chvíle, byla už pro mě taková všední nadpůměrná eliminace... ale i za to dík...

Co se týče srovnání s Peklem. Tentokrát jsem to zažil z druhé strany, věřím že výsadkři to neměli vůbec jednoduché a že našlapali asi dost Km, ale Peklo bylo Peklo...

A to že se změnil scénář si myslím nikomu až tak moc navadilo...

A co na závěr ???
- ještě jednou chci poděkovat organizátorům, že si dali práci a svolali to...
- velení na straně obránců z mého pohledu bez chybiček
- klukům ze SOGu že nás nechali ohřát u ohně
- a hlavně klukům od nás že NEPUSTILI :D :D :D

P.S. ŽENY ty seš nezapomenutelnej...

_________________
HAVRANI PLZEŇ
ŽIVOT JE BOJ, TAK PŘIPRAVTE ZBRANĚ....

www.havraniplzen.cz


19 dub 2010, 08:33
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 24 bře 2008, 21:54
Příspěvky: 55
Bydliště: Holýšov
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
Nu co dodat,
Jarine moc bych naše setkání před zahájením akce moc nevytahoval a raději se pochlub pobytem JPP v naší ohrádce :mrgreen:

Začalo to vše tak, že po příjezdu na naší skupiny na tu podivnou louku jsem si řekl, že tohle ubránit s minimální ztrátou lidí bude jako natřít si ho křídou a zkusit voject pannu.
Protože protivník se vody opravdu nebojí ( a to jsme ještě nevěděli, co se na nás chystá ), začali jsme rozbíjet tábor po délce lesa a obranu směřovat na koryto Střely. Mezi tím, co se stavěly přístřešky, udělal se průzkum pro možný příchod protivníka.
Asi 1,5 km od louky jsme s Jaklínem u Kozlíčkova mlýna. Protože podle fotomap je v jeho okolí most nebo lávka, potřebujem si to ověřit a zmapovat okolí, ale co se nestane. Když procházíme kolem posledního stavení, všimnem si choulící se Hrabačku s Juniorem.
Když se vracíme, tak nám bylo jasné, že jsme se strefily do černého a protože okolní terén kromě cest byl velice těžce schůdný za dne natož v noci, místo první hlídky už bylo jasné.
K našemu překvapení narážíme při kontrole severní strany základny v malém sedle další skupinu zatím jen pozorovatelů Jarina, Daliho, Páťu a Edýho, kteří si hned dělali nárok na naše skalpy ale marně. S označením JPP na čele si to kráčíme do tábora ( to Jarinovi aspoň trochu zlepšilo náladu po předchozí informaci, že o hlídkách už víme ).
Po příjezdu všech OPFOR jednotek se rozdělují hlídky a patroly ( S.T.O.D. 6-12h, STB Rokycany 12-1h, Dab + Hugo + Bundáš a spol 2-3h, SOG 3-6h, Havrani 6h, Veselé obušky tábor a zajatci ), zkouší se spojení a dostavuje linie přístřešků při kraji lesa.
Když padne tma, začínáme kroužit po základně a prosvěcovat každý podezřelý kout a stín a bedlivě poslouchat okolí. Po příjezdu zbytku aut se rozestavují na louce pro nasvětlení při útoku.
Asi kolem 1:30h hlásí Smety kontakt. Okamžitě stojí všichni na nohách a celý tábor se rozsvěcí jak vánoční stromeček. I zajatci se naivdě oblkají a strojí pro případ vysvobození. Po 15ti minutách přichází Detox ale už jako další zajatec a tábor se potápí opět do tmy. Díky Romanovo autě s halogenem a RF si necháváme nasvětlovat podezřelé perimetry a tím zůstávají stacionární hlídky bez povšimnutí. Protože pyro je zakázané, jako nejlepší zabezpečení přístupových cest je vhozený lightstick na cestu, což se nám zanedlouho potvrdí jako velice účinné a pro protivníka matoucí.
Je kolem 2:00h a z 10-11h se ozve KONTAKT!!! a z valu u koryta se začnou míjet 4 hlavy protivníka. To ale ještě neví, že je připravené ještě další světlo plně pokrývající tuto část řeky a to protivníka oslepuje přímo od zajatců a tím znemožňuje další postup.
Asi po 15ti minutách je dobojováno se strátou 2 mužů na naší straně a 4 od nepřítele.
Když se koukám do tváře nepřítele a vidím ten vztek, tak mám samosebou obrovskou radost. Jen mi zaráží proč mají na sobě všichni neopreny?? A za chvilku se dozvídám, že útok byl veden z raftů!!
Je prostě vidět, že u takového protivníka je možné úplně vše a skoro nic nečiní těmhle bezmozkům problém. Klobou dolů pánové, protože když jsem viděl Střelu za světla, tak v noci bez světla to musel být teprv zážitek.
Pro jistotu vysíláme další patrolu na 12h. A tady bylo vidět, jak krásně funguje lightstick na cestě, díky kterému na sebe upozornil nepřítel a tím jsme získali další 2 skalpy.
Další přestřelka následovala během 20ti minut, ale díky zmatku na naší straně a svícení do našich zad se zbytek posádky 2. raftu namlsal dalšími životy ze strany OPFOR, ale neustál přesilu.
Do vymrzlého rána před 7:00 začal finální útok pro osvobození zajatců z kopců kolem tábora, které již byly "bezpečně" schůdné a začala být ohrádka s mrtvolami zajatců dosti těsná.
Bylo vidět, jak úsměvy a odhodlání na naší straně nepolevuje ani trochu a díky tomu se podařilo ubránit veškeré zajatce do 8:00.
Jak už tu bylo zmiňováno, následující akce už nebyli ani trochu podobného rázu, ale spíš střílečka na odreagování. Ve srovnání s Peklem, tak noc hodotím 70%.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem teamům, kteřé se podílely na obraně tábora hlavně Havranům za bezchybné bránění 6h, SOGařům, Hugovi, Dabovi, Bundášovi, Vobuškům a spol., STBčkám a samozřejmně klukům od nás za celkovou podporu.
Děkuji organizátorů a protivníkovi za nastínění dalších pěkných situací nočního boje.


