Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 03 dub 2025, 04:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 výdrž lipol akumulátorů 
Autor Zpráva
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Nový příspěvek výdrž lipol akumulátorů
joseff píše:
LiPolkám sem se chtěl vyhnout kvůli nitnosti pořízení nové nabíječka. Nerní to pro mě, já bych něco takovýho nenosil :-D Jasné že přímí nákup by byl pro mě jednodušší, když nebude jiná možnost, stavba bude nutná.

N, to mas pravdu, jenomze potom sou asi jenom tak na 1 sezonu, protoze podavaji extremni vykony, navic moze vybuchnut, par lidi uz tak vyhorelo, musi se skladovat nejlip v nejake krabici a na keramicke desce, s tymto je lepsi si nezhravat .......

rozdelene tema, pokracujeme v novem
Jeff

05 říj 2010, 15:32
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Aku 9,6V P90
Fritz Henke: to vydrzi sezonu tak maximalne modelarum, kteri maji treba 3 baterie a pri litani mezi nima stridaji a kazdou aku nabiji do 30min, softaky, ktery to nabiji setrneji mu vydrzi lipolka dyl jak ni-xx aku.

ony i ni-xx docela hezky kouri, kdyz se prorazi, jdou do zkratu. maji pouze vyhodu v kovovym pouzdre.

posledni solov zaverem: ty mobil, notebook skladujes a prepravujes v nejaky nejake krabici a na keramicke desce? tam jsou totiz taky lipolky (li-on)

05 říj 2010, 16:13
Profil Zobrazit autorovy stránky
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Jeff píše:
Fritz Henke: to vydrzi sezonu tak maximalne modelarum, kteri maji treba 3 baterie a pri litani mezi nima stridaji a kazdou aku nabiji do 30min, softaky, ktery to nabiji setrneji mu vydrzi lipolka dyl jak ni-xx aku.

ony i ni-xx docela hezky kouri, kdyz se prorazi, jdou do zkratu. maji pouze vyhodu v kovovym pouzdre.

posledni solov zaverem: ty mobil, notebook skladujes a prepravujes v nejaky nejake krabici a na keramicke desce? tam jsou totiz taky lipolky (li-on)

no sorry ale 30 minut fakt ne...... co budes met za vyhrady ??? modelare mam v rodine, tak to znam - nabiji se tak 2 - 3 hodiny, zalezi na to jakym proudem to tam peres atd. ...

23 říj 2010, 16:10
Plukovník
Plukovník

baterky se dají nabíjet aji za 15 min, modeláři, profi bářadí a kde cos ještě se běžně nabíjí 30min

23 říj 2010, 16:30
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

ja jsem taky modelar, takze to mam z vlastni zkusenosti, maji 3 lipolky a litaji s letadlem, vzdy kdyz za cca 30min dolitaji, tak hodi nabitou baterii (nabijecka je napichla na autobaterii), takto litaji treba cele dopoledne, takze kazda aku da za den klidne 5 a vice rychlonabijecich cyklu. kvalitni lipolky se nechaji nabijet 5C (hyperion), coz je klido nabite za 15min, ale dost tim lipolky trpi, proto pak vydrzi treba jenom rok takovyho zachazeni, ale vydrzi daleko vic jak ni-xx ty odchazeji v po par mesicich tohohle zachazeni.

23 říj 2010, 17:31
Plukovník
Plukovník

Nový příspěvek Re: výdrž lipol akumulátorů
no NI mají i v takovém zacházení zhruba 2 a vícekrát vyšší životnost ( pokud se nepřekračuje povolený nabíjecí proud. třeba velké sanyo taky zvládá u kámoše několikaleté nabíjení 6ti A a vpoho

23 říj 2010, 17:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: výdrž lipol akumulátorů
ty myslis sanyo 1700mAh ni-cd large co? no to je naprosto nejblbuvzdornejsi aku na svete (neberte to totalne do slova) to ti sezere uplne vsechno. modelari se ale nespokoji s tak malou kapacitou, napriklad u rc aut, ktery jezdi az 90km v hodine se tato aku spotrebuje po necelych 5 minutach jizdy, to je sotva jeden zavod, takze by clovek musel mit tech aku aspon 5 a porad by na delsi zavody nestacily. proto tam pouzivaji ni-mh aku s kapacitama 4000mAh a vic a ty uz neodpusti vse jako tato sanyo. opravdu jdou rychle od pr.ele a stoji pres 2000kc.

kdyz si to porovnam s lipol turnigy 7.2V 5000mAh 40C (maximalni povoleny vybijeci proud 200A, s tim se da startovat auto) za cenu 600kc vcetne posty to je proste neuveritelny.

ja jsem na lipolku presel v breznu 2010 a je to proste 100% lepsi nez tato legendarni sanyo 1700mAh SCR. nabijim to pouze 0,5C a s kapacitou 3600mah 30C (108A trvaly vybijeci proud) jsem to jeste nevybil ani za 4denni akci. teoreticky vydrzi vystrilet pres 4000kuli.

23 říj 2010, 17:51
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]