Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 07 pro 2019, 20:23




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 
 Jakou máte kabeláž? 

Jaký typ kabeláže máte ve své zbrani
Můžete označit 1 možnost

Zobrazit výsledky

 Jakou máte kabeláž? 
Autor Zpráva
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5921
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Jakou máte kabeláž?
Jaký druh kabeláže či elektrického spínacího zařízení máte ve své zbrani?
Jaký druh kabelů, el. spínacího zařízení a konektorů je podle vás nejlepší?
Jaký máte názor na el. spínací zařízení v as zbraních?
Pojistku ano či ne?
Hlasujte, diskutujte...

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


02 čer 2012, 19:40
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 15 pro 2011, 19:48
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
mam ASCU


Naposledy upravil sad04 dne 02 čer 2012, 20:04, celkově upraveno 1



02 čer 2012, 20:02
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5921
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
to jsi mohl priradit k procesrovce

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


02 čer 2012, 20:03
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 15 pro 2011, 19:48
Příspěvky: 54
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
Jeff píše:
to jsi mohl priradit k procesrovce

tezko, kdyz v tom baleni je lepsi kabelaz a jiny spoustovy kontakt


02 čer 2012, 20:06
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5921
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
ale porad to je procesorem rizene spinani motoru. s tvym pristupem bych musel rozdelit anketu na mosfet od guru, airsoftpro, jefftron, airsoftguns, domaci vyroba a pak jeste rozdelit, zda to je samostatny, jak to je vykonny, jaky ma prislusenstvi,....

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


02 čer 2012, 20:12
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 úno 2009, 19:11
Příspěvky: 1246
Bydliště: Chrudim a Praha
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
Tak kabelaz u ASCU nebude vetsi nez 1.5qmm, jinak to ma stejny funkce jako procesorovka, pouze ma svuj vlastni spoustovy domek pro mech v.2 s kterym jsou eventualne problemy s instalaci

_________________
Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim


02 čer 2012, 20:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 31 led 2011, 17:01
Příspěvky: 1057
Bydliště: Jablunkov
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
No kdybys viděl kabeláž co mám ve zbrani tak byses asi po**** :D

_________________
I am Brony, I am airsoft player. I love Rainbow Dash :)

Podporuju Obrázek


02 čer 2012, 20:22
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 09 bře 2008, 14:33
Příspěvky: 1407
Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
Procesorovka advanced, OFC bez pojistky. Je to naprosto pohodová věc a za klasickou kabeláž nebo relé bych už neměnil. Předtím jsem spínal přes relátka a taky to nebylo špatný.

Jinak pojistky jsem nepoužíval nikdy (od prvního přepálení na první zbrani jsem je dával vždycky do háje) protože jsou fakt zbytečný.

_________________
Tango down!
______________________________________________________
KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g
Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g


02 čer 2012, 23:23
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál
Uživatelský avatar

Registrován: 11 lis 2010, 11:53
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
Všude 1- 1,5 silikonový z mosfetem a Tdeans...Pojistky u sebe nemám jinde dávám (záleží na lidech).

_________________
CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR
Custom M4 - 110 - 133ms
Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36
WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts


03 čer 2012, 08:22
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 10 lis 2008, 13:47
Příspěvky: 20687
Bydliště: Fort Lewis
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
Pokud nemam původní kabeláž (ano, jsem prase a kovářova kobyla chodí bosa, takže dokud to jede, tak jí zpravidla nechávam, měnim akorát konektory a rušim pojistku), tak používam klasicky 1,5mm silikonový kable, pojistky nedávam nikdy, konektory používam XT60 (jsou mi sympatičtější než deanst...líp se pájí, hůř se do nich dostává voda, jsou zpravidla rovnou na koupených lipolkách a nemůže ode mě na akci nikdo sockovat baterky :D ) nebo klasický modelářský dutinky. Elektronický spínací zařízení jak kdy, na svejch kvérech zpravidla ne, jelikož jsem ještě nepřešel na lipol, tak je to vcelku zbytečný a akorát další kurvítko. Nicméně tu mam v šuplíku procesorovku a už se asi půl roku ukecávam k tomu, že si dam tu práci a do kvéru jí konečně nacpu :D

_________________
SGT Griffon P.
A/1-23 INF, 2ID 2005-2012
615th MP Co. 2012-now

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.


03 čer 2012, 13:02
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán
Uživatelský avatar

Registrován: 23 úno 2009, 21:30
Příspěvky: 338
Bydliště: Liberec
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
V kvéru mám homemade MOSFET dělanej podle stránek Jeffa (hodně dobrý návody atd.. díky). Pojistku u sebe nemám, jinak dávám autopojistky lidem co jí chtějí a dávám Dean T konektrory. V plánu mám přejít na lipolky, ale to je otázka penez, který jsou potřeba i jinde...

_________________
Bojuj tak, aby i porážka byla stylová...


03 čer 2012, 14:39
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Praporčík
Praporčík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 kvě 2012, 13:29
Příspěvky: 91
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
Já v kvérech hned měním kabely a skoro všude rovnou cpu mosfety. Jednak z toho mám lepší pocit a taky se pak tak nebojím půčit si lepší baterku :lol: všude dávám T deany, ale až budou na hobbykingu skladem tak přejdu na xt60...


03 čer 2012, 16:12
Profil
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 29 bře 2011, 17:30
Příspěvky: 251
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
Silikonovou kabeláž s MOS-fetem a pojistkou. Plus do předpažbí udělaný paralelní zapojení, kam se vlezou dvě mini 9,6V/lipo.

_________________
AimTop M4A1 Magpul MOE - 155m/s
ASG Socom MK23 - 115m/s
GP Aimpoint M2 + GP 2x Magnifier
Navy Seals silencer


16 črc 2012, 10:36
Profil
Generál major
Generál major
Uživatelský avatar

Registrován: 04 zář 2009, 10:40
Příspěvky: 1961
Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
klasika cu lanka se sil. buzirkou
dys ne brzdu tak aspon mosfet
xt60

co se pojistek tyce, zajimalo by me jakej je tam prechodovej odpor, ale ja je davam vsude, furt lepsi vymenit pojistku nez treba aku
vlastne rem nad tim nikdy nac moc nespekuloval, ale nemam duvod je nedavat ...

_________________
No stress, be EPeS ...

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!


16 črc 2012, 15:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník

Registrován: 17 kvě 2011, 18:56
Příspěvky: 711
Bydliště: Ústecký kraj
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
m130+ používám mosfety s chladičem (i teplovodivá pasta) a 1,5qmm kabely v silikonu.

Do m130 spíše pouze kabely v silikonu bez mosfetu.

Pojistky jak kdy.

_________________
M16A4 - sp140 -> 168m/s +
mk12 mod.1 - sp160 -> 180m/s +
SR25 - psg150 190m/s +



16 črc 2012, 21:25
Profil
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2011, 11:01
Příspěvky: 48
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
Po tom, co jsem brousil spoušťový kontakty již všude mosfet (bohužel jsem vůl koupil "profesionální" i s kabeláží za zbytečný prachy) odteď již vlastnoručně dělaný, procesorovky atp, tak k těm jsem ještě nedospěl. Stále se držím u Tamia kontaktů (zatím jsem rozebíral jen M120 max), ale až najdu nějakej obchod s levnýma Dean-T nebo nějakými vámi chválenými tak to předělám. O pojistkách nevím co si myslet, naposled to odnesl konektor a na pojistce se mi "jen" stáhly připravený bužírky...jinak ty válcový mi prskaj mnohem líp jak ty nožovky...

_________________
G36 předěláno na G36C (CA) - 119 m/s (M120 systema - ano, byl jsem nezkušený a hloupý)
M4A1 (CA) - 147 m/s (M130 SHS)
Servis? Už jedině sám...


09 říj 2012, 14:07
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 úno 2009, 19:11
Příspěvky: 1246
Bydliště: Chrudim a Praha
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
Tak deanT konektory nejlevneji koupis z HK:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 20pc_.html
nebo XT60, ty vyjdou ale tak 2x draz:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... NUINE.html

jo vydlicova pojistka je totiz delana na 24V, kdezto ty sklenenky na 220V, coz se pro provoz v AEG zbranich vubec nehodi

_________________
Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim


09 říj 2012, 14:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Rotný
Rotný

Registrován: 19 pro 2016, 16:28
Příspěvky: 24
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
Softu zdar

Taky by byla zajímavá otázka "Jaký průměr a typ kabelů používáte?".
Jak víme odpor záleží na délce kabeů, materiálu a průměru vodiče. Pokud chceme vytvořit efektivně fungující zbraň, nesmíme vedle podložkování, utěsňování a úpravy AOE opomínat ani kvalitní kabeláž.
Většina mechaboxů je stavěná na vodiče do průměru 1,5mm což většině základů i stačí.
Pokud doma ale vlastníte mikrobrusku (dremel), není takový problém upravit drážky v mechaboxu na kupříkladu 2mm kabeláž bez vlivu na jeho odolnost. Zbraň tak může efektivně zvládat vyšší proud bez větších ztrát.

Stejně tak se vyšší průměr hodí v situaci, kdy jste nuceni vést vodič někam daleko.
Osobně mé masadě musím používat asi 60cm 3mm vodiče abych se dostal k baterii. Na 1mm kabelu by docházelo k zbytečným ztrátám energie, kterou je možné využít k vystřelení projektilu.

Co si o tom myslíte s jak to řešíte vy?


28 úno 2019, 14:40
Profil
Kapitán
Kapitán

Registrován: 11 bře 2012, 18:03
Příspěvky: 330
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
Mna by zaujimalo ci si aj nejako meral prakticky rozdiel medzi tymi kablami.
Napriklad rozdiel v odpore na tych 60cm je asi 10mΩ pri medi. To bude mat tazko nejaky citelny dopad na chod zbrane. Do zbrane stacia take kable ake sa do nej pohodlne zmestia bez zbytocnych uprav.


01 bře 2019, 19:41
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 28 čer 2008, 20:10
Příspěvky: 5921
Bydliště: Heřmanův Městec
Nový příspěvek Re: Jakou máte kabeláž?
Z dlouhodobe zkusenosti med 1.5 mm2 staci na jakykoliv upgrade. On pak uz motor je stejne limitujicim prvkem.

Nema smysl delat zbytecne dlouhy kabely, stejne je ma drtiva vetsina lidi dlouhy tak akorad, takze nelze polemizovat nad jejich zkracenim.

Naopak dost pomaha i pouha vymena tamia konektoru za lepsi (obvykle deanT), v kombinaci s lipolkou je to znatelny rozdil. Take je lepsi pouzit autopojistku misto sklenene, ktera ma vetsi odpor.

_________________
JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století


02 bře 2019, 22:52
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 20 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz