Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 05:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 Zasekávanie valca 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek Zasekávanie valca
Zdravím,

bol som na jednej akcii s úplne novou BAR 10 a ku koncu som začal mať problémy s valcom; natiahol som ho, chytila ho záchytka, ale naspäť už nešiel, iba keď som použil značne väčšiu silu než obvykle, pričom mi okamžite vystrelila; tento problém sa občas striedal s tým, že mi záchyt piestu iba minimálne pridržal piest a prakticky hneď, ako som pustil páku mi vystrelila, bez akéhokoľvek môjho zásahu; rozobral som spúšťový mechanizmus a valec, ale nenašiel som žiadny náznak poškodenia či opotrebovania, iba ak zoškrabanú farbu z konca piestu, kde sa opiera záchyt, inak nič iné. Jediné, čo mi nesedelo bola mierne odskrutkovaná hlava piestu, približne 1 - 2 mm od valca; priskrutkoval som ju naspäť do svojej pozície a po zmontovaní zbrane opäť strielala, len sa mi zdá, že valec ide tuhšie späť do pozície na strelbu(čo môže byť kľudne len môj dojem po nespočte samovoľných výstreloch pušky)

V puške mám ASpro piest(hliník, cnc), tŕň(ocel), pružinu M160, záchyt piestu a držiak záchytu piestu od SHS z ocele;

Je možné, že uvoľnená hlava piestu spôsobovala fatálne zasekávanie zbrane striedané s občasným samovoľným výstrelom z natiahnutej polohy? Fakt nie je moc príjemné, keď máte páku v ruke, idete ju jemne zatlačiť naspäť a vytrhne sa vám z ruky, celou silou vrazí do tela zbrane alebo prípadne zobere vašu ruku so sebou a ešte obije pažbu a poistku...

25 říj 2010, 19:05
Desátník
Desátník

Nový příspěvek Re: Zasekávanie valca
Problém sa opäť dostavil, takže teraz už naisto viem, že hlava valca to nespôsobovala. Je možné, aby to bolo spúšťovým mechanizmom?

26 říj 2010, 18:44
Plukovník
Plukovník

Nový příspěvek Re: Zasekávanie valca
90%

Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!

27 říj 2010, 03:53
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ]