Manuální zbraň pro začátečníka
Autor |
Zpráva |
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Re: Manuální zbraň pro začátečníka
Jo ono to je ve starejch sekcích...podstatný je tohle: Citace: Brokna je kopií něčeho, co bylo zjednodušenou replikou Mossbergu řady M500. Potěší plechovej heatshield na horní ploše hlavně, trubka, po který se posouvá předpažbí (v originálu nábojová schránka) je pak pravá, nefalšovaná, masivní ocelová trubka, která přidává na pevnosti, váze a dobrém pocitu. Vnější hlaveň plast, tělo pololesklý plast, pevné, ale poněkud stylizované (křížové šroubky po stranách a v lučíku, chybějící náznaky čepů, výhozní okénko "slepé", má špatný tvar a je v něm zvenčí dostupný posuvník, regulující hop-up /posuvník trochu připomíná vytahovač na závěru ostré/). Pojistka na hřbetě je falešná a nepohyblivá, supluje jí titěrná, spoušť blokující páčička v místech, kde je na ostré páčka odemykající závěr při náboji v komoře.
Pažba je hnus - nasouvá se na krátký výčnělek těla a sichruje se z obou stran 2 a 2 křížovými šroubky (nebo spíš vruty), sama je pak sešroubována další záplavou šroubků (tentokrát jen zprava) ze dvou tenkostěnných plastikových polovin, má hnusný "klouzavý" povrch a na poklep zní dutě. Na druhou stranu má velice pěknou botku z měkké protiskluzové gumy. Celková odolnost je na slušné úrovni, pověšená na popruhu křížem přes záda ustála tahle brokovnice několik proběhnutí skrz futra. Když je řeč o popruhu, očka na něj si musíte udělat, pro přední je tam alespoň dírka, zadní chybí úplně.
Kuličky se nacpou do malinkého zásobníčku z průsvitného plastiku, který po zasunutí nepřečuhuje obrys zbraně anio píď, naopak je ještě "zapuštěn" v těle (v místě nabíjecího otvoru u ostré), záchyt zásobníku je tlačítko před šachtičkou. Pojme jen asi 14-15 kuliček, a to ještě dvě poslední nepodá (jen vzhůru nohama, hlaveň je vysoko a trubička od zásobníku k hop komoře vcelku dlouhá), ale zase jsem k tomuhle výtvoru dostal hned tři, což nevelkou kapacitu vyvažuje. Trio zásobníčků se akorát vejde do alicového psaníčka.
Střílí pouze po jedné kuli na jedno natáhnutí, vychytávky ala Marui SPAS-12 se nekonají. Střelecké vlastnosti jsou u tohoto výrobku za 650,- překvapivě v kladných hodnotách, a nejen to. Ač je natahování lehké, přesto má flintička i sílu, k tomu štelovatelný a opravdu hopující hop (jak psal Rullow, 0,25g BB only, dvacky zvedaj), to dohromady slušně válcuje výkony dlouhých manuálů TM. Přesnost by sama o sobě nebyla nejhorší, lítá to víceméně pořád na totéž místo, ale není podle čeho mířit - absence hledí ani tak nevadí, není ani na ostré a zdrsněná "lišta" ve hřbetu těla jeho funkci supluje, ale Číňani jaksi zapomněli na mušku - není tu ani prachobyčejná perličková.
Při střelbě je nutno dbát na to, aby člověk po zapumpování vrátil předpažbí až nadoraz dopředu, jinak zbraň nevystřelí. Přerušovač spouště to oévšem nemá, takže stačí držet spoušť a pumpovat, plivne to pokaždé, když se předpažbí vrátí dopředu. Taky jde zapumpovat několikrát a pak vyprsknout víc kulí naráz, ale dostřel jde postupně dolů, docela milé ovšem je, že jedna kule zahopuje a letí vcelku hezky rovně, zatímco další se tak nějak rozptýlí kolem.
Když to vezmu kolem a kolem, je to za 650 hezká sranda na vyblbnutí (daj se z toho střílet větrový bonbóny z plechovejch krabiček od British Airways, hezky se rozprsknou Eye-wink ) a i docela dobrej záložní-nouzovej kvér pro případ, že se všecko ostatní rozsype, dík děrovanýmu heatshieldu vypadá i děsně krutozle a člověk hned dostane chuť hodit na sebe koženej křivák, černý brejle a jít si to vyříkat s pár zombíkama v nákupním centru...
Na druhou stranu, pokud bych chtěl opravdu echtovně echtovní brokovnici pro US Army posledních let, sáhnu po čínskym plynovym celokovu, kterej věrně následuje styl armádou užívanejch Mossbergů M500/590 včetně správný dýlky hlavně (18,5 palce), a jenom z něj demontoval GhostRing hledí a nahradil mušku perličkovou.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
22 čer 2010, 19:10 |
|
|
|
Xatra
Praporčík
|
Takže tuto fakt asi ne
|
22 čer 2010, 20:16 |
|
|
|
Xatra
Praporčík
|
|
22 čer 2010, 20:48 |
|
|
|
Vitas
Podpraporčík
|
Nevim no. Tyhle manualy me prijdo krapet mimo. Je to zbytecne tezky a strili to jak pistol.
|
22 čer 2010, 21:59 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Vitas píše: Nevim no. Tyhle manualy me prijdo krapet mimo. Je to zbytecne tezky a strili to jak pistol. Těžký to není a oproti pistoli to má pažbu
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
22 čer 2010, 23:00 |
|
|
|
Xatra
Praporčík
|
Já sem tak začal přemýšlet, že nekoupím asi nic, protože ten výběr je dost těžký. Nebo si připlatím a koupím zrovna levnější elektriku, protože jak to tak čtu, tak s manuálem bych byl (časem ) na větších akcích docela v nevýhodě. A manuální mp5 je přece pitomost, to stejné ta m14, protože než to natáhnu, uplyne věčnost.
|
23 čer 2010, 07:42 |
|
|
|
seals
Plukovník
Registrován: 13 bře 2009, 10:29 Příspěvky: 995 Bydliště: RACOON CITY
|
Xatra píše: Já sem tak začal přemýšlet, že nekoupím asi nic, protože ten výběr je dost těžký. Nebo si připlatím a koupím zrovna levnější elektriku, protože jak to tak čtu, tak s manuálem bych byl (časem ) na větších akcích docela v nevýhodě. A manuální mp5 je přece pitomost, to stejné ta m14, protože než to natáhnu, uplyne věčnost. Tu m14 posoudit nemohu ale měl jsem manuální MP5SD3 od UHC a dalo se sní pálit docela rychle. To samý s škorpionem od Marui
|
23 čer 2010, 07:47 |
|
|
|
Xatra
Praporčík
|
Takže mám vzít tu mp5, nebo radši šetřit na elektriku mp5 ? Dá se s tím nebo trefit i při větších akcích ? A má ta tvoje mp5 točák, nebo tlačák? Nebo mám vzít 3ku brokovnici? Se kterou zbraní se líp půjde proti elektrice ?
|
23 čer 2010, 08:04 |
|
|
|
seals
Plukovník
|
Xatra píše: Takže mám vzít tu mp5, nebo radši šetřit na elektriku mp5 ? Dá se s tím nebo trefit i při větších akcích ? A má ta tvoje mp5 točák, nebo tlačák? Nebo mám vzít 3ku brokovnici? Se kterou zbraní se líp půjde proti elektrice ? kdybych si kupoval manuální MP5 tak bych šel jen do Marui a nebo UHC. Ale jestli chceš na větší akce tak s manuální MP5 se moc nechytáš. Tady z toho výběru bych asi bral tu 3ku brokovnici - nejlépe krátkou, bez pažby. Až si někdy koupíš elektriku, může být ta brokovnice jako záložní zbraň.
|
23 čer 2010, 08:48 |
|
|
|
Xatra
Praporčík
|
Tak tuto? http://airsoft.actionshop.cz/?produkt=1811Kamarád mi taky říká, že 3ka brokovnice je na nic, protože střílí 3 kule, ale ty jdou tak centimetr od sebe, takže efekt nic moc. S jakým rozptylem ta brokovnice střílí a dá se s tím i na 40m trefit?
|
23 čer 2010, 08:56 |
|
|
|
Jerson
Plukovník
|
Xatra píše: Kamarád mi taky říká, že 3ka brokovnice je na nic, protože střílí 3 kule, ale ty jdou tak centimetr od sebe, takže efekt nic moc. S jakým rozptylem ta brokovnice střílí a dá se s tím i na 40m trefit? Tak schválně, jak dlouho mě bude bavit to tady opakovat. Trojka brokovnice na 40 metrů nedostřelí. A přesnost je jak kdy - někdy se na patnáct metrů trefím všemi třemi kuličkami do brýlí, a jindy na tu samou vzdálenost jde jedna kulička na jednu stranu širokého stromu a další dvě na druhou. Ale taky se dá použít mix kulí od 0,12 do 0,25 a půjde ti každá jinam, takže rozptyl nebude problém. Rozhodně je tříhlavňová brokovnice z manuálů (nepočítaje pušky) nejlepší volba, už jen proto, že je primárně dělaná na opakované natahování rukou, na rozdíl od samopalů. A taky to vypadá dost uvěřitelně (na rozdíl od samopalů.)
|
23 čer 2010, 15:35 |
|
|
|
Xatra
Praporčík
|
Ok, když tedy každá kule lítá jinam, to je pak jiná. Takže asi manuálku škorpa nebo mp5 a je to. S kámošem jsme se už rozhodli pro manuálky (a hledáme lidi, kteří by si proti nám v Brně s manuálkama zastříleli) a když už něco vidím, tak to chci i trafit. Kamarád používá zásadně pistole(už jednu má) a je spokojen. Od brokovnice mě právě odrazuje její rozptyl.
|
23 čer 2010, 16:16 |
|
|
|
seals
Plukovník
|
Xatra píše: Ok, když tedy každá kule lítá jinam, to je pak jiná. Takže asi manuálku škorpa nebo mp5 a je to. S kámošem jsme se už rozhodli pro manuálky (a hledáme lidi, kteří by si proti nám v Brně s manuálkama zastříleli) a když už něco vidím, tak to chci i trafit. Kamarád používá zásadně pistole(už jednu má) a je spokojen. Od brokovnice mě právě odrazuje její rozptyl. Vždyť i reálná brokovnice má rozptyl. Je to zbraň na krátkou vzdálenost.
|
23 čer 2010, 16:22 |
|
|
|
Xatra
Praporčík
|
Skusím asi TM škorpa nebo mp5, protože prostě se chci trefit, a ne že efektně pumpnu a 3 kule letí do pryč
|
23 čer 2010, 16:50 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
A tu jednorannou brokovnici teda nechceš proč? Z mýho pohledu má oproti škorpu či Mp5 spousty výhod...
|
23 čer 2010, 20:32 |
|
|
|
Jerson
Plukovník
|
Xatra píše: Ok, když tedy každá kule lítá jinam, to je pak jiná. Takže asi manuálku škorpa nebo mp5 a je to. S kámošem jsme se už rozhodli pro manuálky (a hledáme lidi, kteří by si proti nám v Brně s manuálkama zastříleli) a když už něco vidím, tak to chci i trafit. Kamarád používá zásadně pistole(už jednu má) a je spokojen. Od brokovnice mě právě odrazuje její rozptyl. Ach jo, ty jsi fakt případ. Napřed se ti nelíbí, že kule lítají moc blízko, pak že má zase rozptyl ... Jednou kulí se trefíš téměř určitě (nebo tedy já ano). Jestli i ty další dvě půjdou těsně k ní nebo o půl metru vedle záleží na použitém střelivu, naklonění zbraně a dalších efektech.
|
23 čer 2010, 20:46 |
|
|
|
Xatra
Praporčík
|
Jo. Je to těžký. Jak to tak porovnávám, tak super zbraň pro mě by byla 1hlavňovka brokovnice s RIS lištou a muškou. Bral bych ji hned. Když si to srovnám: MOSSBERG-nemá RIS, mušku, a hlavně má divnou pažbu, mám strach, že se nebudu umět bez mušky trefovat. Taky mám strach z té pažby, která není moc bytelná, a taky z toho, že se to bude zasekávat(co jsem četl, tak poslední kulička nejde vystřelit nebo tak). Jinak bych ji bral jakákoliv 3hlavňovka-mají většinou RIS a mušku, ale myslím si, že když budu hrát a někdo uvidí roj kulí a já se tím netrefím, tak sem skončil. Taky je tam určitá nejistota z mé strany, jestli se tím trefím(četl jsem tu že není problém na 15m trefit 3ma do brejlí, a potom že z metru mine) U brokovnic obecně mám strach z toho, jak jsou s pažbou velké/na CQB se tudíž nehodící. Pravda taky je, že na jakékoliv fotce nějakého airsoft týmu nikdo nemá brokovnici. Proč? škorp, mp5-u škorpa se mi líbí sklopná pažba/u mp5 zasouvací pažba. Super na CQB.Ovšem obě dvě se budou rozhodně hůř natahovat, než brokovnice. Škorp asi nemá možnost upgradu třeba kolimátorem, ale mp5 ano, a taky se mi víc líbí mp5 než škorp. Našel jsem si taky jednu manuál mp5 s točákem na 200 ran, takže by odpadl další zásobník. Jenže u mp5 a škorpa mám strach, že mám velké ruce, a prostě ta zbraň bude příliš malá. Nechci prostě s horkou hlavou vybrat rychle nějakou pitomost a pak zjistit, co jsem to koupil za krám. Teď jsem se díval na toto http://airsoft.actionshop.cz/?produkt=1912ano, má to kolimátor, ale pochybné kvality, ale střílet podle toho půjde. Dobrá je ta pažba a to, že je jednoranná. A stavitelný ho. A že je vyprodaná, taky něco znamená. No a navíc, četl jsem na to pár dobrých zpráv, na jednom SK AS obchodu.
|
23 čer 2010, 22:01 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
Víš co? Najdi si v okolí někoho kdo nějakou z těch zbraní má, vyzkoušej si ji a uvidíš, jinak se budeš rozhodovat do nekonečna.
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
24 čer 2010, 07:00 |
|
|
|
Xatra
Praporčík
|
Právě že nikdo z okolí nemá žádnou podobnou zbraň, ale v obchodě si skusím 3ku a jednoranku a uvidím, co bude lepší. Nebo snad vzít tu manuálku berretu star a sniperovat s tím? Právě jsem se totiž bavil s lidma o AS a dostávám doporučení, že s manuálem si proti elektrice nezahraju (nečekaně), ale ani s 3kou brokovnicí si proti elektrice nezahraju(což je tu psáno). Kamarád se teď přezbrojuje na plynovku pistoli SOCOMA, a plynovce bych s manuálkou asi nebyl zdatným soupeřem. Ve většině případů dostávám rady, na manuál se vykašli, kup si elektriku-a vážně, elektrika jde koupit kolem 4k, a manuálka kolem tisícovky, ale otázka je, jestli je ta tisícovka zužitkovaná, nebo jenom zbytečně vyhozená Protože i tady co jsem četl tak borci co šli na akci s manuálkama si druhej den radši koupili elektriku, protože elektrika dává prostě dávky/rány/full auto, ale rozhodně je rychlejší než manuálka. Protože i když mám 3ku brokovnici a vystřelím, tak vystřelím jednou 3kule, ale maník s elektrikou vysolí mezitím celej zásobník. Díval jsem se taky na Electric gun CM.023 od firmy CYMA(mp5 elektrika) ale to je asi pitomost elektriku za tisícovku, mechabox je plast, posuďte sami, kupovat to asi fakt nemá cenu: http://www.airguns.cz/shop/detail-zbozi ... .html-462#Je lepší koupit manuálku, nebo radši hned elektriku?
|
24 čer 2010, 07:31 |
|
|
|
Jerson
Plukovník
|
Xatra píše: Právě jsem se totiž bavil s lidma o AS a dostávám doporučení, že s manuálem si proti elektrice nezahraju (nečekaně), ale ani s 3kou brokovnicí si proti elektrice nezahraju(což je tu psáno). Kamarád se teď přezbrojuje na plynovku pistoli SOCOMA, a plynovce bych s manuálkou asi nebyl zdatným soupeřem. Nic proti těm lidem, ale kecají. Samozřejmě že pokud se bojuje na otevřeném prostranství s viditelností čtyřicet metrů a víc, tak tam s brokovnicí neuspěješ. Zato v nějkém hustším lese ji uplatníš úplně v pohodě (tříhlavňovku) i proti elektrikám. Když hrajeme na různých akcích, tak si i začátečníci berou klidně trojku proti elektrikám a nemají dojem, že by se neuplatnili. Navíc ji můžeš tahat i do sněhu, což u elektriky tak snadné není. A proti plynové pistoli budeš dost vyrovnanným soupeřem, pokud se tedy naučíš střílet. Tisícovka za tříhlavňovou brokárnu je dobře investovaná tisícovka. (Já investoval šest táců do SPASky a nelituju toho ani teď, když stojí polovinu)
|
24 čer 2010, 15:55 |
|
|
|
Xatra
Praporčík
|
A dá se se SPAS manuálkou dobře střílet na akcích? A toho kamaráda teda mám šanci udolat 3kou brokou? A hustší les? to dostřelí tak 10 metrů ta 3ka ne? A to DE je čína?(zavírají továrny, kdoví co to může být za krám) A kdyby byl DE aspoň značka, co mám vzít raději? http://airsoft.actionshop.cz/?produkt=1811http://airsoft.actionshop.cz/?produkt=1841pažba mi přidá na přesnosti, ale při CQB je na škodu. Nevíte, jestli nejde u té první oddělat? A co náhradní zásobníky(broky)? mají tam jenom pro TM SPAS 12, to do toho asi pasovat nebude, nebo jo?
|
24 čer 2010, 15:59 |
|
|
|
Jerson
Plukovník
|
[quote="Xatra"]A dá se se SPAS manuálkou dobře střílet na akcích? Je to nejlepší tříhlavňová brokovnice, jen jí chybí pažba, už přemýšlím, jak ji udělat. V zimě je v phodě použitelná, ale co jsem srovnával dostřely s čínou, tak to vyjde skoro nastejno (jen SPASka lépe vypadá). A už jsem ti psal, vezmi tu se zasouvací pažbou, ta ti tak moc překážet nebude a fakt se hodí. Náhradní zásobníky pasují do všeho stejné, Marui nebo čína, je to jedno. Takže být tebou, jdu do téhle: http://airsoft.actionshop.cz/?produkt=1811Kdybych neměl víc zbraní než unesu, tak už jsem si ji koupil.
|
24 čer 2010, 17:16 |
|
|
|
Xatra
Praporčík
|
Ok, ale ta nemá stavitelný hop-up. Vadí to ? A kuličky jaké gramáže tam mám dávat a kolik to tak dostřelí ? A nemám vzít s ohledem na kvalitu radší ASG? že bych vzal http://airsoft.actionshop.cz/?produkt=2079
|
24 čer 2010, 17:24 |
|
|
|
Jerson
Plukovník
|
stavitelný hop up u manuálů mi stejně přijde zbytečný. Do brokovnice jsem ládoval 0,12 pro velký dostřel a 0,20 běžně, případně i 0,25. Dvacítky jsou nejlepší.
|
25 čer 2010, 15:03 |
|
|
|
Xatra
Praporčík
|
Takže s Griffonovou pomocí jsem vybral ten jednorannej Mossberg, pravda je, že neodkoušenou čínu za 1500 je asi hloupost. A tu trojku asi fakt ne, nebo spíš jo, ale rozhodně ne neodzkoušenou čínu. Nebo tu má někdo jiný názor? Tak ať promluví, nebo ať mlčí navždy. . .
|
25 čer 2010, 16:39 |
|
|
|
TEAM Bosna
Rotný
|
Čau, jsem tu nový, a mám tu přečtených hodně stránek.Halvně o SVD. Potřebuji poradit. Airsoft už hraji delší dobu, takže zkušený jsem, ale nevím jakou zbran (manuální) si mám vybrat.Měla by to být sniperka, Nemusí mít bipod, ani optiku, tu si můžu dokoupit. Mě by se líbil bud: SVD Dragunov, a nebo MB-05D sniper.Co je z toho lepší?Koupit si dragunov, a k němu optiku, a nebo rovnou celý set, ale za vyšší cenu?SVD má ale 500fps, což se mi líbí. Můžete dát i odkaz na jiné zbraně, a nebo na dobré stránky. Díky moc
|
25 čer 2010, 19:08 |
|
|
|
kucer@z
Podplukovník
|
jestli se ti líbí svd tak jdi do něj, ušetříš hodně peněz za upgrade
_________________ prodávám odstřelovačku (MB-01) od wellu a optiku 3,5-10x40 MIL-DOT Perky: [průzkumník] [odhodlaný] [koumák] [pevná muška] [taktické přebití]
|
25 čer 2010, 19:14 |
|
|
|
TEAM Bosna
Rotný
|
Jo?Díky, ale já nemlžu SVD nikde najít, jen elektriku.
|
25 čer 2010, 19:40 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Protože číňani nevyrábí a SVD už jsou dávno beznadějně vyprodaný. Zbejvá akorát bazar, ale tam bys mohl mít štěstí, lidi se jich zbavujou docela často.
|
25 čer 2010, 19:44 |
|
|
|
TEAM Bosna
Rotný
|
Ale z bazaru se já bojím kupovat kvůli kvalitě.Nemám teda radši koupit něco jiného?
|
25 čer 2010, 19:51 |
|
|
|
|