Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2025, 22:23

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Zbrane vs. piesok, voda, prach a iné... 
Autor Zpráva
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Zbrane vs. piesok, voda, prach a iné...
Túto tému som založil na to, aby sa tu mohlo diskutovať o problémoch so zbranami(AEG, GBB a všeobecne), ktoré sú spôsobené vplyvom okolného prostredia v ktorom hráme a o ich prípadnom riešení a eliminovaní rizika poškodenia zbrane. Takže ak má niekto k tomuto zo skúsenosti čo napísať, alebo ho proste k tomuto niečo napadá tak smele do toho. Tému som založil po tom ako som rozobral tomík, ktorý mi odišiel po pár hodinách akcie v piesočnatom borovicovom lese..a že tam zbraní odišlo hodne. Najčastejšie šlo o zádusy, no mne osobne sa spiekol prach z piesku na kontaktoch. No to nebolo ako som zistil zdaleka všetko..šlo o dvojdnovú ww2akciu a piesok sme mali doslova všade (plazenie, plíženie, behanie, doplnanie munície a strelba samotná) Keď som teda rozobral tomsona zistil som že mám dosť obrúsenú aj vačšinu pohyblivých spojov (tryska/nos hlavy valca/komora, ramienko/mechabox, piest/mechabox, hlava piestu/valec).
Takže kontaktom som pomohol jedine tak že som odbrusil spálený bordel a nainštaloval som aktívnu brzdu. Mechabox a všetky časti v nom som vyčistil premazal a vymenil som trysku, valec a o krúžok na hlave piestu. To isté aj hlaveň a hop up. Len by som sa chcel spýtať či niekoho nenapadá ako aspon čiastočne znížiť šancu tomu, aby sa piesok(bordel) dostal do mechaboxu. Mna napadlo že valec (s otvorom) ktorý je orientovaný tak že je hned za okienkom naťahovacej páky otočím tak..aby otvor smeroval "nadol" teda do mechaboxu ku kolesám...len neviem či sa mi tak nedostane bordel z rotujúcich kolies týmto otvorom do valca...poprípade či by nebolo lepšie a malo by zmysel valec otočiť otvorom nahore k spone mechaboxu (či by tým pádom otvor stále správne plnil svoju funkciu) Viac ma fakt už nenapadlo nič iné ako si ustavične dávať pozor na zbran a muníciu a pravidelne čistit hlaveň. Tu je ďalší problém..ako nosiť naplnené tlačáky v sumkách tak..aby sa do nich nedostali nečistoty a z nich následne do zbrane..v zápale boja si toto fakt velmi ťažko ustrážim

22 kvě 2013, 12:09
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Zbrane vs. piesok, voda, prach a iné...
To jsi měl hodně velkou smůlu, my svoje kvéry válíme ve všemožnym bordelu, zpravidla nečistíme a nic podobnýho se nam ještě nikomu nestalo :D Zvlášť když jsme jezdili za pěchotu a půlku času strávili zahrabaný v okopech, tak to byla hlína, písek, bordel v jednom kuse, občas si člověk kvér třeba hodil do písku nebo podobně a stejně pořád dobrý. Pamatuju si teda potom podobný srandy, jako zrníčka písku namlácený v dorazovej gumě hlavy válce nebo kamínek v pístu, ale i přesto to pořád střílelo :D

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

22 kvě 2013, 18:08
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Jop, tiež sme tam bačovali v okopoch plných piesku dva dni...stou dorazovou gumou máš recht..mal som tam aj ja nejaký šutrák..ono keby sa mi neopália kontakty zbran by frčala ďalej..len ma zdesilo to čo som videl po jej rozobratí..proste všade tá odbrúsená zinkohliníkovo vazelínopiesková hmota 8-D výkon zbrane bol vyditelne nižší..a predpokladám 2-4 takéto akcie bez údržby a už by to bolo žalostné..takže asi nostáva nič iné ako si dávať majzla na zbraň a strelivo..a po každej takejto piesočnej akcí spraviť poriadnu údržbu..nechcem si predstaviť ako by dopadla pri mojom zaobchádzaní taká GBBR ...tam je to z pieskom ešte horšie, ale inak to bol dosť záhul aj pre manuálne pušky a kopu AEG sa seklo...bohužial vďaka neznalosti si pár ludí rvalo cez zádusi piesty. Budem teda ešte museť vymysleť nejaký fígel na nosenie munície a zásobníkov ale ten piesok sa dostane asi aj tak všade 8-D

23 kvě 2013, 11:30
Generál major
Generál major

tu diru ve valci bych situoval na druhou stranu mechu, pokud je to valec s jednou dirou

ono celkove pokud si tomika dobre vybavuju je nachylnejsi na vnik bordelu nez treba jine typy zbrani ...

jinak s rohlajzema mam podobny myslenky, podle me by slo udelat si naky krytky kery by po vytazeni zustaly v sumce a pri opetovnim naladovani, bys krytku ocistil a nasadil zas na rohlajz a ten vsunul zpet do sumky .. .osobne zatim tohle resim tak ze pokud mam pri prebijeni chvilicku navic, fouknu do sachty a pripadne j pordylek zmizi ...

My teda naky zachazeni nezachazeni neresime, ale tet se treba kolegovi dostal pisek do hlavne , cimz se mu tam sekla kule, no bal sem se o tu KM headku jak svin, ale prezila to bravurne ... honi se mi tet hlavou naka bezpecnosti zaslepka hlavne , pokud clovek zbran rocha v bordelkau a nema cas se starat jesli ji treba nezarval pulku do blata, neco co pak normalne pri nastrelu prostrelim prvni kuli a pohoha, napadla me klasicka sprcka, skusim uviidim ... ale raci bych neco s pevnejsi formou ....

navic moje hlaven neni takovej macek, tak aby sprcka vubec drzela a nepropustila ... =) heh

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

23 kvě 2013, 12:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

To neni vôbec špatný nápad..ono neviem do akej miery sa to dá roztiahnuť, ale celkom dobré by mohli byť aj balóny na vodu..je ich v balení vela a za pár šupou..len som nikde nevidel čierne alebo priehladné 8-D všetko sú to moc výrazné farby..no popozerám po niečom podobnom..no u tomsna je zas prúser že tam je hned pomerne ostré mieridlo.
Ten valec budem orientovať na opačnú stranu teda, aspon to nebude hned za napinacou pákou a bordel sa tam tak lahko snad nedostane..takže už len nejakú frajerinu na zásobníky

23 kvě 2013, 13:02
Podpraporčík
Podpraporčík

Možno je to blbosť, ale tak, aj to je nápad... :) Čo keby si nosil v sumkách zásobníky ústím zásobníku nadol? Podľa mňa by to trochu pomôcť mohlo... Alebo dať si na dno každej sumky malý molitanový hranol (alebo podobný mäkký materiál) a potom vložiť zásobník ústím dole. Keď tam potom vložíš zásobník a zapneš sumku tak sa molitan vlastne vytvaruje podľa ústia zásobníka a tým by to teoreticky mohlo trochu "utesniť" pred nečistotami... Snáď som to napísal zrozumiteľne.
Jo, a ohľadom toho priesvitného "balónika" - čo takto kúpiť chirurgické rukavice alebo nejaké podobné pružné a použiť z nich prsty?

23 kvě 2013, 14:18
Generál major
Generál major

Jo tak to nak beru jako samozrejmost ze mas rohlajzy v sumkam ustim dolu ... to ejsli to tak netahas, tak to skus tak us to bude o neco lepsi, ale i do sumy ti pak nalita bordel a pri opetovnem vsunuti zaobniku ho narves do toho bordelu, proto sem mluvil o nejakejch vyjimatelnejch zaslepkach ...

jinak co mse tyce toho usti, tak bych radeji neco robustnejsiho, ale prsty od rukavic rozhodne nejsou zly ...

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

23 kvě 2013, 14:50
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

Kamarád má tohleto řešený sundavací plastovou krytkou, ale je to u odstřelovačky, kde je to trochu něco jinýho. U pěchotních pušek/kulometů to považuju za nesmysl, stačí si dávat bacha, aby člověk neryl hlavní do země a občas ústí zkontrolovat a případně vyčistit. Což by měl člověk dělat tak či tak :-) Bordel v sumkách se dá zase vyřešit lepším umístěním sumek tak, aby si do nich člověk nehrnul bordel, já s tim třeba nikdy problém neměl...

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

23 kvě 2013, 18:02
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

No len stým bude u mna problém, na sumky mám volné akurát traky M36 pretože opasok mám zaprataný. Na taktickej veste sa stým dá pohrať, pri moderne som toto tiež nikdy neriešil..ale keď idem na ww2akciu je to zvačsa v piesočnatom prostredí a výstroj je taká aká je..je sexy..ale nie moc praktická...zrejme si kúpim brašnu na municiu pre tomíka..a to som mal z mojej "5"sumky takú radosť..ale najprv si to skúsim preorganizovať na opasku...ešte otázka na ľudí čo nosia plynový záložák..kde sa vám ho najlepšie osvedčilo nosiť? Ak vezmeme v úvahu že sa dosť často plazíte..otázka mierená na modern výstroj..ja nosím záložku na pravom stehne..čo by nebolo zlé..len mám tak nahovno puzdro.. že sa mi pretáča a často sa plazím vlastne po ňom..a zbraň je potom plná bordelu..poprípade nejaký dobrý tip na puzdro ktoré "necestuje" kade tade

24 kvě 2013, 08:59
Poručík
Poručík

Griffon píše:
Kamarád má tohleto řešený sundavací plastovou krytkou...

jo kolega to zase řeší tak, že má na laufu tmavší hadřík zajištěnej gumičkou, bordel se dovnitř nedostane a jeden double hadřík prostřelí.. funguje to skvěle, ale i ty prsty od latexovejch rukavic nejsou špatnej nápad...

24 kvě 2013, 09:02
Moderátor
Moderátor

Já jsem nošení bouchačky okopíroval od kolegy zde: viewtopic.php?f=123&t=5365&start=330 - normálně v jednej otevřenej zásobníkovej sumce na boku (akorát já jí mam napravo a pažbičkou dozadu, takže nesaham přes tělo) a je to skvělý, lepší než veškerý posraný steheňáky a opaskový pouzdra, který mi vždycky příšerně lezly na nervy.

24 kvě 2013, 11:52
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Ale toto vyzerá fakt luxusne..díky 8-)

24 kvě 2013, 12:05
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]