Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 11:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 150 ] 
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 Manuální zbraň pro začátečníka 
Autor Zpráva
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Nový příspěvek Manuální zbraň pro začátečníka
Dobrý den!

Vím, že tady máte podobných dotazů spoustu, ale můj případ je trošku jiný:) Chceme si s kamarády pořídit manuální zbraně (nejlépe dlouhé) a sem tam si jít zahrát ve vlastní režii úplně mimo klasické airsofťácké akce.

Manuální zbraně chceme zejména kvůli finanční stránce věci, ale také se nám víc líbí taktičtější herní styl bez zbytečných výstřelů.

Problém samozřejmě nastává při výběru zbraně:) Nikdo z nás o airsoftu nic neví a jsme velmi silně limitováni financemi. Proto bych se chtěl zeptat zkušenějších na několik otázek (pro upřesnění dodám, že plánujeme hrát v lese a jen mezi sebou):

1) Bude airsoft stále zábavný, i když budeme hrát pouze s pistolemi?
2) Jak je to s kvalitou levných brokovnic? Můžete takovou koupi doporučit? (http://airsoft.actionshop.cz/?produkt=1912)
3) Střílejí v airsoftu brokovnice také několik "kulek" najednou? Na jak velkou vzdálenost?
4) Jakou dlouhou (a levnou) manuální zbraň byste pro začátečníky doporučili?
5) Bude třeba k zbraním zakoupit ještě nějaké doplňky nezbytné pro požitek ze hry (např. náhradní zásobník)?

Díky moc za rady:)

09 kvě 2010, 16:58
Poručík
Poručík

Nový příspěvek Re: Manuální zbraň pro začátečníka
No bud si vyber nejakou brokovnici z http://www.airsoftmorava.cz (s tou ti musí poradit někdo jinej). Nebo z mý osobnmí skušenosti perfektní volba jsou manuály od TM a to třeba M16 spodní nathování (vysoká kadence) nebo legendární vz. 61 scorpion za ty prachy úplnej luxus. Jynáč jsou i brokovnice který střílej výce kulek narác ale tahle to neni.
PS: ty brokovnici mosberg se vyhni obloukem co jsem ji vyděl je to flusátko.

Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat!

09 kvě 2010, 17:03
Moderátor
Moderátor

1) Rozhodně, kolikrát jsou manuálkový hry mnohem zábavnější, než AEG kropičky.
2) Jo, určitě můžu doporučit, Cybergun brokovnice nejsou zlý, stejně brokovnice z čínský produkce (např. http://eagleguns.cz/shop/index.php?p=polozky/brokovnice), pro manuální hru určitě dobrá volba.
3) Viz 2 :) Účinný dostřel počítej tak 25-30m maximálně.
4) Dlouhý manuály za rozumný ceny vyrábí třeba UHC nebo Cybergun (http://airsoft.cz/shop/index.php?cPath=176_21_3_10 , http://airsoft.cz/shop/index.php?cPath=176_21_3_194), ceny se pohybujou kolem tisícovky a ty zbraně jsou fajn. Ovšem já osobně bych spíš doporučil ty brokovnice, nebo krátký manuálky (pistole - http://www.airsoftguns.cz/katalog.php?& ... =14&list=1 , nebo naprosto skvělý Vz.61 - http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=256) od Tokio Marui. Tokio Marui dělá i dlouhý manuály a jsou naprosto super, ovšem cena je trochu někde jinde.
5) Ano, kuličky :D a samozřejmě kvalitní ochranné brýle jsou naprostou nezbytností. Na zbytek (třeba zrovna náhradní zásobníky a další vybavení) přijdete sami časem :wink:

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

09 kvě 2010, 17:09
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Pánové už tu to hlavní napsali, takže se možná budu trochu opakovat.

Pistole od TM jsou fajn, nicméně když si nováčci můžou vybrat, dávají přednost bud brokovnicím, nebo škorpionu.
Brokovnice doporučuju třihlavňové na patrony - od jednohlavňových je poznáš snadno, protože ty do ktřerých se ládují patrony na 30 BB mají snad vždy tři hlavně, ty se zásobníky mají jen jednu.
Vřele doporučuju brokovnici s pažbou, protože při mířené střelbě a zejména v leže je rozdíl obrovský. Cenově vychází jen o trochu dráž než pistole. Určitě to chce ke každé brokovnici alespoň tři "náboje", ale ty bývají většinou už v sadě. A pak potřebuješ rychloládovačku - ta tam bývá také.

Druhou (a možná lepší) volbou je škorpion, který má výhodu ve větší univerzálnosti. Dá se použít jako přeroslá pistole, s opěrkou v rameni funguje jako lehká a přesná odstřelovačka až na třicet metrů a může kropit podobně jako brokovnice (teď si nejsem jist, jestli čínské brokovnice umí kropit - efekt je v tom, že držíš spoušť a pokaždé když se natahovací páka nebo předpažbí vrátí do přední polohy, zbraň vystřelí. Ze SPASky se takhle dá vystřílet třicet ran během čtyř vteřin a málokdo by chtěl být na špatné straně hlavně. (Ale zrovna tahle brokárna stojí pět tisíc, protože ji vyrábí jen TM. Ale je to nejlepší manuální brokovnice, co znám)

Důležité je, že škorp umí taky kropit. Drohná nevýhoda je dvoukomorový zásobník, je třeba počítat kule a po 13. výstřelu přepnout tlačítkem na druhou komoru. Na dříve, protože pak se můžou kule vzpříčit o sebe a zbraň nestřílí. Výhoda je, že se dají slepit dva zásobníky proti sobě a v tu ránu máš 52 ran u ruky s velmi rychlým přebíjením. Brokovnice jich dá jen 10 (po třech kuličkách).

K brokovnici se také hodí pás na nábojnice, nejlépe upevněný na zbrani. Prodávají se speciální nástavce na pažbu, ale já si třeba ušil vlastní a mám ho přímo na závěru, takže přebití je otázka dvou vteřin. (A odmontoval jsem dvířka, stejně jen překážely.
Snad každému se s brokárnou stalo, že si dá vystřílenou nábojnici k plné, přebije a diví se, že nestřílí. Z kapsy nábojnice i jiné záspobníky spolehlivě ztratíš - naprostou nutností je buď sumka, nebo kapsa na zip, nebo ten pás na náboje. U pistolí se hodí pouzdro a určitě náhradní zásobník.
Ke škorpionu se dá koupit originální sumka na dva zásobníky, ale když si je slepíš k sobě otočené o 180°, tak je neztratíš a na boj to stačí.

K brokárně i škorpionovi doporučuju jedno- nebo dvoubodový pás, který při boji vepředu rozepneš a budeš z toho mít jednoboďák. Zbraň ti pak visí přesně pod rukou a přitom ji můžeš snadno pustit a hodit na záda. Pás není třeba kupovat, stačí vyrobit nebo odepnout z batohu.

Jinak jako manuál bych osobně doproučil Berettu Storm - excelentní karabina. Snadno se ovládá jednou rukou, natahuje se příjemně z boku vpředu, zásobník má v rukojeti, takže nepřekáží, a na RIS lišty se dá v případě potřeby namontovat optika nebo kolimátor (ty vepředu lze sundat, by nepřekážely.) Já tuhle zbraň používám ještě raději než brokovnici a nebojím se s ní postavit ani proti snajperce jako je třeba Dragunov.
Podobně jsou na tom i zbraně jako MP5 a další, ale z těch už trčí víc věcí a obvykle jsou dražší. Levné napodobeniny UZI nebo MAC10 vynechte, stejně jako všechno, co nemá HOP UP.

Jinak s manuály je v jistém směru mnohem větší zábava než s automaty, protože se protivník obvykle nedá ukropit a nedá se mířit podle bílého hada. Taky se s nimi skvěle hraje v zimě.

O brýlích už byla řeč, já bych jen doplnil, že brokárny jsou obtížné na natahování, když má člověk zpocené ruce a menší sílu v prstech. A pokud nemá silnější ruce (nebo je má kratší), tak má problém s natahováním. U škorpa, pistolí ani Storma tohle nehrozí.

Cenové náklady bych viděl okolo 2000 Kč na člověka - zbraň, náhradní zásobníky tak, aby měl člověk celkem nějakých 30 - 50 výtřelů, brýle, sumky / pouzdra, případně ládovačky, a kuličky.

Jo, kuličky. Do škorpa 0,25g, do manuálních pistolí 0,25, kromě Socoma a Colta 1911, ty potřebují 0,28 nebo 0,30g. Pistole od ASG mají stavitelný HOP, takže 0,25 nebo 0,28 budou nejlepší.
Do brokovnic 0,20g, ale snesou i 0,12 a 0,25, jen střílí jinak. (Používal jsem i mix, kdy v každé hlavni byla jiná gramáž, velký rozptyl, ale jako odstrašující palba dobré.) Storm má stavitelný HOP (i když trochu nešikovně), takže střílí všechno od 0,20 do 0,30g.

Tož asi tak vše. Rozhodně doporučuju vyzkoušet, co člověku sedí v ruce a hlavně co se mu líbí.

09 kvě 2010, 21:56
Moderátor
Moderátor

Jerson -> Takže tu Berettu Storm máš? A můžeš doporučit? Tenhle kvér se mi líbí už od dob, co jsem poprvé viděl Battlestar Galacticu, takže pokud ten manuál stojí za to, jdu do něj...

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

09 kvě 2010, 22:00
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Griffon píše:
Jerson -> Takže tu Berettu Storm máš? A můžeš doporučit? Tenhle kvér se mi líbí už od dob, co jsem poprvé viděl Battlestar Galacticu, takže pokud ten manuál stojí za to, jdu do něj...

Mám, a momentálně vypadá takhle.

Nikdy jsem na to nedával ani tlumič, ani nástavec hlavně, zbytečně to překáží, takže jsem upiloval i ten výstupek hlavně se závitem, a po nákupu téhle optiky jsem prořízl zadní mířidla, aby se mi tam vešel. Originální mířidla jsou sklopná, ale jak jsou nízko nad horní částí, tak jsou prakticky nepoužitelná, člověk k nim musí naklánět hlavu a stejně míří jen od oka.
Trochu dělá problémy pojistka - snadno se posune do safe pozice, ale když si člověk zvykně před výstřelem o ni opřít palec, tak je v pohodě.
Štelování HOPu je z druhé strany nad spouští, takový posuvník. Je trochu blbé, že když o to silněji zavadím, tak si ho rozšteluju, ale pokud mě to bude štvát moc, vždycky ho můžu zalepit napevno nebo rozebrat a upravit. Nebo přelepit páskou.
Zásobník je na 30 ran, jen je třeba sumka, protože pojistka kuliček vystupuje na předním horním okraji a v kapse se může snadno zmáčknout, takže jsou kuličky ven.

Když se k tomu pořídí optika nebo kolimec, tak je to fakt skvělá zbraň.
Tu přední ručku s dvojnožkou mám teď na Steyerovi, na téhle zbrani je vcelku zbytečná. Replika kolimátoru funguje, dal by se použít jako normální průhledové sklíčko s bodem, ale jinak je k ničemu. Popruh to chce vylepšit, spona byla z kovu (ehm ehm), a po pár hrách mi praskla, tak jsem si zašil novou.
Za ty prachy je to fakt skvělá bouchačka, občas s ní střílím jako s pistolí a taky to jde.

09 kvě 2010, 22:18
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Děkuji moc za reakce, moc mi to pomohlo:)

A co říkáte na Colt M4 (http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ts_id=2718), FAMAS (http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ts_id=1812) nebo GSG-5 (http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ts_id=2719)? Který z nich vám připadá nejlepší? Opravdu se do zásobníku vleze několik stovek kuliček??

A jestli jsem to pochopil správně - do brokovnic se vkládají "broky", které obsahují 30 kuliček (10 ran) - ano? A jak je to s jejich chováním - letí to přímo na cíl v chumlu nebo se rozletí a na 3 samostatné? Je to přesností srovnatelné s klasickými zbraněmi?

