Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 18:10

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 137 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 SRC G36KV vzduch 
Autor Zpráva
Praporčík
Praporčík

Nový příspěvek Re: SRC G36KV vzduch
Tak už jsem upgradoval moji SRC G36 C. Mám v ní vzduchotechniku AS Pro, pružinu GD 120, hop-up komoru SHS plastovou, zásobníková šachta z G36 CA, silikonové kabely 1mm, hop guma Systema Energy, přesná hlaveň Guru 363 mm. Úsťová rychlost je 133 - 140 m/s. Stabilně dává 137 m/s.

Pár postřehů při stavbě. Sil. kabely jsem měl už dřívějška 1,5 mm. Mechabox šel hodně ztuha do rukojeti a docházelo k natrhnutí bužírky, tak jsem je nahradil za jiné o průřezu 1mm. Není poznat rozdíl a nyní jde vše hladce do sebe.

Mechabox i klec motoru nejevily žádné známky požkození po roce používání. To samé u kamaráda, jenž vlastní SRC M4. Jak zde někteří nadávali na hroznou kvalitu SRC mechaboxů, mi nic nezpororovali. Vše sedí a lícuje jak má.

Tryska měla být původně pro G36 o délce 25,2 mm s jedním O kroužkem. V setu jsem dostal univerzální 25mm se dvěma O kroužky. Tu jsem musel ještě nakonech trochu zbrousit. Límeček a dvojité těsnění vůbec nevadí. Dobře podáva jak v SHS komoře, tak v ProWin komoře.

ProWin komoru jsem koupil a protože SRC komora je jiná, koupil jsem k tomu komoru SHS. Díly z SRC komory nejdou přendat. Těsnící koužek má větší průměr a na Prowinu i SHS jde hrozně ztuha točit prstencem. Prstenec z SRC navíc špatně sedí na komoře, má velkou vůli. Dále nešel nasadit zámek hlavně z SRC. Použil jsem jen přítlačný tvarovaný váleček. Nedával jsem ani ten zobáček na zachytávání kulí z SHS komory. Při střelbě nevadilo, že tam není. Obě komory fungovali dobře. Kupodivu SHS dávala o 3 m/s více a je stabilnější. Proto jsem jí nakonec nechal. Pokud má někdo zájem, prodám ProWin komoru za dobrou cenu.

Během upgradu se nevyskytl žádný problém, jak u mne, tak u kámošovo M4. Jen pro info, má úplně stejný upgrade jako já, jen má komoru AS Pro a úsťovku 134 m/s. Oba dva nemáme jediný důvod si stěžovat na zbraně od firmy SRC.

15 led 2012, 23:50
Armádní generál
Armádní generál

jo tak to jsi mel stesti, ja zacinam uvazovat ze prodam zasobniky a za zbytek G36 rozmlatim o futra a hodim z okna protoze uz me zacina kurevsky srat :evil:

edit: a to jsem ji ani neupgradoval

edit2: kdyby to nekdo chtel koupit v tomhle stavu, tak kontakt pres PM :-)

16 led 2012, 11:06
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Trochu jsem nepochopil úsťovku 133 až 140m/s, nicméně pokud ses dostal na těch 137 +- 1 m/s tak hodně dobrá práce, jinak bych na tom ještě trochu zkusil zamakat, protože rozptyl 7 m/s je moc. Jestli jsi zbrušoval trysku, tak věnuj pozornost kvalitě úpravy, chce to udělat pěknej kužel a vyleštit jeho povrch do lesku, já to dělam jemnym šmirglem a ještě tempem na auta.

V každym případě je to na gratulaci, +17 oproti pružině je na géčko super výsledek, já se dostal zatím maximálně na +15, ale pružina zase nebyla úplně nová.

Jinak co se týče délky trysky, tak géčkum co mám sedí každýmu něco jinýho, mám v nich trysky od 24,8 po 25,2.

16 led 2012, 14:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Praporčík
Praporčík

Ty hodnoty 133 - 140 m/s jsou co mi změři meřič Guarder. Vždy tak 7-8 kulí bylo 137, pak jedna rána jiná. Největší hodnota byla dvakrát po sobě 140. Nevím jestli mi meřák trochu neblbne, protože občas vystřelím a neukáže to nic. Pak to opět jde.

Zkusím tu trysku ještě dohladit a vyleštit. Tempo je dobrý nápad, to mě nenapadlo.
Jsem rád, že se mi to povedlo sladit. Ještě to pořádně zastřílím a uvidím.

16 led 2012, 15:37
Štábní praporčík
Štábní praporčík

S tim rozptylem rychlostí na měřáku jsem zjistil zajímavou věc. Používám XCortech X3200, a když ten kvér držíš v ruce, tak velice záleží na souososti měřáku a hlavně. Udělal jsem si kvůli tomu "stativ". Vyřezal jsem krabici od zbraně, aby do ní zbraň šla dát ve střelbyschopném stavu a prořízl jsem díru před hlavní, aby šlo střílet z krabice a dal se upnout stativ. Pak jsem dostával stabilní výsledky :-)

Jinak co se týče tuhého chodu prstence na Prowině, tak pomůže zbroušení válcové plochy, na které přítlak sedí. Většinou z toho stačí sundat ten elox a pak případně použít nebo nepoužít o-kroužek.

Zkus to ještě přeměřit a pak bych se podíval na to, jak moc hladce chodí tryska - mě hodně u ASPro pomohlo udělat vrtákem větší sražení na vstupním otvoru. Taky se podívej jestli ramínko jezdí hladce.

17 led 2012, 09:06
Praporčík
Praporčík

Taky už mě to napadlo, umístit měřák i zbraň na pevno, aby se nekývali. Zatím jsem měřil ve stísněných podmínkách. To se drobnému chvění při držení zbraně v rukách nedá zabránit. O víkendu na tom zapracuji a opořádně otestuji. Vyzkouším i vyhlazení trysky jak jsi poradil Polci. Poté napíši, jak to popadlo.

17 led 2012, 10:46
Podporučík
Podporučík

Gratuluji ke zdařenému upgradu, usuzuji, že buď jsem měl já, jako už tradičně, na kvér pech, a nebo ty extrémní štěstí na kus.

Celkově jsou mé pocity z SRC G36 naprosto totožné s vanhoutenem - prodat zásobníky, upgrade díly a zbytek kvéru rozmlátit o futra...

18 led 2012, 16:33
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Hele, nějakej způsob existovat musí. Je teda fakt že jedinej, kdo to umí pořádně rozchodit je nejspíš Ebola, což je oproti nám úplně jiná liga, ale přesto to znamená, že to jde :-D

Jen tak mimochodem, upravil jsem Marui G36C tak, aby měla souosou trysku s hlavní, zatim +5m/s a jestli se osvědčí, něco o tom napíšu. Abych nedával falešný naděje, tak ten postup nejspíš půjde použít pouze u verze C.

18 led 2012, 16:48
Podporučík
Podporučík

Já teda nevím, ale do kvéru jsem investoval už okolo 8tisíc, kde je započítana cena zbraně, upgrade dílů, servisáku, a pak nepočítám hromadu času, kdy jsem se rozhodl servisovat si to sám...A výsledek je pořád prostě nulový...Napadá mě už jediná možnost, koupit JGčko, naházet do něj upgrade, a snad být v klidu...Co se SRC týče, u mě je to už nadobro odepsaná firma, kterou bych nedoporučil absolutně nikomu...

18 led 2012, 17:02
Praporčík
Praporčík

O´Neill: máš 3 generaci SRC? Mě to vše sedlo. Jen mne překvapila tryska, dostal jsem kratší, než měla být a i tak to bylo málo. Musel jsem ji zbrušovat. Nyní by měla mýt délku asi 24,8 mm. Až budu zbran rozebírat, tak ji změřím. Všechny drobné zádrhele ( špatné podávání, malý výkon, vystřelení dvou kulí najednou...) mi dělala tryska.

18 led 2012, 17:54
Podporučík
Podporučík

Jop, mám třetí generaci. Vše původní...

Jinak já myslím, že problém s mým kvérem bude drobet sofistikovanějšího rázu...Totiž po výměně trysky, hlavy válce a šachty to fungovalo (a to VELICE nestabilně - 130-150m/s) jen s JG komorou; s CA či ProWin ani ránu.

Když tak nad tím přemýšlím, zbraň bezproblémově fungovala jen od novosti - to tam Cotulosh nahodil M130, novej píst, pastor a házelo to 130-135m/s. Fungovala skvěle, ale na dvou akcích se rozesrala gumka, kterou tam Cotulosh zapomněl dát. No tak jsem mu kvér dal, a při jednom se optal, co udělat s úsťovkou, která byla, leč stabilní, slabší na M130 ASPro. Tak na jeho radu kupuju ProWin. Kvér měl dobrý měsíc, protože se dušoval, že šachta měnit není třeba - samozřejmě byla, a tu jsme pak nemohli sehnat. Tak jsem pak čekal další dva týdny, než mi vyrobí nadstavbu na původní šachtu, protože šachta k dostání nikde nebyla.

Když jsem vše konečně měl, tak jeho servis středisko aka GURU Ostrava zavřeli, no a tím to víceméně haslo. Kvér poskládal, naprosto zbytečně provrtal tělo (jasně, řekl jsem mu to, ale na jeho doporučení, kdybych věděl, že je to k ničemu, tak bych si ho nevrtal), a tím to haslo. Samozřejmě to nefungovalo, tak jsem to dal na jeho doporučení jeho známému. Ten spolu se svým kolegou zkurvil co se dalo, a jsem teď tam, kde jsem...Pro případ, že by se pan technik na mě opět osočoval, tak dodám - chvíli po převzetí mi volal (teď se bavím o Cotuloshovém známému), že praskla GURU POM pístovka (na M130, že by fungl nová praskla jsem ještě neslyšel), ale budiž, koupil jsem teda novou pístovku od ASPra a samozřejmě i trysku. Kvér ladili, ladili, a nic. Zbrousili trysku, čímž se stala pro pozdější využití v jiném kvéru stává nepoužitelnou, a pochopitelně taky nefunguje. Zkoušeli jsme CA a ProWin komory, a fachalo pouze na JG (ovšem jak jsem říkal, 130-150m/s je ku*va rozdíl), tak jsem to vzal na akci a posralo se to úplně. Následkem špatně utahnuté pístovky se rozjebala pístovka, válec, a hlava válce (která je mi však dodnes záhadou, jak se mohla takhle zprasit) + samozřejmě peníze za práci, a bůhví jestli právě tenhle fail s neutáhnutou pístovkou a následným rozmrdáním vnitřku, nemá za následek právě to, že to teď nefunguje ani s origo díly...Od té doby to raději zkouším rozchodit sám, bohužel však bezvýsledně...

18 led 2012, 19:39
Praporčík
Praporčík

S kamarádem jsme si řekli, že to zkusíme upgradovat sami buď se to povede nebo ne. Ze začátku jsem měl obavy, ale nakonec to není tak těžké. Pravda, dělali jsem zatím jen pět zbraní, ale všechny střílí dobře. Možná by jsi mohl zkusit dát kompletní vzduch AS Pro, pohrát si z novou tryskou, vše zkusit úplně rozebrat a složit. Pak uvidíš co to udělá. Já kromě vzduchu, pružiny, nové šachty, kabelů a hop komory mám vše původní SRC. Nic nebylo potřeba měnit.

18 led 2012, 20:40
Armádní generál
Armádní generál

Knaak píše:
S kamarádem jsme si řekli, že to zkusíme upgradovat sami buď se to povede nebo ne. Ze začátku jsem měl obavy, ale nakonec to není tak těžké. Pravda, dělali jsem zatím jen pět zbraní, ale všechny střílí dobře. Možná by jsi mohl zkusit dát kompletní vzduch AS Pro, pohrát si z novou tryskou, vše zkusit úplně rozebrat a složit. Pak uvidíš co to udělá. Já kromě vzduchu, pružiny, nové šachty, kabelů a hop komory mám vše původní SRC. Nic nebylo potřeba měnit.

