|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
|
Autor |
Zpráva |
yugi
Nadrotmistr
|
 Zaseklý píst M4
Dobrý den Když jsem se do mechu pokusil dát http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=3098 ve spojení s http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=3501 zbraň 1 vystřelila a pak píst urval 1 a poslední zub na pístovém kole což byl vlastně prvopočátek problému se zbrani a její opravou. po rozebrání a vyjmutí poškozených dílů, přepodložkování opětovném složení a otestování zbraň při semi 2-5 bezproblémově vystřelí a pak píst zůstane trčet v zadní natažené poloze. Motor se snaží ho dotáhnout k výstřelu ale jen cvakne a zahřívá baterku s mosfetem.Zkusil jsem přítlak motoru ale píst se jen o trochu více pohne vzad ale k výstřelu nedojde Sestava Kovové tělo APS (náhrada za poškozené plastové) Originál MB v2 APS vybroušené radiusy na čele http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/6562 Plný válec Hlava válce plastová utěsněná teflonovou páskou Kovová 7 mm kluzná ložiska Pružina 120 na plastovém trnu (zkoušel jsem kovový s ložiskem ale píst je moc dlouhý, plastový jsem na jeho konci pří lehajícímu k mechu zarovnal smirkovým papírem kvůli nerovnostem ) Píst jak vidno z přílohy take originál dražky uhlazené z obou stran 1200 smirkem stejne jako drážky mechaboxu. Baterie 8.4v 1400mAh a 9.6v 1500mAh obě plně nabité u 8.4 se píst ani o mm nehne základní kola i motor Kovová hop komora A+ gumka 70 Tvarovaný přítlačný váleček 430 mm 6.03 hlaven shooter Příloha:
IMG_20151024_215521.jpg [ 834.89 KiB | Zobrazeno 13746 krát ]
Příloha:
IMG_20151024_215533.jpg [ 718.03 KiB | Zobrazeno 13746 krát ]
_________________ Carpe Diem tempus fugit
|
24 říj 2015, 21:46 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
 Re: Zaseklý píst M4
Tak ono neni som si 100% istý..ale mám dojem že u týchto APS bol práve piest jeden z atyp. dielov. Ale v ruke som nemal aps piest pre porovnanie rozmerov s klasickým TM štandard piestom. Inak ako som ti už písal, ten hliníkový piest by som do zbrane neodporučil nikomu
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
|
24 říj 2015, 22:17 |
|
 |
|
Mike_223
Poručík
|
Nevím jak jiný píst do APS zbraní, ale APS píst v jiné značce seděl v pohodě, bylo to tuším A&K. Každopádně ten hliníkový píst zahoď! Na běžnou pružinu je příliš těžký, což znamená teoreticky nižší výkon, a hlavně, zničí ti mechabox. Mám osobní zkušenost, že tento píst napomohl k prasknutí DBoys mechu na M130 po pár akcích- a APS mech je ještě slabší. Máš tam plný válec- další problém. Plastovou hlavu válce? A neštve tě že by ti ji píst mohl zničit?
Teď k řešení tvého problému- dej tam nějaký normální plastový píst, co se týče hlavy pístu a trnu- tak aby to vycházelo na délku, aby se píst mohl natáhnout (to ti teď z hlavy bohužel neporadím, co zvolit, asi něco bez ložisek). Ještě mě napadá jedna věc- nevzpomínám si na APS kvér, kde by dlouhodobě fungoval motor. Pohraj si s kabelama, zkus tam kvalitnější motor a pokud to pojede, nemusíš to pak hrotit s trnem pružiny apod... Snad ti to pomůže.
|
25 říj 2015, 11:33 |
|
 |
|
yugi
Nadrotmistr
|
Chtěl jsem dát kvalitnější díly ale nakonec jsem to poskládal v originál složení ten píst co je na fotce je originál který již uvnitř byl a kovová hlava nejde našroubovat protože je šroub tak pevně utažen a zalepen že nejde povolit tudíž ani vyměnit. Plný válec mám z důvodu delší hlavně zkusím dát původní s dírou. Ad motor zbraň má přezdívku stará dáma motor šlape už cca 3 roky bez problémů nikde není poškozeny uhlíky a komutátor čistý .
|
25 říj 2015, 11:57 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
Proste vyskúšaj či sa ti stlačená pružina aj s trnom vôjde do piestu pokial možno až na doraz, v jednej zbrani mi tento problém spôsobovalo zlé zakončenie pružiny, keď jej koniec presahoval o kúsok mimo priemer celej pružiny. Proste podla toho ako sa stalčila tam raz vošla a raz nie a zaseklo sa to, vtom mieste bolo na pružine vidno zošúchanú povrchovú úpravu, dalo sa to vyriešiť otočením pružiny vadnou stranou do piestu ale volil som jej celkovú výmenu za novú. ďalej už len zlé podložkovanie, slabý aku, vyvaklané ložiská, zlý motor prípadne výrobné a rozmerové vady..viac ma už nenapadá nič
|
25 říj 2015, 12:27 |
|
 |
|
yugi
Nadrotmistr
|
zkontroluju vše co se da. Podložkama nevím původní podložky jsem si zapsal jak byly přepodložkoval aby se kola nekývaly do stran nepomohlo tak jsem to poskládal s puvodním podložkováním 5 ran a vyýsledek znáš
|
25 říj 2015, 12:59 |
|
 |
|
Mike_223
Poručík
|
Tak pardon, špatně jsem to přečetl. Na 430mm hlaveň spíše plný... Když ti to dalo 5 ran, mělo to zdravou kadenci?
|
25 říj 2015, 14:26 |
|
 |
|
yugi
Nadrotmistr
|
Střílel jsem semi kuli nebylo ani videt jak to proficelo. Mozna jsem blbe vypodlozkoval nebo zkusím znovu rozebrat a vyzkouset jak si co kam sedne ale pruzinou ani pístem to nebude protoze je to puvodní sestava píst trn pruzina která tam byla . Jediné co se na mechu menilo byl válec hlava utesnena teflonovou paskou aby neufukovala ,promazana tryska, vyhlazeni vodícich lyzin na mechu a pistu, coz vlastne ulehcuje chod kdyz jsem z obou castí ubral material, takze drit by to nemelo . Asi jsem nekde blbe podlozil kola mají se podkládat více k leve nebo pravé strane? Protoze jsem je podlozil na strane levé nejtenší podlozkou na kazdém kolu a z prave strany vypodlozkoval aby se nekývaly do stran.
|
25 říj 2015, 14:35 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
motorové koleso podložkujem vždy tak aby bolo pokial možno čo najnižšie a ostatné potom tak aby zuby doseba zaberali čo najvačšou plochou + aby sa netreli rovné plochy kolies oseba, vôlu potom vymedzím z vrchu(z prava) Drážky si brúsil zbytočne ak ti piest behal bezproblému..zbytočná úprava..stačí namazať..je možné že si ubral moc a piest sa ti kríži
|
25 říj 2015, 17:01 |
|
 |
|
yugi
Nadrotmistr
|
Baterie nabita rozlozene prepodlozkovane jak psal Madafaka nikde níc nelita pruzina se cela vejde do pístu i s trnem jen no jak to napsat furt to blbne bud se zasekne píst v pulce nebo to na semi strílí davkou holt zabalit a poslat na servis i se soucastkama technik ze me nebude XD PS:smirek hrubost 1200 jen jsem to vyhladil kde zevnitr byly otrepy a na pístu kolejnicku kde byla taky roztrepena z výroby mozna jsem opravdu ubral moc . dávám tomu poslední pokus a pak to zabalím už my z toho jsou oci sikmo
|
25 říj 2015, 17:21 |
|
 |
|
Voki
Svobodník
|
Zajímá mě, jak to dopadne, jelikož mám stejný problém 
|
28 bře 2016, 20:57 |
|
 |
|
55veny
Podporučík
|
Ahoj, omlouvám se, že se sem vetřu se svým následným dotazem. Rozebral jsem mechabox svého na aukru před rokem zakoupeného KAC PDW, protože zbraň namísto předtím bezchybné střelby začala pouze "chrčet". A zjistil jsem, že je úplně očesaný umělohmotný hřeben pístu. Chtěl bych tedy od zkušených matadorů poradit, jaký píst z té široké nabídky v airsoftových obchodech koupit, ale chci s ocelovým hřebenem, aby něco vydržel. Ten původní "očesaný" má (měl) 13 plastových zubů a jeden ocelový, délka pístu je 74 mm, průměr 22,2 mm, vepředu na hlavě je průměr 23,5 mm a vnitřní průměr 15,7 mm. Předem dík za radu, Vašek. 
|
30 bře 2016, 07:59 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
Priznám sa piesty som nikdy za tie roky nemeral. Neviem čo vtom PDW čku máš, ale ocelovému hrebeňu sa vyhni, pokial vtom nemáš dáky silný upgrade použi kludne zase základný piest, s jedným či troma ocelovými zubami. Ak sa ti dačo vysype neodnesú to aj kolesá a zase len ten piesst. A ďalej, vždy som robil upgrade na čo najlahší piest. čiže aj na SP130 dávam často len jeden ocelový zub. Ak je tvoja zbraň štandardu TM, vezmi kludne piest od SHS. http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... s_id/11402alebo je vpohode CA : http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... cts_id/811A na silnejšie upgrady je super ICS http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/4683
|
30 bře 2016, 17:43 |
|
 |
|
55veny
Podporučík
|
4 Madafaka Moc ti děkuji za radu. Ono je to vlastně logické, že když je hřeben pístu umělohmotný, tak se při jeho "sjetí" pak alespoň neočešou ozubená kolečka. A je lepší měnit píst než drahá kolesa.  A tak si pořídím nějaký "obyč" z té tvé nabídky. Myslím, že ten můj aukrový KAC je v základu, alespoň podle těch "vnitřností", co jsem rozebral, tak koupím jeden z těch dvou prvních a ono to zase nějaký čas vydrží. Ještě jednou dík a měj se fajn! 
|
30 bře 2016, 18:44 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
Za málo, každopádne keď sa ti očesal piest, keď už vtom budeš tak omrkni preistotu aj tie kolesá. K problému vyššie ma ešte napadlo, chalani pozrite sa aj na koniec vašich pružín, v jednej zbrani som sa stretol stým, že sa na konci pružiny trošku vyosil pružinový drôt mimo vinutia a piest sa v zadnej polohe proste občas zasekol na tom konci. Provizórne riešenie bolo v tomto prípade obrátiť pružinu, ideálne ju však vymeniť za pružinu s kvalitným zabrúseným zakončením, ideálne GD. Pri tomto probléme sa na konci pružiny dalo pozorovať vyšúchanie povrchovej úpravy, ako sa piest obtieral o deformovaný koniec pružiny. edit: (ach tá skleróza, toto som tu už raz písal, nevadí, opakovanie matka múdrosti... )
|
30 bře 2016, 19:56 |
|
 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|