Kamuflážní a jiné barevné nástřiky zbraní
Autor |
Zpráva |
cibenopk
Poručík
Registrován: 02 kvě 2012, 13:29 Příspěvky: 265 Bydliště: Pezinok - Slovensko
|
 Re: Kamuflážní a jiné barevné nástřiky zbraní
Nedavno som od kamarata dostal tip na obchod www.rooftop.sk , kde sa daju najst spreje znacky MTN 94, vzal som na skusku Marraquesh a Griss lobo a takto to vyslo,     pomerne lahko sa nanasaju, ale nie su tak odolne voci oderom ako Krylon, uvidime po niekolkych akciach ako bude farba drzat
_________________ Proud member of the MFC
ICS MARS DMR ( 485 fps ) JG BAR10 Gspec ( 550 fps ) ICS BLE XAE
|
20 led 2013, 15:41 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
Hele...proč jsi nastříkal všechny zbraně stejně? Není to škoda?
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
20 led 2013, 16:00 |
|
 |
|
cibenopk
Poručík
|
ani nie Smoldo, vsetky su moje, vsetko to mam jednu seriu.. nevidim dovod preco to nemat v jednom nastreku
|
20 led 2013, 16:22 |
|
 |
|
Shaker
Nadrotmistr
|
Nastrik je hezky provedenej, jen ty barvy mi prijdou dost tmavy, nejsem si jistej, jak moc to bude prakticky ucinny. Ale asi nejvic me zaujala ta vec, co ma tvuj Glock na cumaku, muzes mi to nejak priblizit, nejlip nejakym linkem?
|
20 led 2013, 17:16 |
|
 |
|
cibenopk
Poručík
|
odtien je fajn..skusal som, bohuzial sa mi ho ani roznymi nadstaveniami blesku nedari odfotit tak ako by som potreboval.. na glocku je toto http://www.ebairsoft.com/dirty-leopard-front-tmg17-g18c-p-6311.html
|
20 led 2013, 17:57 |
|
 |
|
Bohuš
Podplukovník
|
Mě spíš zaujalo co to máš přes zásobník.To přes něho máš gumu?K čemu to je ?Jak s tím vyměňuješ zásobák?
|
20 led 2013, 17:59 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
To je proti ztrátě zásobníku, když se kvér tahá v pouzdře, při výměně zásobníku to prostě stáhneš.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
20 led 2013, 18:08 |
|
 |
|
Bohuš
Podplukovník
|
Zajímavé Díky
|
20 led 2013, 18:09 |
|
 |
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
Moc pěkně udělaný zbraně, ať už co se týká barvy, tak i doplňků, Glock fakt parádní. Vůbec bych neřekl že je škoda že jsou všechny stejný, právě to má aspoň nějakej styl  Jinak rada pro příště... s bleskem nastříkanou zbraň reálně nevyfotíš (teda pokud nemáš externí blesk a zrcadlovku), spíš to zkus na denním světle bez blesku, správně nastavit vyvážení bílé (většinou bohatě stačí automat), ale nefotit na přímým slunci, buď když je pod mrakem, nebo ve stínu. A poslední tip, když pod kvér dáš třeba maskáče, tak se pak ty barvy na fotce líp odhadujou když jsou s čím porovnat.
