Autor |
Zpráva |
SethPower
Major
|
 Bryle - cire ci zlute skla
ahojte, vlastnim guarder bryle, kde mohu menit skla.. nechce se mi ale vsechny skla nosit na kazdou akci a vymenovat, proto bych chtel znat vas nazor, jestli jsou lepsi cira ci zluta skla.. vice se pouzivaji cira, na druhou stranu i zluta, takze je to celkem paradox... zluty jsou dobry treba do tmavyho prostredi, to je vseobecne znamo, proste chci zjistit, co si o tom myslite.. edit: zase mozna v lese ty zlute vice zkrasluji vsechno do jedne barvy..
|
21 črc 2009, 16:06 |
|
 |
|
Corty
Poručík
|
 Re: Bryle - cire ci zlute skla
No nejdříve jsem také používal žluté, ale bolely mě z nich oči tak jsem přešel na čiré, popř tmavé.
_________________ Viva hrvatska !! Za dom spremni !!
|
21 črc 2009, 16:11 |
|
 |
|
MourisonCZ
Kapitán
|
Já nosim tmavý zorníky, který sice ztlumí intenzitu světla, ale něják moc neztmaví obraz. Žluté jsem měl jen jednou a to do mlhy - popravdě nevydržím je mít delší dobu na očích. Já jsem zastáncem čirých nebo slunečních zorníků 
_________________ USMC Semper Fi 2nd MSOB
|
21 črc 2009, 16:13 |
|
 |
|
_Peťa_
Podporučík
Registrován: 31 kvě 2009, 17:01 Příspěvky: 196 Bydliště: Skřipov
|
jednoznacne cire sou nejlepsi aspon vidis vse jak to ve skotecnosti je mozna tmave do cqb bych vzal ale nikde jinde
|
21 črc 2009, 16:15 |
|
 |
|
MourisonCZ
Kapitán
|
Tmavý na CQB ? Seš si jistej ? Když už tak naopak. Tmavý nosím ven a kdyby se náhodou zatáhlo, tak je přehodím na čirej. Na CQB bych si bral jednině čirý.
|
21 črc 2009, 16:17 |
|
 |
|
_Peťa_
Podporučík
Registrován: 31 kvě 2009, 17:01 Příspěvky: 196 Bydliště: Skřipov
|
no ja to myslel spis za svetla a tak  ale to je stejne jedno pouzivam cire 
|
21 črc 2009, 16:19 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Určitě čiré, žlutý jsou ee, fakt dobrý jen do hustý mlhy nebo tak.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
21 črc 2009, 16:54 |
|
 |
|
Murphy
Štábní praporčík
Registrován: 27 dub 2009, 15:33 Příspěvky: 150 Bydliště: Jablonec nad Nisou
|
Eee..., proč žlutý do mlhy? Nějak líp jde přes tu mlhu vidět? Sorry za mojí tupost, ale nenapadá mě logický vysvětlení.
_________________ Výzbroj: TM G36C (AEG) s ACOGem TM MK.23 SOCOM (manuál) s tlumičem Výstroj: Zatím se šetří  ICQ: 450 671 743
|
21 črc 2009, 17:09 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Zvýrazňujou obrysy a opticky zesvětlujou, čili v mlze pak člověk opravdu vidí o něco líp.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
21 črc 2009, 17:12 |
|
 |
|
Kuzzma(HBAT)
Podpraporčík
|
Taky používam čirý a nestěžuju si.Žlutý jsem měl na jednu hru a boleli mi pak oči.
_________________ Dokud dýcham,doufam
|
23 črc 2009, 09:35 |
|
 |
|
Ryan
Poručík
|
Žlutá skla jsou určena do mlhy a zatažené oblohy z důvodu jak psal Griffon,zesvětlují a zvýrazňují obrysy.
Já mám dotaz jestli nevíte na co jsou červená skla. Mám ESS ICE a na mylitaryrange.com prodávají k ESS ICE jako příslušenství i právě červená. Uvažuju nad jejich koupí ale samozřejmě potřebuju vědět na co jsou určené abych je neměl jen na parádu
PS: Jen kdo ví...
|
23 črc 2009, 10:00 |
|
 |
|
Elvis
Kapitán
|
žlutý jsou taky dobrý na sníh... A ty červený fungujou úplně stejně jako žlutý, záleží která barva jak komu vyhovuje... Např já žlutou nesnesu dýl, ale přes oranžový skla se můžu dívat pořád...
_________________ Místo neustálého upgradování a ověšování zbraně se raději nauč střílet...
|
23 črc 2009, 12:47 |
|
 |
|
Lord UFO
Štábní praporčík
|
žluté ty používám v lehce oblačném dnu a jednoduším terénu, jelikož se lépe ostří tmavé v slunečném dnu terén lom apd. čiré pro cqb a zatažené dny jinak drátěnky bych si bral asi jen na noc..
_________________ Rozvážným štěstí přeje, zbrklým do držky kule nasype... Pokud zakopneš, zvedni se, ale neohlížej.. Nechci tě střelit do obličeje..
|
25 črc 2009, 20:33 |
|
 |
|
Tomygun
Nadrotmistr
|
ja sem pro cire ale v mlze sou prej fakt lepsi ty zluty
_________________ Jsem AEG pozitivní :,(
|
03 zář 2009, 13:41 |
|
 |
|
Mansuet
Plukovník
Registrován: 28 zář 2008, 19:28 Příspěvky: 825 Bydliště: Česká Lípa
|
Žluté brýle se používají jak píšete převážně do mlhy, jenže v našich končinách jsou dobré i do lesa. Kvůli intenzitě světla. Někdo tu psal něco o své tuposti, tak mu to zkusim nastínit. Představ si, jak uděláš abys měl brýle přez které ti nepůjde UV? Dáš tam UV filtr... tzn. že ze světla odfiltruješ UV záření které se zorníkem už neprotáhne a do oka ti jde pak jen ten zbytek. U žlutých skel je to podobné... tim že použiješ žlutý zorník (teď se ale bavíme o pořádných brýlých, u levnejch šmejdů to sice platí taky, ale ne tak jak by mělo) ze světelného spektra které ti vstupuje do oka odfiltruješ zejména modrou a trochu červené (proto když si sundáte žluté brýle, vidíte jakoby do modra)... Modrá a červená jsou "temné barvy", do oka se ti pak dostanou ty světlejší z barevného spektra.
Proč do našich podmínek? Podívej se někdy do keře který je ve stínu normálně, a pak s nasazenými brýlemi se žlutými zorníky. Kdokoli kdo má zdravé oči můsí vidět ten rozdíl. To samé kdekoli v lese... vyzkoušejte si to. Jako by jste měli nokto (efekt zesvětlení scény je opravdu velký), v omezené míře (ale opravdu použijte kvalitní zorníky [Uvex, Bole, ESS -> tyto firmy používají na své várobky jen to nej])
_________________ 22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop - servisuji už jen M4/M16 a klony
|
03 zář 2009, 14:20 |
|
 |
|
John Goetz 2d MSOB
Nadrotmistr
|
ja ti do toho nechci nejak kecat ale ty skla važej 0 prd tak si je proste dej třeba do kapesniku a vem sebou a zjistíš co ti víc vyhovuje až to vyzkoušíš ..
_________________ Jeg er den tolvte mand !
|
03 zář 2009, 18:59 |
|
 |
|
John Goetz 2d MSOB
Nadrotmistr
|
Mansuet píše: Proč do našich podmínek? Podívej se někdy do keře který je ve stínu normálně, a pak s nasazenými brýlemi se žlutými zorníky. Kdokoli kdo má zdravé oči můsí vidět ten rozdíl. To samé kdekoli v lese... vyzkoušejte si to. Jako by jste měli nokto (efekt zesvětlení scény je opravdu velký), v omezené míře (ale opravdu použijte kvalitní zorníky [Uvex, Bole, ESS -> tyto firmy používají na své várobky jen to nej])
brýle se žlutými zorníky mají ten efekt že tím že vpodstatě překryjí barvy a vidíš to žlutě se zvýrazní obrysy to neni jako u NVG že v absolutní tmě vydíš .. žlutý zorníky ti nezlepší zrak vydíš pořád stejne jen jinak vnímáš obrysy ktere by se prolínali s okolím kvuli barvě .. žádne brýle váš zrak neposílí šero je furt šero a žluty brejle ti jen vykreslej malinko vic obrysy a daj ti tak možná pocit že je větší světlo než veskutečnosti je...
|
03 zář 2009, 19:04 |
|
 |
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
John Goetz 2d MSOB píše: žlutý zorníky ti nezlepší zrak vydíš pořád stejne jen jinak vnímáš obrysy ktere by se prolínali s okolím kvuli barvě Naprostá pravda... MourisonCZ píše: Tmavý na CQB ? Seš si jistej ? Jinak já nosím Bolle Tracker Smoke a byl jsem velmi překvapenej že ikdyž jsou to tmavý skla, tak přes ně vidím skoro normálně. AS sice nehraju, ale nosím je jako ochraný v baráku kvuli pyrotechnice a vidim s nima suprově. Takže tmavý skla na baráky rozhodně nezatracovat! záleží asi dost na značce. A co je nedůležizější, tak s čenejma brejlema prostě člověk vypadá drsně jak z emeriskýho filmu 
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
03 zář 2009, 21:02 |
|
 |
|
Mansuet
Plukovník
|
Mg lidi, nou koment... ze všeho co sem tam napsal ste pochopili, nebo viděli jen to, že to přirovnám k NV... a to sem ještě zdůraznil, že to tak není...
_________________ 22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop - servisuji už jen M4/M16 a klony
|
03 zář 2009, 21:43 |
|
 |
|
SethPower
Major
|
reyes102 píše: Jinak já nosím Bolle Tracker Smoke a byl jsem velmi překvapenej že ikdyž jsou to tmavý skla, tak přes ně vidím skoro normálně. AS sice nehraju, ale nosím je jako ochraný v baráku kvuli pyrotechnice a vidim s nima suprově. Takže tmavý skla na baráky rozhodně nezatracovat! záleží asi dost na značce. A co je nedůležizější, tak s čenejma brejlema prostě člověk vypadá drsně jak z emeriskýho filmu  je to pravda, ja je taky nosim, jak do lesa, tak na cqb a i s tmavyma sklama se da vklidu hrat..
|
04 zář 2009, 11:43 |
|
 |
|
Skřet
Moderátor
|
tmavy brejle do CQB je blbost.. vzdycky nemas prosvetlenou budovu.. a kort kdyz si pred budovou a lezes do ni.. kdyz mas cerny skla tak te to nuti ty brejle zvednout a podivat se = pruser... tmavy bych bral jen do lesa kdyz sviti slunce.. jinak ne.. ten kdo je nosi do baraku.. tak chce asi bejt jen cool.. a o to me v softu fakt nejde..  ja mam ciry i zluty.. no a tmavy.. to ma snad taky kazdej ne??  a ted vam do toho vnesu dalsi xD, nejcasteji.. da se rict posledni dobou porad.. nosim mrizky.. 
|
04 zář 2009, 11:49 |
|
 |
|
John Goetz 2d MSOB
Nadrotmistr
|
Skřet píše: tmavy brejle do CQB je blbost.. vzdycky nemas prosvetlenou budovu.. a kort kdyz si pred budovou a lezes do ni.. kdyz mas cerny skla tak te to nuti ty brejle zvednout a podivat se = pruser... tmavy bych bral jen do lesa kdyz sviti slunce.. jinak ne.. ten kdo je nosi do baraku.. tak chce asi bejt jen cool.. a o to me v softu fakt nejde..  ja mam ciry i zluty.. no a tmavy.. to ma snad taky kazdej ne??  a ted vam do toho vnesu dalsi xD, nejcasteji.. da se rict posledni dobou porad.. nosim mrizky..  černy nejsou blbost hold každej nema čas si menit skla před vstupem do baraku např ESS ice maj skla takovy že v nich i v baraku je videt dobře
|
04 zář 2009, 11:52 |
|
 |
|
Skřet
Moderátor
|
John Goetz 2d MSOB píše: Skřet píše: tmavy brejle do CQB je blbost.. vzdycky nemas prosvetlenou budovu.. a kort kdyz si pred budovou a lezes do ni.. kdyz mas cerny skla tak te to nuti ty brejle zvednout a podivat se = pruser... tmavy bych bral jen do lesa kdyz sviti slunce.. jinak ne.. ten kdo je nosi do baraku.. tak chce asi bejt jen cool.. a o to me v softu fakt nejde..  ja mam ciry i zluty.. no a tmavy.. to ma snad taky kazdej ne??  a ted vam do toho vnesu dalsi xD, nejcasteji.. da se rict posledni dobou porad.. nosim mrizky..  černy nejsou blbost hold každej nema čas si menit skla před vstupem do baraku např ESS ice maj skla takovy že v nich i v baraku je videt dobře proto mam mrizky.. a nemusim se srat se sklem.. na akci si vecinou beru minimalne dvoje brejle, ale to je pro pripad ze by se mi jedny zkurvily nebo nekdo zapomnel....fakt to nebudu menit kdyz zacne svitit slunce... to mi prijde streleny... ale tak me je jedno kdo co nosi na hube ze jo... ja sme jen prihodil svuj nazor.. pac se pekelne nudim.. xD
|
04 zář 2009, 11:55 |
|
 |
|
Drpa
Štábní praporčík
|
Mam Guarder brýle C3 s vymennýma sklama, běžně používám černý a čirý ale nedavno sem schvalně zkusil žluty skla oproti čirým a docela sem se divil, oči si dobře přivykly a po chvilce mi ani nepřišlo že je mam na očích... v hustym lese sem neměl problem vidět, nezkreslovaly ( teda aspoň mi to tak přišlo ) a byl sem schopnej snima řídit až do pokročilýho šera.. Neměl sem žádný problémy s očima nebo bolestí hlavy. ( je to subjektivní, možná záleží na kvalitě skel). Každopadně je ted budu nosit furt Ještě mam doma duhový skla  zkoušet je zatím nebudu, ty sou dobry pro ty co chcou vidět svět barevněji  )
_________________ TM Steyr AUG A2 -> homemade phantom KM 550mm 6.04 hlaveň SRC šikmý kola a péro 130 SRC píst, Guru vzduch Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž China P90 Péro 110 Element 6.04 hlaveň Mosfet, DeanT + 1,5mm kabeláž http://www.ashady.cz/
|
15 zář 2009, 13:22 |
|
 |
|
SethPower
Major
|
to Drpa: mam uplne ty samy bryle..  a duhovy? podle me jsou zbytecny, staci ciry, zluty nebo cerny..
|
15 zář 2009, 16:09 |
|
 |
|
LZDE
Praporčík
|
Ja sem myslel že červené brýle jsou jako redukce laseru ( mam je doma ale nepouzivam ) - ze pres ne nesvítí laser ( nemyslím ty čínské diody ale opravdový laser )
_________________ JG G36CE ICQ: 464910933 http://lzde.rajce.idnes.cz/
666. Jäger Regiment
|
16 zář 2009, 20:06 |
|
 |
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
Sice jsem fyziku loni ve škole neabsolvoval úspěšně, ale myslím že červený brýle červenej laser propustěj.
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
16 zář 2009, 20:10 |
|
 |
|
MourisonCZ
Kapitán
|
Žeby na to byly zelený skla ? (Na červenej laser) Jen se ptám ...
|
16 zář 2009, 20:13 |
|
 |
|
Mansuet
Plukovník
|
Na laser máš tak kartonovou destičku... barva laseru je jen zlomek (viditelný) spektra který lasery vydávaj. Když ti bude chtít někdo vysmažit oko, udělá ti to přez zelený i červený... asi na to budou nějaký spešlovky, ale nic co by sme si koupili pod stromeček.
Jo, a protože to už nakousl človíček předemnou, nemyslim čínský diody...
|
16 zář 2009, 20:56 |
|
 |
|
misi
Brigádní generál
|
skla proti laseru existují  teď nějaký budu kupovat (ne na airsoft). Mansuet píše: barva laseru je jen zlomek (viditelný) spektra který lasery vydávaj. právě je to naopak, laser má přesně danou vlnovou délku. tzn červenej laser má vlnovou délku 600 mikrometru, zelenej zase 550 mikrometru. Pak máš třeba lasery který nejsou vidět vůbec a i tyhle ti vypálí oči  bohužel já se setkávam pouze s těmahle laserama což je pěkně na pikaču. A brýle na ochranu proti laseru jsou pěkně drahá sranda páč stojí 4000 a vejš. jinak ess dělá skla proti laseru, mají zelenou barvu. Cenu neznam, protože mají doložku že jsou dostupné pouze pro obranný sektor 
_________________ život spočívá v tom, včas se dobře rozhodnout, na co se vysr*t ------ G36C - 168m/s M9A1 - 130m/s ------ Jsem členem teamu Plzeňská garda
|
16 zář 2009, 21:12 |
|
 |
|
|