|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 26 ] |
|
|
Autor |
Zpráva |
ježo
Plukovník
|
CA vs. G&P M16a1
Hned ze startu: Udelal sem si domaci ukol, hledal sem. Nicmene urcite mi nekde neco uniklo. Ted k samotne otazce: Jaky je presne rozdil? Vim ze u M16a1 od CA: 7mm kulicky, zesileny trn, hlava pistu, M120, zesileny trn s kulickama G&P: 7mm (predpokladam ze taky kulicky), zesilene raminko podavace, polysrackon pist. Vzhledem k tomu ze mam k dispozici komplet vzduch od GD, urco nekde vykopu systemu hop komoru, mam hlaven, PDI 170% pruzinu (do aeg, ne do manualky tabulkove 120ka:-) ) a kabelaz budu prekopavat kvuli procesorove spousti, tak vzduch, hlaven a kabelaz me nezajima. Jde mi primarne o: Motor, Kola, Trn, Raminko, Gearbox, zpracovani tela. Podle fotek se to tvari ze CA ma "sedive telo" a "nacmaranyma" symbolala oproti G&P ktere je ma vypalene taky to telo (opet podle fotek) vypada lip. Ted jde o to, ocenil bych zkusenosti lidi kteryma prosla pod rukama. PS: nechcu flame CA vs. G&P, nechcu slyset nevyhody A1 (staveni miridel, neodnimatelna rucka a pod.) a at si poridim A4, nebo rovnou neco uplne jinyho PSS: jestli to je moc provokativni tak lock. ale stejnak se to tu obevi v jine forme znova Ježo- TTM
_________________ If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?
Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!
|
18 dub 2010, 06:45 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Re: CA vs. G&P M16a1
Motor - rozhodně lepší GP, CA motory jsou naprd Kola - rozhodně lepší CA, ty jsou na M120 v pohodě, u GPčkovejch docela odcházej osičky Trn - vyměnil bych u obou za kovovej s ložiskem Ramínko - netřeba řešit Gearbox - tady si netroufam soudit, ale na M120 by ti měly držet oba vcelku bez problémů Zpracování těla - barva mi u obou přijde plus mínus stejná a pěkná, stejně tak "ražení" maj obě pálený laserem, celkově jsou mi ale sympatičtější CAčkový těla...materiál je tvrdší a narozdíl od GP nemá sklon rezavět
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
18 dub 2010, 14:41 |
|
|
|
ježo
Plukovník
|
Tak po dalsi davce hledani sem dosel k zjisteni ze GP nema okynko vyklapene natazenim coz (podle popisku ASG) CA ma. Jak moc velky problem to muze byt predelat? Vim jak to vypada u PJ a D-boyi. Teoreticky je podobne na tohle: http://www.airsoftpost.com/product_info ... s_id=30611otazka je jak moc to cely pasuje. GP sem v rukach nemel a mam pocit ze tam chybi par veci, potazmo jestli to vubec jde prekopat. pro rejpaly ano je to detail a blbost... ale... (nevymyslel sem nic lepsiho co sem napsat, aby se tema objevilo v "novych prispevcich" tak radsi takhle nez psat "bump" ) dik moc
_________________ If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?
|
18 dub 2010, 20:11 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Nemá to ani GP ani CA. GP to má na opačnou pružinku, CA na magnetek.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
18 dub 2010, 20:26 |
|
|
|
Cotulosh
Moderátor
Registrován: 14 zář 2009, 20:02 Příspěvky: 1084 Bydliště: Karviná
|
CA vs. G&P (!!! vycházm z mých zkušeností !!!) Jsem taky pro motor G&P. I když CA drží základy na slušné úrovni, G&P je přeci jen spolehlivější a ve výsledku výkonnější. Mechabox mám raději od G&P. CA je sice na "stejné" úrovni, ale s G&P mám dlouhodobé zkušenosti na M140, kdežto u CA můžu potvrdit "jen" M130, která je zatím vcelku nehraná. U ložisek je to putna. Drží oboje, ale kluzáky jsou jistota. Kola teda určitě CA. Zlámaných osiček G&P jsem opravoval už... no... hodně. => G&P osičky nemají lámavou tendenci od M120 GD, křupou v podstatě jen na základech. Trn mám raději G&P (CA je z plastu), ale ložiska mají oba, takže to je putna. Pružina CA je o něco málo silnější, než G&P, ale stejně asi budeš měnit. Což? Vzduch je o něco sympatičtější u G&P. Hlava válce oproti CA z kovu, tryska taktéž kovová (ale i CA má těsnění). Hlava pístu ale určitě CA. Oproti G&P má ložisko a je každopádně odolnější (neříkám výkonnější). Hopna CA i G&P jsou na tom dost podobně, osobně mám raději G&P. A gumky jakbysmet - pro jistotu GD/SYS . Píst G&P má 3, oproti jednomu kovovému zoubku CA. Oba písty drží M130. Vnější zpracování CA můžu bodat. G&P o něco je jednodušší (nemá jednu de*ilní páčku). Nemusíš nic ohýbat a lámat, aby jsi se dostal k mechu. CA základ tedy nakonec poslouží déle, ale ve výsledku za mě teda G&P (+ kabely, GD M120, pístová hlava s ložiskem). Získáš nesmrtelnou a příjemně výkonnou zbraň. Asi tak.
_________________ O oko přijdeš ve chvíli, kdy airsoft hraješ bez brýlí. Pokud žádáte autorizaci na ICQ, podepisujte se. Nepodepsané házím do ignor listu!
|
18 dub 2010, 20:27 |
|
|
|
ježo
Plukovník
|
Paráda dík chlapi GP vyhrálo, srovnal sem si ceny a vyšlo mi GP levněji + podle fotek co mi poslal Thomas se mi líbí to tělo čím dál tí víc. Teď už jen dořešit detaily s maníkem co ji prodává, při nejhorším počkat až Anáč doplní zásoby (potažmo až se mi uvolní prachy). ve finále to skončí: GP + konverzni set na to okynko teď si PMkuju s typasem na Airsoftretreat, zitra mi posle fotky jak to vypada a funguje. Video: http://www.youtube.com/watch?v=GJYC-SVk17Ya asik jiná ručka (matrix) s heat sinkem. co se vnitřností týká: komora- základ hlaveň- Promy Guma- Promy (seberu z ní přítlačný jazýček) váleček- SCS Guarder FTK kit, čímž je postaráno o kola, píst, hlavu pístu, hlavu válce, válec, trn, M120, trysku, ramínko a podložky... S ložiskama toho asik moc nenadělám, jdu se kouknout po 7mm kluzných... Optional: Pak mám zálusk na: http://extreme-fire.com/SW-PANTHER.htmljestli vyjdou prachy... a logicky předrátovat. A prubnu PDI 170% pružinu (420fps podle tabulek),má progres vinutí a z manuálek mám otestované že se HODNĚ lehce natahuje a minimálně se smrskává. a za 400,- by se to oplatilo kdyby to zvyšovalo o cosik málo životnost, zas se mi ale nechce moc míchat díly... čímž sem trefil investiční strop. a potenciální průsery: tryska, ramínko, ale zas je budu mít dvě tak nebude problém to nějak poprohazovat a k něčemu se dopracuju, při nejhorším guru 22,4 to jistí (jdu zjistit kolik má ta guarderovská). každopádně by z toho měl být držák a ustovkou nesmim prekrocit 130m/s Doufám že to stihnu poskládat do Protectoru, ale to je moc růžový sen:-D Jdu si štrykovat 4-boďák s úchytem na vestu a střeleckým okem jinač dík za info, můžete dát lock nebo i smazat Ježo- TTM
|
18 dub 2010, 21:23 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Ty už ten Guarder FTK máš, nebo máš možnost ho sehnat za nějakou hodně dobrou cenu? Protože pokud C ist richtig a kupoval bys ho za plnou cenu, tak se dají sehnat lepší věci...
|
18 dub 2010, 21:26 |
|
|
|
ježo
Plukovník
|
zalezi co je u tebe plna cena... nejmenovany neoblibeny obchod (BAS) ho ma za 3k. me normalne vyjde na 2k. z te zbrane co poridim strelim ten GD vzduch za litr a to castecne pokryje naklady. jde o to slozit objednavku tak abych se vlezl pod clo (4000 tusim);-) na evike a pokud mozno se trefit do predprazdninovych slev, rovnou vyplacam slevovy kupon (driv nez k nam dorazi zbrojni zakon ala nase vychodní provincie) a pocitam ze se dostanu pod 2 litry coz si myslim je ok cena... jestli te ale napadaji jine varianty tak sem s nima. cokoliv v mechu co bude stat min a bude mit vysokou zivotnost a spolehlivost (udrzba samozrejmosti) je vitane Proto se taky ptam, bo jakkoliv u manualek sem mel v rukach snad kazdy dil od (skoro) kazdeho vyrobce tak v mechacich se az tak moc neorientuju. cilize sem prolezl fora, sepsal nazory a pak vyplodil par topicu jako tenhle:-) nasbiral sem i tropicke ovoce a "hledej šmudlo" odezvy takže za jakoukoliv radu budu vděčný. Kdyžtak PM jestli to je moc mimo, vim že "upgrade" se řeší na každém rohu... dik
|
18 dub 2010, 22:31 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Osobně bych dal Guru set vzduchotechniky, k tomu GD M120, případně ještě Guru kovovej trn s ložiskem, ramínko a kola nechal původní a hotovo. Guarder kola jsou naprd, to jsou ty základový (minimálně u CA) rozhodně lepší.
|
19 dub 2010, 08:28 |
|
|
|
Cotulosh
Moderátor
|
Opatrně s pružinou! Jestli fakt nechceš překročit úsťovku 130 m/s, tak s GD M120 a GURU vzduchem to půjde jen opravdu těžce. GD M120 mi na jinak základní zbrani střílela 134 m/s. A že bych se nějak zvlášť snažil... Časem to sice klesne, ale i tak budeš pořád na hraně.
_________________ O oko přijdeš ve chvíli, kdy airsoft hraješ bez brýlí. Pokud žádáte autorizaci na ICQ, podepisujte se. Nepodepsané házím do ignor listu!
|
19 dub 2010, 14:19 |
|
|
|
ježo
Plukovník
|
no vzhledem k tomu že mám aji pdi 170% (progress 120 podle tabulek na systemackych setech 120 +/-2 ) a zakladovou G&P (110?) tak se to nejak doladi, pri nejhorsim koupim 100 GD... kecam, myslim ze tu nekde mam 100 CA a urco vykopu 90 od TM takze s timhle by problem byt nemel. Dik za info. koukam ze guru ma 7mm kluzny loziska, Heureka! akorat pokud poridim guru vzduch, trysku, trn + CA kola (desi mse toho co ctu na ty gp kola) tak se dostanu cenou pres strop, napadaji me jeste elementy ale podle recenzi to vypada na silne- slabe kousky, potazmo nachylnost v ruznych zbranich potazmo gearboxech... nebo vzit to CA, ale pak bych musel shanet hop komoru, coz zas hodi cenu nekam jinam nez bych chtel... Jeste to zkusim nejak prekombinovat kdyztak napisu PM. nebo tri
|
19 dub 2010, 14:35 |
|
|
|
Cotulosh
Moderátor
|
Kola G&P ti M120 udrží. Pokud chceš nutně nové, mrkni na SHS. Taky povedené kousky a ty ceny jsou opravdu přátelské.
|
19 dub 2010, 14:45 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Proč u CA shánět hopkomoru? Je v tom slušná kovová, mezi CA a GP komorou skoro neni rozdíl...
|
19 dub 2010, 14:46 |
|
|
|
ježo
Plukovník
|
bo v te zbrani co mam moznost koupit je praskla, jako ze ulomena cast steny u usti komory a podelna prasklina od otvoru pro kule az k zamku... a neptej se me jak se jim to povedlo Nic diskusi bych stopnul, jdu to sepsat popremyslet. zkontrolovat ostani diskuze a pak za tyden nad to sednu znova a proskrtam "veci co nepotrebuju". Obcas mivam (megalomanske) tendence se v puskach moc piplat a casto to sou zbytecne vyhozene prachy, cas a material Dik za pomoc chlapi
|
19 dub 2010, 14:57 |
|
|
|
Mansuet
Plukovník
Registrován: 28 zář 2008, 19:28 Příspěvky: 825 Bydliště: Česká Lípa
|
Fláknul zbraní o zem tak že letěla na zásobník, přez zásobák dostala komora takovou šlehu že dopadla tak jak dopadla... takže bacha na ten kvér, než ho vezmeš tak ho pořádně prohlédni.
_________________ 22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop - servisuji už jen M4/M16 a klony
|
22 dub 2010, 22:28 |
|
|
|
ježo
Plukovník
|
sel s cenou dolu na 4500 a resim s nim osobni odber v ove jak tu bude mit pracovni cestu.... do martina se mi jet nechce.
|
22 dub 2010, 22:45 |
|
|
|
zajicmikeforce
Štábní praporčík
Registrován: 10 kvě 2009, 13:37 Příspěvky: 141 Bydliště: Plei Ku II CTZ, RVN
|
ještě jeden fakt: GP až na malý detaily ztvárňuje model M602 CA okopala maruiku, takže je tam full fence tělo+trojzubec což je vůbec ošklivý
|
23 dub 2010, 12:16 |
|
|
|
Oncik
Desátník
|
Čus, chci si koupit G&P M16, ale jak tady čtu "lámou" se tam ty kolečka -je to velký problém? Nebo jen stačí mít štěstí na kus?
|
27 kvě 2010, 20:43 |
|
|
|
Cpl.Thomas
Nadporučík
|
Co znám majitele G&Pček, tak se většině zlomila osička u kola - mě taky. Ale až po XX 000 kulí, takže neni čeho se bát. Koupil sem ji nějaký XYZ kola asi za 600 a střílí to pořád. Rozhodně bych do ní šel znovu.
_________________ Na světě je v oběhu více než 550 milionů zbraní. To je jedna zbraň na každého dvanáctého člověka na zemi. Jediná otázka zní…jak vyzbrojíme těch zbylých 11 ?
|
27 kvě 2010, 20:52 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Jo, GP kola maj osičky naprd a jo, po pár desítkach tisíc ran odejdou i na základu. Nicméně jak říká Thomas, při dnešních cenách dílů to není vcelku žádnej problém. Vzhledem k tomu, že jinak je to fakticky super zbraň za velmi slušnou cenu to je docela malá daň
|
27 kvě 2010, 23:07 |
|
|
|
mortus
Četař
|
No to sem rád, že je tu tohle téma zrovna ho využiju také uvažuju o koupi m16(nemusí bejt nutně a1), našel jsem od CA http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1310a od G&P http://www.armymarket.cz/m16a3-marine-gp-d1624A byl bych rád kdyby mi někdo poradil co by bylo nutné v jednotlivích zbraních vyměnit abych z toho měl co možná nej gun. Mam na to asi 10000Kč(zbran nabiječka baterka...). Co by ste mi doporučili?
|
28 kvě 2010, 15:51 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Doporučili bychom ti číst a hledat.
|
28 kvě 2010, 15:53 |
|
|
|
R!C0
Podpraporčík
|
Mohl bys mi poslat link kde ten konverzní set sehnat nebo jak se to dá udělat??? Byl bych velmi vděčen, jedna z mála věcí která mě u GPka se**...
_________________ G&P M4A1, Full Upgrade M120 - 135m/s ICS MP5 A4 G&G M14 KJ Works Beretta M9 Člen Jihlavského Teamu Highlander Stay Frosty
|
31 kvě 2010, 19:44 |
|
|
|
ježo
Plukovník
|
http://www.airsoftpost.com/product_info ... s_id=30611a k tomu pilník, kdyby si to nechtělo sednout. jinač na nových (tzn na nově vyrobených tělech) G&P už je "okýnko otvíratelné natažením závěru", stejně jako zesílené ramínko podavače a trn s ložiskem. Kola bohužel pořád nic moc...
|
31 kvě 2010, 22:31 |
|
|
|
YENKEE
Podporučík
|
ježo píše: http://www.airsoftpost.com/product_info.php?cPath=25_95&products_id=30611
a k tomu pilník, kdyby si to nechtělo sednout.
jinač na nových (tzn na nově vyrobených tělech) G&P už je "okýnko otvíratelné natažením závěru", stejně jako zesílené ramínko podavače a trn s ložiskem. Kola bohužel pořád nic moc... Minulý týden jsem G&P kupoval od Morrise a trn byl bez ložiska (vytočenej z jednoho kusu duralu) a okénko vyhazovače je imrvére otevřené, ani nelze zavřít protože ten zámek který to má držet zavřený je velkej a vadí tomu válec, aby to šlo zacvaknou, jo a je tam ještě takovej plech imitující závěr a ten se odtahuje natohovací pákou. Zámek upiluju obrátím pružinu aby zavírala plech vyhodím a bude to jako na starým G&P
_________________ Airsoftu 18+ a zdravému rozumu ZDAR
|
07 čer 2010, 16:56 |
|
|
|
cappy
Četař
Registrován: 14 čer 2010, 00:46 Příspěvky: 14 Bydliště: Valašské Meziříčí / Praha
|
ježo píše: http://www.airsoftpost.com/product_info.php?cPath=25_95&products_id=30611
a k tomu pilník, kdyby si to nechtělo sednout.
jinač na nových (tzn na nově vyrobených tělech) G&P už je "okýnko otvíratelné natažením závěru", stejně jako zesílené ramínko podavače a trn s ložiskem. Kola bohužel pořád nic moc... a nevíš, kde ty nové G&P prodávají?
|
14 čer 2010, 00:49 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 26 ] |
|