|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
|
Autor |
Zpráva |
kocis
Poručík
|
Přírodní provazivo
Zdravím.Máte někdo ověřený a funkční způsob,jak si například v lese opatřit funkční vázací prostředek?Myslím něco čím si pomůžu při stavbě jednoduchýho přístřešku.
_________________ Homo homini lupus
|
11 zář 2011, 14:28 |
|
|
|
Monty
Moderátor
|
Re: Přírodní provazivo
kůra z mladejch stromků pokud možno líska nebo něco takového co není tolik sukovatý. Ikdyž mi příde dost na hov.o kuli tomu že si člověk není schopnej vzít špagát likvidovat okolní floru.
_________________ Hle, zde vidím svého otce Hle, zde vidím svoou matku Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku, Hle, oni mě volají, vyzývají mně, abych přijal místo své v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.
|
11 zář 2011, 14:54 |
|
|
|
kocis
Poručík
|
Tak tohle přeci není o schopnosti vzít si špagát.Já spíš něco četl o kopřivě,tak mířím tímhle směrem.Nerad bych lovil broky z kožichu až budu někde okusovat kůru ze stromků.
_________________ Homo homini lupus
|
11 zář 2011, 16:11 |
|
|
|
Monty
Moderátor
|
kocis píše: Tak tohle přeci není o schopnosti vzít si špagát.Já spíš něco četl o kopřivě,tak mířím tímhle směrem.Nerad bych lovil broky z kožichu až budu někde okusovat kůru ze stromků. jo to by se mohlo stát to máš recht. Jo kopřivy jdou taky ale jen jeden druh a musej bejt v určitém stádiu "zralosti"
_________________ Hle, zde vidím svého otce Hle, zde vidím svoou matku Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku, Hle, oni mě volají, vyzývají mně, abych přijal místo své v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.
|
11 zář 2011, 17:11 |
|
|
|
koldda
Podporučík
|
měla by to být kopřiva dvoudomá (Urtica dioica), jinak zde je něco málo: http://rozpad.cz/forum/viewtopic.php?f=33&t=166
_________________ Dulce et decorum est pro patria mori. Horatius
Perky: Sběratel hmyzu, Banzai!, 1 z 300, Speedy Gonzales, Tancuj!, Vítězství nebo smrt, Terminátor, Člen strany
|
11 zář 2011, 17:21 |
|
|
|
hujaja.chujaja
Desátník
|
Co mě napadá tak smrkové kořínky (kořeny).
|
03 lis 2011, 18:07 |
|
|
|
Monty
Moderátor
|
hujaja.chujaja píše: Co mě napadá tak smrkové kořínky (kořeny). Nevhodné po utržení a jaké koliv manipulaci praskají nic neudrží.
|
03 lis 2011, 19:40 |
|
|
|
scorpio
Rotmistr
|
Co šlahouny ostružin? Teda pokud máš rukavice
|
03 lis 2011, 21:05 |
|
|
|
Cookie
Kapitán
Registrován: 23 úno 2009, 21:30 Příspěvky: 339 Bydliště: Liberec
|
Dělali jsme to na táboře a nejlíp se osvědčilo plýst to do copů, jednotlivý kusy svyzovat na různejch místech, dělali jsme to z líka náletovejch stromků a s přidáním nějaký pevnější luční trávy, aby to bylo robustný, ale žádný extrémní podmínky od toho nečekej, je to fakt provizorium, ale je pravda, že na jednom zdařilým kousku houpali i cca 40kg slečnu.
_________________ Bojuj tak, aby i porážka byla stylová...
|
03 lis 2011, 21:35 |
|
|
|
Abed
Nadrotmistr
|
sice je to tu už pekelně staré, ale do budoucna:
Záleží, jestli to chceš krátkodobě nebo dlouhodobě. Do dlouhodobých vazeb je skutečně lepší lýko, na krátkodobé (v řádu dnů-týdnů, nebo do prvních pár dešťů) je zdaleka nejlepší dlouhá suchá tráva (neřkuli seno), klasicky stočit do provazu a neroztrhnete to ani ..ani vší silou.
|
22 lis 2015, 17:11 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|