Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 27 dub 2025, 20:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 82 ] 
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Pistole GBB, hop-up, celokov 
Autor Zpráva
Rotný
Rotný

Nový příspěvek Pistole GBB, hop-up, celokov
Ahoj, jsem nováček, můj nick je budo. Nejsem členem žádného týmu. Velice se mi zalíbila designem Hi-Capa Xtreme

Protože ale nemám zkušenosti, váhám. Navíc jsou ve vlákně nejasnosti ohledně typu plynu...
- je lepší plnění z lahve nebo CO2 bombička? Myšleno v rovině provozní náklady / výkon.
- majitelé zmiňují horší přesnost - doporučí mi někdo eventuelně jinou pěknou a přesnou pistoli v podnobně nízké ceně, pokud možno celokov? Ale může být i kvalitní (ABS?) plast.
Díky

22 úno 2010, 13:11
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Pistole GBB, hop-up, celokov
Všeobecně raději CO2... celokov... kovový závěr je těžší, tudíž bude mít GBB kvér o něco větší spotřebu... přesnost Xtrémy souvisí s její rychlou kadencí (studený plyn jde nepřetržitě přes hopgumu, která - vetšinou z gumy - podléhá tepelné roztažnosti)... pokud chceš relativně pěknou pistoli CO2 celokov, tak CZ75... případně HI-Capa 5.1... tak alespoň ode mě...

22 úno 2010, 14:26
Profil ICQ
Rotný
Rotný

sakra .... tím pádem mi ta Capa Xtreme vypadává z výběru .... nebo bych musel koupit originál od TM

Dá se nějak přepočítat provoz CO2 vs plyn Forane třeba na stejný počet vystřílených kuliček? Ten Forane se špatně shání a je drahý? Kdyby to bylo oproti CO2 dražší v nějakém menším poměru, neřeknu .... ale pokud je ten plyn dražší třeba o 50% než CO2, pak už je to samozřejmě pádný důvod

22 úno 2010, 15:04
Štábní praporčík
Štábní praporčík

tak na plyn nevim ale máme v teamu cz75 co2 bez blowbacku a ta bombička vydrží těch 200projektilů a ustovku má to co2 fakt morbidní

22 úno 2010, 15:12
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

:D nikdy mě nenapadlo počítat cenovou výhodnost CO2 oproti ostatním plynům... Forane 134a seženeš normálně, ale zrovna ten mi přijde drahý až běda... každopádně když nad tím přemýšlím, tak výhodnější bude CO2...
EDIT: že je CO2 výkonnější a stabilnější netřeba zdůrazňovat...

22 úno 2010, 15:17
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

budo píše:
sakra .... tím pádem mi ta Capa Xtreme vypadává z výběru .... nebo bych musel koupit originál od TM

Pokud se nepletu, tak číňani dělaj i hicapu xtreme, která střílí normálně semiauto. Myslim že jsem jí viděl na rsov. Nebo pak CO2 hicapu od Stti, ta by taky nemusela bejt zlá a cena je slušná.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

22 úno 2010, 15:26
Profil ICQ
Rotný
Rotný

když něco chci koupit, tak počítám s TCO - koupit levně šmejd, věc s drahým provozem nebo náhradníma dílama, prostě není levná koupě :D Tak proto se ptam. No a musím si přiznat, že na tom designu se mi líbila hlavně ta kombinace Dual Tone. Ale u pistole jde o střelbu a ne o design :D

22 úno 2010, 15:30
Moderátor
Moderátor

Tak co takhle toto: http://www.armymarket.cz/cz75d-compact- ... -asg-d2007 ?

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

22 úno 2010, 15:35
Profil ICQ
Generál poručík
Generál poručík

Když už je řeč o plynovkách toužím taky po nějaký pěkný, vymazlený.
No a tuto je můj favorit http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=category&item=WE-PS-HC51FM5&search=special&rs=WE%20Pistols&catid=7&cat=309
Jen upozorňuju že se dá koupit i v našich podmínkách a to konkrétně anareus za cenu okolo 4500 Kč což mi příde přehnaný.
Tak snad sem tě navnadil a inspiroval:wink:

http://www.scpmc.estranky.cz/

22 úno 2010, 15:39
Profil ICQ
Rotný
Rotný

Griffon: no právě na tu CZ75D už pokukuju ;-)
Darken01: ta ale nebude na CO2, je krásná, ale CO2 bude pro mne lepší varianta

22 úno 2010, 16:45
Generál poručík
Generál poručík

hele jak na co a jak pro koho.Je fakt že aktivní záložka je jasně CO2 silnější.Nicméně já to chci trochu pro parádu a nepočítám s tím, že jí budu moc aktivně používat.
A další věc použít sekundárku na CO2 při úsťové rychlosti občas přesahující rychlost primární zbraně v CQB ( uvnitř budovy ) mi příde trochu přehnaný :wink:

22 úno 2010, 19:53
Profil ICQ
Rotný
Rotný

Darken01: asi tady nečemu nerozumím.

CZ75D Compact - CO2 (GBB) kovový závěr (dual tone) - ASG: Úsťová rychlost: 105(345) m/s (fps)

WE-PS-HC51FM5: Initial bullet speed - 280-300 (85,3 - 91,44 m/s) FPS with Topgas & 0.2g BB

Hi Capa je slabší, ale celkem se ty rychlosti blíží .... Jen ta Hi Capa se plní plynem a jak jste mi vysvětlili, CO2 má lepší vlastnosti v nižší teplotě a je levnější ....

Samozřejmě, že beru v potaz, že se s tím nedá střílet na někoho z blízka ....
Když jsme byli střílet z těch M4, tak jsem chtěl zkusit sílu střely na vlastní tělo. Nechal jsem se z cca 10m střelit doprostřed zad. Na sobě jsem měl US parku s vepnutým CZ UK. Bylo to slyšet i cítit, ale nebolelo. Tak jsem se ze stejné vzdálenosti nechal střelit zezadu do stehna. Měl jsem zimní cyklo kalhoty a přes ně outdoor kalhoty. Zařval a nadskočil jsem pořádně. Tak jsem zažil, jak to sakra štípe a bolí, asi 10 min po výstřelu jsem si nohu prohlídl a flekance byly pořádný. M4 byla v základu, tedy odhaduju kolem 100-120 m/s. Z toho mi je samozřejmě jasný, že střílet po někom při CQB ze zbraně s podobnou razancí není dobrý nápad.

Výše uvedené GBB považuju za celkem silné obě. Samozřejmě v teoretické rovině, zkušenosti nemám. Zítra se budu moct zastavit v Praze u Morrise, tak si to aspoň prohlídnu na vlastní oči a pak třeba zas budu moudřejší.

23 úno 2010, 10:24
Moderátor
Moderátor

CZ 75 (ASG) CO2 má obvyklou úsťovku někde kolem 130 m/s... podle mě jde o jeden z nejlepších čínských výtvorů...
Ale jak už jsem předesílal, tak Hi-Capa 5.1 GBB CO2 (STTi ?!?!) je též pěkný kvér a co do funkčnosti stabilní a spolehlivý... idkyž spolehlivost zbraní obecně je relativní... :D
budo píše:
Samozřejmě, že beru v potaz, že se s tím nedá střílet na někoho z blízka ....
Když jsme byli střílet z těch M4, tak jsem chtěl zkusit sílu střely na vlastní tělo. Nechal jsem se z cca 10m střelit doprostřed zad. Na sobě jsem měl US parku s vepnutým CZ UK. Bylo to slyšet i cítit, ale nebolelo. Tak jsem se ze stejné vzdálenosti nechal střelit zezadu do stehna. Měl jsem zimní cyklo kalhoty a přes ně outdoor kalhoty. Zařval a nadskočil jsem pořádně. Tak jsem zažil, jak to sakra štípe a bolí, asi 10 min po výstřelu jsem si nohu prohlídl a flekance byly pořádný. M4 byla v základu, tedy odhaduju kolem 100-120 m/s. Z toho mi je samozřejmě jasný, že střílet po někom při CQB ze zbraně s podobnou razancí není dobrý nápad.

Kdyby byli všichni takhle slušní... ale dneska se na větší CQB akce (neznalost pozvaných) připrav i na 150 m/s a to vcelku běžně...

23 úno 2010, 10:47
Profil ICQ
Rotný
Rotný

Tak teď už trochu OT: jak se krýt? Za nutnost považuju komplet masku, brýle dle mého nestačí, helma jistě neuškodí. Co oblečení? Jako klasickej civilista (i když na vojně jsem byl ;-)) mám akorát US parku a vietnamský zelený maskáče ... Asi to bude chtít nějaký dobrý rukavice s platovým krytím kloubů a nějaký řešení ochrany stehen....?

23 úno 2010, 12:03
Moderátor
Moderátor

tohle je sice o varování :D, ale když je to tvoje téma...
helma je každopádně užitečná věc... není nad trefu do ucha...
obecně stačí brýle... pokud se bojíš o zuby (kdo by se nebál) tak barakuda, šátek nebo neoprenový náksichtník (maska)
pokud nechceš zrovna militařit, ale zároveň ani "dělat ostudu" (soráč, ale jinak to snad formulovat nejde...), tak by neškodilo alespoň dobrat kalhoty, kvalitní obuv a když na to přijde, tak vestu...
rukavice... to už je otázka... osobně používám spando... mají dobrý úchop a jsou teplé :D
kompletně si nevěnuju nijakou zvláštní ochranu... střepinovka je dle mého pro pose*y, případně festibilní militaristy (nic proti, každý ať si dělá, co se mu líbí, ale na AS je to vesměs k ničemu)... chrániče kýty jsem snad nikdy neřešil... takhle... jestli máš strach ze zásahu, tak ho raději rychle překonej... :D

23 úno 2010, 12:31
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

budo píše:
Tak teď už trochu OT: jak se krýt? Za nutnost považuju komplet masku, brýle dle mého nestačí, helma jistě neuškodí. Co oblečení? Jako klasickej civilista (i když na vojně jsem byl ;-)) mám akorát US parku a vietnamský zelený maskáče ... Asi to bude chtít nějaký dobrý rukavice s platovým krytím kloubů a nějaký řešení ochrany stehen....?

Tohle už by byl fakt těžkej offtopic, takže hledej a čti, pokud nenajdeš, zeptej se na správném místě :wink:

23 úno 2010, 12:31
Profil ICQ
Rotný
Rotný

jasně, díky

23 úno 2010, 12:55
Generál poručík
Generál poručík

Jen poslední věc.Myslel sem to tak že některý CO2 dosahujou při prvních výstřelech úsťovky okolo 160 m/s a to už je i na mě fakt brutál i když snesu hodně.

23 úno 2010, 15:11
Profil ICQ
Rotný
Rotný

Chápu .... to musí být pořádná pecka ...

23 úno 2010, 15:41
Generál poručík
Generál poručík

Na pretorianech při testování coltu naměřili ustovku dokonce188m/s

23 úno 2010, 23:58
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Ovšem třeba zbraně od ASG, to jest třeba ČZ 75 D Compact (vše CO2), mají úsťovku menší. Měřili jsme sice na prehystorickym a už málo přesnym chronu, ale GBB verze dávala +/- kolem 125-130 m/s a NBB jsme změřili cca 136-140 m/s. Schválně jsem si změřil i svýho Glocka 17 od TM a dával pěkných 87 - 93 m/s

Mobile No.: 776 798 793
E-mail: Vrtak.Paramount@seznam.cz
33. Výcvikové středisko STŘÍBRO
57. Mechanizovaný pluk Františka Palackého

24 úno 2010, 07:38
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

AS revolvery Dan Wesson CO2 mají šupy kolem 160 m/s... to se pak ty AEG s 130 m/s můžou zahrabat...

24 úno 2010, 14:13
Profil ICQ
Rotný
Rotný

Tak jsem tu zpátky .... včela jsem měl asi 45 min. hovor s Pretoriánem.
Dozvěděl jsem se, že ty čezety (GBB i GNB) mají gumičku na hopu z nějaký nevhodný gumy a BB po 20m hodně mění směr ... resp. že na delší vzdálenost se s tím nedá nic trefit. Navíc se prý po opotřebování nedá ten hop ničím nahradit - není náhradní díl. A poslední - jemu se prý na té GBB ulomilo tuším něco na závěru ....

Tak jsem byl přesvědčen, že to je skvělý výběr. No a teď abych se bál jí koupit....

25 úno 2010, 13:54
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Tak sem si koupil CZ 75 D Compact CO2 s Blowbekem za pouze 1 700 kč přímo v podnikovy prodejne cesky zbrojovky v Uherskym Brode. Mel sem obavy ohledne spotreby plynu a muzu rict ze bombicka za cca 13 kč vydrzi 5 až 6 zasobniku po 16 ranach,dostrel tak 40 - 50 metru a da se na 40 m trefit 25 litrovy barel od vody. Za cenu 1700 tam je i plynovka na plneni z lahve + za 2 000 revolvery na CO2 SaW, vse dela firma ASG pod licenci Ceske Zbrojovky. Ty zbrane sou tam levnejsi o cca 800 az 1000 kc oproti internetovym obchodum.

16 bře 2010, 11:16
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Zdravím, původně jsem si jako záložku chtěl koupit berettu z BASe ale tu pořád nemaj skladem, tak jsem vybíral novou, našle jsem CZ 75D- http://www.armymarket.cz/cz75d-compact- ... -asg-d2006 pročítal jsem všehcny související témata ale nikde nic moc nebylo. Zajímá mě toto:
můžu jí použít na CQB (vnik do místnosti apod.) ?
jak je to s tím hopem ničí se u každý ihned nebo jak?
je to podle vás dobrá volba?
a hýbe se jí při střelbě celý závěr, nebo jen taková ta "páčka" za závěrem? viděl jsem jí totiž na akci a hýbala se jí jen ta páčka, ale nevím co přesně to bylo (jestli GBB nebo GNB)
a jaký je rozdíl mezi tou z morise a touhle? : http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... bdac9d09fc myslím si, že ta za 1800 nemá blowback a ta z morise jo ale nejsem si jistej

151.SOF!

22 lis 2010, 15:31
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Brigádní generál
Brigádní generál

deacon: to že se hejbe kohoutek nebo jak se tomu nadává neni blow-back, takže to bylo GNB, sám mam pistoli bez blow backu a dělá to, blow-backy jsou v podstatě dva, jeden je jen na pohyb hlavně a s tim spojený lehký kopnutí, a pak ještě hard kick , to už kopne víc...

22 lis 2010, 17:01
Moderátor
Moderátor

Dovolím si zaslovíčkařit, jedná se o pohyb závěru, hlaveň zůstává na místě :D

22 lis 2010, 17:23
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál

Griffon píše:
Dovolím si zaslovíčkařit, jedná se o pohyb závěru, hlaveň zůstává na místě :D

sakra... samozdřejmě vim co je to hlaveň a co je to závěr : :oops: jaksi jsem se přepsal, samozdřejmě že to neni žádnej barrett aby se tomu hejbala hlaveň

22 lis 2010, 17:32
Plukovník
Plukovník

a ta čezeta má kterej druh blowbacku ?
a je to teda dobrá záložka pro boj v CQB?

151.SOF!

22 lis 2010, 18:06
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Brigádní generál
Brigádní generál

Deacon píše:
a ta čezeta má kterej druh blowbacku ?
a je to teda dobrá záložka pro boj v CQB?

radši tomu moc neřikej druh ještě mě tu ukamenujou :D ... čezeta kope jenom kvuli tomu že se hejbe kus železa.. hard kick se dělá snad jen na deagle a na vybraný kousky, z kterejch znám jen M92f...

a tu čezetu nemam, ale určitě bych ji bral kdybych doma jednu plynovku neměl, líbí se mi její konstrukce, a tu úsťovku bych moc neřešil, stejně pokud někoho sejmeš na metr tak se spíš lekne než že ho bude bolet zásah , a na dálku je to jedno

22 lis 2010, 18:08
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 82 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další