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
20 led 2013, 19:09 |
|
 |
|
cibenopk
Poručík
|
diki za tip a pochopenie reyesi hej chcel som ich mat narovnako spravene, su moje, tak nech to je vidiet ano mam zrkadlovku, ale som hodne amater  nabuduce skusim, nakolko som nemal moc casu je to fotene len takto na zemi.. urcite im skusim spravit aj krajsie fotecky
|
20 led 2013, 19:30 |
|
 |
|
Dubster
Podpraporčík
|
Čo sa týka tých sprejov, pozeral som už nane aj ja, len som nevedel jak sú natom s leskom a zasychaním. Dobre sa snimi pracuje?, robil si už aj s Krylonom, že by si to mohol porovnať ? Tá cena a možnosť z výberu zo 150 tich oddieňov sa mi pozdáva 
_________________ SR 416 - SP130 guarder-152m/s , 22bbs/s
|
21 led 2013, 14:08 |
|
 |
|
cibenopk
Poručík
|
cena je myslim dokonala, optori krylonu co sa nanasania tyka tak uuuuplne bez problemov, chytaju aj na plast aj na kov (ako vidno z obrazkov) velmi dobre a na prvy pokus... zaschynaju po par minutkach tak, ze sa s nimi da pracovat dalej (dal som si vzdy pauzu na jednu cigaretku) po dokonceni prace to trva tak 2-3 dni kym to zaschne uplne dokonale a teda nejsu na dotyk malinko lepkave... odtienov je na vyber skutocne velke mnozstvo takze si kazdy pride na svoje... su krasne matne, vobec sa nelesknu.. ako som slubil, prikladam aj foto cez nocak, nakolko to mobil lepsie neodfoti dufam ze aspon aku taku predstavu si budete vediet urobit.. farba na zbraniach prekvapivo v IRku nesvieti 
|
21 led 2013, 14:17 |
|
 |
|
joseff
Moderátor
Registrován: 23 říj 2007, 11:58 Příspěvky: 2026 Bydliště: Domažlicko
|
_________________ Dark Hearts, Dark Intensions.....
|
03 úno 2013, 18:38 |
|
 |
|
reyes102
Armádní generál
|
Tak ta horní je masakr, kombinace volnejch přechodů a ostrejch hran nemá chybu!! Asi se nechám inspirovat, jen v zelenejch barvách 
|
03 úno 2013, 18:42 |
|
 |
|
Reve
Major
Registrován: 17 říj 2010, 15:23 Příspěvky: 452 Bydliště: Praha / Plzeň / Kaznějov / Livingston UK
|
Ta horní u Joseffa je vážně slintací! Btw R. až budeš dělat tu zelenou určitě to sem prdni 
_________________ NEUMÍŠ NIC!!!
|
03 úno 2013, 23:12 |
|
 |
|
Curtis
Podporučík
|
Zdravicko, prolezl jsem uz vicero ceskych i zahranicnich webu, ale stale si nejsem jisty nejlepsim resenim na odstranovani barev Tamyia. Zatím mi to šlo dolů odstraňovačem laku na nehty, ale je to práce nemilá a dost nepřesná, vše se musí nanášet po kouscích. V zahraničí doporučují Windex, což by měl být čistič na okna s velkým obsahem amoniaku, bohužel u nás to není k dostání a jediný blízký ekvivalent (Cif s amoniakem) neměl pražádný efekt. Co používáte na odstranění podobných barev? Máte někdo zkušeností s brzdovou kapalinou pro toto použití? http://www.olejecz.cz/brzdova-kapalina-dot-3http://www.tamiyagekken.nl/?p=1478#more-1478
|
04 úno 2013, 14:49 |
|
 |
|
jirihoffman
Podplukovník
|
ja vsechno vzdycky sundaval klasickym redidlem a jak to slo paradne jen s krylonem ve vice vrtvach bylo trochu srani ale tk to jde 
_________________ my neustoupíme.....průzkum pičo http://www.hpkolinec.webnode.cz
Hloubkouvý průzkum Kolinec
|
04 úno 2013, 15:45 |
|
 |
|
reyes102
Armádní generál
|
Nedávno jsem zjistil že něco jako klasický ředidlo neexistuje, ty čísla na nich mají větší význam než si lajk myslí  ... tzn. když to nejde jedním, zkuste druhý, když to nejde ani tím, zkuste uplně jinej, typ, pak jsou tu aceton, nebo lihový čistidla. Většinou nám všechno sundal aceton, ale tamiya jsem na kvér nikdy nepatlal.
