Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 dub 2025, 00:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 
 VZ. 61 "Škorpion" vs UHC M92F - ele. 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Nový příspěvek VZ. 61 "Škorpion" vs UHC M92F - ele.
Dobry den,
som uplny novacik a chcel by som si kupit nejaku lacnu zbran na zaciatok... ale aby aj nieco vydrzala, popripadne aby som ju mohol v buducnosti pouzivat ako zaloznu.

Rozmyslal som nad:

1. VZ. 61 "Škorpion" ( http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=256 )
2. UHC M92F - ele. ( http://www.airsoftarmy.sk/product/uhc-m92f-ele-1794/ )

Ktoru by ste mi poradili? Mne sa zda byt lepsi ten skorpion, ale bojim sa, kedze je to manualna zbran, ci nebudem mat obrovsku nevyhodu oproti elektrickym pistolkam.

PS: kedze som uplny zaciatocnik, mohol by mi niakto objasnit nabijanie u toho skorpiona? kedze to je manual, tak musim nabyt pred uplne kazdou ranou? popripadne ako to je s nabijanim pri stretbe po davkach?

Vopred dakujem :)

05 lis 2010, 14:00
Armádní generál
Armádní generál

Nový příspěvek Re: VZ. 61 "Škorpion" vs UHC M92F - ele.
Škorpa musíš natáhnout před každým výstřelem. Je tam ale možnost drřet spoušť a jenom natahovat, takže se dá zásobník vysypat skutečně rychle, ikdyž s nulovou přesností :-) ale v baráku to může být někdy i docela efektivní.
Rozhodně bych šel do toho škorpa, je to výborná zbraň, kvalitně zpracovaná a docela přesná.
UHC jako výrobci nevěřím, navíc AEP na tužkový baterky obecně jsou docela naprd... ale nevím jak tato konkrétně.

05 lis 2010, 14:04
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Ber škorpiona, ta Beretta je šunt (cokoliv na aaa baterie je šunt) A ano manuál= je potřeba před každou ranou natáhnout.

05 lis 2010, 14:05
Profil ICQ
Svobodník
Svobodník

Dakujem za rychle odpovede :)
A mam este jeden dotaz...reyes102 spominal, ze ten zasobnik sa da vysypat skutocne rychle... co znamena rychle? lepsie povedane, kolko ran by sa s tym dalo vystrelit za povedzme 5 sekund?

05 lis 2010, 14:13
Rotmistr
Rotmistr

Doporučuji taky škorpiona :) mám ho doma (byla to moje první zbran) a byl jsem s ním spojený :)

05 lis 2010, 14:44
Kapitán
Kapitán

no zásobák je dvokomorový na 26 ran tj. po půlce ho musíš přepnout na druhou komoru malím čuflíkem na spodku takže ho za 5 sec 100% nedáš
navíc se tou propagovanou "rychlostřelbou" neskutečně ničí zbran

ale jinak je asi o 100% lepší než ta AAA pistole ,ono mezi náma cokoliv je lepší než tyhle šmejdy co stejně jako kolty od stejné značky mají nějaký dostřel jen díky tomu že se země točí

Obrázek

05 lis 2010, 15:18
Profil ICQ
Major
Major

Určitě toho škorpiona, o tý zbrani se tady hodně píše a všichni maj jenom kladný hodnocení. Navíc já tu m9 mám doma a je to strašlivý flusátko. Porovnávl jsem ty zbraně tím že jsem si střelil do ruky s manuální pistolí a s timhle a ta manuálka teda "bolela" víc

05 lis 2010, 15:55
Svobodník
Svobodník

Citace:
no zásobák je dvokomorový na 26 ran tj. po půlce ho musíš přepnout na druhou komoru malím čuflíkem na spodku takže ho za 5 sec 100% nedáš

To ano, ale ked som sa pytal na rychlost strelby, tak mi islo hlavne o to, ze ked stretnem "nepriatela" (povedzme na vzdialenost 5 metrov) a netrafim ho na prvu ranu, ci mam sancu "prezit"... Tak ako je to v takychto situaciach?

05 lis 2010, 16:55
Major
Major

Takže. Mě se škorp nelíbí a má pode mě dost chyb. Proto ti ho nedoporučuji. Většina lidí tu má ale jinej názor, takže nechci rozpoutávat flame. Ale zase, ano, s manuálním sapíkem jde dát i někoho s AEP(chce to ale skill). Se škorpem sem střílel jednou, mám ale MP5A3 od MTka, manuálka a s ní de střílet tak 2 rany za vteřinu, když to hodně umíš, tak 4. Takovej 42 rannej zásobák co má empice se dá vystřílet tak za 20-30 sekund(alespoň když budeš trochu mířit). A proti pistolce na AAA seš jasnej vítěz :D A když si připlatíš, tak tu empici koupíš za 1400(takovej rozdíl to zas nejni), poladíš hopec a máš pušku, se kterou trefíš na 50m.

Recenze na mp5 ode mě a na škorpa
viewtopic.php?f=67&t=4 škorp
viewtopic.php?f=67&t=8193 mp5

Se škorpem chybu neuděláš, ale některý jeho nedostatky budeš proklínat. MP5 má těch nedostatků podle mě míň...

05 lis 2010, 18:39
Svobodník
Svobodník

Dakujem vsetkym za rady...
Este by som sa ale chcel spytat... Aky ma ten skorpion vlastne dostrel? Ked som hladal po nete, nasiel som cisla okolo 35-45 metrov, ale podla recenzie (http://airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=67&t=4) nema ani z polovice taky dostrel. Tak ako?

06 lis 2010, 16:17
Moderátor
Moderátor

Ono musíš brát v potaz rozdíl mezi maximálním a efektivním dostřelem - že kvér dostřelí 40m ani náhodou neznamená, že na těch 40m s ním dostaneš člověka.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

06 lis 2010, 16:21
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán

většinou je to cca 50% dostřelu

edit !
bráno u průměrného střelce a na akci ....je jasný že v klidu a bez adrenalinu trefíš na větší vzdálenost , navíc občas fouká vítr atd....

edit no. 2
prostě na akcích jsem se škorpem pálil max 15-20 m abych měl jistotu že se trefím ...ted už pálí hůř než mušketa takže jsem rád za 5m do stojícího člověka

Obrázek

Naposledy upravil Keldy dne 06 lis 2010, 18:22, celkově upraveno 2

06 lis 2010, 18:09
Profil ICQ
Major
Major

na 30 člověka

06 lis 2010, 18:10
Plukovník
Plukovník

S kamarádovo škorpionem se na 25 metrů dá trefit ležící člověk častěji než jen náhodou. Přitom maximálně dostřel byl asi 35 metrů, tedy rozdíl docela malý.
Zásah člověka na 50 metrů z manuální MP5 budu opvažovat za náhodu, dokud neuvidím nějaké ověření, nicméně je fakt, že škorpion je technicky pistole s relativně krátkou hlavní, zatímco MP5 je o dost delší a o něco výkonější.

08 lis 2010, 16:51
Major
Major

Pro Jersona: Dostřel to má 50m, ale říkám, dá se trefit člověk na 45m, ale to je o skillu a taky o haluzi. Ale z těch 40m se to dá...V každým případě já mu nedoporučuju manuální MP5 jen kvůli dostřelu...

08 lis 2010, 17:17
Četař
Četař

Na airsoftguns jsou testy úsťové rychlosti - http://www.airsoftguns.cz/article.php?&id=11 tak i přesnost střelby - http://www.airsoftguns.cz/article.php?&id=33 tak ti to může pomoci s výběrem...

08 lis 2010, 19:21
Plukovník
Plukovník

Aha, tak abych to upřesnil, pro mě je "dostřel" airsoftové zbraně vzdálenost, na kterou se trefím zhruba polovinou výstřelů do nekrytě stojícího člověka. To že se někomu jednou podaří zasáhnout člověka na větší vzdálenost pro mě není rozhodující.

Airsofter - ty nedostatky myslíš které? Se zásobníkem se musíš naučit zacházet jak u MP5, tak u škorpona, pažba je naprosto v pořádku (škorpion byl navržený tak, aby se opíral o tvář, nikoliv o rameno), a ve své recenzi srovnávaš dostřel škorpa v základu a velmi upgradované MP5.

Navíc rozdíl cen je 500 Kč, tedy víc než polovina ceny škorpiona, což mi přijde docela dost.

08 lis 2010, 20:59
Major
Major

Já to chápu, nechci se s tebou hádat. V recenzi píšu, že jsem si škorpa NEvybral kvůli tomu, že se mi nelíbí, po 13 ranách musíš přepínat a má divný mířidla a ta pažba mi nesedne. Vím, že dostřel škorpa je tak 30-35m. To dostřel NEupgradované MP5 je tak zhruba stejný. A o škorpovi v recenzi nepadlo ani jedno pomlouvačný slovo. Asi tak-já bych si škorpa rozhodně z výše uvedených důvodů nekoupil, ale to neznamená, že je na pi*u. Dostřel je pro mě to, kam projektil doletí, aby ještě něco trefil. Mám vzdálenost mezi stromem a pařezem(50m-pásmo nekecá). Když to doletí ke stromu a trefí ho to(je široký jako nekryjící se člověk) tak to je pro mě dostřel. Účinný dostřel pro mě je, když mám alespoň 75% šanci trefit člověka, kterej se trochu kryje. Pochopitelně když to se svou zbraní umíš, tak šance na trefení člověka stoupá.
Jestli sem tě naštval tím, že jsem napsal, že pro mě prostě není škorp to pravý tak se ti omlouvám.
EDIT: A škorp půjde určitě vylepšit taky, akorát asi nebude tak přesný(kratší hlaveň)

08 lis 2010, 21:18
Plukovník
Plukovník

O naštvání netřeba mluvit, jsem v pohodě.
Jen mi přijde, že tvá nechuť ke škorpionu pramení primárně z toho, že se ti nelíbí, nikoliv ze střeleckých výkonů jako takových. Mně se škorp taky nelíbí, nicméně ho beru jako největší mezi manuálními pistolemi s výhodou sklopné pažby a jako takový posuzuju. MP5 je rozměrově úplně jinde, se zasunutou pažbou skoro dvakrát delší.
Pokud je požadavek "zbraň později použitelná jako záložka", tak to škorp jakž takž splňuje, dá se nosit v pouzdře. MP5 je jako záložka zbytečně velká zbraň, o polovinu dražší a bez upgradu se výkony od škorpa výrazně neliší. Navíc nelze předpokládat, že by se nováček nějak vrtal v upgradech.

Druhá věc je boj proti elektrickým pistolím. Se škorpem se dá dosáhnout dost slušné přesnosti díky pažbě, ale jednoruční střelba je prostě dost podstatná výhoda a pokud mají všichni ostatní elektrické pistole, tak bych spíše doporučoval nějakou čínskou elektrickou pistoli, která se jako záložka bude hodit mnohem více. Na druhou stranu pokud chce Plexar hrát v zimě, tak bude manuál vhodnější.

08 lis 2010, 22:09
Major
Major

Takže....moje znechucení ke škorpu nepramení z jeho střeleckých vlastností, ale z těch pro mě nevýhod, co sem psal. Škorp de sice použít jako záložka, to vím, ale je to trochu divný. MP5 taky(koupit stehenní pouzdro) ale tahat takhle velkou zbraň je prostě nanic. A to že je o polovinu dražší-vždyť je to Marui, tam platíš hlavně za cenu. Nadruhou stranu i bez upgradu bude MP5 asi o trošku přesnější, pravda ale je, že kdybych byl začátečník, a o upgradech a podobně bych nevěděl, a škorp by se mi jakž takž líbil, tak bych do něj šel. A u škorpa a MP5 máš pumpování, ale pravda, jednoruční střelba je o něčem jiném. Ale AEP prostě nejde doporučit jako primárku(teďka na zimu)....
Ať si koupí škorpa, když si připlatí a koupí MP5 kterou potuní, chybu taky neudělá. S čínkou pistolí si teď nezahraje, ale v létě to bude luxus, možná větší nšž škorp.

EDIT:Ano, mezi manuálními pistolemi škorp nemá konkurenci...

08 lis 2010, 22:17
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 20 ]