Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 05 dub 2025, 23:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Colt 1911 GBB - problém se zásobníkem 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek Re: Colt 1911 GBB - problém se zásobníkem
kdes ho koupil?

24 čer 2012, 16:53
Četař
Četař

Zdravím řeším podobný problém. Colt 1911 od KJW. Upouští příliš moc plynu hned od zakoupení respektive dělají to dva colty zakoupené zaráz. Vystřelí cca 6 ran s tím že GG a olej lítá všude okolo. Skusil jsem vyměnit přepouštěcí ventilek od TM, chodí líp ale problém stejný na první pokus 10 ran a s každým dalším pokusem méně a méně. Dokonce mi to stříklo olej do xichtu :D, Nevíte kde by mohl být problém ?

23 led 2013, 11:12
Podplukovník
Podplukovník

Zdar, problém máš s volným pístem v blowbeckové jednotce, jeden z typických projevů, že to stříkne do ksichtu plyn. Hodně nepříjemná záležitost. Takže jehlový plochý pilník, sejmout závěr, rozebrat blowbeck, zkontrolovat kovou část pístu, zda se protáčí, pokud ano, sejmout lehce spilovat, znovu instalovat a dělat to do té doby než to bude pevně usazené, bez jakéhokoliv pohybu. Pak to je OK.

Co se týče plnění, pravděpodobně máš kolem plnícího ventilku gumu, díky čemuž se špatně plní zásobník. Takže vyjmout to těsnění. Začneš plnit, ono to lehce syčí, až se změní zvuk a začne prskat plyn, tak je zásobník plný. Budeš tam mít 6 g GG. Na to dáš kolem 45 ran.

Pokud tu gumičku nebudeš chtít vyjmout, tak se obrň trpělivostí a klidně do toho tankuj plyn 30 i více vteřin. Jo a ještě, před dalším plněním zcela vypusť zásobník, ať tam nezůstane žádný odpařený plyn. V plném zásobníku se pak nachází pouze zkapalněný plyn.

Jinak nechápu proč lítá olej všude dokola?

http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4

24 led 2013, 10:01
Profil Zobrazit autorovy stránky
Četař
Četař

Vyzkouším rady hned jak budu mít čas... Jináč plyn lítá všude dokola při střelbě... Během těch 6ti ran co to zvládne mám dokonale promazanou ruku plyn fyčí i s olejem všemi skulinkami které najde :)

24 led 2013, 10:17
Podplukovník
Podplukovník

Umím si to představit, probléme je právě, že ten píst nebude dotažený a plyn si prostě skulinku najde.

24 led 2013, 10:33
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Dobry den, kdyz se tu resi zasobniky u plynovych pistoli, dovolim se taky prifarit a zeptat se.
Mam doma par mesicu stareho Colta 1911 od KJW. Nedavno jsem koupil dva tyto nahradni zasobniky - http://airsoftmorava.cz/index.php?_a=vi ... uctId=2351 .
Jeste jsem je nepouzil. Chci se zeptat, jestli je mam do doby nez pujdu strilet, tedy do jara az zacne sezona, provest u nich udrzbu nebo je mohu nechat tak? Jedna se mi o ty tesneni, aby nepovolila nebo tak. Vzhledem k tomu, ze zasobniky jsou funglovky, nepouzite, tak je to asi jedno. Mam pravdu?

24 led 2013, 12:58
Podplukovník
Podplukovník

Nic bych s tím nedělal, ale určitě bych je prubnul. Přece jen by se něco mohlo vyskytnout, řešit to na poslední chvíli není zrovna vhodný.

24 led 2013, 13:52
Četař
Četař

Než budu cokoli pilovat tak pro jistotu ještě dotaz :) v plynovkách jsu nováček a proto tedy: jestli jsem to správně pochopil tak jde o to aby se píst (to červené kolečko) neprotáčelo na té kovové části ke které je přišroubované :) je to tak ? :)

Přílohy:
201301241715_016.jpg
201301241715_016.jpg [ 824.99 KiB | Zobrazeno 9983 krát ]
24 led 2013, 17:18
Podplukovník
Podplukovník

Přesně tak, teď se točí dokola, je to tak? Tudíž netěsní a proto ty prskance. Prosímtě pracuj s citem.

24 led 2013, 19:57
Četař
Četař

Oká :P jdu na věc :). Žádný stres :D jsem profesionální bastlíř :D

24 led 2013, 20:02
Podplukovník
Podplukovník

Ok :D dej vědět jak to šlo...

Další zádrhel máš tutově s plněním zásobníku, mělo by se do něj vejít něco kolem 6 g plynu.

24 led 2013, 20:12
Četař
Četař

Tak jsem udělal dle rad. :P Kovovou BB část jsem upiloval stačila nějaká desetinka milimetru a pístek se přestal otáčet :) luxusně jsem ho dotáhl a šel testovat. ;) Na naší digi kuchyňské váze jsem zvážil že tam natlačím cca 5-6g plynu. Prvně to skočilo na 6 a pak se to ustálilo na 5g :). A na těchto 5g vystřelím max 7 kuliček průměrem cca 4. Takže záhada přetrvává jen dodám ještě že za ty 4 rány co vystřelím mám opět celé ruky od oleje a plyn mi krásně ofukuje ruku. :) Už fakt nevím kde by mohla být zrada.

24 led 2013, 20:49
Podplukovník
Podplukovník

Můžeš to natočit na video?

Takže bych zkontroloval:

a) zda není seklá Hop Up Guma (ucpu prstem jeden konec gumy a fouknu do druhého + podívám se a vidím)
b) zda těsní hlaveň s Hop Up gumou (ucpu prstem gumu a fouknu do hlavně, nesmí nic ucházet)
c) zda těsní hlaveň, Hop Up guma a tryska (dám to hezky všechno do sebe, v trysce ucpu prsty otvory a fouknu, nemá nic ucházet)
d) zda těsní přepouštěcí ventil v trysce (vyjmu osku vyjmu ventil s perem, vložim ventil spět do trysky vahou padne dolů, fouknu, ideální žádne nebo jen velmi malé uníky)
e) vše složím
f) zkontroluji, zda se odpojuje valve knocker (na levé straně po sejmutí závěru vyčuhuje taková stříbrná pacička, natáhnu kohout a zmáčknu ji, vevnitř vyčuhuje takový úderník, po zmáčknutí packy má zajet dovnitř, vystřelím a vyjede)
g) složím zbraň
h) skontroluji se zasunutým zásobníkem, kdy se odpojuje nabíjecí tryska
i) ale nejprve bych asi vyzkoušel jiný zásobník, zda stávající nemá vadný přepouštěcí ventil

měli by tam pasovat zásobníky od WE, TM a samozřejmě KJW, pokud máš známého a je ochoten zásobník zapůjčit, tak to je ideální

co dáváš do toho za plyn?

Co jsi vážil zásobník nebo láhev? Musíš zvážit prázdný zásobník a naplněný.

24 led 2013, 21:38
Četař
Četař

Vážil jsem zásobník ;) :) jináč přepouštěcí ventil to nebude dal jsem tam fungl nový od TM a to samé :) zbytek ještě vyzkouším třeba zítra :) největší problém je v tom že tyto colty kámoš kupoval dva (ještě s jedním kámošem) a oba dva dělají to samé.

25 led 2013, 00:02
Podplukovník
Podplukovník

Od koho je brali?

25 led 2013, 08:07
Četař
Četař

Byli z airsoftmoravy. Předpokládám že to je stejný colt jak má j_paseka. Zajímavé je to že všeci tam psali že je ten colt luxusní a nikomu to nedělá takové problémy. Napadá jestli by to nemohlo dělat to že nedoléhá zásobník "těsnění" k pístu, tím by mohli asi vzniknout takové úniky.

25 led 2013, 10:04
Podplukovník
Podplukovník

tak to tím bude určitě, gas route musí být těsně spojena s tryskou. jak jsi zjistil, že tomu tak je?

25 led 2013, 12:45
Četař
Četař

Ještě nezjistil je to spíše jen můj dohad. :) Jak sem říkal :D bastlíř :D mým úkolem je logicky dedukovat kde by mohla nastávat chyba. :D ještě sem se k tomu nedostal ale hned jak to omrknu napíšu nové objevy. :)

25 led 2013, 14:12
Četař
Četař

Takže... do hlavně jsem fučel všemi směry na všechny způsoby a zdá se že těsní jak samotný hop tak celá hlaveň. Hop sem měl rozebraný zdá se být OK, zaseklý neni. Celý vrch jsem zkompletoval (tak aby BB píst byl zasunut do Hopu jako by bylo nabito) a fučel zepředu do hlavně, plyn utíkal (samozřejmě) dírou která je napasovaná na zásobníku a po zacpání té díry jsem zrudnul jako rajče :D takže Hop těsní.

Dále jsem zkoušel jak dosedá zásobák na píst (gumičku jsem mázl lihovkou a kontroloval zda se po zasunutí zásobáku otiskne) a zdá se mi že píst je milimetrově posunutý (v nulové poloze) směrem k hlavni (dopředu) nevím jestli to tak má být každopádně není doražený úplně na kovovou část je tam cca milimetr. Je posunutý i vůči zásobníku.

Dále mě napadlo jestli by to nemohl dělat ventil který uzavírá přívod GG do hlavně a spíná BB. Kdyby tam byla příliš silná pružinka ventil se zavíral opožděně (přepínal na BB) a tím tam valilo moc plynu na dokončení cyklu.
Díval jsem se do mojeho Glocka a tam ventilek má znatelně měkčí pružinu (ale zase je to jiná zbraň).

Nějaké nápady ? :)

26 led 2013, 10:35
Podplukovník
Podplukovník

Takže k první časti ohledně těsnění zásobníku versus tryska. Vyndej ze závěru blowbeck s tryskou. Do rámu zbraně zasuň zásobník, prázdný! Blowbeck s tryskou přilož na vodící ližiny rámu, přitiskni, z boku pak uvidíš zda sedí tryska na gas route, myslím, že budeš muset použít mírnou sílu k přimáčknutí, protože gas route bude klást odpor, tam chyba asi nebude.

Ale jedna chyba může být, na kterou jsem zapomněl a teď ji řeším u jedné zbraně. I když tam se tak výrazně neprojevuje, spíš chci, aby lépe chodila.

Takže pokud vyjmutý blowbec s tryskou položíš na stůl ližinami dolů ve směru střelby před sebe, tak z boku na trysce jsou z levé a zpravé strany výstupky, ty při pohybu blowbecku vzad můžou zachytávat o výstupky na blowbecku a tím pádem se tryska odpojí brzo. Takže dle potřeby výstupky na trysce snížit. Pracuj pomalu, raději méně, než na poprve více. Nebo můžeš zkosit hrany na blowbecku, kde se setkává výstupek trysky s výstupkem blowbecku.

Jinak k odpojení ventilu dochází tehdy, když knocker valve, který je na levé straně rámu zbraně ve směru střelby projede žlábkem v blowbecku a následně se odpojí, délka dráhy je cca 25 mm, po tuto dobu by měla být tryska spojena se zásobníkem. Nebo co možná nejdelší.

Je tomu rozumět?

Můžeš se pokusit tam dát slabší pružinu, ale tyhle zbraně jsou nastavený i na CO2. Jinak jsem změřil pružiny KJW, TM a WE, +/- nějaká desetina nastejno, mám tu i silnou od Nine Ball, ale ta je jinde a tu dát tak do 7-mi palce.

EDIT:

Teď jsem se setkal s tímto u tří nových zbraní ze čtyř. Prvních cca 6 ran pěkná sprška plynu s olejem do tváře, naštěstí nosím střelecké brýle. Zbraně však i po tomto incidentu byli schopny odstřílet další cca 30 ran. Dělali to při použití originálních zásobníků. Pokud jsem použil zásobníky, jak origo, tak tuningové od Tokyo Marui, tak se nic takového nedělo. Pokud však původní zásobníky nebudou naplněny zcela, tak to nedělají. Ovšem to není řešení.

Jinak jsem použil zásobníky co to dělají do zbraně, která tuto závadu nevykazovala a dělala to také.

Pak jsem zásobníky použil i ve svých zbraní a závada se opakovala znovu.

Závěr je, že to je způsobeno zásobníky. Takže chyba je v nich. V úvahu přichází Gas Route a Ventil. Osobně to tipuji na ventil, že tam bude chybět jedno těsnění.

Vědět dám až je vystřílím, škoda plynu nazmar.

26 led 2013, 11:19
Četař
Četař

Docházím asi k podobnému závěru. Všechny moje testy zatím směřují k tomu že těsnící gumka na zásobníku "Gas Route" nedosedá na díru ve spodu pístu BB.

Při testu vizuálním zvláště pak při testu zapomocí fixem to vypadá že těsnění dosedá tak tak na hranu. Tudíž pri střelbě a posunu BB pístu musí docházet k úniku.

Kdybych měl náhradní zásobník mohl bych to prokázat, bohužel momentálně nemám. Uvidí se.

27 led 2013, 13:32
Podplukovník
Podplukovník

Guma dosedá. Stačí vyjmout ze závěru blowbeck s tryskou a posadit na ližiny, uvidíš polohu, kde se tryska nachází a jak sedí.

Problém bude ventil, bude tam chybět těsnící gumička. Toť můj závěr. Odpovídalo by tomu to chrstnutí do obličeje.

Zažil jsem ještě, že to dělal nedotažený píst. Ale v tohle případě to není pravda.

27 led 2013, 19:25
Četař
Četař

Gumička nechybí byl testován i fungl nový ventil od TM. Vše neůspěšné problém nevyřešen.

27 led 2013, 20:29
Podplukovník
Podplukovník

Pak ještě může být chyba v těsnění gas route vs. zásobník...

Vím, že gas route vs. tryska těsní... Co se týče rozměru a umístění TM vs. KJW jsou identické. Jediné co se liší je zapuštění ventilů, u KJW je hlouběji.

Tak jsem rozebral zásobník a je to tak, jak jsem si myslel, je to neuvěřitelně mastný i v místech, kde nemá olej co dělat, netěsní gas route vs. zásobník. Zítra to prubnu výměnou za jiný díl.

Edit: po ohledání spodní strana gas route není zcela rovná... zkusil jsem odstranit nálitky, uvidíme zítra, pak tam ještě šoupnu gas route od Nine Ball

27 led 2013, 21:05
Četař
Četař

Můžu skusit taky zatěsnit ale nvm nvm... Teď otázka jak na to ? Bez náhradní Gas Route toho moc nezmůžu... Že by zkusit teflonovou páskou nějak ?

27 led 2013, 22:52
Podplukovník
Podplukovník

to nebude zrovna moc ideální, jedno řešení mám, vyzkouším a dám vědět...

Každopádně ty KJWčka jsou udělaný výborně, až na zásobníky :(

28 led 2013, 00:36
Četař
Četař

Skusil jsem dotěsnit zásobník ale nevypadá to že by byla chyba v netěsnosti "Gas Route - Zásobník".

31 led 2013, 11:09
Podplukovník
Podplukovník

No já to zkusil a bylo to ono, jen potřebuji najít řešení, který vydrží, tohle bylo dočasný a budu ho potřebovat prověřit ddlouhodoběji

31 led 2013, 11:28
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Zdravim,
vcera jsem byl na akci a zjistil jsem problem s moji plynovkou - http://airsoftmorava.cz/index.php?_a=vi ... uctId=2621 , umi i pohon na GG.
A tyto zasobniky k ni mam - http://airsoftmorava.cz/index.php?_a=vi ... uctId=2351. Pouzivam tedka tento plyn - http://airsoftmorava.cz/index.php?_a=vi ... oductId=89.

Problem je teda v tom, ze kdyz zasobnik naplnim plynem, tak vystrilim tak sedm kulicek a konec. Zasobnik je bez plynu. Zkousel jsem teda jen jeden (mam celkem dva).
Problem je, ze nevim co to dela. Bud je zasobnik vadny, zkusim jeste ten druhy, dela-li to same. Nebo je vadna flaska s plynem. Nebo je nutne upravit pistoli. Primarne jsem ji koupil se zasobnikem na CO2. Tam problem nebyl. Vystrilel jsem necele tri zasobniky na jednu bombicku.

Nevite nekdo co to muze prosim zpusobovat. Bohuzel nevim jak poznam plny zasobnik. Plnil jsem jej na trikrat a stejne jsem vystrelil tech sedm kulicek a konec.

Kdyby tu byl nekdo kdo umi servisovat plynovky, prosim dej te mi na sebe kontakt a ja se svami domluvil. Chtel bych tu pistoli servisovat, at je na priste pripravena. Zadarmo to samozrejme nechci.
Sam se do toho poustet taky nechci. Chci mit tak jistotu, ze se na to muzu spolehnout.

Dekuji.

14 dub 2013, 10:01
Plukovník
Plukovník

Skúsim prispieť to že Vám do zásobníka vojde málo plynu je spôsobené asi tým že tam ostane splynený plyn a ten bráni vniknutiu kvapalného plynu na poslednej súťaži IPSC som sa takto pripravil o cené sekundy nakolko Z 5 zásobníkov mi len jeden fungoval

Riešiť sa to dá osadením plniaceho ventilu cez ktorý sa splynený plyn dostane von zo zásobníka alebo pri plnení zásobníka stlačím ventil na cca 5 - 10 s necham vysičať a potom ventil pustím a zásobník sa naplní
Možno by pomohlo občas zásobníky rozobrať a z vnútra vyutierať.
Myslím si že na stenách zásobníka ostanú kvapky kvapalného plynu ktorý sa odparí a vďaka tomu tam nevojde dosť kvapalného pynu

14 dub 2013, 11:46
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další