Autor |
Zpráva |
Mejla
Kapitán
|
Re: zbraň ve městě
já jsem M4 balil do palestiny...od dob, co mám sniperky, tak používám obal na lyže má něco přes 2m...mám kolem něj nahoře i dole dva řemeny stažený s popruhem a pískám si naházim tam cokoliv jinýho ... AK Specnaz jsem nosil ve vaku od rybářský židle... zbytečně na sebe upozorňovat je zbytečný... zažil jsem kinders, co naběhli vesele do Lidlu s kvérama na rameni se slovy nás tu už znaj....tak sem je profackoval, že takhle teda ne, že co kdyby zavolali policajty a že s nima nechci mít nic společnýho
_________________ One shot, two kills!
|
21 kvě 2011, 18:47 |
|
|
|
nereknu
Četař
|
Já bych si asi netroufl něco doma ušít sám, a proto jsem si koupil tohle: http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?cPath=100&products_id=1108. Sice to nemá žádný kapsy, mě to ale navadí, kvér tam drží opravdu pevně, popruh se dá hezky nastavit, je to nepromokavý a na akci to to snadno nacpu složený do sumky na vestě.
|
03 črc 2011, 12:25 |
|
|
|
STruple
Nadrotmistr
Registrován: 08 kvě 2011, 20:16 Příspěvky: 46 Bydliště: 2 kiláky na východ od Plzně
|
A jak je na tom barakuda(sniper šála)? asi když přijde nějaký trololo myšák tak mě hodí za katr co??
_________________ "Netrefili by ani slona na tuhle vzdá ..." generál John Sedgwick, 1864, zabit ostřelovačem.. Vz. 95, věčně nehopující AUG A2 s optikou a taktickým křovím, též známý jako LEGO.
|
25 črc 2011, 15:08 |
|
|
|
Cookie
Kapitán
Registrován: 23 úno 2009, 21:30 Příspěvky: 339 Bydliště: Liberec
|
STruple píše: A jak je na tom barakuda(sniper šála)? asi když přijde nějaký trololo myšák tak mě hodí za katr co?? Hele i s barakudou to jde zabalit aby to "nebylo" vidět. Akorád tam je pořád ten obrys... myslim, ale že většině lidí dojde co to neseš, když budeš mít maskáče, vestu apod.
_________________ Bojuj tak, aby i porážka byla stylová...
|
25 črc 2011, 22:34 |
|
|
|
STruple
Nadrotmistr
Registrován: 08 kvě 2011, 20:16 Příspěvky: 46 Bydliště: 2 kiláky na východ od Plzně
|
Cookie píše: STruple píše: A jak je na tom barakuda(sniper šála)? asi když přijde nějaký trololo myšák tak mě hodí za katr co?? Hele i s barakudou to jde zabalit aby to "nebylo" vidět. Akorád tam je pořád ten obrys... myslim, ale že většině lidí dojde co to neseš, když budeš mít maskáče, vestu apod. no tak to zas jo .. al když to mam zamotaný ve 2 metrech čtverečných hadru, tak jim asi dojde, že než to vytáhnu už budou v Praze (tady Plzeň) Hlavně dej airsoftový bože ať ty mamlasové co s tim chodí po městě jen tak dostanou velkou pecku do hlavy a možná se jim i rozsvítí
_________________ "Netrefili by ani slona na tuhle vzdá ..." generál John Sedgwick, 1864, zabit ostřelovačem.. Vz. 95, věčně nehopující AUG A2 s optikou a taktickým křovím, též známý jako LEGO.
|
26 črc 2011, 07:33 |
|
|
|
C4R
Major
|
Já to s L96 řeším pomocí 2 Palestin přivázaných k sobě.A pak si klidně můžu ject Mhd a žádný problémy.
|
08 zář 2011, 07:09 |
|
|
|
b0mb3rm4n
Štábní rotmistr
Registrován: 04 črc 2011, 00:14 Příspěvky: 63 Bydliště: Kotěhůlky [Ústecký kraj]
|
Já jsem si hned se svou první airsoftovou zbraní(MK12 SPR) před dvěma lety koupil u nás tehdy celkem novinku tzv. sniperský batoh, dá se sehnat celkem levně - např. zde http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_a=viewProd&productId=1467 a dle mého názoru je to naprosto ideální řešení a své investice do něj nelituji. Vejde se tam vše co potřebujete a zbraň se dá celkem rychle vytasit i když batoh máte na zádech. Vejde se do něj i tak dlouhá zbraň jakou je např. SVD. Jeho nevýhodou je jen velikost, takže si ho při hře nechávám raději u někoho v autě, ale dá se s ním bez větších problémů i hrát, akorát musíte myslet na to, že poněkud zvětšuje váš profil(hlavně při plazení). Fakt vychytaná věcička, mohu vřele doporučit. Také bych chtěl upozornit na to, že ta levnější verze z airsoftmorova.cz má dost poddimenzované ty plastové přezky, takže se mi při nošení mích obvyklých cca 8kg brzy rozlomili, to se dá řešit ale výměnou za přezky s větší nosností. Potom se mi také batoh rozpáral v oblasti nad suchým zipem, který drží chlopeň zbraňové komory a to sem vyřešil tím že jsem to v té oblasti zesílil lemem z kůže a pořádně to prošil.
|
23 říj 2011, 18:53 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
b0mb3rm4n píše: Já jsem si hned se svou první airsoftovou zbraní(MK12 SPR) před dvěma lety koupil u nás tehdy celkem novinku tzv. sniperský batoh, dá se sehnat celkem levně - např. zde http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_a=viewProd&productId=1467 a dle mého názoru je to naprosto ideální řešení a své investice do něj nelituji. Vejde se tam vše co potřebujete a zbraň se dá celkem rychle vytasit i když batoh máte na zádech. Vejde se do něj i tak dlouhá zbraň jakou je např. SVD. Jeho nevýhodou je jen velikost, takže si ho při hře nechávám raději u někoho v autě, ale dá se s ním bez větších problémů i hrát, akorát musíte myslet na to, že poněkud zvětšuje váš profil(hlavně při plazení). Fakt vychytaná věcička, mohu vřele doporučit. Také bych chtěl upozornit na to, že ta levnější verze z airsoftmorova.cz má dost poddimenzované ty plastové přezky, takže se mi při nošení mích obvyklých cca 8kg brzy rozlomili, to se dá řešit ale výměnou za přezky s větší nosností. Potom se mi také batoh rozpáral v oblasti nad suchým zipem, který drží chlopeň zbraňové komory a to sem vyřešil tím že jsem to v té oblasti zesílil lemem z kůže a pořádně to prošil. ja si koupil hned tu prvni verzi sniper batohu - kopii Eberlestock gunslingerpacku, tehdy snad za 2700 a nemuzu si stezovat. mam ho 3 roky a drzi jak slovo bozi. a to v nem nosim mnohem vice nez 8 kg. podle vazeni s batohem a bez tak v rozmezi od 17-25 kg. a drzi taky tech penez nelituju. co se tyce velikosti tak je opravdu hodne velky a dle informaci tam vleze tam vleze i M82ka. http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1782 ... es/P01.jpg
|
24 říj 2011, 11:10 |
|
|
|
PragueDemo
Praporčík
|
Jojo sniperskej batoh sem si taky chtěl koupit a teď jste i vyřešili moje dilema, jestli taška nebo batoh. Jinak zatim balim do palestiny. Ale někde jsem slyšel, že stačí zbraň zabalit jen ze 70%. Co je na tom pravdy, nevíte?
_________________ "From my cold, dead hands..."
|
24 říj 2011, 11:23 |
|
|
|
Monty
Moderátor
|
PragueDemo píše: Ale někde jsem slyšel, že stačí zbraň zabalit jen ze 70%. Co je na tom pravdy, nevíte? Se neptej přečti si pořádně zákon. Samozřejmě to je blbost
_________________ Hle, zde vidím svého otce Hle, zde vidím svoou matku Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku, Hle, oni mě volají, vyzývají mně, abych přijal místo své v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.
|
24 říj 2011, 11:34 |
|
|
|
seals
Plukovník
Registrován: 13 bře 2009, 10:29 Příspěvky: 995 Bydliště: RACOON CITY
|
jak je to s lidma kteří provozují mysliveckou činnost? ti nemusí mít pušky skrytě nošené? V pátek jsem jednoho co jel na motorce a pušku na zádech viděl.
|
24 říj 2011, 11:38 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
119/2002 píše: (2) Držitel zbrojního průkazu skupiny B nebo C je oprávněn a) podle účelu užívání nabývat do vlastnictví a držet, popřípadě nosit sportovní nebo loveckou zbraň kategorie B, na kterou mu bylo vydáno povolení, nebo sportovní nebo loveckou zbraň kategorie C; tuto zbraň může nosit pouze na střelnici nebo v místech, kde je k tomu oprávněn podle zvláštního právního předpisu, O skrytým nošení se tam nic nepíše, narozdíl od lidí co mají kvér na obranu, nebo narozdíl od Déčkovejch kvérů. A v zákoně o myslivosti už jim samozřejmě skrytý nošení taky nikdo nenařizuje. Takže ve svým revíru můžou nosit neskrytě... a všude jinde se jim to tiše toleruje.
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
24 říj 2011, 11:40 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
|
PragueDemo píše: Ale někde jsem slyšel, že stačí zbraň zabalit jen ze 70%. Co je na tom pravdy, nevíte? jj tohle jedna z airsoftovych fam, ktere se siri internetem. uz jsem to taky slysel nescetnekrat.
|
24 říj 2011, 12:22 |
|
|
|
PragueDemo
Praporčík
|
Můj fogy zrovna má zbroják (jak je to možný se neptejte ), kdy může nosit zbraň na veřejnosti a nemusí ji skrývat. Dokonce se na něj ani nevztahuje zákon, že nesmí se zbraní do bank atd.
|
24 říj 2011, 18:44 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
|
Žádnej zákon zakazující jít s kvérem do banky neexistuje (samozřejmě pokud je člověk oprávněnej nosit kvér).
|
24 říj 2011, 18:45 |
|
|
|
PragueDemo
Praporčík
|
S kvérem se do banky NESMÍ. A je jedno, kde ho máš.
|
24 říj 2011, 19:10 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
|
Zrovna se to řeší tady: http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopi ... =57&t=1721Ukaž mi nějakej právní předpis kterej to zakazuje, prosím (fakt by mě zajímalo jestli se tohle řeší v nějakým jiným zákoně...) Pokud jsem zámožný podnikatel mající zbraň k ochraně svého majetku, tak když ponesu třeba měsíční tržbu do banky, tak rozhodně nenechám zbraň na chodníku před bankou.
|
24 říj 2011, 19:50 |
|
|
|
Juraver
Štábní praporčík
|
Pilar píše: No tak ja som videl nejakých týpkov na dnoch Nato. Veselo si chodili s Mkami v ruke na sebe komplet výbavu - takticku vestu, batoh. Vážne nechápem, čo tam šaškovali .... Ale nikto si ich nevsimol, lebo od US vojakov boli na nerozoznanie. Ja takové lidi nechápu. na sahaře 2011 my tam pěkně dobové tábory v wwi uniformách a kolem chodi kokoti s sofovyma akackama na zadech mezi divaky. O co jim sakra de? to je nejaka moda, ze je akce s vojensko-historickou tematikou a ja si mam vzit jako divak softku??
_________________ KVH Slezsko KVH Greif Airsoft tým: Na volné noze mezi několika Nečekej na přirozenou smrt, začni hrát softa v CQBčku se 150kama
|
24 říj 2011, 20:08 |
|
|
|
Monk
Kapitán
Registrován: 04 říj 2009, 22:36 Příspěvky: 408 Bydliště: Olomouc, Duchcov
|
zbran na verejnosti muzou nosit jen policisti a vojaci. coz je vtipny jak G4S a jim podobny nosi pistole odkryte
_________________ AK 47 beta (JG, 140m/s s SP130 guarder) M4 (JG, 118m/s s SP120) Glock 17 GBB (army, 91m/s s toy jack) perky
|
24 říj 2011, 21:27 |
|
|
|
PragueDemo
Praporčík
|
reyes102 píše: Zrovna se to řeší tady: http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopi ... =57&t=1721Ukaž mi nějakej právní předpis kterej to zakazuje, prosím (fakt by mě zajímalo jestli se tohle řeší v nějakým jiným zákoně...) Pokud jsem zámožný podnikatel mající zbraň k ochraně svého majetku, tak když ponesu třeba měsíční tržbu do banky, tak rozhodně nenechám zbraň na chodníku před bankou. Zakazuje to velká samolepka na dveřích, která tam není pro srandu. Monk píše: zbran na verejnosti muzou nosit jen policisti a vojaci. coz je vtipny jak G4S a jim podobny nosi pistole odkryte To není tak docela pravda.
|
24 říj 2011, 21:46 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
|
Jo ta samolepka tam není pro srandu, ta je tam k pláči... poctivej občan by se podle ní teoreticky mohl řídit, ale bude se podle tý nálepky řídit případnej zloděj? No dobře tak teda beru že je to zakázaný... ale přestupek, ani TČ to není. A co se securiťáků týká, tak ti mají zákonem jasně daný že musí zbraně nosit skrytě, pokud jsou to zbraně jejich zaměstnavatele a oni je nosí díky zbrojáku D (§28), případně pokud mají vlastní zbraň na E zbroják, tak ji musí nosit skrytě taky, to je samozřejmost. Asi jediná vyjímka je tehdy když se jedná o držení zbraně ( zbraň nebo střelivo uvnitř bytových nebo provozních prostor nebo uvnitř zřetelně ohraničených nemovitostí se souhlasem vlastníka nebo nájemce uvedených prostor nebo nemovitostí,). Takže pokud securiťák před obchodem vyleze třeba z auta s nezakrytou bouchačkou na vestě, tak podle mě na 100% porušuje zákon.
|
24 říj 2011, 22:02 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Třeba Komerční Banka tyhlety nálepky na dveřích svých poboček vůbec nemá, schvalně jsem si toho začal všímat když jsem začal nosit plynovej revolver a jediný místo, který pravidelně navštěvuju a kde ta nálepka je je Česká Pošta. A beztak taková nálepka nemá prakticky žádnou váhu. A teda zakazovat nošení zbraní zrovna v bankách či na poštách, čili na místech, kde člověk často operuje s většími peněžními částkami/cennými předměty mi přijde jako čirá zhovadilost, jak říká reyes, zákaz napsaný někde na dveřích nebo ve smluvních podmínkách určitě někomu zabrání ve zločinu
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
24 říj 2011, 22:26 |
|
|
|
PragueDemo
Praporčík
|
Já tady ale nemluvim o tom, jestli to zhovadilost je nebo není. Jen říkám, že to tak je.
|
25 říj 2011, 07:17 |
|
|
|
Monty
Moderátor
|
PragueDemo píše: Já tady ale nemluvim o tom, jestli to zhovadilost je nebo není. Jen říkám, že to tak je. Ale neni to tak je to jen samolepka co koupíš v obchodě. Je to tam daný jen na oko. Žádnej zákon ti to nepřikazuje.
_________________ Hle, zde vidím svého otce Hle, zde vidím svoou matku Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku, Hle, oni mě volají, vyzývají mně, abych přijal místo své v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.
|
25 říj 2011, 07:27 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
PragueDemo píše: Já tady ale nemluvim o tom, jestli to zhovadilost je nebo není. Jen říkám, že to tak je. Zdá se mi to, nebo moc nečteš cizí příspěvky? Reyes sem dal odkaz na třístránkový topic na jiném fóru kde se přesně tohle řešilo, já jsem ti to, k čemu tam lidé došli tak nějak shrnul do tří vět a ty prostě pořád meleš svou.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
25 říj 2011, 07:53 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
|
reyes102 píše: Jo ta samolepka tam není pro srandu, ta je tam k pláči... poctivej občan by se podle ní teoreticky mohl řídit, ale bude se podle tý nálepky řídit případnej zloděj? No dobře tak teda beru že je to zakázaný... ale přestupek, ani TČ to není. A co se securiťáků týká, tak ti mají zákonem jasně daný že musí zbraně nosit skrytě, pokud jsou to zbraně jejich zaměstnavatele a oni je nosí díky zbrojáku D (§28), případně pokud mají vlastní zbraň na E zbroják, tak ji musí nosit skrytě taky, to je samozřejmost. Asi jediná vyjímka je tehdy když se jedná o držení zbraně ( zbraň nebo střelivo uvnitř bytových nebo provozních prostor nebo uvnitř zřetelně ohraničených nemovitostí se souhlasem vlastníka nebo nájemce uvedených prostor nebo nemovitostí,). Takže pokud securiťák před obchodem vyleze třeba z auta s nezakrytou bouchačkou na vestě, tak podle mě na 100% porušuje zákon. to máš pravdu, ale nevím jak je to teď, ale jeden starý známý co zakládal bezpečnostní agenturu, si vyžádal na ministerstvu nebo kde výjimku právě na tohle nezakryté nošení zbraní na veřejnosti. Ale už to je nějaký pátek zpět, takže to možná už teď nejde, ale na beton to měl. btw nešlo o agenturu která hlídá jestli někdo nekrade rohlíky v tescu.
|
25 říj 2011, 07:54 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
|
Ona ta diskuze je asi zbytečná, koho to zajímá tak mrkne na ten odkaz co jsem semka dával (aktuálně je tam i vyjádření MV z kterýho vyplývá že se to řídí občanským zákoníkem a že teda ty nálepky sice máme brát vážně, ale stejně se nejedná o porušení zákona když ji "náhodou" přehlídnu), ... každopádně kdo má svůj názor a nepřijímá argumenty, tak je to jeho problém. A já si jdu tu nálepku nalepit na dveře pokoje, protože s Berretou M92 ke mě nikdo chodit nebude
|
25 říj 2011, 15:06 |
|
|
|
devildog
Podporučík
|
Tohle je na pár facek Tým je: http://powmia.webnode.czKonkrétní album pro ty co si myslí že je to školní jídelna atp.. http://kozllik.rajce.idnes.cz/14.8._Uzin_-_MC_DonaldEDIT: Tak koukám že fotky a stránky týmu zmizely...
_________________ “Semper Fidelis” NAVY SEAls team. 54/sx/NST-6: Jednotku napodobujeme podle sebe,protože jsme si ji upravili. Elvis z Prahy:Chytří érsoftpražáci nesimulujou pouštní jednotky
Naposledy upravil devildog dne 30 pro 2011, 08:19, celkově upraveno 3
|
29 pro 2011, 10:49 |
|
|
|
Kečup
Podplukovník
Registrován: 31 říj 2010, 08:36 Příspěvky: 610 Bydliště: Rozsochatec
|
na pár facek to být nemusí v případě že jde o nějakou akci ve škole. Například u nás ve škole měli kluci přednášku o airsoftu. Domluvili se s ředitelkou školy jestli si můžou přinést i své zbraně, prý souhlasila. Zbraně nesli do školy rozložené v taškách, takže nebyly ani vidět. Ale v tomto případě to asi na školu nevypadá, nebo nevím
_________________ Nový povoz - Leon Top Sport Kvér stále moje stará láska - cm.031 - původní pouze skelet mechaboxu. Cca 140 m/s
|
29 pro 2011, 10:52 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
|
jirka d píše: na pár facek to být nemusí v případě že jde o nějakou akci ve škole. Například u nás ve škole měli kluci přednášku o airsoftu. Domluvili se s ředitelkou školy jestli si můžou přinést i své zbraně, prý souhlasila. Zbraně nesli do školy rozložené v taškách, takže nebyly ani vidět vy mate McDonald ve skole?
|
29 pro 2011, 10:54 |
|
|
|
|