Autor |
Zpráva |
wokena
Štábní praporčík
|
 SVD nebo AK?
Zdravím, chtěl bych vědět, jestli si mám koupit SVD (myslím to A&K SVD), nebo AK. Kdybych měl to SVD, tak bych byl ostrostřelec, takže mě to zajímá 
|
27 říj 2009, 16:01 |
|
 |
|
Zoidbee
Nadporučík
|
 Re: SVD nebo AK?
tak třeba podle toho co ti víc vyhovuje protože s timhle si moc "nezaostrosřílíš" 
_________________ NEPROJDOU!!! ČSLA (80.léta) & Pohraniční stráž - rýnektynk
http://www.kvph.cz
|
27 říj 2009, 16:07 |
|
 |
|
Ostea
Major
|
Souhlasím s předchozím příspěvkem.Nemá to moc dlouhou hlaven,takže přesnost bude nejspíš horší,takže na ostrostřelbu spíš to SVD.
_________________ Naším úkolem není padnout za vlast,ale přinutit ty na druhé straně,aby padli za tu svou
|
27 říj 2009, 16:18 |
|
 |
|
Janaj
Štábní rotmistr
|
Kámoš is koupil to AK? akorát v jiné barvě a je dobré, doporučuju ti to, pokud do Dragunovu neplánuješ nějaké upgrady... na 23 metrů trefil strom...
|
27 říj 2009, 16:19 |
|
 |
|
Bogno
Plukovník
Registrován: 05 lis 2008, 21:19 Příspěvky: 656 Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
|
Janaj píše: Kámoš is koupil to AK? akorát v jiné barvě a je dobré, doporučuju ti to, pokud do Dragunovu neplánuješ nějaké upgrady... na 23 metrů trefil strom... rostly stolety dub jinak k puvodnimu tematu, ja mam doma oba takze pohodka. s AK chodim na normalni strilení ale stejne me porad laka klasicke snjprovani s manualem takze sem sel tet i do toho SVD, myslim ze za tu cenu je to jasna volba i kdyb mi mel vyset jako dekorace na zdi : ))
_________________ Prodam: Akumulátor Sanyo 8.4V/1700mAh - Large Type (uplně novy)
|
27 říj 2009, 16:46 |
|
 |
|
wokena
Štábní praporčík
|
...mám tunit to SVD, nebo k tomu SVD koupit levné ele. AK?
|
27 říj 2009, 17:04 |
|
 |
|
Ostea
Major
|
wokena píše: ...mám tunit to SVD, nebo k tomu SVD koupit levné ele. AK? Tak,jestli ho využiješ.Pokud budeš tahat spíš to SVDčko a budeš akorát kempit,tak mi přijde AK jako zbytečná přítěž.
_________________ Naším úkolem není padnout za vlast,ale přinutit ty na druhé straně,aby padli za tu svou
|
27 říj 2009, 17:09 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
to jsou zase otazky, nejlepsi bude, kdyz budes tunit obe, svd do presnosti a dostrelu, ak do spolehlivosti a presnosti
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
27 říj 2009, 17:11 |
|
 |
|
Janaj
Štábní rotmistr
|
Na co ti bude nevytůněný SVD a výtuněn= AKčko, které bdue střílet skooro tak daleko, jako to SVD v základu... Raději si kup SVD? to vytuň o hlaveň, hop a potom AKčko, a to můžeš nechat tak, a nebo pohatě na QCB stačí nějaký AEP, GLock apod...
|
27 říj 2009, 17:13 |
|
 |
|
Zoidbee
Nadporučík
|
já bejt tebou si ujasnim jestli chci bejt sniper - SVD, řadovej voják - to SUčko nebo ostrostřelec - to bych bral třeba normální 74ku nebo ze západu M14 nebo něco ve stylu sr-25
|
27 říj 2009, 17:39 |
|
 |
|
wokena
Štábní praporčík
|
Jdu do toho SVD - časem ho potuním. ale jenom mě zarazila jedna věc - jaké to je manipulovat s tak velkou zbraní (snipou) v terénu?
|
27 říj 2009, 18:04 |
|
 |
|
Zoidbee
Nadporučík
|
tak ono v terénu je to celkem jedno, pokud to není extra hustej les... a do baráku s tim asi nepúolezeš  ... navíc si myslim že sniper se ani moc pohybovat nepotřebuje 
|
27 říj 2009, 19:03 |
|
 |
|
wokena
Štábní praporčík
|
Nechci být "klasický pasivní (kempící)" sniper, chci tu snipu prostě používat jako někdo používá AK, MP5, M4... Hlavně mi neříkejte, že jsem praštěný, protože je jasné že do těch 20-25m budu používat AEP!!
|
27 říj 2009, 19:24 |
|
 |
|
Bogno
Plukovník
Registrován: 05 lis 2008, 21:19 Příspěvky: 656 Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
|
se snipou bych na strileni do baraku teda moc nešel : ) teda jestli nebudeš kontrolovat okolni teren
_________________ Prodam: Akumulátor Sanyo 8.4V/1700mAh - Large Type (uplně novy)
|
27 říj 2009, 19:25 |
|
 |
|
Ostea
Major
|
wokena píše: Nechci být "klasický pasivní (kempící)" sniper, chci tu snipu prostě používat jako někdo používá AK, MP5, M4... Hlavně mi neříkejte, že jsem praštěný, protože je jasné že do těch 20-25m budu používat AEP!! Jestli to chceš použivat jak AK,tak si kup AK ne?Jedina změna SVD použitý jako kalach je,že je to velký,těžký a silnější.
|
27 říj 2009, 19:26 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Tak v takovym případě bych si manuálku rozhodně nekupoval. Koupil bych nějakýho kalacha (potenciál pro upgrade má díky trojce mechu velikej a PSO na tom vypadá luxusně, čili dobrá volba), nebo počkal na AEG SVDčko.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
27 říj 2009, 19:28 |
|
 |
|
Mansuet
Plukovník
Registrován: 28 zář 2008, 19:28 Příspěvky: 825 Bydliště: Česká Lípa
|
wokena píše: Nechci být "klasický pasivní (kempící)" sniper, chci tu snipu prostě používat jako někdo používá AK, MP5, M4... Hlavně mi neříkejte, že jsem praštěný, protože je jasné že do těch 20-25m budu používat AEP!! Nikdo ti to řikat nebude. Já jeden čas chodil s M14kou... dlouhatánská hlaveň, slušná vzduchotechnika a 120-130ka dělala svý. Prostě kam nedostřelili nasi kluci, tam sem šel na scénu já a vždycky to nějak pořešila holka jedna. A normálně jsem chodil s týmem. Sem tam i point-nam, prostě když se někdo někde objevil tak jí taky schytal... ostatní dělali "kavr". Jako taktika to nebylo špatný, ovšem spoléhalo se hodně na dostřel, a to mě pak přestalo bavit, bylo by to jako kdyby závodily koloběžky na letišti, a někdo by tam přišel s hajabuzou... Ovšem fungovalo to, a když se někdo dostal blíž stáhl jsem se a bylo to na týmu co s tim provede, protože jsem s tim moc rád do lidí z blízka nestřílel. Jenže to byla elektrika, a i když jsem nikdy nepálil dávkou, vždycky to bude rychlejší než natáhnout manuálku.
_________________ 22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop - servisuji už jen M4/M16 a klony
|
27 říj 2009, 19:29 |
|
 |
|
Keldy
Kapitán
Registrován: 01 bře 2009, 01:09 Příspěvky: 400 Bydliště: H.Týn / Holýšov
|
no pokud nebudeš "kempící" sniper ale pudeš s teamem tak to "ostrostřelec" ..ale to už se tu dost obsáhle řešilo takže z5 k tématu
rozhodovat se mezi AEG samopalem a manuální snipou je zajímavé ..doporučil bych ti to aeg - je univerzálnější a podle toho co jsi psal tak pro tebe i vhodnější , manuální zbran vyžaduje určité zkušenosti a hlavně přesnou střelbu což není jen tak
_________________ "vždy očekávej to nejhorší a pak už můžeš být jen mile překvapen" TM vz.61 manuál APS ASR 110 "Unicorn" ......prostě další M4 přestavěná na DMR
|
27 říj 2009, 19:35 |
|
 |
|
wokena
Štábní praporčík
|
Taže říkáte, že se na to SVD mám vys*at? Mě se ale moc do elektriky nechce, protože si tu hru IMHO tak neužiju, než kdybych měl natahovat  . Samozřejmě, že se sipou nebudu chodit na CQB  . Na CQB budu mít AEP. EDIT: A s AEG nemůžu hrád vždycky 
|
27 říj 2009, 19:37 |
|
 |
|
Keldy
Kapitán
|
wokena píše: Taže říkáte, že se na to SVD mám vys*at? Mě se ale moc do elektriky nechce, protože si tu hru IMHO tak neužiju, než kdybych měl natahovat  . Samozřejmě, že se sipou nebudu chodit na CQB  . Na CQB budu mít AEP. EDIT: A s AEG nemůžu hrád vždycky  neřek bych že se na to máš vy**** je říkám že hrát s manuálem proti aeg není jen tak , záleží jak to umíš atd ... pokud se na to cítíš tak do toho ! (konec konců já plánuju udělat to samý a prodal sem mýho AEG kalacha a brzy du do dragouše taky )
_________________ "vždy očekávej to nejhorší a pak už můžeš být jen mile překvapen" TM vz.61 manuál APS ASR 110 "Unicorn" ......prostě další M4 přestavěná na DMR
|
27 říj 2009, 19:44 |
|
 |
|
wokena
Štábní praporčík
|
Keldron píše: neřek bych že se na to máš vy**** je říkám že hrát s manuálem proti aeg není jen tak , záleží jak to umíš atd ... pokud se na to cítíš tak do toho !
(konec konců já plánuju udělat to samý a prodal sem mýho AEG kalacha a brzy du do dragouše taky ) Vždyť jsem říkal, že budu mít AEP  A ještě něco: Když má člověk manuálku, tak se musí naučit něco o balistice, aby, když zamíří nestřelil vedle, ne?  P.S.: I když teorie je v praxi celkem na h*vno - dá se ten vítr řešit nějakou vlaječkou a případným mířením "vedle"?
|
27 říj 2009, 19:52 |
|
 |
|
wokena
Štábní praporčík
|
Jednou jsem někde četl (vážně už nevzpomínám kde), že nějací airsofťáci vyměnili svoje drahé AEGy za manuály, a že se jim hrálo líp a měli z toho větší radost
|
27 říj 2009, 20:02 |
|
 |
|
Zoidbee
Nadporučík
|
Citace: dá se ten vítr řešit nějakou vlaječkou a případným mířením "vedle"?  no jasně, požádej protivníky ať maj na hlavě rádiovku a na konec tý "anténky" si přivážou šnuptychl jinak to míření vedle a tak - tos emusíš s tou zbraní trochu zžít, já stejdovi pujčoval svou M4 a stříeli sme do ěch plechovejch krabiček od Marlbor a on do toho pustil dvě dávkya až pak ji trefil a já ji dal na jednu ránu
|
27 říj 2009, 20:02 |
|
 |
|
Špíca
Podpraporčík
|
Griffon píše: Tak v takovym případě bych si manuálku rozhodně nekupoval. Koupil bych nějakýho kalacha (potenciál pro upgrade má díky trojce mechu velikej a PSO na tom vypadá luxusně, čili dobrá volba), nebo počkal na AEG SVDčko. Jo jo na kalach pso/posp vypadá krásně 
_________________ AS challenges: Obchodník se smrtí
|
27 říj 2009, 20:08 |
|
 |
|
wokena
Štábní praporčík
|
Zoidbee píše: Citace: dá se ten vítr řešit nějakou vlaječkou a případným mířením "vedle"?  no jasně, požádej protivníky ať maj na hlavě rádiovku a na konec tý "anténky" si přivážou šnuptychl jinak to míření vedle a tak - tos emusíš s tou zbraní trochu zžít, já stejdovi pujčoval svou M4 a stříeli sme do ěch plechovejch krabiček od Marlbor a on do toho pustil dvě dávkya až pak ji trefil a já ji dal na jednu ránu  Takže říkáš, že když se s ní "zžiju", takže budu střílet líp než s AEG?
|
27 říj 2009, 20:15 |
|
 |
|
Zoidbee
Nadporučík
|
ne říkám že je to nutný s každou zbraní...
|
27 říj 2009, 20:57 |
|
 |
|
Keldy
Kapitán
|
wokena píše: Takže říkáš, že když se s ní "zžiju", takže budu střílet líp než s AEG? no prostě po čase zjistíš jak ti tvůj kvér stříli - dostřel & rozptyl atd .... no pak už jen potřebuješ dobrou prostorovou představivost , odhadování vzdáleností a pak už zhruba budeš vědět kolik musíš předsadit když se cíl pohybuje atd... s větrem se moc počítat nedá - no dá ale to už je fakt "fajšmekřina" a proto 99% lidí s manuálkou počká na bezvětří a nebo co nejslabší vítr
|
27 říj 2009, 21:08 |
|
 |
|
Zoidbee
Nadporučík
|
jen pro informaci wokenovi já ych manuál a aeg moc nesrovnával... oboje to má svoje místo...
|
27 říj 2009, 21:22 |
|
 |
|
pete-11
Plukovník
|
Ja mam svd a M4 a tahle kombinace je nezničitelná ,  m4 když mi nekdo odhalí a svd jako top secret  ,věř mi že pak zlikvidovat nekoho s touhle silou je těžke když svd vytuněno do přesnoisti a dostřelu a m4 do přesnosti a kadence  ale asi takhle pokud chodíš uplně sam mimo team kup oboji, pokud je s tebou vzdy nekdo co ma aeg kup svd a pokud je s tebou vzdy nekdo se snipou kup aeg.
|
27 říj 2009, 22:38 |
|
 |
|
wokena
Štábní praporčík
|
Jsem s teamem, takže asi to SVD+AEP
|
27 říj 2009, 23:17 |