Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 11:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Blbuvzdorny AEG do 10 tisic 
Autor Zpráva
Poručík
Poručík

Nový příspěvek Blbuvzdorny AEG do 10 tisic
Zdravim,
Už skoro půl rok pokukuji po zbrani do nove sezony (vím, jsme teprv za pulkou teto, ale hold situace k tomu spěje), ale prostě se zaboha nemužu rozhodnout do čeho jít, výběr je prostě šíleně velký a já už relativně hledám chyby i v maličkostech.

Tedy moje nároky:
- pažba kam bez problemu dám mini block lipolky, mam jich několik a kvůli nové zbrani fakt nechci kupovat sadu novych lipolek
- II. III. mech (preferuju dvojku, protože k ní mám asi nejvíc nahradních dílů)
- minimálně RIS na optiku
- minimum atypických dílů
- 10K je strop se vším všudy, varianta přišetřit neexistuje
- zbraň chci mít ideálně na DMR

Můj původní plán byl koupit tuhle M4
http://airsoftpro.cz/cz/airsoftove-zbra ... rna-detail
A provést komplet upgrade na vnitřní CNC kompomenty a základní nutné elementy. Proti hraje fakt že TopArms je prý převlečený dboy, tedy kvalita těla k prdu.
Druha varianta bylo koupit cymu tactical .048A a provést defakto stejný úkon, nicméně nastává situace. Jak jsem psal výše, chci zbraň na DMR. Rukou mi prošlo už několik sestav, kdy mi asi nejvic vyhovovala M14 CA v DMR upgradu, nicméně sehnat novou CA M14 je nadlidsky vykon.

Teď tedy jak pokračovat?
Základní sestavy GP jsou kolem 10 tisíc a drtivá většina ma magpul pažby kam prostě svoje block lipolky nedam, jedině vyřešit to vyvodem s navrtáním + kapsa na pažbu.
Narazil jsem na JG36 SL-8 a dokonce znám člověka co ji na DMR postavenou ma, ale nevěřím plastovemu tělu (nadruhou stranu tahle zbran ma perfektní prostě pro blockovy baterky)
Díky za rady

27 čer 2016, 20:35
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Blbuvzdorny AEG do 10 tisic
S rozpočtom 10K na zbraň sa po CM ani top arms alebo SL-8 ani nepozeraj.

Z tohoto by si mal fakt krásne a neokukané DMR SG550 GG: http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... s_id/10516

ďalej klasika AK-SR25 o ktorej je toho na fóre tona : http://www.airsoftguns.cz/sr25-a-k

ďalej GGM14: http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/8661

Ničmenej pre teba asi najideálnejšia volba vybrať z týchto kandidátov od G&P
SAM-R : http://www.armymarket.cz/m4-usmc-sam-r-marine-gp-d0365
espero : http://www.anareus.cz/detail.php?id=5928
A4 : http://www.anareus.cz/detail.php?id=5683
A3 : http://www.anareus.cz/detail.php?id=1225

27 čer 2016, 21:02
Poručík
Poručík

Díky moc.
O té M14 GG jsem uvažoval, ale mám rád v ruce kov. Navíc co jsem googlil, tak nikdo nedělá CNC verzi mechu VII (zřejmě moc problematický tvar na kvalitní obrábění)

Každopádně díky za tipy, zjistím si toho trochu víc o SR25, na CNC gear build to vypadá slibně. Přinejhorším to jistí ověřene GP

27 čer 2016, 22:01
Poručík
Poručík

GG M14 nemá mech v.7, tady najdeš něco mnohem odolnějšího :) A právě proto bych nad ní vážně uvažoval.
SR 25 vypadá jako dobrá volba, akorát budeš hůře shánět kola, píst apod.
Mrkni na G36 od CA- vnitřek v základu je slabota, ale za ty 3000, co ti do limitu zbydou, se o můžeme bavit o rozumném tuningu.
TopArms pochází od výrobce EC, ne Cyma. Což je skvělá zpráva, kámoš si ji před pár dny koupil a vypadá velmi slušně, ale na dlouhodobou zkušenost je prostě brzy.
GP? Já nevím, ale jejich kola v základu nic moc (křivé osičky co mohou časem prasknout, DBoys kola vydržela více), v mechu vůči sobě neseděly otvory na hlavu válce+ válec, což hlavu vyosovalo a snižovalo výkon... To se mi stalo a myslím, že tohle by kvalitní zbraň mít neměla, nejsou to zrovna cenově zanedbatelné díly.

27 čer 2016, 22:14
Moderátor
Moderátor

Ono na ten VII mechabox čo dáva GG a CA by si sa takej SP140 - 150 báť vôbec nemusel, čo na DMR bohate stačí. Aj tak nech je výkon aký koľvek, pri DMR je najväčšia veda a zároveň polovica úspechu Hop up/hlaveň/strelivo..keď sa tieto 3 elementy dobre zladia tak sa dá krásne strielať aj s 0,3g strelivom pri zbani čo má 130m/s s 0,2g (príklad, ale zo života)
Každopádne ak nevyberieš inak..tak tými GP určite chybu neurobíš.

27 čer 2016, 22:18
Poručík
Poručík

Nad atypem par dilů vím, není to ale nic hrozneho. Sice jsem dohledal, že pár věcí se řeší individuálně (jak jinak), ale to se dá přežít. U toho SR se mi líbí možnost hlaveň ještě o něco prodloužit díky tlumiči co je dodavam, zatím jsem nedohledal kde seriova hlaven končí, ale myslím, že o takovych 70mm by to prodloužit ještě mělo jit.

27 čer 2016, 22:54
Nadpraporčík
Nadpraporčík

S tím prodlužováním zase opatrně, pokud budeš chtít používat těžkou munici (což asi jo když to bude DMR), tak budeš chtít hlaveň spíš kratší.

28 čer 2016, 12:43
Poručík
Poručík

Dobra, začnu trochu polemizovat nad planovanou sestavou u te SR25, připomínky rád uvítám.

Zbraň projde postupně několika fázema na stavbu nicméně koncová představa je asi takovato. Něco jsem našel zde na foru něco v zahraničí.

Retroarms mech, ložiska a trn pístu

Válec plný (výrobce? Netuším, třeba SHS? Měl jsem ASPro co bylo celkem dobre a teď mam chromovy noname co též dobře slouží)

píst - tež velka neznama, včera jsem celý večer studoval produkty pro SR25 na dmr build. Jedna strana odsuzuje ty celohlinikove pisty, druha zase odsuzuje nylonove s kovovym hřebenem. Defakto jsem nenašel pist u ktereho by někdo nepsal jak špatny moc je. Někdo tu v threadu psal, že retroarms děla pisty, vubec jsem na jejich strankach nenašel. Tedy píst nemam paru jaky vybrat.

vzduchotechnika retro arms - tež nesehnatelne, nebo dělaji na objednavku i variantu pro SR? ASpro vzducharnu nesmim ani vidět, po ty tragedii kdy jsme měli dvoje a obě naprosty fail už nikdy vic. Tryska se da sehnat jak SHS tak Retroarms

Kola - SHS (převod si ještě nějak domyslím, ale nepotřebuju mít kvér na uber kadenci)

motor - SHS zátěžový, doma už jeden mám, zkušenosti s ním též jen dobre

Hlaveň - 6.03 systema
dle tohoto článku https://www.reddit.com/r/airsoft/commen ... _for_2015/
je tedy použít nejlépe do 480mm, což se mi zdá málo. Není přece pointa DMR mít co možná nejdelší hlaveň, aby kule v ní "ztratila" co nejvíce vibrací a ustáleně vystřelila ven? Měl jsem tenkrat hlaveň asi 510 na AK a střílelo to vcelku přesně a dobře.

Hop komora - CNC/Prowin, s gumou nejspíš madbull (opět, madbulky jen dobre zkušenosti)

Tedy z tohoto sumáře? Co jinak a co vubec? Operační pružina bude ze začátku SP140, ktera bude stačit víc než dost, munici jsem přemýšlel, že bych používal 0,36

28 čer 2016, 14:03
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Citace:
je tedy použít nejlépe do 480mm, což se mi zdá málo. Není přece pointa DMR mít co možná nejdelší hlaveň, aby kule v ní "ztratila" co nejvíce vibrací a ustáleně vystřelila ven?

Takto hlavně v airsoftu nefungují. Já bych doporučoval délku 455mm. Mecháč nechám na ostatních.

28 čer 2016, 16:46
Moderátor
Moderátor

Inak ako tak preliezam ponuky E-Shopov u nás a u vás, tak na počudovanie to je horšie ako pred pár rokmi. Čo sa týka SR25 tak určite. Viacmenej nemáš moc iných možností ako voliť produkty od SHS keď nieje RA dostupné. Valec kludne SHS, kolies SHS by som sa tiež nebál, modrý plastový piest SHS s Full ozubením je fajn, mám s ním len dobré skúsenosti. CNC hliníkový piest proste nie, je to tu spomínané viac krát a dôvody prečo ho nepoužiť musia dávať a dávajú logiku, riešilo sa to aj tu na fóre a nie raz. Hlava valca/piestu ideál RA (sú skladom)
Tryska RA/SHS/ASG Ultimate (no snaž sa aby si to mal čo najmenší guláš pokial možno) Komora ProWin. Guma systema/madbull/ML. Neni som zrovna nejakým fanúšikom systema hlavní. Mám rád ASG ultmate, SRC, prometheus, km head. Ničmenej najprv by som sa zameral na to aby zbraň a mechabox boli zložené správne a fungovalo to tak ako má, čo často môže byť pri výmene a skladaní CNC mechaboxu najväčší problém. S hlavnami sa dá laborovať aj potom. Motor SHS ok, jefftron ok. Dĺžka hlavne a hlaveň samotná tak isto ako aj používané strelivo je popredu ťažko vybrať pre zbraň..ktorá ešte "neexistuje" proste to najprv musí tesniť, strielať, podávať, hopovať a cyklovať ako hodinky. Samozrejme záleží aj od toho..z ktorého konca sa rozhodneš daný upgrade stavať, keďže si písal že to pôjde postupne.

28 čer 2016, 19:09
Plukovník
Plukovník

Ja osobne som zástanca slabších pružín a dlhších hlavní. Pri slabších pružinách nie je nutné meniť mechanickú časť a jej opotrebovanie je menšie.

Používam max 120 tky a dlžku hlavne volím podľa toho aký výkon chcem dosiahnuť.

Viac ako 2,2J je podľa mňa zbytočné okrem deštruktívneho účinku už nič nedosiahneš. Je nutné používať gule nad 0,4g kde nie je taký výber hlavne čo sa kvality a ceny týka ako u gramáži 0,3 až 0,36g.

28 čer 2016, 19:14
Moderátor
Moderátor

No ako zbraň si si zrejme vybral na 99% SR25 tak by sme s témou upg. pre SR25 mohli pkračovať v tejto téme ktorá tu zrovna pribudla : viewtopic.php?f=115&t=19616&p=207222&sid=5943df620469e06c51829c92e938fb98#p207222
Vezmeme to jedným vrzom kam presuniem aj môj predošlý post

28 čer 2016, 19:30
Poručík
Poručík

madafaka: díky moc za odpověď

fáze mam naplanovany

0.1) naučit se vůbec s tak dlouhou zbraní hrát a manipulovat - někomu to přijde úsměvné, nicméně já hraju hodně takticky a nejdelší zbraň co jsem kdy měl byl právě scar, délka toho SR ubírá trochu na pohyblivosti při rychlém přesunu, nicméně nadruhou stranu dostanu do ruky místo běžný pušky vykonne DMR, ktere se k memu hernímu stylu hodí víc

1) komplet gear složit, otestovat funkčnost, následně zjistit a zajistit maximální možnou těsnost

2) celý hop mechanismus, tj. komora, guma

3) hlaveň a následné pokusy se střelivem, které bude nejvhodnější (i tak si myslím, že 0,36 budou asi optimal)

m.ape: samozřejmě je to rozumný názor se kterým souhlasím, ale já už běžnou složenou pušku doma mám, poté dvě zbraně čistě na blízko/CQB, k čemu bych skládal další univerzální pušku? Některé scénáře mi dovolují použít vykonné zbraně, resp. scénáře naprosto ideální pro střelce (velké plochy luk s minimem stomů), nicméně já manuální sniperky naprosto odsuzuju a znám je z vlastních zkušeností, kdy je porazí každý zkušenější nositel aeg v zakladu. Výhodou toho RA mechu je i rychla výměna pružiny, kdy prostě ještě před akcí prostě vyměnit pružinu za slabší, přehodim na běžnou munici a mam běžny aeg.

28 čer 2016, 19:34
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]