19 dub 2010, 10:58
Profil
Podpraporčík
Podpraporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2008, 10:38
Příspěvky: 86
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
Tak zhodnotím za nás STBáky. Při rozdělování stanovišť jsme nafasovali část perimetru 12.-1. hodina, na návrší. Kofry zůstal na briefing, zbytek družstva (já, Štěpa a vypůjčený Pítrs-Slimy) vyrazil do sedla vrcholku vybudovat krycí bunkr na věci a sloužící jako pozorovatelna. Vzhledem k delšímu přesunu na místo nebylo času nazbyt, ale podařilo se mít komplet zázemí a prvotní průzkum hotový ještě před zahájením operací (čas 2000 hodin).

Ještě před zahájením jsem pociťoval neduh, který dle mého akci provázel. Určitá dezinformovanost spousty lidí, neurčité zahájení operací atd. Narážím na skutečnost, že dle úvodu zde na foru většina očekávala hlídkování nejen v táboře, ale i na přilehlých komunikacích, noční přesuny hlídek, komplexní kontraprůzkum. Tím, že se ostraha zúžila jen na zajatecký tábor, resp. louku se změnila podstata úkolu. Ale voják se stará, voják má platilo, takže jsme se celkem rychle přizpůsobili. Jediný nedostatek, který z výše uvedeného pro nás vyplynul, byla absence pastí a nástražných zařízení (při přesunech na delší vzdálenosti nejsou tolik potřeba jako při držení daného perimetru).

Druhá věc, která nás zaskočila, byla informace, že přepadová jednotka JPP je již v kontaktní vzdálenosti ještě před započetím operace, resp. byla objevena již během dne. Ale opět jsme to přijali jako reálnou situaci, kdy se očekáváný kontakt většinou změní a je třeba se přizpůsobit. Takže určitě toto si netroufám vyčítat, možná nás to donutilo konat pod větším tlakem, což je jedině dobře.

Jak jsem již naznačil, tak prvotní průzkum ukázal, že naše stanoviště skýtá 2 hlavní zóny možného přístupu nepřítele - jedna byla vlevo na skalnatém hřebeni, který poskytoval silnou palebnou pozici a množství kamenitých úkrytů, navíc byl nad naším stanovištěm. Druhé kritické místo byla lesní mítina napravo (1.-2.hodina), která poskytovala dobrou palebnou pozici na ostřelování a průnik do tábora.

Hlídkování jsme prováděli namátkově do obou zón, celkem hloubkově. První problém se ukázal být rozdělaný oheň v údolí přímo pod naším stanovištěm, který nás nasvětloval na hřebeni odspodu a tudíž ohrožoval. Situaci jsme řešili složitějším postupem pod hřebenem, skryti ve stínu. Hřeben jsme drželi více méně po celou dobu, aby se nepřítel nedostal na tuto strategickou pozici.

Pozorování a hlídkování navíc stížil oheň na druhé straně kopce od tábora, kde se vyskytovali civilové, řvali a narušovali pozorovací práce.

Jelikož jsme během noci v našem perimetru neměli kontakt, víceméně se naše činnost skládala ze zmíněných patrol a pozorování. Výjimkou bylo prohledávání hřebene směrem k řece při kontaktu u vody pro případ, že by nepřítel ustoupil v přestřelce do lesa a stahoval se k hřebenu.
Mile mě překvapila radiokomunikace na PMR! Zvládli jsme i přemostění zpráv a celkově jsem měl pocit, že jsem dobře informován jak o nepřátelských manévrech, tak i o našich protiopatřeních.
terén byl hodně členitý a díky tomu jsme mohli operovat jen ve 4 lidech a udržet celý perimetr s jistotou. Tudíž jsme ani nestřídali.

Osobně jsem též čekal útok od řeky, o to víc mě překvapil výsadek z raftů. velmi dobrý nápad. Věřím, že kdyby více přálo štěstí a trošku lépe se to zpracovalo, tak by dopad útoku byl mnohem silnější.

Noční zima prostě k akcím podobného druhu patří a osobně mi to nepřišlo až tak strašné, i když samozřejmě nemohu říci, že jsem se netěšil na sluneční paprsky :wink:

Ráno se nám dostal na druhý konec mítiny první kontakt. Tuším, že šlo o Jarina a 2 další střelce, dost nemile mě překvapilo, že mě přestřílel o 100 %. Nejprve jsem to přikládal promrznutí zbraně přes noc, ale vzhledem k tomu, že při následných bojích u kamenů zbraň odešla úplně, tak to byl nějaký počátek. I tak jsme ale nepřítele vytlačili, resp. stáhl se mimo naší zónu.

Osobně pro mě operace skončila přesunem k autům, co se dělo dále nebudu rozepisovat, neměl jsem z toho dobrý pocit a zbytečně bych si kazil podle mě povedenou akci.

Díky tomu, že jsem nečekal další Bílé Peklo, tak jsem téměř spokojený s průběhem noční fáze, zažil jsem pár zajímavých momentů a ozkoušel několik novinek, takže u mě dobrý :D

A JPP ať určitě nezanevře na pořádání akcí, možná jen více konzultovat s ostatními. I tak ale velmi, velmi dobrá operace a odjel jsem spokojený.

Za STB Rokycany, Ardie.

_________________
http://stb.ardie.cz
"And here we are... Perfectly tuned Ferraries on the demolition derby."


19 dub 2010, 19:04
Profil Zobrazit autorovy stránky
Rotmistr
Rotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 03 lis 2009, 15:39
Příspěvky: 36
Bydliště: Plzeň
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
Co o akci říct, naše Plzenská garda se po celou dobu akce nezastavila, plnila ukoly dokud ji síly stačily. Průzkumy landákem byla drsná zkušenost. Stačilo málo a s výsadkovým raftem jsme se mohli setkat, když jsme nedobrovolně brodili landákem přes řeku. To by bylo pak opravdu zajímavé. Do budoucna bych při nočních akcí více koordinoval pohyby vlastních vojsk, aby se zamezila střelba do vlastních lidí. Dále bych doporučil zasažené lidi nějak zapojit opět do hry, aby nemuseli tvrdnout na místě do 09:00 hodin do rána. Taková akce musí být v pohybu viz. Bílé peklo a musí přinést pro ty co jsou zasažený nebo vyřazený ze hry, aby se opět dostaly do hry. Každopádně zážitek z celé akce byl velký do doby, kdy jsme se jako naše garda dostali do konfrontace s Jarinem ohledně nepřiznávání v hustém zalesněném terénu. To vedlo k velkému zklamání a předčasnému odjezdu naší gardy. Chápu, že JPP toho měla plný zuby, vzhledem k tomu, že byla po celou dobu v těžkém terénu na nohou, a na další přesun už neměla náladu. Nemá cenu si vylívat zlost, když se něco nevede. Dále se k tomu nebudu vyjadřovat a nechci, aby další kromě Jarina a mě se k tomu dále někdo vyjadřoval. Je to pouze mezi náma!

Do budoucna doporučuji plánovat akce, s krátkými časy pro splnění úkolu, lépe koordinovat celou akci dle situace, a dát možnost dalšímu zařazení do boje. Prostě, aby celá akce neskončila pro někoho, že si sotva šáhne na spoušt a pak si jde lehnout. Hlavně, když se vedli utoky na základny.

Je jasný, že po bitvě je každý generál a každý by to vymyslel líp. Důležité je, že vůbec někdo akci vymyslel a my nedřepěli doma u TV. Takže do budoucna at je hodně obdobných akcí a nevraživost a nasranost nechme doma:o)

Na léto jeko člen Plzenské gardy plánuju akci Proti proudu, kde se skupiny budou přesouvat proti proudu Úterského potoka, budou se dobívat různé rozvaliny mlýnu, který se v oblasti hodně nachází, dále se skupiny budou střídat v utoku a v obraně. Datum a čas bude včas upřesněn. Celá akce bude naplánovaná, tak aby jste měli pořád napnuté nervy. Takže pro ty, kterým nevadí se brodit celou noc v potoce a být pod palbou, se připravte, že si dost užijete.

S pozdravem Mitchell PG


19 dub 2010, 19:45
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Registrován: 26 srp 2008, 12:37
Příspěvky: 42
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
Musím souhlasit se vším co zde bylo napsáno ohledně kritiky organizace. U mě se projevil naprostý nedostatek připravy před akcí, z důvodu velkého pracovniho vytížení. Asi jsem mel přenechat veleni OPFOR někomu jinému. Takhle jsem se soustředil pouze na splnění prvního úkolu, tzn. uhlídat zajatce. Sice jsme tento úkol splnili ale možná tato urputnost šla na vrub celkovému dojmu z akce. Právě zmíněné patroly se nekonaly z tohoto důvodu.
S čím nesouhlasím, je Mitchellem zmíněný dlouhý refresh, myslím si, že jednou za rok nikomu neuškodí když si dá na svůj "život" pořádnýho majzla. :lol:
Určitě bychom si to měli příště s JPP prohodit aby si mohl každý vyzkoušet být na druhé straně.
4 Mitchell: Zkus naplánovat termín na akci Proti proudu co nejdříve, z důvodů dovolených, prázdnin atd. Dík :wink:


19 dub 2010, 21:08
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 24 bře 2008, 21:54
Příspěvky: 55
Bydliště: Holýšov
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
Musím se přiklonit k názoru, že akce na jeden život se dost projeví na celém průběhu a i když jsem si od 3:00 mohl dát nohy na stůl, tak mi to nijak neskazilo dojem ba naopak.
Podle mě se díky 1 životu, raftům a průzkumům akce přiblížila dost reálu a to se alespoň mě líbilo.
Je taky pravda, že kdyby útok byl lépe koordinovaný, tak jste nás mohli krásně udolat, protože i když byly perimetry peně dané, do hlídek jsem musel kluky od zajatců spíše nutit než aby chodily samostatně biď jen na obchůzku nebo na vystřídání patrol.
Naštěstí 6h a 12h měly na starosti prověřené teamy a tím mi velice usnadnili práci.


19 dub 2010, 21:43
Profil
Podpraporčík
Podpraporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2008, 10:38
Příspěvky: 86
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
Určitě jsem pro jednoživotový systém v jednotlivých etapách. Jakékoliv refreshe jsou u simulačních akcí nesmysl. Teoreticky by se dala zavést úloha mediků - po náhodném zásahu(1 kule, ne dávka) je zasažený vyřazen, ale pokud ho zbytek ochrání a dostane se k němu v určitém intervalu medik, je schopen ho zachránit. Pokud tedy zásah nebyl do hlavy. Taková instance poslední naděje.
Na druhou stranu to vyžaduje úplnou důvěru a smysl pro fair play pro všechny.

_________________
http://stb.ardie.cz
"And here we are... Perfectly tuned Ferraries on the demolition derby."


19 dub 2010, 22:44
Profil Zobrazit autorovy stránky
Svobodník
Svobodník

Registrován: 31 led 2010, 21:11
Příspěvky: 2
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
Já za Žoldáky musím říct, že celkem spokojenost. (Bohužel jsme jako tým nebyli schopni ničeho většího, když jsme byli pouze 2 + další 2 jako výpomoc a navíc bez moudrosti všech starších). Ale i tak sme si akci užili, škoda jen, že se nejelo dál podle plánu. Díky organizátorům, spolubojovníkům i nepříteli.


20 dub 2010, 15:10
Profil
Četař
Četař

Registrován: 07 bře 2008, 00:17
Příspěvky: 12
Bydliště: Caput Regni
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
kocar,kocar,kocar - smety,smety chrrrp. rozumim.kvik. snoopy,snoopy - smety,smety. je tu tma. cchrr. jdeme k Vam. chrrr.kvik. posvitte na nas.kvik.kde jste?zhasni.zhasni. nasvetlujes nas.chrrrr.kvik

zdaar OPFOR / Zdaar Ne-Priteli :)

SOG se zucastnil jen prvni faze. Branili jsem perimetr 3h-6h. meli jsme k dispozici dve skupiny po trech strelcich a veliciho. hlidky drzeli hodiny tri, ctyri a pet. Rozestupy a casy stridani libovolne.lezli jsme do kameniteho svahu, nechali se kourit od maleho kralicka, alias kamzika bambiho a uzivali si jehlici smrku,tmy, zimy a samoty. dle utoku jpp na 6.h jsme posilovali 4 a 5h.
V tabore plapolal tymovy ohen u ktereho se shromazdovali obranci tabora z jinych tymu, kteri uz nechteli na hlidku, protoze jim mrzla prdel a ..vubec meli problemy:). V radiu varil dj smety, snoopy a RT.. davali fakt pecky. clovek se nenudil. mel prehled o plose tabora a pmr konecne zafungovaly tak jak mely.
Veleni je z nasi strany bez pripominek-1.faze mise byla jasne definovana a ukol byl splnen, co melo nasledovat ve fazi 2. jsme vedeli, ze to nakonec bylo jinak.. .

Nas perimetr ve fazi 1. byl vhodny pro utok na tabor za svetla coz se potvrdilo po svitani. postupne SOG pochcipal a nas perimetr se stal nastupem utoku nepritele do nitra OPFOR. kdyby z nas nekdo prezil, stydel bych se.

akce to byla prinosna. radi jsme Vas potkali a tesime se zas..

VIC over


20 dub 2010, 16:37
Profil ICQ
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Registrován: 20 zář 2008, 13:29
Příspěvky: 117
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
Tak nějak všechno už tu bylo řečeno, takže já jen poděkuju klukům za organizaci, protože pokud vim, tak už nikdo z nás neni školou povinnej a o to míň je času na přípravu.
Pro mě byl nejlepší zážitek z celé akce noční vylodění na raftech a měl sem tu kliku, že sem byl u toho.
PS: ještě jednou se omlouvam Cracerovi za prostřelenej neopren :oops:


21 dub 2010, 08:19
Profil
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 06 lis 2008, 14:35
Příspěvky: 60
Bydliště: Tachov
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
Zdravím, poslední hlášení posledních účastníků/neúčastníků pátku na Střele :arrow:
-Náše skromná TC skupinka dorazila do Hluboké až při západu slunce a na snadnou cestu k základně OPFOR jsme vyrazili za tmy. Snad pro absenci týmového "osvětlovače" Vorla jsme si nevzali žádnou svítilnu a hned jsme špatně odbočili a k řece Střele dorazili několik set metrů severně...pochod podél řeky byl bez osvětlení a s nezvykle objemnou (proviant) zátěží celkem na hovno a negerským dobrovolníkům rychle klesla morálka a dle svého generačního zvyku si sedli, pověsili zbraně na větev a začali rozdělávat oheň...nu, pojedli jsme popili, popili a rozhodli se změnit naší nijak zajímavou AS roli provianťáků na roličku místních dobrotivých vesničanů :wink: Předpokládal jsem totiž, že 250m severně od OPFOR tábora a navíc na pěšině podél řeky by mohlo být celkem rušno a o návštěvy obou stran nebude nouze...bohužel se na nás nepřišel vůbec nikdo podívat: STBáci 100m nad náma svítili baterkama a jako správní negrové nás měli na praku (to je teda Role Playing, vy "civilové" 8) ), zbloudilí Mitchell sice s Defenderem efektivně proletěl řekou (za světla by to stálo za video záběr!!!), ale když zjistil, že cesta dál nevede, tak opovrhl domorodou kuchyní a zase frčel a rafťácký komando jsme úplně propásli :shock:
-Tak vesničané žili dál své zbytečné životy až do sobotního dopoledne, kdy si zbalili saky paky a vydali se na pouť za obživou :cry:

-Moc pěkný začátek víkendu (kdykoli) = výlet s kamarády, táboráček, klobásky, pivko, cigárka, kořalka, muzika 8) Příště se nám jen tak neschováte :!:

_________________
ВООРУЖЕННЫЕ СИЛЫ РОССИИ


23 dub 2010, 19:21
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podpraporčík
Podpraporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2008, 10:38
Příspěvky: 86
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
Ženy: To jako fakt??? Hehe, hele my jsme to nahlásili na základnu rozdělání ohně, pak se asi půl hodiny nic nedělo, tak jsme pozorovali postavy a drželi přístupové cesty a pak nám bylo oznámeno, že si tam nějaké děcka z přilehlého mlýna (snad nějaký oddíl hasičů, či co, kteří se motali kolem) rozdělali oheň a hrají si tam táborovou hru. Od té doby jsme to brali tak, že tím směrem musíme dát hodně bacha, abychom nestříleli atd. navíc jsme museli přejít na úplně jinej systém hlídání a čekali jsme na maximálně blízký kontakt s nepřítelem :lol:
No to je teda fakt úlet :D
Asi za hodinu tam jel Mitchell tím autem a jediné, co nám do rádia řekl je, že má nějaký problém s autem, že je to složité a že jsou tam civilové od hasičů :lol: Pak jsme jemu mostili komunikaci se základnou, kde taky nic o tom, že nejde o někoho mimo akci nepadlo. Tak teď fakt nechápu a celkem mi to přijde, že se někde stal problém v komunikaci na základně.

_________________
http://stb.ardie.cz
"And here we are... Perfectly tuned Ferraries on the demolition derby."


23 dub 2010, 23:33
Profil Zobrazit autorovy stránky
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Registrován: 20 zář 2008, 13:29
Příspěvky: 117
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
Ardie-problem byl v tom, že jsme během dne objevili ten dětský tábor.Naneštěstí byl přímo na 12 hodině.Po domluvě s Vencou (Obuškem) bylo dohodnuto, že se k němu nebudeme přibližovat ani střílet tim směrem a to i za cenu, že tam bude kontakt.
Takže vy ste reagovali správně, ale my s tim nemohli nic moc dělat.
A na víc o Ženýho soukromém kempu nikdo nevěděl :D


24 dub 2010, 08:22
Profil
Podpraporčík
Podpraporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 31 říj 2008, 10:38
Příspěvky: 86
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
no já si právě řikal :D

_________________
http://stb.ardie.cz
"And here we are... Perfectly tuned Ferraries on the demolition derby."


25 dub 2010, 09:39
Profil Zobrazit autorovy stránky
Nadporučík
Nadporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 28 bře 2008, 13:19
Příspěvky: 328
Bydliště: Plzeň
Nový příspěvek Re: P.O.W. STŘELA Duben 2010
To ještě chudák Zeny neví,že raft z Hrabym a spol.,projížděl jen několik metrů od nich a Junior měl všechny v "kříži" u svého m-249 v domění,že se jedná o tzv."pečbuřty" :lol: pokračovali dál po proudu,čert ví jestli to bylo štěstí nebo smůla,no jak pro koho :lol:

_________________
Bůh stvořil člověka,ale nedal si to patentovat,a tak teď to po něm může dělat kdejakej blbec. Kde blb,tam nebezpečno a proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich


26 dub 2010, 21:12
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz