Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23 lis 2024, 00:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Colt 1911 GBB - problém se zásobníkem 
Autor Zpráva
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Nový příspěvek Re: Colt 1911 GBB - problém se zásobníkem
Dekuji za tip. Nicmene zasobniky jsou uplne nove. Jeste nikdy predtim jsem je neplnil az vcera poprve. No a takhle to dopadlo.

EDIT:
Tak nevim co delam spatne :( . Ted jsem vyzkousel ten druhy zasobak. Zatlacil jsem flasku do zasobniku, chvili podrzel a pustil. Takto jsem to zopakoval trikrat. Vysledek, vystrilel jsem vic jak tech sedm, ale oprt ne vsechny. Nevim kolik se do zasobniku vleze. Ale par kulicek v nem jeste zustalo a zasobnik byl opet bez plynu.

Tak ja uz fakt nevim co delam spatne :( . Proste na toto mam smulu.

PS: Zasobniky pochopitelne plnim "dnem" vzhuru.

14 dub 2013, 12:35
Podplukovník
Podplukovník

Hlavní příčina je v tom, že plnící ventily mají odvzdušňovací otvor, viz. upgrade, kde jsem o tom tady psal. Ten by měl zůstat funkční, jenže oblíbené jsou těsnící gumičky ze zapalovače, které se dávají okolo plnícího ventilu, aby to nesyčelo. To co syčí je odpařený plyn, který zamezí zcela plnému naplnění zásobníku! Mnohdy tyto těsnění dodávají i sami výrobcové. Hold, když se něco kopíruje, proč to nezdokonalit :D že. Nejfunkčnější zásobníky má Tokyo Marui, kde cena je vyšší, ale funkce nepřekonatelná. Neduhem zásobníků od ostatních výrobců je také to, že cca při prvních třech výstřelech dost často střelec obdrží spršku zkapalněného plynu do oblyčeje!

Ano jedno z řešení je zcela vypustit zásobník a znovu naplnit, nebo odstranit těsnění okolo plnícího ventilu. V případě´, že máme těsnění okolo plnícího hrdla doba plnění je podstatně delší, i několik minut.

Poslední zbraň, kterou jsme měl v ruce a trpěla závadou tohoto charakteru byla MEU 1911 od Army Works, kterou prodávali v ARMSMORAVIA a měl jsme ji zapůjčenou na recenzi. Nebyl jsem schopen do zásobníku dostat více jak 2 g plynu a pak vystřeli pouze několik výstřelů. Rozebral jsem plnící ventil a to zcela. Zjistil jsem, že číňan nedal těsnění kam měl, ale nezapomněl instalovat těsnění okolo plnícího hrdla. Zásobník nebyl schopen zůstat dlouho naplněn a poskytl pouze pár výstřelů, jak jsme uvedl výše. Těsní z plnícího hrdla jsem umístil na plnící trn, ventil složil a do zásobníku se vešlo 6 g plynu a šlo z něj vystřeli kolem 40 ran!!!! Minimálně už přes měsíc je zásobník zcela plný a vykazuje neustále stejnou váhu bezeztrát.

Zásobník nedoporučuji rozebírat či něco povolovat, pokud to není nutné, časem se zničí závity, takže pozor!!! Jedině v případě, že něco měním nebo zásobník netěsní!

ODKAZ ZDE: viewtopic.php?f=314&t=14441

http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4

15 dub 2013, 08:51
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Takze jestli tomu dobre rozumim. Mam vysroubovat plnici ventil a odstranit to tesneni na hrdle ventilu?

Nebo tyto zasobniky vyzaduji delsi dobu plneni?

15 dub 2013, 09:41
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Severan píše:
Ten by měl zůstat funkční, jenže oblíbené jsou těsnící gumičky ze zapalovače, které se dávají okolo plnícího ventilu, aby to nesyčelo. To co syčí je odpařený plyn, který zamezí zcela plnému naplnění zásobníku!

Trošku se při*eru do tématu s dovolením :)
Když mi došel DE od TM, tak jsem měl opačnej problém ale. Narval jsem plyn do zásobníku a měl jsem pocit, že ani neprojde ventilem. Defakto jsem do zásobníku dostal max 80% jeho kapacity (myšleno vystřílel jsem max 80% kuliček) a dál jsem se nehnul. Vyřešil jsem to tímhle "upgradem", co jsi psal (guma ze zapalovače).
Teď jsi mě docela zarazil, tedy je v pořádku, že to syčí všude kolem a plnit to takhle můžu třeba i 5 minut, než když je tam těsnění a naplním to za cca 5-10 vteřin ? To s tím vzduchem a ventilem totiž smysl dává.

15 dub 2013, 09:44
Plukovník
Plukovník

Ja by som ešte dodal že mám výbornú skúsenosť so zásobníkmi WE sú veľmi podobné ak nie úplne rovnako dobré ako TM a dokonca sa dajú zohnať lacnejšie ako KJW
Čo sa týka tej spršky plynu do tváre mne sa to podarilo odstrániť kvalitnešou hlavou piestu teraz mi uš plyn do tváre nestrieka akurát že na jedno naplnenie vystrelím 4 - 6 rán
Plyn si plním s 10 kg fľaše nakolko v pivnici sa mi teplota pohybuje okolo 10C dosť ťažko sa mi zahrievajú zásobníky včera som trocha surfoval a nejaká firma v čechach ponúka ohrievače plynových fliaš
http://www.ohrievace-sudov.com/pouzitie/

15 dub 2013, 09:45
Podplukovník
Podplukovník

Někde je chyba v zásobníku, 4-6 ran je opravdu málo, až ho naplníš zcela, tak je velký předpoklad, že to koupíš znovu. Osobně bych pokud by to šlo nekupoval jiné zásobníky, než TM, obzvláště pro IPSC, je to jedna z nejdůležitější součástek zbraně.

Co se týče jiného pístu, tak u KJW nabíjecích trysk je problém, že se odlišují v konstrukci a stává se, že O-kroužek se časem přetáhne přes píst, je to způsobeno odlišnou konstrukcí trysky pro CO2, nemají přepážku a přepouštěcí ventil je přidržován příčnou osičkou, za to u GG zbraní je přepážka, má to vliv na síly, které působí na píst, což mě osobně překvapilo...

15 dub 2013, 10:03
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Zasobniky od TM pasuji i do KJW pistoli? Konkretne do te, co jsem postoval ve svem prvnim prispevku?

15 dub 2013, 10:14
Plukovník
Plukovník

Zásobníky od KJW TM a WE sú navzájom zamenitelné skúšal som to s M9 Hi Capa a SIG 226

15 dub 2013, 10:59
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Ma.pe: Diky.

Jak si co do spolehlivosti stoji WE zasobniky s TM? Uvazuji totiz pokud se mi ty moje dva KJW nepodari spolehlive rozchodit, tak ze koupim nove od jine firmy.

15 dub 2013, 11:31
Plukovník
Plukovník

Ako som napísal zatiaľ mám s WE veľmi dobré skúsenosti sú porovnatelne s TM

15 dub 2013, 15:20
Plukovník
Plukovník

Severan píše:
Někde je chyba v zásobníku, 4-6 ran je opravdu málo, až ho naplníš zcela, tak je velký předpoklad, že to koupíš znovu. Osobně bych pokud by to šlo nekupoval jiné zásobníky, než TM, obzvláště pro IPSC, je to jedna z nejdůležitější součástek zbraně.

Co se týče jiného pístu, tak u KJW nabíjecích trysk je problém, že se odlišují v konstrukci a stává se, že O-kroužek se časem přetáhne přes píst, je to způsobeno odlišnou konstrukcí trysky pro CO2, nemají přepážku a přepouštěcí ventil je přidržován příčnou osičkou, za to u GG zbraní je přepážka, má to vliv na síly, které působí na píst, což mě osobně překvapilo...

