!Vojenská!Kniha Mého srdce
Autor |
Zpráva |
vincent
Praporčík
|
 Re: !Vojenská!Kniha Mého srdce
hubertsvab píše: Ahoj, jsem tu novej, tak se omlouvám jestli to tu někde je, ale já nic nenašel zatím ... zajímalo by mne, jaké znáte knížky o speciálních jednotkách ? SAS, NAVY SEALs, DELTA, SWAT ... ale i URNA a celkově o zásáhovkách atd.... Tak když jsi tu novej, doporučuju přečíst pravidla GriffonMožná tohle: Profesionální Válečník napsal Richard Marcinko Je to pravdiví příběh příslušníka NAVY SEAL.
_________________ Challanges Shit hunter,Pařmen,Obchodník se smrtí,
víc tady: viewtopic.php?f=245&t=5307&start=150
|
22 led 2012, 14:58 |
|
 |
|
KrteQ
Kapitán
Registrován: 19 pro 2011, 17:17 Příspěvky: 341 Bydliště: Ostrava
|
Za mě Vojna a Mír... a Metro: 2033 + 2034 (pokud se to dá brát jako vojenské) 
_________________ Úžasně okouzlující bůžek, machiavellista a brony vykukující z okna v Ostravě. ↑
"Faber suae quisque fortūnae" __________________________________________________________________ [Challanges]
|
22 led 2012, 15:55 |
|
 |
|
Pein
Podporučík
Registrován: 07 čer 2011, 22:02 Příspěvky: 227 Bydliště: Královéhradecký kraj
|
Koho zajímá Německo za II.světové války, doporučuji knihu Hitlerovo Německo - Matthew Hughes & Chris Mann Je to v podstatě encyklopedie ale psaná zajímavou formou a jsou v ní popsané snad všechny události od nástupu Adolfa Hitlera k moci až k obsazení Německa Američany a Rusy. +spousta fotografií 
_________________ ,,Kdyby mí vojáci začali přemýšlet, nezůstal by u vojska ani jediný.´´ Fridrich II. Veliký
Perky [Ženista] [Člen strany] [Průzkumník] [Klidný pod palbou] [Nenápadný] [Oko dravce] [Last man standing] [Little Big Horn] [Pevná muška] [Infiltrátor]
|
21 dub 2012, 19:21 |
|
 |
|
Semi00
Podpraporčík
|
Neměl byste někdo tip na nějakou knihu o cizinecké legii? Četl jsem už: 15 let v cizinecké legii od Gazdíka, Moje matka cizinecká legie od Hory, Cizinecká legie mýma očima od Potockého, Cizinecká legie od Macdonalda a chystám si půjčit Moderní cizinecká legie očima výsadkáře.
Chci se zeptat jestli někdo nevíte o něčem dalším, aktuálním a novějším?
_________________ Winston Churchill: „ Národ, který nezná svou minulost, je odsouzen k tomu, aby si ji zopakoval.“
Elie Wiesel: „ Zapomenout znamená nechat je znovu zemřít.“
|
13 kvě 2012, 22:06 |
|
 |
|
55veny
Podporučík
|
4 SemiOO Tady máš pár tipů: S cizineckou legií proti Rommelovi - Otto Wágner (Afrika II. svět. válka) Černá je řeka legionářů - Otto Janka (Vietnam) Češi v cizinecké legii - Otto Janka (od počátků až po cca Horu) Cizinecká legie mýma očima - Ladislav Potocký (90. léta) Josef Šnejdárek - Pochoduj nebo zemři (taková jako Bible čs. legionářů) Leonid Křížek - Francouzská cizinecká legie (podrobně do všech detailů, inu historik) Ladislav Pařízek - Legie sebevrahů (poplatné době - vydáno 1974) Filip Jánský - Pevnost v poušti (román z r. 1982, ale OK) R.J. Pšenka - Mušketýři temné legie (krajanský román vydaný 1927 v Chicagu, no, tehdy asi dobrý...) J.D. Newsoom - Pod prapory cizinecké legie J.D. Newsoom - Cizinecká legie (oboje romantické blábolky z 30. let) Když projedeš Aukro, tak tam určitě něco z toho objevíš. Mně osobně se nejvíce líbila ta Černá řeka legionářl, Šnejdárek a Karel Hora a jeho Moje matka cizinecká legie. Jednou před lety jsem se musel docela smát, když jsem probíral časopisy ABC, a v ročníku 1957 vycházel seriál Aloise Přívratského, českého světoběžníka, který se načas nedobrovolně ocitl v cizinecké legii. Mimo jiné píše - nejhorší ze všech byl jeden ....zvaný lidská bestie, ačkoliv se jmenoval Schneider. Za osobní strážce měl dva zločince z galejí a všude ho doprovázela obrovská doga, o níž se říkalo, že se živí domorodými dětmi...Onen Schneider byl později armádní generál v naší první republice - Šnejdárek 
|
14 kvě 2012, 21:48 |
|
 |
|
55veny
Podporučík
|
Pro ty, kdo si rádi přečtou něco zajímavého o spec. jednotkách, tak na konci tohoto týdne a v měsíci dubnu vyjdou "Nelehký den" (mise seal, zastřelení Bin Ládina) a "Operace Redwing" (opět sealové v akci, kdy ze 4 členné skupiny přežil jediný Maurice Luttrell).
|
26 bře 2013, 09:19 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
Za mňa najlepšie čo som kedy čítal Donald R. Burgett a jeho zbierka. Perfektne a autenticky tam opisuje všetko čo videl a prežil..o každej jeho knihe by sa dala napísať minimálne jedna ďalšia. + neodpustil som si uchylnú foto 
Přílohy:
24022013139.jpg [ 1.29 MiB | Zobrazeno 28742 krát ]
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
|
26 bře 2013, 16:06 |
|
 |
|
Monk
Kapitán
Registrován: 04 říj 2009, 22:36 Příspěvky: 408 Bydliště: Olomouc, Duchcov
|
az na risi zla jsem cetl vsechny, a bylo to hodne dobry. bratrsvo neohrozenych bylo spis nastin toho co se delo. Od Burgett je to vic do hloubky a mozna i lepe napsano.
_________________ AK 47 beta (JG, 140m/s s SP130 guarder) M4 (JG, 118m/s s SP120) Glock 17 GBB (army, 91m/s s toy jack) perky
|
26 bře 2013, 23:27 |
|
 |
|
Vočko
Svobodník
|
Mám dvě oblíbené a to Jak jsem vyhrál válku a pak Hlava XX. Mezi další už ne přímo válečné patří cokoliv od F. Forsytha (hlavně Žoldáci) a pak docela zajímavá věc nevidět zlo od Roberta Baera.
_________________ Vive la morte, vive la guerre, vive le sacre mercenaire.
|
27 bře 2013, 15:13 |
|
 |
|
Commander
Četař
|
Moje oblíbená kniha není sice úplně na 100% vojenská. Je to Metro 2033, je to naprosto supr kniha kdo jí nečetl tak vřele doporučuji. Dál se taky chystám na Metro 2034 a čekám na Metro 2035. Autor je D. Glukovsky nebo jak se to píše.
_________________ Vlastník M4 CQB-R od DB a CZ-75 P-07 duty(CO2)
|
17 kvě 2013, 21:58 |
|
 |
|
Jekub
Major
|
2034 už není ono, hodně velkej rozdíl. 2033 bylo vážně dobrý  Jinak za sebe doporučuju: Warrior Brothers: My Life in the Australian SAS Across the fence - John Stryker Meyer Lions of Kandahar - Rusty Bradley Outlaw platoon - Sean Parnell
|
18 kvě 2013, 06:42 |
|
 |
|
Jeb
Štábní rotmistr
|
Bratrstvo Neohrožených (Stephen E. Ambrose) vydavatelství Jota- luxusní počteníčko ... Encyklopedie Letadel ..
18 kvě 2013, 10:20 |
|
 |
|
Semi00
Podpraporčík
|
Nemáte nějaký tip na knihu českého autora, který popisuje své zkušenosti z výcviku a působení v jednotce, v cizí armádě? Zajímalo by mě víceméně vše kromě cizinecké legie, o té jsem četl snad všechno. 
_________________ Winston Churchill: „ Národ, který nezná svou minulost, je odsouzen k tomu, aby si ji zopakoval.“
|
11 led 2014, 21:15 |
|
 |
|
Spirit
Štábní rotmistr
|
Pro mě bylo hezký počtení i pokoukání, vzhledem ke spustě dobrých a neznámých fotografií, u knih od Eduarda Stehlíka a kolektivu: Dum Spiro Spero - 601. skupina speciálních sil genenerála Moravce URNA - 30 let policejní protiteroristické jednotky Myslím, že základ pro každýho fandu speciálních jednotek v ČR 
_________________ "AUDI, VIDE, TACE - Poslouchej, dívej se a mlč!" - motto zpravodajské služby KVHS Rota Hloubkového Průzkumu https://www.facebook.com/KVHS.RHPz
|
12 led 2014, 03:59 |
|
 |
|
55veny
Podporučík
|
Semi00 Napadá mě "Pěšákem ve Vietnamu". Čech, který odešel do USA, dal se k armádě, popisuje výcvik atd., a pak bojoval ve Vietnamu. Jméno autora teď zrovna nevím, někde jí doma mám, ale kde... 
|
15 led 2014, 09:04 |
|
 |
|
Semi00
Podpraporčík
|
55veny píše: Semi00 Napadá mě "Pěšákem ve Vietnamu". Čech, který odešel do USA, dal se k armádě, popisuje výcvik atd., a pak bojoval ve Vietnamu. Jméno autora teď zrovna nevím, někde jí doma mám, ale kde...  Manuel F. van Eyck, Díky 
|
18 led 2014, 13:00 |
|
 |
|
Ryba
Desátník
|
Za mě nejlepší co sem četl je Nelehký Den od M. Owena, prostě SEALs v akci 
|
19 led 2014, 10:47 |
|
 |
|
Mike_223
Poručík
|
Chris Ryan- Vydržet Sice není podle skutečnosti, ale fakt jsem ji zhltnul.
|
06 bře 2014, 19:22 |
|
 |
|
Kruglov
Četař
|
Dafuq? Neumim číst, nebo ani jediná zmínka o Elfordově trilogii Ďábelská garda?  Jinak jsem rád, že se zde najdou fanoušci F. Forsytha (přečetl jsem všechno a za mě jednoznačně 1. Ikona, 2. Boží pěst, 3. Mstitel). A docela dobře se mi četla i kniha "S tichým souhlasem" od Briana Haiga, situovaná do území bývalé Jugoslávie 
_________________ Nejkratší cesta k srdci člověka vede skrz otvor o průměru 5,45mm.
|
16 bře 2014, 15:48 |
|
 |
|
BB_
Rotmistr
Registrován: 29 bře 2011, 13:09 Příspěvky: 32 Bydliště: Horažďovice
|
Na knihu Vydržet od Chrise Ryana přímo navazuje Nulová šance, tak si to sežeň.  Jinak od Chrise Ryana mam až na 2 všechny knihy, a stojí za přečtení určitě všechny. Mě nejvíc dostala asi Zóna smrti a Ohňová země. Až skončím s Ryanem, chystám se na McNaba.  Pak stojí za přečtení určitě SEAL Team Six od Howarda E. Wasdina. Pokud se vám líbil Black Hawk Down, tak tady je pohled na Mogadišo z jinýho pohledu. Určitě je to zajímavější než Americkej sniper. 
_________________ Boj proti lidské blbosti není snadný, není zábavný a nelze v něm zvýtězit.. ..přesto je životně důležité v něm neustále pokračovat a neprohrát.
Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat.
|
10 dub 2014, 07:34 |
|
 |
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
No easy day nebyl spatny, taky jsem ho zhltnul za dva dny  uz chci neco noveho, tak snad neco vyberu odsud. jinak takova starsi klasika co se mi libila, byla od Toma Clancyho Rainbow Six 
|
10 dub 2014, 16:49 |
|
 |
|
trta
Četař
|
Já bych přidal tu svoji: Hiró Onoda - Moje třicetiletá válka. Dnes už se dá sehnat snad jen v antikvariátech nebo možná v PDF na netu. Pro všechny co se věnují průzkumu nebo diverzím je to zajímavé počtení. Sám jsem ji přelouskal několikrát.
EDIT: Jak jsem mohl zapomenout, ještě Marek Chlíbek - Záškodník, Vlkodlak. Oboje několikrát přečtené.
_________________ [Zbrojíř] [Sběratel hmyzu] [Viva la France!] [Last man standing] [Tancuj!] [Drill Sergeant] [Člen strany]
AS challenges
|
26 kvě 2014, 08:48 |
|
 |
|
Ynhoj
Svobodník
Registrován: 17 čer 2014, 12:08 Příspěvky: 2 Bydliště: Novohradské Hory
|
Nevím zda kniha mého srdce, ale jako jedna z top knih je taková velká kniha (formátem i obsahem) - Úplná historie vietnamské války od Douglase Welshe. Oblíbená a neustále čtená dokolalala je příručka Přežít od Johna Wisemana a potom v našich končinách neznámá kniha o pro nás dosti neznámé válce... Kniha se jmenuje Shadows in the Sand. Je to dlouhodobém konfliktu na hranicích Angoly, kde bojovaly vojenské a policejní jednotky Jihoafrické republiky. Knihu napsal černoch Sisingi Kamongo alias Shorty , jeden z nejlepších tzv. "trackers" na vyhledávání nepřátel. Osobně znám spoluautora a několik veteránů z této války. Té "válce" se také říkalo zapomenutá válka, protože se o ní téměř vůbec nepsalo...Jedna zajímavost. Veterán, který sloužil jako obsluha dodnes nejvýkonnější houfnice G5 mi odpřísáhal, že udávaný oficiální dostřel je menší než co měli a oni stříleli na postavení nepřítele na cca 60 km. Pokud by někdo chtěl vědět více tak klidně v SZ.
|
17 čer 2014, 12:28 |
|
 |
|
55veny
Podporučík
|
60 km stříleli houfnicí G5? Ale ta by měla mít dostřel max. 39 km... 
|
20 čer 2014, 19:34 |
|
 |
|
|