Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 19:51

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 M14 EBR G&G nebo M14 CA 
Autor Zpráva
Rotný
Rotný

Nový příspěvek Re: M14 EBR G&G nebo M14 CA
aktuální to je teda :-) Za všechny zkušenosti s M14 od GG budu vděčný. Od nich jsem zbraň ještě nevlastnil

28 zář 2012, 14:39
Praporčík
Praporčík

GG mají velký smysl pro detail (např. přilepený echt ocelový vytahovač nábojnic na "závěru" namísto pouhého nálitku), asi jako TM, jen z lepších materiálů než TM :) Mají to fakt propracované. Dávají (nebo dávali, snad jim to vydrželo) i kvalitní šrouby do těla a mechu. Mechbox mi přišel přesněji udělaný než od CA. Všude jsou kuličková ložiska. 8mm na pístovém kole, 7mm na středovém a kuželovém. Dlouhodobě drží SP170. Vzduchotechnika je oproti CA v základu velmi kvalitní (alespoň u Veteran Edition které mi prošly rukama). Trošku slabě dimenzovány jsou kontakty, doporučuji instalici MOSFETu hned po testovací střelbě a ještě lépe hned po otevření krabice :). Jak to bude s odolností nevím, EBR GG mi neprošlo rukama. Jejich Veteranka je na tom výborně. Snad jen obecně, EBR je křehčí než klasická M14. Hodně to bylo vidět na rozlámaných EBR od Kartu, tohle je trochu jiná liga a i přesto bych se k tomu snažil chovat opatrně. Prostě EBR co se odolnosti týče u mě nevzbuzuje moc důvěry ani realsteel :). Ale to je můj subjektivní pocit.
EDIT: koukám že uvádějí 100m/s v základu, tak tam bude o něco horší vzduchárna než u Veteranu. Nejspíš jen s plastovou hlavou pístu a válce namísto ocelové hlavy válce a hliníkové pístové. Jinak oproti CA má lepší povrchovou úpravu a časem získá patinu jako ocel. Taková ta lehce zašedlá a odřená. CA má měkčí povrchovku i kov a patina se nedělá tak dobře a snadno se tam vyrobí hluboké vrypy.

28 zář 2012, 18:27
Moderátor
Moderátor

Jenom dodám, že čínský EBR je jeden z nejhorších kvérů ever, což je myslim dobrej důvod k tomu jej vůbec nezmiňovat.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

30 zář 2012, 19:32
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

Griff: to bylo jen pro úplnost ;-) . Nedrží, blbě se do toho leze a spousta lidí to nakoupila kvůli hustodémonství, což mě v dílně dovádělo k šílenství. Naštěstí se již nevyrábí a vyrobený, pokud nevisí na zdi, tak už jsou rozlámaný :-D

01 říj 2012, 08:03
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2