Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 06 dub 2025, 20:16

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Problém s kompatibilitou M4 APS 
Autor Zpráva
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Nový příspěvek Problém s kompatibilitou M4 APS
Ahoj!
V první řadě se přiznám, že airsoftu nerozumím, nehraji ho a možná budu i za blbce, ale nevím kde jinde se zeptat.

Koupil jsem si celokovovou M4 (u BASe myslím je to 933) od APS s blowbackem.

Mám ji pouze na dekoraci. A chci se zeptat. Koupil jsem si předpažbí plastové černé magpul, kde v balení byly i tři nebo čtiři nasazovací plastové lišty RIS, ale nejde mi to nasadit na mou M4(ale v obchodě tvrdili, že to půjde i na APS, ale mě se zdá, že je to delší)

Taky mi nepasují zásobníky magpul, prostě nezacvaknou a poslední problém - mám aimpoint s vysokou montáží a je na křivo, má takovej ten boční zámek, né kolečko na utažení ale překlopnej zámek a když se podívám tak nesedí na lištu přesně a má trochu jinačí rozměry, kdežto na ty plastové co byly u předpažbí sedí, to to je způsobenou nějakou blbou tolerancí?

tak se ptám, to ej ta APS tak špatně na tom s kompatibilitou? A to předpažbí asi nenandám že? díky za odpovědi

15 led 2014, 19:43
Desátník
Desátník

Nový příspěvek Re: Problém s kompatibilitou M4 APS
zdar, od APS sem měl klasickou M4 a nepřestávala mě překvapovat v tom co všechno je jinak. Kolimátor jsem ustálil tak, že jsem dospod montáže, na tu plochu co dosedá na lištu, nalepil dvě vrstvy kobercovky, tak aby nikde nekoukala ven, po dotažení na liště se kolmátor neviklal - vyřešeno. předpažbí sem neměnil tak nemůžu posoudit, ale nepřekvapilo by mě, kdyby bylo jiný. U zásobníků zkus upilovat to ústí který dosedá do komory tak o 1 mm, když to nebude pořád zacvakávat, ani když s tim v šachtě zahejbeš a přitlačíš do zbraně, tak jiný zásobníky

15 led 2014, 23:41
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Díky! Kolimátor jsem usídlil a drží, zásobníky jsem vyhodil a nechám tam ten originální, akorát mám ještě problém s předpažbím -

je trochu pootočené, myslím to plastové předpažbí(ty dvě půlky) mířídlo se zbytkem těla je v přesné ose, ale předpažbí je asi o kousek(ale znatelný) otořené a nejde tedy v ose s tělem(ty větrací otvory na vrchu a spodku nejsou v centru s ris lištou pod uchem) Dá se to nějak doštelovat aniž bych to ještě víc dodělal?

A ještě otázka k předpaží - prasklo už někomu z vás to plastové předpažbí někdy? Mě přijde dost fórové to uchycení na plastových zobáčcích...

17 led 2014, 19:45
Desátník
Desátník

A taky se ti to předpažbí a celá hlaveň trochu viklá ne? Jestli ne tak dost možná začne, co je ale důležitý že to nedotáhneš ani s tim neotočíš aniž bys vyndal imitaci plynový trubice. Tu když vyndáš tak potom za delta ring je možný dotáhnout hlaveň a natočit to předpažbí do správný polohy. Jenže jo má háček. Jakmile tu trubici vyndáš a dotáhneš to, tak už jí tam nevrátíš, dodnes jí mam v náhradních dílech. A jelikož ta trubice drží na místě mířidlo, tak se ti začne kejvat to mířidlo když jí vyndáš, takže už si přesně zastřílíš akorát s kolimátorem. APS sou prokletý kvéry...

19 led 2014, 11:01
Desátník
Desátník

Jo a co se týče toho předpažbí, tak takhle dopadlo po pádu na cihly cca z 1,5 metru, jinak drželo

Přílohy:
DSC_0208.JPG
DSC_0208.JPG [ 587.47 KiB | Zobrazeno 4102 krát ]
19 led 2014, 11:17
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Díky za odpověď. Ne nevyklá. Kupodivu drží jako přibytá. Každopádně jsem strávil 4 hodiny rovnáním a štelováním hlavně. Podařilo se mi přední mířidlo vyrovnat a zafixovat a plynovou trubici taktéž, takže všechno dobře dopadlo... ale stálo to neskutečné úsilí, hlavně jsem jen 2 hodiny domlouval delta ringu aby povolil... teď jsem to proamazal a utáh tak že je to pevné a přesně vyrovnané a trubice sedí. Delta kroužek navíc jde povolit nyní i rukou a trochou síly. Uff... no jak říkám mám to spíš na dekoraci takže je to v pohodě... akorát mě teda štve to, že nemůžu použít jiné předpažbí:-(

20 led 2014, 20:40
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]