jako ja jsem delal kveru dohromady hodne, ale SRC je orisek. abych te znepokojil tak jsem to taky lehce upgradnul, a strilelo, ale jen par dni. a pak to zaclo a trva dodnes. kver jsem rozebral a slozil cca 50x, zkousel podkladat a kvedlat s tou hopkomorou, menil tuny hopgum, zjistoval cim by to mohlo byt a proste picu. ted se s tim jebu uz 6ty mesic a stale bez vysledku. parkrat jsem to dal dohromady, strilelo to, litalo to pekne, problem nebyl. prijdu na akci vytahnu kver a chuja. proste ne. opet doma rozlozim, steluju, zacne strilet. hodim par testovacich zasobaku a bez problemu. pak prijdu na akci a opet to stejne. pak to udelalo jeste 2x (to uz jsem byl obezretny a vzal si dva kvery). a ted se muzu stavet na hlavu ale banan. zarekl jsem se ze do toho uz nedam ani korunu. bud se proste rozjede nebo ji rozmlatim na prach. trpelivy jsem ohromne, ale tohle je jedna z veci ktera mi ubrala par let zivota.

takze jestli ti ten kver strili tak ti rikam ze ti KURE*SKY zavidim a preju ti abys nemel trable jako ja a O´Neill.

18 led 2012, 20:52
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

No mě se povedl fígl jak tuhle zbraň zprovoznit aby jela jak má. To ale neznamená že to je zupa zbraň. Pro mě je SRC vyloženě kver co je pro lidi co nemaj nšrvy a sou na antidepresivech.

Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.

18 led 2012, 20:58
Praporčík
Praporčík

vanhouten: Hmm to je tedy divné. No nic, uvidí se z jara po pár akcích, co to udělá. Snad to bude dobré.

Monty: ten fígl by jsi nám mohl prozradit, viď? :wink:

18 led 2012, 21:13
Moderátor
Moderátor

Knaak píše:
Monty: ten fígl by jsi nám mohl prozradit, viď? :wink:

Ještě ani ne zatím to mám ověřený na 3 SRCéčkách a to je málo teď mám na stole další tak jak to potvrdím že to je opravdu na 100% tak bych byl možnáááá i ochoten. Výš jak vše je knouhau.

abych přijal místo své

18 led 2012, 21:20
Podporučík
Podporučík

Knaak: Přesně jak píše vanhouten, jestli je to tak, jak píšeš, neskutečně ti závidím a přeju, abys nemusel řešit takové problémy jako já tady s kolegou...

Monty: Plánuješ to odzkoušet v blízké době? Já jen jestli se vyplatí počkat na tvé případné know-how, nebo to můžu rozflákat o futra...:roll:

18 led 2012, 23:30
Moderátor
Moderátor

neřískej stím o futro v pátek to je na pořadu dne o vejkendu to budu ničit a v pondělí řeknu.

abych přijal místo své

19 led 2012, 07:23
Podporučík
Podporučík

Dobrá tedy, já ještě počkám...

19 led 2012, 08:41
Praporčík
Praporčík

Dnes jsem zbraň testoval. Oproti předchozí konfiguraci (110 m/s) se zvýšil znatelně dostřel i přenost. Rychlost se ustálila na 136 m/s (+/- 2). Občas je ale výkyv, vystřelí to špatně. Při jednotlivých výstřelech je každá desátá rána malá, slabá, tak čtyři metry dostřel. Při automatu po ktrátké dávce, vypadne kule z hlavně. Zkoušel jsem dlouhou dávku a ta byla bezproblému. Napadlo mě, ještě lehce zbrousit trysku, ale mám obavu, aby to nebylo již moc. Měl někdo podobný problém? Mohlo by to dělat něco jiného kromě trysky?

Naposledy upravil Knaak dne 31 led 2012, 10:56, celkově upraveno 2

23 led 2012, 20:25
Moderátor
Moderátor

nejspis se kule na hop-up gumice neudrzi

23 led 2012, 20:31
Profil Zobrazit autorovy stránky
Praporčík
Praporčík

A co stím? Znovu nandat? Dát jinou? Zkusit Guardera místo Systemy?

23 led 2012, 21:26
Moderátor
Moderátor

jj

23 led 2012, 21:32
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podporučík
Podporučík

Trysku nebrus, spíš zkus přeskládát tu hopku.

Nechci malovat čerta na zeď, ale myslím, že ti to nepomůže. Tohle je typický problém SRC, který řeší spousty lidí. Možná, že ty máš štěstí, a tvůj kus je zrovna dobrej, a děla ti to vážně jen špatně nasazená hopka, ale nevěřím tomu.

Vyzkoušej a uvidíš ;)

Monty: Jakpak to vypadá? Nějaký úspěch? :D

23 led 2012, 22:41
Armádní generál
Armádní generál

Knaak píše:
Občas je ale výkyv, vystřelí to špatně. Při jednotlivých výstřelech je každá desátá rána malá, slabá, tak čtyři metry dostřel. Při automatu po ktrátké dávce, vypadne kule z hlavně.

vitej v klubu, tohle je presne muj a oneilluv problem, s tim ze mi to dela pri kazdem vystrelu. kdyz dam davku tak se mi kver na 3-4 vystrely zadusi a pak plive normalne.

edit: gumkou to na 90% nebude. sam jsem jich vymenil asi 5 od guarderu, guru, ciny, elementu a systemy. jestli to bude gumou tak jsi velky lucker

24 led 2012, 09:07
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Včera sem se nedostal na delší dobu ke komplu tak to písnu teď.
Takže co sem zjistil. Problémy sem přisuzoval hop komoře a jinejm drobnostem jenže bohužel předěláním hop komory od SRC do jiná zbraně (TM) úsťovka neklesla ale pořát zůstala takže s původní TM komorou to bylo 115ms a s SRC taktéž 115ms. Takže u komory problém nebyl. se základní tryskou SRC co byla ve zbrani a s 130 ružinou to začalo dávat 136ms tady byla spokojenost. Jenže druhej den sem to testoval znova a po vastřelení 10 kuličke kdy to dávalo stabylně 135-136 ms klesla úsťovka na 116 ms takže problém byl tu zas jenže už to nebylo v komoře ale jinde tak zase rozdělat a znova hned sem zlikvidoval jejich trysku SRC a nahradil ji SHS tryskou pro G36. seskládal a první výstřely 137-138ms jenže po Pulce zásobníku šel víkon znovu znatelně dolu. Tak sakra kde je problém!!!!!!!!!!!!!!!! Porát sem všechno kontroloval utahoval povoloval no a nakonec sem to zjistil. Problém není v mechaboxu ale v těle zbraně je totiž uplně na hov.o udělané. Jakmyle se usadí mech a dotáhnou se šrouby tak se celej pootočí a pak nesouosí s hlavní a hop komorou. Vyskoušel jsem to tak že jsem SRC nech dal do TM těla a nebyl vůůůbec žádnej problém vše jelo jak má. Takže co udělat aby to jelo v SRC těle. Při ukládání se musí dávat pozor na ukládání kabelů co jsou podle zbraně tao zaprvé. Nadále co je velice dobré tak na spodku těla jak je natahovací páka závěru vyrobyt vymezování aby mech neklesl upně dolů při utahování šroubu co je vzádu po skopení pažby. Mech se pak dostane do úplné rovyny s hop komorou a Tryska nikde nedrhne a tudíž na 100% doráží do hop komory. Zatím sem to takle udělal u dvou zbraní a funguje to. Tak doufám že to je opravdu to co je podělaný u všech G36 od SRC. Jinak na tohle me přivedl hovor s Jeffem kterej mi před lety pomohl s jedním SCARem od CA kterej měl stejnej problém.

abych přijal místo své

24 led 2012, 09:08
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Nesouosá hlaveň je nápad už od Marui, je zajímavý, že SRCčkam to dělá podstatně větší problémy.
U TM céčka jsem to taky vyřešil, nafotil a popsal bych jak, ale nemam jí zrovna bohužel po ruce.

24 led 2012, 09:59
Armádní generál
Armádní generál

jo takze je to nakonec jak jsem myslel, protoze vybat mechacem v tele jednim prstem cca 4 mm na strany neni moc koser. takze o furta a pak z okna :-D

24 led 2012, 10:19
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

vanhouten píše:
jo takze je to nakonec jak jsem myslel, protoze vybat mechacem v tele jednim prstem cca 4 mm na strany neni moc koser. takze o furta a pak z okna :-D

Jestli to Gčko nechceš tak vynech futra a z okna to házej směrem na Brno :-)

abych přijal místo své

24 led 2012, 10:20
Armádní generál
Armádní generál

zkusim si s tim pohrat, jak jsi psal, uvidim. ale uz nejak z principu neverim ze SRC bude striet bez problemu :-D

24 led 2012, 10:36
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 137 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další