Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 12 pro 2018, 07:29




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ] 
Přejít na stránku 1, 2  Další
 Náhrada za trafo pájku 
Autor Zpráva
Podplukovník
Podplukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 22 úno 2010, 18:40
Příspěvky: 607
Nový příspěvek Náhrada za trafo pájku
Zdravim, potřeboval bych něco levnýho na pájení mosfetů, baterek a kabeláží. Vůbec se v tom nevyznám, stačilo by něco jako pájecí pero? Případně jaké? např. tady - http://www.gme.cz/rucni-pajecky-trafopajecky/

_________________
Jak na lipolky
__________________________________________
M4A1 G&P SHS M130 - 1.99J 17bb/s
AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s


12 bře 2012, 20:00
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5903
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
treba toto staci:
http://www.gme.cz/rucni-pajecky-trafopa ... -p730-468/
ale bylo by lepsi zainvestovat do pajeci stanice:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... nice+ZD-99

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


12 bře 2012, 20:26
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podplukovník
Podplukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 22 úno 2010, 18:40
Příspěvky: 607
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Počítám že ta pájecí stanice má výhodu v regulaci teploty, je to pravda? Nebo ještě něco? Potřebuju to opravdu jenom 1-2x do měsíce, bude to pero stačit?

_________________
Jak na lipolky
__________________________________________
M4A1 G&P SHS M130 - 1.99J 17bb/s
AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s


12 bře 2012, 20:31
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5903
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
pajeci stanice ma vyhodu v regulaci teploty, stojankem, houbickou. treba pro pajeni baterii potrebujes vyssi teplotu, kdy ti to pajeci pero nemusi stacit. lepe se taky s perem z pajeci stanice manipuluje, protoze ma mensi rozmery a ohebnejsi kabel. Vyhoda je taky v tom, ze v kabelu k peru z pajeci stanice jde bezpecne napeti, kde u pajeciho pera je 230V, uz se mi parkrat stalo, ze jsem si polozil rozpaleny hrot na kabelaz, coz by pak bylo dost nebezpecne. Co jsem mel kdysi pajeci pero, tak vice odchazel hrot nez u pajeci stanice (cca 6mesicu vs 4 roky), nahradni hroty jsou ale za par desitek korun.

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


12 bře 2012, 20:39
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 16 říj 2009, 15:03
Příspěvky: 699
Bydliště: Stod
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Potřebuješ mít ještě uzeměnej hrot, aby si nezničil fet elektrostatickou elektřinou ( stává se u trafopájek, takže mimo mísu ). Nadruhou stranu na letování baterky ti nebude stačit ani jedna z možností, a když už tak to pujde fakt blbě ( na to já používam páječku 200w ). Zbytek souhlasim s jeffem.


12 bře 2012, 20:44
Profil
Podplukovník
Podplukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 22 úno 2010, 18:40
Příspěvky: 607
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Já snad zůstanu u trafopájky, už sem s ní spájel 2 mosfety, asi 5 konektorů na baterkách a všechno funguje, zas tolik peněz se mi za novou pájku dávat nechce.

_________________
Jak na lipolky
__________________________________________
M4A1 G&P SHS M130 - 1.99J 17bb/s
AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s


12 bře 2012, 21:20
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5903
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
tak trafopajku aspon zapinej a vypinej aspon 10cm od mosfetu

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


12 bře 2012, 21:33
Profil Zobrazit autorovy stránky
Generál major
Generál major
Uživatelský avatar

Registrován: 04 zář 2009, 10:40
Příspěvky: 1961
Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
nebo fet zkratuj, napriklad obalenim tech trech vyvodu alobalem, to je asi nej metoda. pak muzes uplne vesele pajet trafem a po pajeni jen sundas/vystouras alobal ... taky jeden zpusob dys neces kupovat hrotovku

_________________
No stress, be EPeS ...

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!


13 bře 2012, 09:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 09 bře 2008, 14:33
Příspěvky: 1407
Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
A není lepší koupit pájecí stanici za blbý 4 stovky a mít vystaráno? 8) Je teda fakt, že já pájím hodně a používám trafo a hrotovku, i když trafo dost minimálně. Stanici si hodlám do budoucna pořídit neboť hrotovka za stovku už pomalu odchází :D Takže po příští výplatě asi koupím pořádnou stanici.

