Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 16:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Prasklý mechabox, instalace mosfetu a hop-up komory 
Autor Zpráva
Podporučík
Podporučík

Nový příspěvek Prasklý mechabox, instalace mosfetu a hop-up komory
Zdravím lidi,

zdálo se mi zbytečné, zakládat tři témata, takže popišu všechny tři problémy v jednom.

1) Prasklý mechabox a instalace mosfetu
Bohužel jsem zjistil, že mě u M4 praskl mechabox, i přes tři O-kroužky na hlavni (čtvrtý se už nevešel) :shock: Foto: http://postimg.org/image/sp5tuyxe3/

Pořídil jsem si ale Mosfet od GATU, který budu muset dát na motor - co se stane ve chvíli, kdy otevřu prasklý mechabox? Zatím střílí, ale ten vyfocený kousek je znatelně prasklý a opravdu netuším, jak tam ještě drží.

2) Jak nainstaluji SGD?
Trošku s křížkem po fúnuse, ale přece jsem si pořídil SGD. Jenže nemůžu jej utáhnout, neboď na spodním těle je překážka. Chtěl jsem do ní tedy vyříznout prostor, abych jej po vložení do zbraně mohl utáhnout, jenže přesně v místě, které bych potřeboval odstranit je něco jako mini čep, který nevím, zda má nějakou vitální funkci.

Foto: http://postimg.org/image/b8tn6o6ch/
Foto z profilu: http://postimg.org/image/sp5tuyxe3/

3) KM Head, Systema Energy gumička a M4 Guarder hop komora
V téhle kombinaci nemůžu zaboha komoru složit. Hlavně jsem zjistil, že Systema gumička je jakoby vytahaná a na hlavni bez teflonky prostě lítá. Naproti tomu, když na hlaveň nasadím Guarder černou gumičku, sedí jako přibitá a na teflon už ani není místo. No a problém nastává ve chvíli, kdy se to pokusím složit právě s tou Systemou - pokud na hlaveň dám teflon a na to gumičku, průměr se logicky trošku rozšíří a poté je nemožné to dostat do komory - zkusil jsem silikon na gumičku, zkusil jsem silikon i do samotné komory, ale prostě ve finále musím jo přitlačit (i s lehkym točením hlavně samozřejmě), abych tam hlaveň s gumičkou dostal, no a potom když jsem to celé složil (opravdu jsem ji tam musel narvat dost násilím) tak se to prostě dusilo a nestřílelo to.

Budu rád za každé podněty, pokud je to problém, že je to v jednom tématu, ať mi nějaký moderátor řekne, a klidně to rozepíšu do tří.

Díky za rady.

01 črc 2015, 10:57
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Prasklý mechabox, instalace mosfetu a hop-up komory
Add 1) podle této fotky je jasné, že ti praskla pouze levá část mechaboxu a drží ho tam pravá část mechaboxu. rozborka viz:
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/se ... ani_4.html

PS: podle foto se jedná se o A&K zbran, pokud máš délku hlavně menší jak 450mm, vyměň NBU plný válec za díru pro M4 a nebo udělej díru do původního válce.

Add 2) vyřízni do toho otvor, má to pouze estetickou funkci:
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/mb ... dg_25b.jpg

Add 3) bud nepoužívej žádnou teflonovou pásku a nebo ji dej z venku na gumičku.

01 črc 2015, 12:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

Pokud z nějakého důvodu potřebuješ fungovat s prasklým mechaboxem, tak do toho ideálně nehrabej. Podle fotky by se ti to sice mohlo, ale taky nemuselo povést poskládat nazpátek. Tu překážku na spodním dílu těla klidně vypiluj, já to taky dělal u starýho CA těla. Pokud ti gumička nesedí, tak prostě použij jinou gumičku, ne všechno je kompatibilní, i když by teoreticky mělo být.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

01 črc 2015, 12:44
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

Díky za rady. Zatím do toho raději nepolezu, a až budu mít náhradní mech tak vyměním i ten válec. Může být AUGový, nebo lepší upravit ten současný?

01 črc 2015, 14:39
Moderátor
Moderátor

AUG má pokud vím taky plnej válec, takže ne, nemůže.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

01 črc 2015, 14:41
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

Tak jsem se evidentně sekl, jinak bych se na takovou blbost neptal :-D Měl jsem za to, že AUG má s dírou...Anyhow, měl jsem na mysli tenhle. Je to vhodný, nebo raději udělat díru do původního? http://postimg.org/image/ckbp16mil/

01 črc 2015, 16:12
Moderátor
Moderátor

Jo, je to vhodný.

01 črc 2015, 17:17
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

OK díky, jak budu kupovat nový mech, tak to rovnou vyměním.

Jinak teda asi jsem blbý, ale jak má proboha fungovat ten mblock - pochopil jsem, že má pohlcovat nárazy, které jdou na mechabox. Ale jak? I když jsem ty aretační čepy utáhl na max, byl jsem schopný dát přední a zadní část těla zbraně dokupy = ty díry jsem ani vrtat nemusel...

03 črc 2015, 18:05
Moderátor
Moderátor

Slozis celou zbran a az pak dotahnes cepy na mblocku...ty se musi zaprit o predni cas tela a mech, viz:
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/mblock_vs_sdg.html

03 črc 2015, 18:27
Podporučík
Podporučík

To jsem udělal tedy správně, jak je ale možné, že jsem čepy dotáhl a i přesto jsem byl schopný přední a zdní část zbraně do sebe bez problémů zacvaknout?

Druhá věc - jak je na tom pro M130 dvojkový (údajně zesílený) mech SRC a zda se vyplatí za 300 koupit skelet?

04 črc 2015, 14:43
Moderátor
Moderátor

To vis cinska zbran, tam je mozny vsechno...proste koukni kde je vule, jestli cepy pruzi pred dotazenim atd....to za tebe na foru nikdo neudela

Src mech je na M120 max, co by jsi za 300kc taky cekal...teoreticky to s mblokem dokaze udrzet gp a ca, ale jestli chces mit jistotu bez jedine do hlinikoveho cnc mechu, optimalne od retro arms

06 črc 2015, 21:42
Podporučík
Podporučík

Jasný, je to čína, leč jsem tedy od PJ čekal trošku více.

No zatím zkusím to SRC, nahodím kolik O kroužků půjde, SGD3 + udělám rádiusy a třeba to další sezónu vydrží. Pokud zas praskne, tak uberu na M120, dávát tři litry do hliníkového mechu, když tam ve finále budu mít max M130 mi příjde zbytečné...Ono navíc ta M130 už je počítám dosti vyžvýkaná, takže i to SRC by mohlo chvíli vydržet.

07 črc 2015, 14:40
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]