Re: M14 EBR G&G nebo M14 CA
GG mají velký smysl pro detail (např. přilepený echt ocelový vytahovač nábojnic na "závěru" namísto pouhého nálitku), asi jako TM, jen z lepších materiálů než TM
Mají to fakt propracované. Dávají (nebo dávali, snad jim to vydrželo) i kvalitní šrouby do těla a mechu. Mechbox mi přišel přesněji udělaný než od CA. Všude jsou kuličková ložiska. 8mm na pístovém kole, 7mm na středovém a kuželovém. Dlouhodobě drží SP170. Vzduchotechnika je oproti CA v základu velmi kvalitní (alespoň u Veteran Edition které mi prošly rukama). Trošku slabě dimenzovány jsou kontakty, doporučuji instalici MOSFETu hned po testovací střelbě a ještě lépe hned po otevření krabice
. Jak to bude s odolností nevím, EBR GG mi neprošlo rukama. Jejich Veteranka je na tom výborně. Snad jen obecně, EBR je křehčí než klasická M14. Hodně to bylo vidět na rozlámaných EBR od Kartu, tohle je trochu jiná liga a i přesto bych se k tomu snažil chovat opatrně. Prostě EBR co se odolnosti týče u mě nevzbuzuje moc důvěry ani realsteel
. Ale to je můj subjektivní pocit.
EDIT: koukám že uvádějí 100m/s v základu, tak tam bude o něco horší vzduchárna než u Veteranu. Nejspíš jen s plastovou hlavou pístu a válce namísto ocelové hlavy válce a hliníkové pístové. Jinak oproti CA má lepší povrchovou úpravu a časem získá patinu jako ocel. Taková ta lehce zašedlá a odřená. CA má měkčí povrchovku i kov a patina se nedělá tak dobře a snadno se tam vyrobí hluboké vrypy.