Autor |
Zpráva |
Jarmil
Praporčík
|
 Re: Airsoft, vy a veřejnost
Griffon: Frajery si laskavě nech od cesty. Překvapuje mě, že tým kde má zřejmě každej výstroj za desítky tisíc se musí na akce přepravovat vlakem/busem. A jestli chodíš v takovýhle výstroji přes půlku města, tak to teda potěš koště.
_________________ Beati pauperes spiritu, quoniam ipsorum est regnum caelorum
|
01 zář 2010, 16:57 |
|
 |
|
TomLame
Moderátor
|
Máme výstroj za desítky tisíc, ale dost z nás jsou studenty, anebo prostě lidí (Pražáci apod.), kteří auto tolik nevyužívá takže je zbytečné ho vlastnit
_________________ " Až dojde na kontakt, tak je jedno jestli ti to lítá metr nahoru nebo doprava, hlavně že to lítá dopředu"
|
01 zář 2010, 17:47 |
|
 |
|
seals
Plukovník
Registrován: 13 bře 2009, 10:29 Příspěvky: 995 Bydliště: RACOON CITY
|
Prostě na lidi prdět a nedělat zbytečně povyk a nepřivolávat na sebe větší pozornost. Občas se musím smát když na akci vidím človíčka jak přijde v civilu a pak se tam půl hodiny převlíká a všichni na toho trotlíčka čekají. S bráchou tedy jezdíme autem a i na jednodenní akci je po dně plnej kufr v kombíku. Nedokážu si představit tohle tahat v tašce. Jedině v té co mají hokejový brankáři na kolečkách. Ono je rozdíl jestli někdo běhá jen s puškou a v maskáčích a nebo s kompl. výstrojí.
|
01 zář 2010, 18:19 |
|
 |
|
seals
Plukovník
Registrován: 13 bře 2009, 10:29 Příspěvky: 995 Bydliště: RACOON CITY
|
Jarmil píše: Griffon: Frajery si laskavě nech od cesty. Překvapuje mě, že tým kde má zřejmě každej výstroj za desítky tisíc se musí na akce přepravovat vlakem/busem. A jestli chodíš v takovýhle výstroji přes půlku města, tak to teda potěš koště. My s klukama z jednotky jezdili přes celou Prahu busem/metrem v kompl. výstoji. Několikrát si nás i turisti fotili.  A když jsme jeli třeba na třídenní akci tak to byl docela dobrej pohled. Jako když jdou šerpové na Himaláj. 
|
01 zář 2010, 18:25 |
|
 |
|
Jarmil
Praporčík
|
Důvod proč tady pořád tolik připíčuju je, že šance, že nám naši už teď nelegální zábavu zatrhnou úpně, je sakra reálná. Například na Slovensku od 28.8.2010 je zakázán prodej zbraní přes internet. I když se v tom pár pozitiv skrývá, znamená to hlavně nárůst cen pro všechny a sbohem objednávání z WGC, Redwolfu, ebaybanned, atd. A to poznamenávám, že je bez ohledu na nedávnou střelbu v Bratislavě. V některých zemích musí být hlavně nabarveny na oranžovo, někde je jejich prodej zakázán úplně. Jestli nechceme, aby se budoucí změny zákona o zbraních a střelivu (které prostě zákonitě přijdou) airsoftu dotkly a omezily jeho současnou liberální formu, tak se podle toho musíme chovat.
A nemyslete si, že když vám pár lidí řekne "jé, co to máte", že vás zbylých devadesát procent nemá za idioty.
|
01 zář 2010, 18:58 |
|
 |
|
TomLame
Moderátor
|
tak ať to zákážou. Jestli to někdo bude chtít érsoft zákazat, tak to fakt nebude kvůli nějakým klukům, co se obleče do nějaké podivné zelené hadříky a jezdí metrem. Bude to třeba kvůli případům, kdy někdo někde se ožere, a vystřelí pár lidem oko érsoftkou, nějaký větší přepadení a érsoftkama apod. A co máš furt s těma idiotama ? Proč se ti tak trápí, co si o tobě myslí lidí, kterých ani neznáš ? A kdo dneska není idiot ? Všichni jsme idioti, protože vždycky se někomu nezalíbíme, tak co děláš ..
_________________ " Až dojde na kontakt, tak je jedno jestli ti to lítá metr nahoru nebo doprava, hlavně že to lítá dopředu"
|
01 zář 2010, 19:50 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Jarmil -> TomLame to víceméně řekl za mě, ale stejně ti ještě odpovim sám. Já si necham od cesty frajery, až ty si necháš od cesty řeči na téma "kdo chodí po městě ve výstroji je línej idiot." Fakt, že mam poměrně drahý vybavení neznamená, že jsem člověk, kterej má peněz že v nich plave jak strejček skrblík. Stejně jako spousta dalších jsem student, kterej si tu výstroj dal dokupy za několik let po kouskach za peníze z brigád, občas něco dostal jako dárek apod., veškerý moje příjmy jsou průměrný kapesný a občas nějaká jednorázová práce a opravdu je pro mě zásadní rozdíl, jestli dam tři stovky za benzín, nebo pojedu vlakem, kterej mam díky režijce zadarmo. A až mi poradíš, jak líp se mam na to nádraží dopravit, než prostě dojít na zastávku trolejbusu a dojet tam, tak si to rád vyslechnu. A nemyslim si, že chození po městě ve výstroji by mělo nějakej vliv na případný změny zbraňovýho zákona nebo podobně. Když budou lidi nosit kvéry zabalený, nebudou dělat bordel a nebudou na sebe zbytečně upozorňovat, tak to bude bez problému. A že si o mě lidi myslej, že jsem idiot? Ať si to myslej...
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
01 zář 2010, 21:37 |
|
 |
|
Opik92
Kapitán
|
Griffon píše: A až mi poradíš, jak líp se mam na to nádraží dopravit, než prostě dojít na zastávku trolejbusu a dojet tam, tak si to rád vyslechnu. A nemyslim si, že chození po městě ve výstroji by mělo nějakej vliv na případný změny zbraňovýho zákona nebo podobně. Když budou lidi nosit kvéry zabalený, nebudou dělat bordel a nebudou na sebe zbytečně upozorňovat, tak to bude bez problému. A že si o mě lidi myslej, že jsem idiot? Ať si to myslej... Asi budeš muset chodit kanálama, aby jsi splnil jeho normu 
_________________ Andrew Haleck B/3-7 INF, 3ID (96 - 98) Valkyrie Corp. (2012 - now) Facebook
|
01 zář 2010, 23:15 |
|
 |
|
Jarmil
Praporčík
|
Uznávám, že ve vašem případě studujících airsofťáků s režijkou, čtyřicetikilovou výstrojí, vyrážejících za sněhu a deště se jiné řešení hledá blbě. Ale tohle není jenom o vás, to je taky začínajících airsofťácích, který napodobujou ty straští a u kterejch je těch problémů nejvíc.
Ne, samotný chození po městě na to vliv mít nebude, na to budou mít vliv případy jako střelba na vlak v poslední době apod. Ale až na to přijde, tak se k tomu budeme jako airsoftová komunita nějak postavit a pokud v tý době budem mít proti sobě veřejný mínění, tak si budem moct argumentovat, jak chcem. A veřejnost prostě lidi v plný polní ve městě kladně nevnímá.
Mě je úplně jasný, že mě máte za prudiče, co řeší kraviny, ale díky přístupu "kašlu na to,.. ať si myslí,.. to je jejich problém", to bude brzo problém nás všech.
|
02 zář 2010, 11:51 |
|
 |
|
HonzaKovanda
Štábní praporčík
|
Ale jim může bejt úplně jedno v čem chodíš po městě. V zákoně neni psaný, jak máš chodit a ani nebude. A krom toho. Ne každej, kdo po městě chodí v maskáčích má u sebe zbraň. 
_________________ Nestřílejte, kdyť tam sou lidi ! ´´Švejk´´
|
02 zář 2010, 12:26 |
|
 |
|
mro
Podplukovník
|
No jde taky jak jdeš po tý ulici v tý Plný Polní.Pokud jdeš v pohodě, kvér máš schovanej vlajky u maskáčů přelepený hodnosti strhaný a jen tak jdeš na Bus nebo na nádraží tak ti každej může leda tak políbyt...Ovšem jsou mazi náma tací, kteří se oblečou, vylepí na sebe co nejvíc hodností pokud možno brigádního generála, vlajku přez celá záda, do hnáty vezmou našťuchanej kvér se zapojenou batkou a jen na cestu k BUSU nebo na VLAK vysypou bez problémů 2 točáky do značek, semafórů a bohužel i do lidí  . Potom se nemůžem divit že lidi na nás koukaj jak na blbce že to tak musim říct.
_________________ Nenávist je přítěž, živoj je moc krátkej na to, abychom byli pořád nasraní! www.gsas.ic.cz
|
04 zář 2010, 16:58 |
|
 |
|
HonzaKovanda
Štábní praporčík
|
To je pravda. A mimoto, v zákoně se píše, že nesmíš veřejně nosit uniformu totožnou s reálnou armádou. Nevadí, když na sobě máte třeba vz.95- Ale nesmíte tam mít nášivky, hodnosti, jmenovky atd.
_________________ Nestřílejte, kdyť tam sou lidi ! ´´Švejk´´
|
04 zář 2010, 19:24 |
|
 |
|
Johny--X
Plukovník
|
HonzaKovanda píše: V zákoně neni psaný, jak máš chodit a ani nebude. HonzaKovanda píše: To je pravda. A mimoto, v zákoně se píše, atd. er....jasně HonzaKovanda píše: Ale nesmíte tam mít nášivky, hodnosti, jmenovky atd. stokrát probíraný
_________________ Johny Perez
|
04 zář 2010, 21:20 |
|
 |
|
Duke1
Kapitán
|
No nechapu proč všeci máte tak rádi maskáče nejlepší je normální policejní zásahová kombineza + cerny doplňky jako helma chranice taktická vesta apod... Jinak moje zkušenosti z veřejností takovyhle : samzřejmě vždy máme v autobusu dost místa kolem sebe ale jednou se nás jeden chlap ptal jestli prý hrajem paintball tak sme mu vysvětlili že hrajem airsoft a on nevěděl ani co to je , tak nevim ale z tou informovaností je to taky vždy jiny . další zkušenost byla taková že když jsme měli trening ve starým opuštěnym kravině jeden chlap se psem tam šel a prej že volá policajty pokud rychle nevypdnem PS: samozřejmě vlastním komplet vz 95 ale podle mě jsou hezčí ty policejní věco 
_________________ -Military-
|
05 zář 2010, 11:00 |
|
 |
|
Johny--X
Plukovník
|
Duke1994 píše: No nechapu proč všeci máte tak rádi maskáče nejlepší je normální policejní zásahová kombineza + cerny doplňky jako helma chranice taktická vesta apod... omfg moje nervy Duke1994 píše: další zkušenost byla taková že když jsme měli trening ve starým opuštěnym kravině jeden chlap se psem tam šel a prej že volá policajty pokud rychle nevypdnem Byl ten kravín váš ? Měli jste nějaký povolení tam hrát ? Ne ? Tak jediný co v tu chvíli můžete udělat je sklopit hlavu rychle vypadnout ! Navíc pochybuju že tam s vámi byl aspoň někdo 18+ 
_________________ Johny Perez
|
05 zář 2010, 11:48 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Duke1994 píše: No nechapu proč všeci máte tak rádi maskáče nejlepší je normální policejní zásahová kombineza + cerny doplňky jako helma chranice taktická vesta apod...  ) Třeba protože maskujou? Ač se to nezdá, tak černá barva v lese (popř. kdekoli v přírodě) strašlivě demaskuje, to snad i pouště nebo ACUčka v našich lesích maskujou líp než čerňáky. Pokud se budem bavit o CQB tak je to samozřejmě jiná, ale i tam bych byl se slovem "nejlepší" velmi opatrnej.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
05 zář 2010, 11:49 |
|
 |
|
Duke1
Kapitán
|
tak sory no jen mám radši policejni a s tím kravínem máte pravdu 
|
05 zář 2010, 11:52 |
|
 |
|
BudWaiser
Major
|
my jsme byli na průzkumu zdejšího cukrovaru "komořany" je to tam prázdný, říkali jsme si .. opak byl pravdou byl tam hlídač .. rozhodli jsme se jít na městský úřad s prosbou a pronájem areálu na den .. paní byla velmi příjemná jelikož jsme byli zurovna v morrisi a kamarád kupoval bouchačku.. paní ji chtěla vidět domnívala se že jde o hru s barevnými kuličkami vše jsme ji tedy ukázali.
BTW: areál patří frajerovi, nebo spíš je to mluvčí firmy neovulcanic. kdo by chtěl kontakt tak vám ho podám.
_________________ Colt Government 1911 A1 RK-01 kalash AK-74U
"Úsťová rychlost vaší zbraně by nikdy neměla být vyšší než vaše IQ."
|
05 zář 2010, 12:10 |
|
 |
|
Duke1
Kapitán
|
zdarec todle je akce slavětín podívejte se na 11 minutu 16 sekund http://www.stream.cz/video/504459-airso ... n-7-8-2010 tenhle záběr mě nejvíce mrzí jak někdo může být takový a neodejít na mrtvoliště a v pohodě pokračuje .
|
05 zář 2010, 14:06 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Co to proboha je? Neuvěřitelně mizernej reenacting americký války za nezávislost? Vždyť je to něco naprosto příšernýho, jakože Big Combat hadr, to ty lidi neuměj udělat alespoň trochu normální akci? Pak se divíme, že se lidi koukaj na airsoft s despektem, když jim člověk vypráví o tom jak to vypadá a co se tam dělá a oni pak uviděj něco podobnýho...člověk, kterej tohle dal na internet, by zasloužil pověsit do průvanu za koule.
|
05 zář 2010, 14:12 |
|
 |
|
Duke1
Kapitán
|
jj taky myslim
|
05 zář 2010, 14:13 |
|
 |
|
BartL
Četař
|
na téhle akci jsem byl loňsky ročník byl super, ale letos to byl naprostý propadák , špatná volba hrací plochy (hlavní základna modrého teamu byla uprostřed pole), spousta nepřiznávající hráčů (hrůza) a celý den pršelo (mě osobně to nevadí ale spousta lidi byla otrávená), pak také nevyváženost stran na útočící straně bylo o 10 lidi méně atd. ...
|
05 zář 2010, 18:59 |
|
 |
|
Bogno
Plukovník
Registrován: 05 lis 2008, 21:19 Příspěvky: 656 Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
|
http://www.novinky.cz/krimi/210873-muz- ... ovace.htmldalši jedna nemila vec ktera vrha špatny stin na nas softaky : /
_________________ Prodam: Akumulátor Sanyo 8.4V/1700mAh - Large Type (uplně novy)
|
08 zář 2010, 14:49 |
|
 |
|
RUM
Plukovník
|
Bogno píše: http://www.novinky.cz/krimi/210873-muz-miril-maketou-zbrane-na-auta-chtel-zkusit-pocit-odstrelovace.html dalši jedna nemila vec ktera vrha špatny stin na nas softaky : / Teď jsem to taky četl, moc bych se nedivil, kdyby to byl mladý člověk, ale věk 27 
_________________ IN OMNIA PARATUS
|
08 zář 2010, 14:55 |
|
 |
|
Duke1
Kapitán
|
to je hrůza 27 let a míří na projíždějící auta, pak se nedivim když si lidi začnou myslet ze airsofťáci sou magoři 
|
08 zář 2010, 15:12 |
|
 |
|
Zoidbee
Nadporučík
|
reyes102 píše: Nevim no, pochodovat po ulici v SS uniformách a s helmama, to je podle mě skoro provokace... jasně zákon neporušujete, ale trochu zdravýho rozumu by to chtělo  Kdyby měl uniformu SS jak se patří tak by to protizákonný bylo. Tipuju je na hadráky co si koupili ve slevě hrachy a machrujou.
_________________ NEPROJDOU!!! ČSLA (80.léta) & Pohraniční stráž - rýnektynk
http://www.kvph.cz
|
12 zář 2010, 14:16 |
|
 |
|
mro
Podplukovník
|
Griffon píše: Duke1994 píše: No nechapu proč všeci máte tak rádi maskáče nejlepší je normální policejní zásahová kombineza + cerny doplňky jako helma chranice taktická vesta apod...  ) Třeba protože maskujou? Ač se to nezdá, tak černá barva v lese (popř. kdekoli v přírodě) strašlivě demaskuje, to snad i pouště nebo ACUčka v našich lesích maskujou líp než čerňáky. Pokud se budem bavit o CQB tak je to samozřejmě jiná, ale i tam bych byl se slovem "nejlepší" velmi opatrnej. Máš pravdu Grife. Čerňáky jsou uplně k ničemu a proto je používaj např policajti,tankysti 
_________________ Nenávist je přítěž, živoj je moc krátkej na to, abychom byli pořád nasraní! www.gsas.ic.cz
|
12 zář 2010, 21:27 |
|
 |
|
Jerson
Plukovník
|
mro píše: Máš pravdu Grife. Čerňáky jsou uplně k ničemu a proto je používaj např policajti,tankysti  Tankysté používají černé uniformy proto, že na černé jsou nejméně vidět šmouhy od oleje a podobné zašpinění, takže voják vypadá opticky upravený i poté, co z tanku vyleze. Policajti zasahují ve městě a nepotřebují se maskovat.
|
12 zář 2010, 21:50 |
|
 |
|
mro
Podplukovník
|
Samozřejmě že tohle je jasné jen jsem si chtěl do Grifa šťouchnout 
|
13 zář 2010, 08:21 |
|
 |
|
Duke1
Kapitán
|
jistě že jsem myslel na CQB  ale zapoměl jsem to dodat
|