|
04 úno 2013, 15:48 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Já používam ten odlakovač na nehty, nic lepšího jsem zatim nenašel.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
04 úno 2013, 17:24 |
|
 |
|
hlodaQ*
Major
Registrován: 09 črc 2011, 22:55 Příspěvky: 447 Bydliště: Votice, Střed. Kraj
|
Já jo, modelařim, a brzdovkou jsem párkrát Tamiyáckej lak sundaval, chce to třeba i pár dní, ale potom se to s největší pravděpodobností po dotyku sloupne a plasty pod tim to nechává bez porušení.
|
04 úno 2013, 20:32 |
|
 |
|
reyes102
Armádní generál
|
Nevíte někdo kolik váží prázdná plechovka krylonu? Mám v paměti že je to 150g, ale přijde mi to moc a nejsem si tím jistej...
|
15 úno 2013, 17:50 |
|
 |
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
jestli si vzpomenu, tak ti zitra zvazim, ale jen +- 10g pac nemam digi vahu
|
15 úno 2013, 22:37 |
|
 |
|
martyx
Podpraporčík
|
cibenopk píše: Nedavno som od kamarata dostal tip na obchod ..... pomerne lahko sa nanasaju, ale nie su tak odolne voci oderom ako Krylon, uvidime po niekolkych akciach ako bude farba drzat Zdarec, náhodou nějakou zimní akci jsi nepodnikl, že bys nahodil info o tom zda nástřik utrpěl apod? Pídil jsem se po internetu i přímo u výrobců co by se dalo použít....vypadá to, že na barvy ala krylon jsou vybavený jen v zámoří. Problém vyvstává v tom, že barva na kov nemusí být automaticky na ABS plas a opačně. Barva na kov by měla být zároveň antikorozní. Tak jako tak, podklad musíš nastříkat adhezním můstkem (primer....základ) aby ty ostatní nástřiky držely a to prý All in 1 nejde zaručit. Takže fascinující je že toto umí právě krylon a ty super videa na youtubu jak to prostě vezme nastříká a hotovo jsou též prima....třeba Keracota ta popisuje vše krok za krokem jak odmastit, pobrousit, vyhřát kvůli vhkosti, nástřik.....atd. Ale taká práce je na řadu hodin a v DoDo podmínkách i pár dní byť je to rychle schnoucí. A poslední otázka.....co když změníte prostředí a bude nutné camo sundat? Neříkám nic těžkého, ale pak nemá velký význam stříkat zbraň super tvrdou neodstranitelnou barvou jako krylon, keracota,....profi barvy. Stále nevím pro co se rozhodnout docela bych nějaký paint udělal. Dejte prosím info zkušeností s MTN94? Jinak pokud chceš zvýšit tvrdost nástřiku proti oděru atd...použij nějaký matný transpoarentní lak. Ale na vyzrálé dílo a pozor zda dáváš na syntetiku také syntetiku, atd. Díky za nápady.
|
18 úno 2013, 11:59 |
|
 |
|
Jacob
Brigádní generál
|
Hale já myslím že vojáci to takhle nehrotí ty před nástupem na misi fakt vemou jen krylon nějak to nacákají jde jim fakt jen o to aby ten kvér nebyl jak pěst na oko... Co já mám na jednom kvéru nástřik tak když napadne sníh tak to udělám zimní, na jaře zase zelený/hnědý... Mě se nástřiky líbí na kvérech který nemaj nic moc povrch (např. JG, Dboy) tam ty barvy prostě pomůžou a i když se nástřík pak ošoupe tak to furt vypadá líp jak čínský plast... Stříkat např WFC,LCT,RS je hrozná škoda... Pokud se snažíš jezdit něco z předlohou tak se řiď předlohou...
_________________ CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR Custom M4 - 110 - 133ms Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36 WE G17,Mp7,brokovnice https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts
|
18 úno 2013, 13:44 |
|
 |
|
nox
Plukovník
|
Co znamená to, že na Krylon jsou vybavení jen v zámoří? Jinak celkově na mě působí tvůj koment trochu zmateně, buď tomu rozumíš: fakt hodně (syntetika,primer,...) nebo vůbec (super tvrdá neodstranitelná barva Krylon  , otázka na Montana spreje) a nevim, co si myslet  takže svý zkušenosti se hodí specifikovat, ať to nemate  Jinak obecně - lak na kvéru prostě není lak na kapotě auta, kterej má odolávat bůhví čemu. Prostě vezmeš Krylon, odmastíš kvér a uděláš nástřik. Oděrkám, ať už kvůli potu, nebo mechanickýmu poškození, se nevyhneš a v některých případech to o dost pomůže, viz Jacob. K otázce "změny kamufláže" - kvéry se většinou maskujou stejně hoodně univerzálně (olive, khaki, trochu brown) a khaki ostatně maskuje hodně dobře i v lese, takže tohle se prostě neřeší. Jinou otázkou je zima a bílej krylon, ale bílá kobercovka udělá stejnou práci a díky ní se člověk nemusí jebat s ředidlem a po zimní sezoně znova s olivovým sprejem. Jo, jinak obecně MTN, Molotow a další spreje na graffiti dobrý, ale dáš to na kvér a každej to pozná už na kilák, protože to prostě vypadá blbě, levně a leskne se to (a žádnej voják by si to na kvér právě proto nedal, protože to prostě nefunguje). Matnej lak to nespraví.
_________________ KVHS RHPz 2009-2013 INVISIBLE GEAR
|
18 úno 2013, 13:55 |
|
 |
|
martyx
Podpraporčík
|
To nox: "Co znamená to, že na Krylon jsou vybavení jen v zámoří?" Bylo tím myšleno to, že tyhle barvy co drží na !všem! kov, plast, dřevo,...jen po odmaštění a možná ani to ne umí vyrobit asi jen v americe (zámoří). Nebo to mají možná okopčený už i větnamčíci či evropský rus? Nevím. "Jinak celkově na mě působí tvůj koment trochu zmateně, buď tomu rozumíš: fakt hodně (syntetika,primer,...) nebo vůbec (super tvrdá neodstranitelná barva Krylon  , otázka na Montana spreje)" No myslím si, že ses do toho zamotal spíš ty. Ano krylon označují jako velmi odolnou oděru, to o té barvě něco svědčí ne? Po vyzrání má tvrdou strukturu než např. jiné barvy které musíš zastříknout lakem...aby se nedali jen tak poškrábat...existují laky zátěžové a běžné....prostě jsou po vyzrání tvrdé a tudíš více odolné oděru. Nekteré barvy mají lepší poměry pojiv, proto jsou již odolnější sami za sebe. Nechtěl jsem tu rozmáhat nějaké fráze či techno pojmy....ale i těm obyčejným si moc neporozuměl. Prostě tvrdá!!! neodstranitelná!!! co je na tom lajcky nesrotumitelného? Tuzemští výrobci ti nic takového nedají aniž by se ti nevysmáli podobně jako ty mne. Prostě chceš-li něco na kov? Ano dej protikorozní základ (chceš-li antikorozní), jinak jak to přijde do kontaktu s vlhkostí začne ti to šupinatět a první záděrou ti kov bude korodovat!! Chceš něco na plast? Ano, ale to co drží na kovu ti nemusí držet na plastu, ne pokud na to nehodíš primer na plast, adhezní můstek, jak chceš (podobné jako primer na kov ale bez antikoru). Chceš něco na dřevo? Pažby AEG jsou již lakovaný a to se ti prostě nespojí pokud to nezdrsníš smirkem a neodmastíš....a pokud to pos*reš a dostaneš na na živé dřevo budou ze dřeva vstávat "chlupi". Brousit a opakovat!!! Pokud máš lesklou barvu, lze to přetáhnout matným lakem...průsvit se sníží a bude ti to méně šajnovat. Samo není to jako mat již v základu ale lepší než drátem do oka....Proč si myslíš, že se jinak barvy na auta stříkají lakem? Aby to mělo větší šajnu....pigmenty sami o sobě nedají ani za mák lesku, jsou matné. Dělá to pouze základní báze do které jsou pigmenty vmíchány. Laky pak udrží svétlostálost (odolnost proti UV, chceš-li), struktura je více pevná, .... Dnešní míchačky ti namíchají téměř cokoliv....lesk, mat, jde jen o bázi a vmíchání pigmentů. A pokud se ti to zdá málo matné, vezmi 2000 smirek (myšleno jako zrnitost, jemnost, jak chceš) nebo jemnější (vyšší číslo) a přejeď to...uvidíš jak přijdeš o lest natotata! Jenže vše má své pro a proti. Tutoriály jak stříkat AEGčka jsou hezké v tom, že kindersák vezme 4 spreje a napráská to na zbraň!!! Neodmastí, nepřebrousí, nezájem ohledně kovu, plastu, dřeva..... prostě má evidentně krylon vychválený až kam. Krylo a jiné armádní technologii beru....armáda má lepší výzkum ;-D Proto jsem to označil kryln za superbarvu supertvrdou neodstranitelnou (tedy oděruvzdornější) kterou mají jen amíci v "zámoří" a v ČR opět nic, pouze z dovozu. Mají prostě něco extra. U nás by ses po**ral najít něco tak super ale tuzemské značky. Nenajdeš pokud ti někdo nedotáhne krylon apod.!! A pokud aspoň trochu umíš paintit, nasmolíš to i se synťákem či akrylem, ale zda to bude držet jako krylon...to je jiná věc, ale bude to chvíli vypadat dobře. Nevím proč by měl být náštřik MTN94kou na prd. Svítit to bude tak moc jako kdo bude citlivý na barvy.....kamufláž je o tom jak dokážeš splynout s prostředím a oklamat zrak, ne o tom jakou značku si použil....ono totiž v zimě použít bílou pásku také nemusí být někomu košér jako tobě MTN.... No a na závěr, bráchova M4 má tělo z kovu....jako fakt z kovu. Vnější hlaveň je černěný hliník. Hliník je považován za lehký kov...a to co drží na lehkém kovu nemusí držet na kovu a opačně. Chápeš Noxi? A to nemluvím o černění a nástřicích z výroby....na stítku barvy bude "starý nátěr přebrušte a odmastěte, případně nátěr sundejte odstraňovačem nátěrů XYZ". Ale krylon je .... Tak co myslíš? Superbarvu neodstranitelnou jsme si vysvětlili? Osobně se domnívám, že pokud to alespoň trochu drží, MTN mohou být dobré....jen napište někdo kdo to máte stříklé....zkusit poškrábat nehtem...když to jde nehtem je to hodně blbé, pokud to činí trochu problém, může MTN stát za to. Navíc 1/3 cena krylonu stojí za nástřik. Tak trochu na zamyšlenou Nixi.
|
18 úno 2013, 14:52 |
|
 |
|
vanhouten
Armádní generál
|
montany nedrzi. kdosi v okoli je zkousel a rikal ze to je sprej na auto, s tim ze barvy jsou vice matne. pry se to hodne loupalo. vzhledem k tomu jak je schopen krylon drzet dlouho na vsem (kov i plast), tak bych to asi neresil. pokud potrebujes menit nastrik podle rocniho obdobi, tak to je jina. tam te mozna vyjde levneji poridit dva stejne kvery a jeden striknout na zimu a jeden na leto. jinak s noxem bych se moc do sporu ohledne strikani kveru nepoustel, pac jich ma za sebou urcite o nekolik desitek vice jak ty, takze vi o cem je rec 
|
18 úno 2013, 15:10 |
|
 |
|
martyx
Podpraporčík
|
vanhouten píše: jinak s noxem bych se moc do sporu ohledne strikani kveru nepoustel, pac jich ma za sebou urcite o nekolik desitek vice jak ty, takze vi o cem je rec  No jo já si ovšem nezačal s narážkami, jen jsem chtěl vědět možná řešení nástřiků i co do tuzemských možností ala KRYLON. Hold jsem použil prostá přirovnání jak mi huba narostla a nevěděl že někdo s pracovní deformací lakýrníka začně narážet na různé pojmy. Sice zbraně nestříkám, ale pokud Nox má za sebou jenom nástřiky AEG zbraní, tak určitě nějaká doporučení bych uvítám!! Možná je aj lakýra? Jak říkám, jen jsem chtěl pokračovat v tématu na nástřiky zbraní, jelikož tuzemský problém je právě v soudržnosti na ABS plastu a jak jsem uvedl výše. Tak zatím a díky
|
18 úno 2013, 15:27 |
|
 |
|
reyes102
Armádní generál
|
Tuzemská nabídka uplně všeho je na úrovni KLDR, látkama počínaje, přes plasty, zipy, tkaničky až po spreje, prostě nic zvláštního že na světět je jeden dobrej výrobce a zbytek je odpad. (látky se kupujou v irsku, plasty v číně, popruhy ve španělsku, nitě v německu atd.) Čína umí vyrobit podobnej sprej, ale není to ono (sniperpaint tomu na shopech říkaj). Proč se to u nás nevyrábí? Protože tu ani zdaleka není taková poptávka aby někdo financoval vývoj, lepší je to dovážet.
Krylon není superodolnej sprej, to se dá říct o nějakým zapejkaným duracoat/ceracoat, ale Krylon je jen průměrná kvalitní barva, odolnost není o tolik vyšší než autolak, řekl bych že je i menší (objektivně, průměrně na kovu), ale jeho přednost je prostě odstín a matnost, a taky universálnost. Sice to nebude tak dokonalý jako speciální spreje se speciálníma základovkama na konrétní materiály, ale drží to slušným způsobem na všem.
Odolnost proti korozi je dobrá vždy když pokryješ kov souvislou vrstvou plastu, nemůže tam vzduch, nemůže tam rez. Ale samozřejmě že jak se to ošmatlá tak to může reznout.
Co se zkušeností týká, tak jsme s Noxem už stříkli pár softek i ostrejch, plast, ocel bez povrchovky, ocel nalakovaná, lakovaný dřevo atd. Na všem to imho drží uplně stejně. Samozřejmě na hrubým povrchu líp než na hladkým.
Jestli Montana? Jako sem tam nějakej flek když nutně potřebuješ nějakej odstín, tak jo, ale pod to dát vrstvu krylonu, nebo aervoe apod.
PS: na zbraně patřej spreje na zbraně taky proto že se počítá s vyššíma teplotama, nevím jestli by běžnej autolak nedělal problém a nebyla po potřeba nějaká specialitka na výfuky apod.
|
18 úno 2013, 16:38 |
|
 |
|
vanhouten
Armádní generál
|
reyes102 píše: Krylon není superodolnej sprej, to se dá říct o nějakým zapejkaným duracoat/ceracoat, ale Krylon je jen průměrná kvalitní barva, odolnost není o tolik vyšší než autolak, řekl bych že je i menší (objektivně, průměrně na kovu) to bych nerekl. rekl bych ze krylon drzi mnohem vice. osoupat se osoupe, ale je diky konzistenci odolnejsi vuci narazum. mel jsem kdysi optiku striknutou autolakem a stacilo to vzit jednou o futra a lak lezl dolu jak dratenym kartacem. kdezto M24 v krylonu jsem mel vyvalenou a omlacenou o vsechno mozne a tam drzelo pekne. po 3 letech jsem mel takovou tu peknou patinu. jedine kde byla barva dole, byly mista uchopu zbrane a trochu bok z toho jak jsem to ladoval do eberle kopci. to byla M24. na M4 (kov) mi to taky drzelo docela dobre a dlouho. nejmin to drzi na dreve od SVD. ale tam se neni co divit, je to prsknute primo na ten lak.
|
18 úno 2013, 17:01 |
|
 |
|
|