Díky za odpovědi!:)

09 kvě 2010, 22:37
Moderátor
Moderátor

Ten FAMAS je hodně oblíbenej a je to dobrá manuálka. Ty počty kulí v zásobníku je třeba brát trošku s rezervou, většinou se jich tam vleze o pár desítek míň než je uváděný.
A pokud myslíš ty tříranný brokovnice, tak ty fungujou přesně jak popisuješ. Letí to tak, že prostřední letí víceméně rovně a ty druhý dvě trošku do boků, s normálníma zbraněma se to vcelku srovnat dá.

10 kvě 2010, 00:06
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Colt M4 ani FAMAS bych jako manuální nebral - pokud vím, tak M4 má natahovací páku vzadu nad rukojetí a to je při obouruční střelbě strašně nepraktické, musíš pořád přehmatávat. FAMAS podobně, navíc přístup k natahovací páse je ještě ztížen lištou nad ní.
Ta MP5 (tedy GSG-5) je v nich v totmo směru nejlepší, ale dlouhý vystupující zásobník překáží při zalehnutí.

Velkokapacitní zásobníky pro manuály jsou úplně k ničemu - pokud ti nestačí na pět lidí padesát ran, tak ti nebudou stačit tři stovky. Když jsme hráli v osmi, dokázal jsem sám vystřílet druhou skupinu na patnáct ran (se Stormem). Navíc točáky chrastí, takže na tiché plížení pak můžeš zapomenout.

Brokovnice jsi pochiopil správně - kuličky létají jak kdy. Někdy se mi podaří trefit člověka na deset metrů všemi třemi do brýlí, jindy sekryju za široým stromem, někdo po mě vystřelí z brokovnice, dvě kuličky prolétnou okolo stromu zleva a dvě zprava.
Nicméně šance na zásah při nemířené střelbě je určitě vyšší a při mířené jsem neměl větší problém se trefit (a to používám na brokovnici kolimátor, takže vím přesně, kam mířím.)

10 kvě 2010, 07:43
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Osobně bych ti doporučil větší zbraň než pistoli, protože pažba či opěrka do ramene ti umožní střílet mnohem přesněji na vzdálenost 10-20metrů, na kterou se ne každý trefí pistolí.
Mám Colt1911 od TM, brokovnici od EE a SVD. Brokovnice je nejzábavnější, ale v poslední době jsem si velmi oblíbil SVD bez optiky. Používám jej jako klasickou pušku. Je velmi přesný i na 30m. Má jednu nevýhodu, na rozdíl od Jersonova Stormu, spoušť a natahovací páku ovládáš stejnou rukou (jako v reálu), takže musíš přehmatávat. Zas na druhou stranu často střílím v leže, takže kdybych přední ruka nedržel předpažbí, tak asi reju hlavní v zemi.
Je na zvážení ještě se podívat na odstřelovačky, které mají vlastní mířidla a prodávájí se bez optiky.
Sám se přiznám, že zvažuji manuální G3 od TM, jelikož jsem nikde nenašel pěknou manuální M14. :-)

11 kvě 2010, 11:51
Četař
Četař

Právě se rozhoduju mezi elektrikou a manual, a vzhledem k finanční situaci 14-ti letého studenta si můžu dovolit zbraň tak max. do 2000.
Většina elektrik co jsou pod cenou jsou "shity", a pak už se to veze na 3500-x.
Tento: http://airsoft.cz/shop/product_info.php?cPath=176_21_3_153&products_id=3288 zde již zmiňovaný manuál by odpovídal asi všemu co bych chtěl, ale přesto se chci optat, jaký je v porovnání s touto elektrikou: http://www.pazba.cz/zbozi/4056/Elektricka-airsoft-puska-G36-H-K--laser--kolimator.htm
Díky ;-)

18 kvě 2010, 16:54
Moderátor
Moderátor

Tohleto levný AEG rozhodně ne-e, má to plastovej mecháč a je to k ničemu. Slušný AEG pod 2000 jsou Mp5k od Galaxy (Morris jí má dokonce za 1500, ovšem skladem není a hned tak nebude), nebo starý AK-47 od Cymy (Cm.028, někde jsem jí viděl za rovný 2000 a dá se i teď sehnat poměrně dobře).

18 kvě 2010, 17:39
Profil ICQ
Četař
Četař

A ješťe jedna drobnost...sice je to mimo téma, ale není něco na styl glocka 18 full auto (elektrika)?? Neco mezi timto: http://anareus.cz/detail.php?id=1152, ozemz si myslím, že to nic moc nebude
A timto: http://www.armymarket.cz/g18c-kovovy-zaver-kwa-d2083
A vůbec, mám nějakou šanci s manualem mezi elektrikama?

Naposledy upravil Creed dne 18 kvě 2010, 18:20, celkově upraveno 1

18 kvě 2010, 17:55
Moderátor
Moderátor

ano, cinske AEP pistole:
http://www.airsoftguns.cz/katalog.php?& ... =77&list=1

spise vhodne jako zalozka a do baraku, zasah tak na 20 - 25m, ale proti aeg se v lese nechytaji.

18 kvě 2010, 18:08
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

Šanci s manuálem mezi elektrikama rozhodně máš, pokud se jedná spíš o menší akcičky - přestřelky v pár lidech. Bejt na akci, kde je padesát lidí co pružinu M130 považujou za základ, tak tu si s manuálem moc neužiješ...ono ani s AEG, ale to už je jiná kapitola.

18 kvě 2010, 19:22
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Griffon píše:
Šanci s manuálem mezi elektrikama rozhodně máš, pokud se jedná spíš o menší akcičky - přestřelky v pár lidech.

Pokud ti ostatní nebudou lamy, tak ani s touhle puškou šanci moc nemá. Zkoušel jsem ustřílet G36 a prostě se to nedá, když já vystřelím dvě nemířené střely a mým směrem za tu dobu přilétne třicet mířených.

Ta M57 (ve skutečnosti Beretta Storm) je rozhodně lepší než pistole a s rozumnou optikou je to dobrá zbraň, ale nablízko je i AEG s plastovým mecháčem učinnější - zejména pro člověka, který neumí střílet.

Každopádně kupovat Glocka s kovovým závěrem je podle mě prasárna, když i originál je plastový.

18 kvě 2010, 20:48
Generál major
Generál major

nekdo se tady ptal jestli de s tima cinskejma broknama od double eagle strilet jak se spaskou ze drzis spoust a jen pumpujes ... ANO, jde to a je to fajn ... jinak za sebe ji mohu doporucit fakt supr a do baraku je i dobrej ten mix gramaze, 0,12 +0,20 + 0,28 a rozptyl jak bejk strelba od boku ... jinak me tahle brokovnice mile prekvapila dostrelem kerej je urco vic jak 30m

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

20 kvě 2010, 08:47
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Generál major
Generál major

jeste jen abych dodal za me ti mohu doporucit jeste nakou pistoli od TM, hodne dobre zkusennosti mame s Coltem1911, fakt supr provedeni (tm zejo) a i po x letech strili porad nejdal ze vsech, je to vazne paradni zbran, navic kdybyste casem zmenili styl hry muzes si ji nechat jako zalozku k eletrice, i kdyz to se ti hodi i ta brokna, a jeste co mohu z vlastni zkusennosti doporucit je ten TM skorp vz.61, pomatuju si ze s touhle z brani to (svyho casu) us fakt i bolelo ... a jde s ni opravdu docela zasypat nepritele (nebrat doslova) ...

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

20 kvě 2010, 08:57
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Podporučík
Podporučík

Koupil jsem brokovnici z AS Morava za 500,- Kč. Klasickou pumpu s velkou pažbou. Střílí po jedné kuličce, ke zbrani 3x zásobník na 15 BB, štelovatelný hop-up. Střílím kule 0,28g a byl jsem docela překvapen dostřelem. Je zde výhoda, že se nemusí při natahování měnit úchop zbraně. Na novoročním manuálu jsem si po čase vyčenčoval zbraň se synem a marně jsem se pokoušel natahnout M16 za předpažbí :D než jsem si uvědomil, že jsem změnil kvér. Tahle brokárna ale z AS Morava zmizela, občas se ukáže na Aukru apod. Za ty prachy skvělá manuálka. Já jsem si na ní přidělal provizorní miřidla, která jsem ale již v zápalu boje někde potratil.

20 kvě 2010, 09:02
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Ještě bych rád poprosil o radu zkušenější :) - jak moc je třeba chránit obličej proti manuálním zbraním? Stačí mít brýle a kuklu? Nebo je třeba plastové masky? Nemlží se? Jak dobře jde vidět přes masky se síťovinou místo skla? Jakou ochranu byste doporučili jako nejlevnější, ale funkční variantu? Díky moc:)

21 kvě 2010, 20:24
Plukovník
Plukovník

Mno, nejvíc asi záleží na tom, jak máš pevné zuby. I manuální pistolí se dá ustřelit zub.
Nicméně drtivé většině lidí včetně holek postačují ochranné brýle začínající s cenou na 80 Kč. Certifikované, nic od číňanů nebo vietnamců. A pro jistotu je zblízka ostestovat nejsilnější zbraní, která ve hře je.

21 kvě 2010, 20:47
Plukovník
Plukovník

Začátečník sice nejsem ale nechci oživovat nějaké sto let staré téma, tak to dám sem. Chtěl bych si koupit manuální ČZ 75 ale nevím jakou, líbí se mi tyto dvě http://www.anareus.cz/detail.php?id=218 nebo http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ts_id=3482 zajímá mě hlavně dostřel, výdrž, celkové zpracování atd.

21 kvě 2010, 21:17
Plukovník
Plukovník

Zoracování bude lepší u Marui, ale ta druhá od ASG má dost možná lepší výkon (a hlavně má stavitelný HOP). V tomto případě si asi budeš muset vybrat, jestli spíše kvalitu, spolehlivost a velkou kapacitu Marui, nebo teoreticky o něco vyšší poruchovost, poloviční zásobník, větší dostřel a stavitelnost ASG.

21 kvě 2010, 21:47
Armádní generál
Armádní generál

Jen doplním že ta Marui je fakt nezničitelná záležitost a ikdyž na tom kámošovi z venku půlka věcí chybý a závěr při natahování pěkně drhne že se ani nevrací zpět... tak to furt střílí. Tohle bych u ASG rozhodně nečekal, zas na druhou stranu ASG má vzhledem k licenci od zbrojovky mnohem "hezčí" zpracování a pokud chceš zbraň spíš na koukání, než na střílení, volil bych ASG.

22 kvě 2010, 07:36
Plukovník
Plukovník

Díky za obsáhlé vysvětlení. Chci ji víceméně na koukání a to D se mi líbí víc. Má některá z nich funkční páčku shazování závěru?

22 kvě 2010, 10:35
Armádní generál
Armádní generál

ASG určitě ne, u Marui si nejsu jistej, ale myslím že taky nee. To mývají spíš dražší plynovky.

22 kvě 2010, 10:52
Četař
Četař

Takovej dotaz, je velikej rozdíl v manuálech od TM a UHC?
Např.:
http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ucts_id=90
http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ts_id=1845

22 kvě 2010, 13:21
Moderátor
Moderátor

Srovnáváš kvéry z různejch kategorií - UHC "těžkej" (klasika) a TM "lehkej" (levnější varianta bez hopu), takže v tomhle srovnání je určitě lepší UHC, ty levnější bezhopový verze vůbec nemá cenu kupovat. Ovšem pokud srovnáš TM HG a UHC HW, tak jsou rozhodně lepší kvéry od TM...teď už není rozdíl v ceně tak markantní, ale dřív byly UHCčka o dost levnější alternativou k TM.

22 kvě 2010, 13:29
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

reyes102 píše:
ASG určitě ne, u Marui si nejsu jistej, ale myslím že taky nee. To mývají spíš dražší plynovky.

Mám S&W 1911 manuál od KWC a ten to má. Viděl jsem to i na glocku 36 od HFC.

22 kvě 2010, 13:35
Kapitán
Kapitán

Můj Sig od HFC to má taky.

22 kvě 2010, 17:23
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 150 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další