|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
|
Autor |
Zpráva |
majkl?!
Podpraporčík
|
Chrono E1000
Zdravím.. chtěl jsem si vyrobit chrono podle tohoto návodu. https://www.youtube.com/watch?v=QV4vBEZVB_8Nikde jsem bohužel nenašel žádné reference o funkčnosti a kupovat programátor kvůli jednomu atmelu nehodlám. Vypočítal jsem si cenu a zjistil jsem ,že by pro mě asi lepší chrono koupit. Ovšem nechci nic extra, jen sem tam po upgradu orientačně změřit úsťovku. Máte někdo zkušenosti s Chronem od Elementu E1000? Díky
_________________ HK416 GD120-147m/s
|
23 led 2015, 21:39 |
|
|
|
Janez
Štábní rotmistr
|
Re: Chrono E1000
Ono to je v podstatě jedno, jak je chrono přesné. Změříš před a po upgradu a vidíš jak na tom jsi... O trochu dražší je Chrony MK1: http://www.air-chrony.com/cs/chrono/13- ... -mk-1.htmlA vypadá celkem solidně...
_________________ Máme na to. 7. Horská Divize
|
25 led 2015, 18:31 |
|
|
|
CHlustanec
Štábní rotmistr
|
majkl?! píše: Zdravím.. chtěl jsem si vyrobit chrono podle tohoto návodu. https://www.youtube.com/watch?v=QV4vBEZVB_8Nikde jsem bohužel nenašel žádné reference o funkčnosti a kupovat programátor kvůli jednomu atmelu nehodlám. Vypočítal jsem si cenu a zjistil jsem ,že by pro mě asi lepší chrono koupit. Ovšem nechci nic extra, jen sem tam po upgradu orientačně změřit úsťovku. Máte někdo zkušenosti s Chronem od Elementu E1000? Díky Sorry, že to znovu otvírám, ale...všechno, co je potřeba na výrobu takového chrona jako na videu (když pominu že to má v tištěném spoji a ne třeba v nepájivém poli nebo na nečem dostupnějším) stojí cca 140 korun. Malé arduino už na eBay koupíš za cca 3 dolary, diody za 10 kč všechny, drátky a odpory ani nepočítám. Když se spokojíš s výpisem do kompu, nic víc nepotřebuješ. Když chceš ten pseudo displej, dáš cca 3 dolary navíc. Takže ono to zas nevyjde tak hrozně
_________________ homer: co budu dělat s takovou spoustou špinavých peněz? spálím je! líza: NE! pomysli na děti v africe. homer: máš pravdu, lízinko, musím si koupit pušku..
|
16 úno 2015, 18:37 |
|
|
|
Noobiq
Rotmistr
|
to majkl?! presne toto chrono som vyrabal, a podla mojich skúseností funguje relativne presne (+-par fps), teda porovnával som to z výsledkami, čo mi namerali na akciach (tam používali kupované chrono). program mi nahodil kolega v robote, ostaté som spravil sám, podla priloženého návodu to dokáže spraviť snáď každý kto vie čo je odpor a kondík docela by ma zaujímalo ako si to vypočítal, mna to stálo asi 15 eur (na 2ks)
|
17 úno 2015, 15:51 |
|
|
|
majkl?!
Podpraporčík
|
Počítal jsem to s programátorem Atmega 8 jde programovat na arduino modulu?
|
17 úno 2015, 16:52 |
|
|
|
CHlustanec
Štábní rotmistr
|
Přiznávám, že to mám spíše jako hobby, takže asi nerozumím otázce, ale proč bys do arduina, kde je atmega328 dával atmega8? link
_________________ homer: co budu dělat s takovou spoustou špinavých peněz? spálím je! líza: NE! pomysli na děti v africe. homer: máš pravdu, lízinko, musím si koupit pušku..
|
20 úno 2015, 12:42 |
|
|
|
majkl?!
Podpraporčík
|
No , protože si mě zmátl tím arduinem... Jako ten zbytek je fakt easy..kdo trochu rozumí elektronice tak to rozjede, ale u mě je problém to naprogramovat... Zdroják tam sice je, ale nevím jak to dostat do té atmegy Kdyžtak mi pošli pm s nějakým kontaktem, nechce se mi to řešit 1 odpovědí za 2 dny. Jinak ze zahraničí nic kupovat nechci... nějaký osvědčený AVR programátor v ČR?
|
20 úno 2015, 15:29 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|