|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
|
M4A1, zaseklý přepínač řežimu střelby
Autor |
Zpráva |
stenliq
Desátník
|
 M4A1, zaseklý přepínač řežimu střelby
Zdravím. Přepínač u M4 se mi zasekl v poloze Safe a nechce se mu nikam jinam. Jde otočit pouze o cca 70°, tedy skoro do polohy Semi, ale něco mu brání v plném přepnutí. Se zbraní jsem před tím vystřelil jednu kuličku na Semi, na zkoušku hopupu. Poté jsem zbraň zase zajistil, přenesl jinam a přepínač je zaseklý. Nápady? Díky moc 
|
08 kvě 2010, 13:14 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
 Re: M4A1, zaseklý přepínač řežimu střelby
krivy telo, kdyz vytahnes upper receiver a horni cast mechu budes tlacit smerem napravo, tak ti to pujde prepinat. chce to trochu zpilovat telo, aby si mech lepe sedl do tela zbrane. popripade jiny figl, zalezi co tam je konkretne za problem
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
08 kvě 2010, 14:58 |
|
 |
|
stenliq
Desátník
|
Dík za rychlou reakci, po sundání vrchní části těla to přepínat opravdu jde. Abych ale vyndal mechabox úplně a podíval se na to tělo, potřebuju vyndat tlačítko, kterým se uvolňuje zásobník. Ve všech rozborkách má uprostřed šroubek, kterým se rozebírá - moje má v sobě čep a vypadá, že je slisované dost napevno. Stejně tak čep skrz tělo nad spouští (nejde vytlačit a ani vyklepnout "přiměřenou" silou). Začíná mi to celé připadat jako zbraň na jedno použití  )
|
08 kvě 2010, 16:24 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Záchyt zásobníku, pokud není na šroubek, se vyndavá tak, že ho nacpeš úplně dovnitř a z druhé strany budeš točit tou ploškou, která tam vyleze, až ji vyšroubuješ z toho "tlačítka". Stejně tak ten čepík prostě musí jít vyrazit, občas jdou hodně ztuha, tam se neboj použít sílu i lehce nepřiměřenou.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
08 kvě 2010, 17:39 |
|
 |
|
Cookie
Kapitán
Registrován: 23 úno 2009, 21:30 Příspěvky: 339 Bydliště: Liberec
|
A hlavně si dej pozor ať ten čep "vyboucháváš na správnou stranu. Já to mám od přepínače střelby jakoby dovnitř.
_________________ Bojuj tak, aby i porážka byla stylová...
|
08 kvě 2010, 21:34 |
|
 |
|
Joey
Nadrotmistr
Registrován: 18 lis 2009, 11:29 Příspěvky: 40 Bydliště: Červené Pečky, Kolín, Myslív....
|
Předpokládám že jde o PJ.. Teď jsem kamarádovi dělal M4A1 od PJ kde jsou kličkový 7mm ložiska a moc vystupují na dorazech ven z těla konkrétně hned u přepínače střelby.. musel jsem to vyřešit přepodložkováním a zalepení ložiska o něco níž lepidlem na ložiska..a už v pořádku
_________________ Hlavní: M249 RIS .... Fab Defense, SolarForce LR300 - Eo_tech 552, flashlight SolarForce, MWG Fab Defense (M120) M14 - Scope and Harris bipods (M130) Záložní: KAC KnightHawk M1911 GBB WE
|
10 kvě 2010, 08:36 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Než ložisko lepit do nějaký jiný pozice je určitě lepší zpilovat kulisu přepínače, nebo dát kluzný ložisko a trochu ho zpilovat z vnější strany, aby tolik na kulisu netlačilo.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
10 kvě 2010, 10:21 |
|
 |
|
tomcat
Poručík
|
Opravdu na ty kulisy bacha. Třeba když, koupíte kuli GD tak na 8mm ložiska ji bude muset řádně spilovat (zbrousit) protože je dělaná na 6mm ložiska (jsou tam drážky na vyčuhující ložiska, ale úzké). Rozhodně zbrušujte kulisu, není na ni prakticky vytvářený jakýkoli mechanický tlak (jakákoli působící síla), na rozdíl od ložisek. S uložením ložisek bych moc nehýbal. Ty musejí být uložený festovně protože, na ně je slušný silový působení.
_________________ Skype: f22raptor036 [ženijní práce a demolice] [nenápadný] [Mula(12)] [odhodlaný] [pyroman] [prokletý] AS challenges: http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307
Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat!
|
10 kvě 2010, 10:47 |
|
 |
|
stenliq
Desátník
|
Zbraň jsem dal do ruky někomu kompetentnějšímu a vypadá to na problém s těmi ložisky. Po vyndání mechaboxu ze zbraně vypadly dva malé profilované kovové kroužky - hádal bych podložky ložisek nebo něco podobného. Zatím díky všem a až to bude opravené (pokud se to povede  )) dám sem vědět o řešení problému. //EDIT Takže to opravdu byla ložiska, dvě z nich se nějakým způsobem rozpadla. Nová objednána, o víkendu snad již pacient bude práceschopný. Děkuji všem za pomoc.
|
11 kvě 2010, 19:07 |
|
 |
|
stenliq
Desátník
|
Takže menší upgrade: Ta M4 je nejspíš páteční kus, kdy chtěli všichni ve fabrice rychle domů. Kostra mechaboxu má moc hluboko vyfrézované díry pro ložiska, takže přečuhují ven z mechaboxu a celkově se tam kvedlaj (velikost ložisek je pro daný mechabox správná), což asi způsobilo rozpadnutí těch původních (z hodin strojírenství si matně pamatuji, že ložiska by se měla na místo nalisovat a ne tam mít toleranci, se kterou vypadnou ven  ). Nefunkčnost přepínače střelby byla způsobena právě vyčuhujícím ložiskem, které bránilo v chodu tomu plastovému "šoupátku". Při poklepání na bok zbraně ložisko zajelo zpět do mechaboxu a přepínač střelby zase fungoval. Pokud by měl někdo kostru mech. II za příjemnou cenu, ozvěte se do SZ (udělám i topic v inzerátech).
|
21 kvě 2010, 19:00 |
|
 |
|
RadekKrejca27
Desátník
Registrován: 29 kvě 2010, 16:48 Příspěvky: 8 Bydliště: Cizkrajov
|
Já mám menší problém ve střelbě když dám SEMI tak střílí dávka a když AUTO tak taky dávka nevíte co s tím? Zbraň mám M4A1 (BI-5181) starší
|
29 kvě 2010, 19:26 |
|
 |
|
Bundesman
Major
Registrován: 05 led 2009, 16:07 Příspěvky: 480 Bydliště: Říčany u Prahy
|
Zkontroluj jak vypadá kulisa(správně je toto) pokud není poškozená je to nejspíš způsobené obroušeným člunkem ve spoušťových kontaktech
_________________ G36EA2 (s RIS rukojetí) MK12 ("M120"+vzduch=136m/s) UMP (m100+guru tryska=115m/s)
Vždy věrný jen sám sobě.
|
29 kvě 2010, 19:39 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
nebo obrousenim raminkem prerusovace