_________________
Tango down!
______________________________________________________
KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g
Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g


13 bře 2012, 10:06
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 06 črc 2008, 16:24
Příspěvky: 1355
Bydliště: Plzeň
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
já osobně teď mam tohle http://www.ges.cz/cz/dremel-versatip-20 ... 13374.html

na žádný velký pájení to neni, ale dá se pájet kdekolv a kdykoliv :)

_________________
život spočívá v tom, včas se dobře rozhodnout, na co se vysr*t
------
G36C - 168m/s
M9A1 - 130m/s
------
Jsem členem teamu Plzeňská garda


15 bře 2012, 10:39
Profil ICQ
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 zář 2009, 20:55
Příspěvky: 255
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Já si před půl rokme pořídil tuto http://www.ges.cz/cz/pajeci-stanice-sl- ... 13328.html a mohu jen doporučit, dělá se s tim perfektně cokoli.

_________________
Skype: f22raptor036
[ženijní práce a demolice] [nenápadný] [Mula(12)] [odhodlaný] [pyroman] [prokletý]
AS challenges: http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307

Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat!


15 bře 2012, 11:48
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5903
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
tuto ja pouzivam pres 5 let s maximalni spokojenosti

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


15 bře 2012, 12:32
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 úno 2009, 19:11
Příspěvky: 1241
Bydliště: Chrudim a Praha
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
jo az na to ze po 3 letech ji odeslo pajeci pero, ale zas nebyl problem diky konektoru ktery na stanici je ho vymenit, nicmene nove pajeci pero bylo urceno na jinou stanici tak se jeste muselo zmenit zapojeni kabelu na konektoru, diky tomu vsak vzrostl tepelny vykon a nyni staci mit regulaci v 1/3 misto 2/3

_________________
Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim


15 bře 2012, 13:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 16 říj 2009, 15:03
Příspěvky: 699
Bydliště: Stod
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Já mohu doporučit tuhle...pokud by se vám podařilo sehnat levně nějakou jetou jako mě.
http://www.gme.cz/pajeci-stanice/pajeci ... -p730-419/


15 bře 2012, 15:00
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20682
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Dafuq? Co je na ní tak super, že stojí šestnáct klacků proboha?

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


15 bře 2012, 15:03
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 16 lis 2010, 07:47
Příspěvky: 540
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Pro normální pájení stačí bohatě toto http://www.ges.cz/cz/pajeci-stanice-zd- ... 13647.html v hadexu to mají myslím za 3kila a není problém s tím pájet nejmenší SMDčka.Ty drahé stanice jsou dobré tak pro velké firmy kde to jede celý den a pájí se s tím tisíce součástek.


15 bře 2012, 17:31
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 16 říj 2009, 15:03
Příspěvky: 699
Bydliště: Stod
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Bohuš píše:
Ty drahé stanice jsou dobré tak pro velké firmy kde to jede celý den a pájí se s tím tisíce součástek.


A nebo když víš že potřebuješ nějakou páječku do školy a seženeš ji za 2000 v poměrně dobrém stavu :D


15 bře 2012, 19:15
Profil
Podplukovník
Podplukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 22 úno 2010, 18:40
Příspěvky: 607
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Tak jsem dneska spájel další mosfet s trafem a funguje stejně jako ty minulé, takže u trafa zůstanu.

_________________
Jak na lipolky
__________________________________________
M4A1 G&P SHS M130 - 1.99J 17bb/s
AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s


15 bře 2012, 20:05
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20682
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Lidi, rozhodl jsem se konečně dokopat ke koupi pájecího pera, ať se nemusim pořád o*ebávat s trafopájkou...bude mi stačit tohle? http://www.gme.cz/rucni-pajecky-trafopa ... -p730-467/ Nebo mi doporučíte něco lepšího v podobně nízkej cenovej relaci? Na to moje bastlení se mi nechce kupovat nic dražšího.

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


02 čer 2012, 14:56
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Tak já nevím jestli je tohle bez termostatu oproti trafopájce nějaká výhoda (když pominu mosfety a jiný citlivý věci). Mám doma podobnou jednoduchou hrotovou pájku (akorát s větším hrotem) a radši používám normální trafopájku... Už jen to ovládání že když je to v zásuvce tak to hřeje, když to v ní není tak to nehřeje, to mi přijde děsně na kkt.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


02 čer 2012, 15:04
Profil Zobrazit autorovy stránky
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 03 zář 2009, 20:55
Příspěvky: 255
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
ač je to podstatně dražší, osobně jsem pořídil toto http://www.gme.cz/pajeci-stanice/pajeci ... -p730-346/ a je to jak nebe a dudy (mám zkušenost i s trafopájkou i s levnym perem). Jak je to na zvážení taková investice, ale výkony odpovídají ceně.

_________________
Skype: f22raptor036
[ženijní práce a demolice] [nenápadný] [Mula(12)] [odhodlaný] [pyroman] [prokletý]
AS challenges: http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307

Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat!


02 čer 2012, 15:09
Profil
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Tak jasně že takováhle sranda je už někde jinde. Stejnou máme ve škole a za poslední dva týdny jsem s tím osazoval několik stovek součástek, je to fakt pohodička... ale pro domácí občasný použití je to docela zbytečný.

Jinak koukl jsem teďka na tipa.eu a myslím že tam by se dalo vybrat líp než na gme:
http://www.tipa.eu/cz/pajka-lkr-50-s-na ... y/d-86082/
http://www.tipa.eu/cz/mikropajka-zd-99/d-82210/
(nemám s tím osobní zkušenosti, ale je to levný a nevypadá to blbě)

_________________
http://www.Sniperblog.cz


02 čer 2012, 15:16
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20682
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
tomcat -> Přesně kvůli tomuhle jsem jasně napsal, že prostě výrazně dražší věci nechci, protože pro mě je to zbytečný a vyhazovat za to prachy nebudu. Mně je naprosto jasný, že pájecí stanice za dvojku je něco úplně jinýho než pero za dvě kila, ale prostě to je těžce mimo muj rozpočet.

reyes -> Tipa je mi k ničemu, nemá prodejnu v Plzni. Nicméně GES a GME maj podobný záležitosti v nabídce taky, do toho bych ještě byl ochotnej zainvestovat, ale zase by mi docela zajímalo, jestli to má smysl a jestli nedam pětikilo za něco, co udělá stejnou práci jako pero za 150Kč. Hlavně by mi zajímalo, jestli je k něčemu ta regulace teploty...jako nějaký tlačítko vypnout/zapnout si na to klidně dodělám :D

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


02 čer 2012, 15:28
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 srp 2009, 19:14
Příspěvky: 228
Bydliště: Svitavy
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Já funguju s klasickým levným perem, na občasný pájení fetu a kabeláží je to dostačující :wink:

_________________
PAMWE CHETE


02 čer 2012, 15:34
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 14:12
Příspěvky: 3071
Bydliště: Slavkovské Bojiště
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Určitě se dá bez regulace teploty fungovat, ale s ní mi to přijde nesrovnatelně pohodlnější. Přecijen topit naplno je většinou naprosto zbytečný, ten cín nepotřebuje 450°C aby se roztavil, stačí mnohem míň a ze zkušeností vím že není dobrý ho přepalovat, naopak u nějakých věcí co hodně odvádí teplo (velký plochy na tišťáku, konektory apod.) se vyšší teplota hodí. Další výhoda je třeba to že když něco přestaneš pájet a chceš si něco dalšího přichystat tak ji prostě nevypínáš, ale jen stáhneš teplotu dolů (nebo ani to ne) a pak když ji zase potřebuješ tak je skoro hned nahřátá.

U hrotový pájky asi bude záležet na konkrétním modelu, ale co mám doma já tak když ji nechám v zásuvce dýl než pár minut, tak je to tak šíleně horký že se s ní nedá pracovat, takže ji vyndám ze zásuvky a třeba ještě půl minuty jedu na vypnutý pájce a takhle furt dokola. V tom mi právě přijde lepší trafo který si zapínám/vypínám dle potřeby. Když se pájí pár součástek a za pět minut je člověk hotovej, tak je to úplně jedno, ale jak jde o něco trochu komplikovanějšího, tak se hodí něco rozumnýho s čím se pohodlně pracuje.

_________________
http://www.Sniperblog.cz


02 čer 2012, 15:44
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5903
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
zvyseni teploty pajky je vhodne pri pajeni vetsich ploch, ktery se s mensi teplohou cely neprohrejou a pak to je studeny spoj. osobne bych sel do ty levny pajeci stanice, protoze:
1. mas kvalitni stojanek
2. mas houbicku
3. regulace teploty
4. lehci a mensi pero
5. vypnes to primo na stole, nemusis lest k zasuvce

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


02 čer 2012, 15:45
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20682
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Díky všem za info, ještě o tom popřemejšlim, každopádně neváhejte hrnout další poznatky a názory, pokud máte co říct :-)

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


02 čer 2012, 15:47
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 úno 2009, 19:11
Příspěvky: 1241
Bydliště: Chrudim a Praha
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
souhlasim s jeffem, sel bych do pajeci stanice, kdy jsem jako nejvyhodnejsi nasel tuto:
http://www.dstechnik.cz/antistaticka-pa ... l#objednat

bohuzel poště se nevyhnes pokud nechces pájecí stanici ZD-99 z GES:
http://www.ges.cz/cz/pajeci-stanice-zd- ... 13647.html

_________________
Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim


02 čer 2012, 16:24
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 09 bře 2008, 14:33
Příspěvky: 1407
Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Ne že by se mi ta stanice nelíbila - sám bych jí chtěl, ale funguju už dost dlouho s trafopáječkou + pájecím perem (momentálně mám pořád první a to už ho mám aspoň 4 roky) a výborně mi to vyhovuje. Pero používám fakt často, trafopájku minimálně (jen co neprohřeje pero, ale ono zvládne fakt hodně).

Pero mám fakt noname (je na tom akorát stříbrná nálepka s "CE, 30W, 230V, SOLDERING IRON") a koupil jsem ho za uchrchlanejch 150 Kč v místním elektroobchodě. Stačí tam pravidelně čistit/měnit hroty (otázka max. 10 Kč) a pohoda.

Přemýšlel jsem o tý stanici už kolikrát, ale prostě mi přijde i to pěti nebo šestikilo úplně zbytečný...to si radši koupím do zásoby pájecí kapalinu, pájku, stahovací bužírky a podobný ptákoviny, kterejch spotřebuju fakt dost. Horší je to už s držákem, ale já mám na stole střední svěrák a tam se dá parádně odložit.

Já ti Griffe radím ber to pero! 8)

EDIT: no to mě podrž :D moje pero vypadá jako to z Davenova obrázku, akorát je do zásuvky.

_________________
Tango down!
______________________________________________________
KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g
Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g


02 čer 2012, 21:42
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 06 črc 2008, 16:24
Příspěvky: 1355
Bydliště: Plzeň
Nový příspěvek Re: Náhrada za trafo pájku
Griffon píše:
Lidi, rozhodl jsem se konečně dokopat ke koupi pájecího pera, ať se nemusim pořád o*ebávat s trafopájkou...bude mi stačit tohle? http://www.gme.cz/rucni-pajecky-trafopa ... -p730-467/ Nebo mi doporučíte něco lepšího v podobně nízkej cenovej relaci? Na to moje bastlení se mi nechce kupovat nic dražšího.


Za mě nedoporučuju. Drž se hesla, nejsem tak bohatej, abych kupoval levný věci a připlať si za tu jednoduchou stanici.
Já osobně jsem to per vyhodil, protože to byl děs a hrůza. Takže pokud nechceš vyhodit 150kč ...

_________________
život spočívá v tom, včas se dobře rozhodnout, na co se vysr*t
------
G36C - 168m/s
M9A1 - 130m/s
------
Jsem členem teamu Plzeňská garda


09 čer 2012, 16:26
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz