|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
|
Ochrané brýle pro člověka s dipotrickými brýlemi.
Autor |
Zpráva |
Ondra_DaGoD
Desátník
|
Ochrané brýle pro člověka s dipotrickými brýlemi.
Ahoj airsoft hraju už 1 rok s dioptrickými brýlemi a už jednou se mi stalo, že mi je někdo rozstřelil. Jelikož mám strach o svůj zrak a už nechci dál riskovat, že někde vykouknu a někdo mi to rovnou nasolí do hlavy a prostřelí mi brýle. Jelikož s tím nemám žádné zkušenosti, tak se chci zeptat tady. Mám pravděpodobně 2 varianty. 1) Můj bývalý známý mi řekl, že si u optika nechal udělat balistická skla (do klasických dioptrických brýlí) a že mu je dokonce celé zaplatila pojišťovna. Koukal jsem se na mojí pojišťovnu a ty hradí 20% z celých brýlí (což je fajn a je to na jejich stránkách), ale psal jsem mail, jestli není možné vyjednat větší slevu, když musím mít brýle pořád na očích a nebo jestli se dá sleva vyjednat i u jiného optika, než mají oni na stránkách. Automaticky generovaný mail mi odepsal, že se ozvou do 10 dnů a stále nic. 2) Na AirsoftPro jsem si našel v kolonce brýle a masky, dioptrické vložky do brýlí a balistické brýle: https://airsoftpro.cz/cz/bryle-masky/br ... lon-detail - odkaz na vložky https://airsoftpro.cz/cz/bryle-masky/br ... ire-detail - odkaz na brýle Podle všeho by asi měla vložka do těchto brýlí padnout. Kdyžtak vás prosím o pomoc, či případné rady na jiné možnosti jak si zrak ochránit. Mockrát děkuji.
|
25 bře 2019, 17:05 |
|
|
|
NoobsRush
Poručík
|
Re: Ochrané brýle pro člověka s dipotrickými brýlemi.
Jestli nechceš nebo nemůžeš nosit čočky tak co tak z okolí sleduju hodně lidí nosí ty ess s vložkou jako si sem postnul. Brát si klasický brýle a přes ně nějakou šílenou masku fakt řešení není. Takhle to dělal můj bratranec (nevidí na dálku) a po hodině hře to zahodil, měl chudák otlačenej celej ksicht
_________________ Youtube NoobsRush - všemožné o Airsoftu (Zamyšlení, Tipy, Recenze)
|
25 bře 2019, 17:35 |
|
|
|
Ondra_DaGoD
Desátník
|
NoobsRush píše: Jestli nechceš nebo nemůžeš nosit čočky tak co tak z okolí sleduju hodně lidí nosí ty ess s vložkou jako si sem postnul. Brát si klasický brýle a přes ně nějakou šílenou masku fakt řešení není. Takhle to dělal můj bratranec (nevidí na dálku) a po hodině hře to zahodil, měl chudák otlačenej celej ksicht Mě by ani ve snu nenapadlo nosit ochrané brýle na styl lyžařských. Mám velké dipotrické brýle, takže by se mi do nich ani nevešly. Čočky jsou krátkodobé a sice by se mi líbily, ale nepřipadají mi moc praktické. Musel bych do nich investovat třeba každý měsíc a i kdybych za ně dával 1k měsíčně tak se mi to prostě nevyplatí. Teď dám třeba 5k do brýlí a ty tu budu mít napořád a výměna skel je jen jednou ročně a to je otázka max. 800Kč a to si nejsem jistej zda-li se mi skla budou měnit tak "často", třeba zjistím na kontrole, že se mi dioptrie skoro nehnuly a budu mít ty samá skla. D
|
25 bře 2019, 17:40 |
|
|
|
M@tezz
Četař
|
Hrát rok jenom s dioptrickýma brýlema, to máš štěstí, že máš ještě obě oči v pořádku. Neskutečně riskuješ.
K ceně kontaktních čoček:
1000 je cca cena za čočky na půl roku (2 sady po cca 500 Kč). Ale to jsou měsíční čočky = nosíš je každý den po dobu jednoho měsíce. Jestli chceš nosit jen na soft, zkus denní čočky. Vezmeš si je jenom ten den, kdy budeš hrát a pak je vyhodíš. Pak tě sada 30 ks výjde na necelé 4 stovky. Protože máš určitě každé oko jiné, budeš potřebovat 2 takové sady, čili cca 800 Kč za 30 dnů softu, neboli 27 Kč na den. Čočky se nemlží, nešpiní, nerozbijou, máš plné zorné pole. A rozhodně si kup pořádné ochranné brýle, nejlépe s balistickou odolností. Do té doby si dej se softem pauzu.
|
25 bře 2019, 20:14 |
|
|
|
Ondra_DaGoD
Desátník
|
M@tezz píše: Hrát rok jenom s dioptrickýma brýlema, to máš štěstí, že máš ještě obě oči v pořádku. Neskutečně riskuješ.
K ceně kontaktních čoček:
1000 je cca cena za čočky na půl roku (2 sady po cca 500 Kč). Ale to jsou měsíční čočky = nosíš je každý den po dobu jednoho měsíce. Jestli chceš nosit jen na soft, zkus denní čočky. Vezmeš si je jenom ten den, kdy budeš hrát a pak je vyhodíš. Pak tě sada 30 ks výjde na necelé 4 stovky. Protože máš určitě každé oko jiné, budeš potřebovat 2 takové sady, čili cca 800 Kč za 30 dnů softu, neboli 27 Kč na den. Čočky se nemlží, nešpiní, nerozbijou, máš plné zorné pole. A rozhodně si kup pořádné ochranné brýle, nejlépe s balistickou odolností. Do té doby si dej se softem pauzu. Dobře děkuji za tip. Teď se koukám na net a vyjdou mě 2 balení (na každé oko zvlášť) na 30 dní cca. na 700Kč. To ujde, rozhodně nad tím budu přemýšlet. Mockrát děkuji.
|
25 bře 2019, 20:29 |
|
|
|
Martin Rauner
Svobodník
|
Ahoj, chtěl bych se zeptat momentálně mám brýle https://airsoftpro.cz/cz/bryle-masky/br ... ire-detail a zajímá mě jestli se vyplatí kupovat do nich vložky na dioptrie https://airsoftpro.cz/cz/bryle-masky/pr ... bat-detail zajímá mě jestli se budou dioptrická sklíčka zamlžovat nebo ne.
|
10 úno 2020, 15:03 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|