Chyba je v tom že plyn je prílož studeny tak sa nespliňuje ak zásobníky zahrejem na cca 20C v pohode dám aj 40 - 50 ran

15 dub 2013, 15:22
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Ma.pe: Nasel jsem tento - http://www.softair.cz/zasobnik-pro-we-m ... -3-we.html, je to on? Pisou tam WE ale radeji se zeptam, at zase nekoupim sunt.

15 dub 2013, 18:18
Plukovník
Plukovník

Ano je a akého výrobcu zbraň máš ty lebo som to nepostrehol? Tak KJW a WE sú zamenitelné diely ak tá zbraň má závit na tlmič tak si doň môžeš inštalovať predlženú a tesnejšiu hlaveň a to je už iné delo

Naposledy upravil m.ape dne 15 dub 2013, 19:23, celkově upraveno 1

15 dub 2013, 18:36
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Tohoto Colta mam - http://airsoftmorava.cz/index.php?_a=vi ... uctId=2621 .

Bezva, diky.

15 dub 2013, 19:16
Četař
Četař

Tak jsem dostal echo že se tu konverzace pohla....

j_paseka: mám takový dotázek, jen by mě zajímalo jak to dopadlo. Protože jsem tu řešil stejný KJW colt na GG který měl příznak takový že, vypálí maximálně 6 ran přičemž svého držitele ohodí olejem a plynem. Koumáním opravami a výměnami ventilů jsem se dopracoval k tomu že se do zásobníku nacpe 5g plynu který nikam neutíká ale závada stále přetrvává.

26 dub 2013, 15:03
Plukovník
Plukovník

aká stará je tá zbraň? Mne prskal plyn z dvoch dôvodov prvý príliž studený zásobník a tým padom sa plyn nesplyňoval len tekutý vyprskol vod a poi druhé zničené tie koľajničky po ktorých sa pohybuje záver a tým padom netesnosť medzi zásobníkom a tryskou a ešte by mohla byť poškodené tá gumička čo tesní o trysko je tvrdá a nedolieha
Ešte by mohol byť problém v pieste blowback jednotky

26 dub 2013, 15:13
Četař
Četař

Všechny tyto věci byli zkontrolovány zbraň je nová takřka vůbec nestřílená.

26 dub 2013, 19:33
Plukovník
Plukovník

A nemáš možnosť vyskúšať zásobník nejakého kamoša čo mu to funguje? Tak najrýchlejšie zistíš či je chyba v zásobníku alebo v zbrani

27 dub 2013, 06:32
Četař
Četař

Zásobník jsem sháněl ale nesehnal. Proto taky můj problém zůstává nevyřešen.

27 dub 2013, 07:42
Podplukovník
Podplukovník

Testoval jsem několik 1911 a HiCap. kromě Tokya Marui mají tendenci všechny zbraně prskat první 3-5 ran.

Domníval jsem se, že to je konstrukcí zbraně, ale není!!!

Chyba je na straně zásobníku. Měl jsem testovací zásobníky od WE, KJW, WELL, Army Sport, Tokyo Marui. Jednoznačně zvítězil TM, v žádné zbrani neprskal, osatní prskali ve všech.

02 kvě 2013, 09:26
Štábní praporčík
Štábní praporčík

IkaSGC: Zatim nijak, koupim zasobniky od WE a uvidim.

Zbran umi i CO2, tam problem nebyl. Na jednu bombicku jsem vystrilel tri zasobniky.

Severan: Mas prosimte link na shop, kde se daji koupit zasobniky TM do Coltu1911? Hledal jsem na shopech u nas a nenasel.
Radsi si priplatim a koupim TM, nez resit zase od jine firmy nefunkcni zasobniky.

02 kvě 2013, 10:43
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Tak, nez neco koupim radeji se zeptam.
Bude tento zasobnik - http://www.softair.cz/zasobnik-pro-plyn ... marui.html pasovat do teto pistole - http://airsoftmorava.cz/index.php?_a=vi ... uctId=2621 ?

22 kvě 2013, 19:18
Moderátor
Moderátor

čaute..kedže mám podobný problém so zhánaním TM zásobníkov pre 1911A1
tak sa spýtam..paypal nemám..takže zahraničie jedine kde sa dá kúpiť pomocou mastercard..viete niekto kde sa dajú zohnať a su skladom?
+ ďalšia alternatíva..vie niekto ako sú natom zásobníky od socom gear? ďakujem

05 pro 2013, 19:30
Plukovník
Plukovník

Je jedno aký zásobník dôležitý je gas route. Do Hi Capy,Glocka, P226, M9/92 od nineball fialový
Do ostatných originál TM ak sa dá niekde zohnať. Zásobník od KJW do KP-06 po výmene gas route za TM kový funguje lepšie ako TMko. To isté u M9 originál KJW po výmene gas route za nineball tiež funguje lepšie ako TM.

Lepšie znamená že sa dá na jedno naplnenie bez dodatočného ohrievania vystrieľať viac ran. Pri plnení sa menej ochladzujú ako TMkové

05 pro 2013, 20:15
Moderátor
Moderátor

No mrknem sa po tom..proste do hi capy mám 3 magy od TM a je to premna Top, ventily tesnenia a pod mi prídu lepšie ako má We..preto by som iné nechcel ani do 1911ky

05 pro 2013, 20:51
Podplukovník
Podplukovník

No myslím, že to není jen o gas route :o) mimo jiné záleží i na plnícím ventilu a ten je opět u TM o několik tříd jinde, KJW ho nemá zrovna šťastně řešený... ochlazení je způsobené tím, kolik se odpaří plynu při otevřeném ventilu... za sebe považuji investici do KJW jako nešťastnou, už dva mi leží na vrakovišti mrtvých dílů...

Jinak dávkovací ventil u KJW je zaměnitelný za TM a upgrade ventily.

05 pro 2013, 21:18
Plukovník
Plukovník

Už som takto ubgradoval 2 KJW zásobníky do KP06 a 4 WE zásobnky do 5.1 2 zásobníky do p226 výrazne sa zlepšily ich vlastnosti. Čo sa týka dávkovacich ventilov tak u WE zásobníkov dasť odchádzali nahradil sm ich ventilmi KJW a zatiaľ je t OK. Samozrejme že TM je top ale v SK a CZ sa ťažšie zháňajú.

06 pro 2013, 11:42
Podpraporčík
Podpraporčík

Kup si CO2 zásobnik :D jistota :D

23 pro 2013, 12:23
Moderátor
Moderátor

blbost..CO2 nikdy (4me)

23 pro 2013, 12:30
Desátník
Desátník

Zdarec chlapi, koukám že tu je pár expertů....:) Včera mi přišla tato 1911
http://airsoftmorava.cz/index.php?_a=vi ... uctId=3483
hned při prvním plnění mi uchází plyn z plnícího ventilku, neuchází nějak moc ale syčí dokud nevysičí, při vytáhnutí jsem zjistil že tam je nějaký obyčejný ventilek, který jsem ještě neviděl, nemá ani tu dírku na přepouštění zkapalněného plynu, nemůže to chodit někde kolem těsnění na hlavě ventilku? Při ponoření do vody není ani žádný únik vidět (po vysušení jsem vystřelil a zásobník byl stále naplněný, při zkoušce jsem vystřílel jeden a půl zásobníku)...má mě teda ten únik nějak znervózňovat? Je normální, že to syčí pořád? Dík

31 pro 2013, 15:19
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další