AIRSOFTPRO - ocelový válec pro L96 (mb01)
Autor |
Zpráva |
rathy
Nadporučík
Registrován: 29 říj 2009, 19:17 Příspěvky: 300 Bydliště: Pardubice
|
 AIRSOFTPRO - ocelový válec pro L96 (mb01)
Předpokládám, že jsem první Dnes jsem měl v obchodě ASpro v ruce nový ocelový válce, který by měly bejt teoreticky po víkendu na trhu. Nechci, aby to vypadalo jako reklama, jen napíšu moje poznatky, samozřejmě bude rozhodujcí, jak dopadnou po nějakých dlouhodobých testech, ale jako poloviční vlastník MB01 jsem na ně čekal jako na smilování!!!!! Materiál je žíhaná ocel a na oťuk hezky zvoní  , tudíž nehrozí, aby se nějak lehce odřely nebo opotřebovaly uvnitř. Povrchová úprava je komplet černění, takže bude nutné válec pravidelně konzervovat(nejlepší prej Konkor), co se týče mazání uvnitř válce, tak samotnej výrobce, se kterým jsem se v prodejně taky bavil říkal, že silikonová vazelína je OK, ale pro provoz O-kroužku by byla klidně lepší teflonová vazelína nebo prej existuje nějakej hustší teflonovej sprej. Nevím, jakej má teflonka vliv na životnost gumovýho O-kroužku, ale ten jde lehce vyměnit a řekl bych, že dřív, jak za rok vlastnosti nezmění. Zadní čelo, kde je trn pro napínací páku, je v trubce zavařený a následně obráběný, takže je to v podstatě z jednoho kusu a nehrozí vytržení atd. Přední závit pro hlavu válce je přesně vyřezanej a hladkej, zkoušel jsem našroubovat černěnou ocelovou hlavu ASPro a sedí krásně. Podle informací, který jsem dostal, jsou k těm valcům i nový písty, který by nemělí mít deformační problémy starší generace pístů. Jak říkám, jejich parametry ověřej až testy, ale co jsem viděl, jsou fakt moc pěkně zpracovaný. PS: výkres spouštáku má ASPro v digitální podobě a čeká na vhodný CNC
_________________ Výroba spoušťáků L96 a MB01.... kontaktujte: rathyarms@seznam.cz
Only the strongest will survive!!!!
...kdo se bojí, nesmí do lesa - MAXIMUM UPGRADE
|
06 srp 2010, 21:57 |
|
 |
|
rathy
Nadporučík
|
 Re: AIRSOFTPRO - ocelový válec pro L96 (mb01)
...hmmmm, tak na netu bude nejdřív za 14dní, musí se na ně nechat udělat obal:-( ....nicméně, možná ho během těch 14ti dní koupim s kámošem a pak bych napsal výsledky a měření. Ještě ovšem budu muset pořešit spoušťák :-O
_________________ Výroba spoušťáků L96 a MB01.... kontaktujte: rathyarms@seznam.cz
|
10 srp 2010, 19:56 |
|
 |
|
rathy
Nadporučík
|
Než ten válec s kámošem koupíme, tak chceme mít hotovej spoušťák.....pustil jsem se teda do takovýho prototypu. Bočnice jsou 5,5mm ocel, mezi nima bude 12mm taženej hliníkovej plocháč, ze kterýho se přece jen líp piluje a neni potřeba taková pevnost (něco už z něj mám, ale ještě se to nedá prezentovat), když to všechno budou držet pohromadě nerezový zapuštěný M4 a M3....nerez má příjemnou tažnost a pevnost a jen tak nepraskne Je to v podstatě okopírovanej spoušťák MB01 s vypuštěním pojistnejch mechanismů. Vnitřní součástky budou stejný, krom "čepu" o kterej se opírá trn pružiny a záchytu pístu....jak píšu, je to prototyp a netuším, jak se to bude chovat při pružině okolo 200m/s.....pokud má někdo nějaký zkušenosti a užitečný rady, rád si je poslechnu 
Přílohy:
IMG_8392mini.jpg [ 209.13 KiB | Zobrazeno 21198 krát ]
IMG_8391mini.jpg [ 198 KiB | Zobrazeno 21198 krát ]
|
19 zář 2010, 22:25 |
|
 |
|
joseff
Moderátor
Registrován: 23 říj 2007, 11:58 Příspěvky: 2026 Bydliště: Domažlicko
|
Určitě bych zachoval pojistku, bez tý to nebude ono! Další věc je že bych určitě použil kuličkový ložisko na to prmepákování jako to má laylax. Když už se s tím kidáte tak ať to jde alespoň umáčknou jedním prstem 
_________________ Dark Hearts, Dark Intensions.....
|
20 zář 2010, 00:14 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
presne tak. dej tam stycnou plochu a proti ni lozisko jinak bude problem s cyklovanim (zmacknes spoust, vystreli spoust se vrati do puv, polohy ale zachyt pistu ne) a chod bude vsecko jen ne lehky a hladky  koukni se na zero trigger. pojistka je horsi. urco se udelat da, ale je to boj s mistem a dalsi oslabovani sten a mechanismus navic co se muze po...
_________________ If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?
Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!
|
20 zář 2010, 04:15 |
|
 |
|
rathy
Nadporučík
|
To ložisko tam už nenamachruju, musel bych udělat nový bočnice, a když už jsem si koupil šupléru, piloval to 2dny, a pak sháněl stojanovku a kupoval záhlubník, tak dodělám tohle, jak jsem to plánoval  .....btw, koukal jsem na to dneska asi hodinu a fakt mě nenapadá, jak tam dát pojistku jinak nevím, proč by se mi nevracel zýchyt pístu, budu to mít řečený jako origo spoušťák, takovejma těma drobnejma pružinkama z obou stran zachytu. Jinak jsem zkoušel nanečisto sestavit mechanismus v bočnicích, za záchyt jsem bral opravu velkou silou a spoušť jde zmáčknout celkem lehce, uvidím no. Každopádně mě pěkně štve, že jsem dřív nestudoval ty Zero triggery, ptž mě ten mechanismus naprosto uchvátil. To kuličkový ložisko, který se opírá o čelo páky k záchytu, je elegantní a jednoduchý řešení, akorát jsem nějak nepobral, jak se záchyt pístu vrací do původní polohy...je vidět, že spoušť má pružinku, ale nikde jsem ho nenašel rozebranej, takže vážne nechápu, co po stisknutí spouště a výstřelu vrátí záchyt pístu do původní polohy, a jak je to řešený. Až dodělám tenhle spošťák, tak zkusim vyšvyhnout ten s mechanismem podobnym Zero triggeru 
|
20 zář 2010, 21:07 |
|
 |
|
Legas
Nadrotmistr
|
Rathy, jako majitel MB 01 ti drzim palce at to vsechno vyjde a k tomu spoustaku v digitalni podobe jak si psal, ze ma ASpro, tak oni maji zero trigger? Ja jen jestli nevis, co by to mohlo byt a kolik by mohla byt cena. I kdyz u ASpro jsou ty ceny hodne dobry... Diky
|
21 zář 2010, 00:50 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
druha pruzina je zspod tahla takze ho tahne zped do vychozi polohy.
problem s zakladem je prave v tech dvou pruzinkach. test: vystrel, drz spoust vzadu, pust spoust - zasekne se bo zobak uz je vepredu a spoust porad dole. musis udelat novy cyklus (nezachyti se pist) nebo se naucit pracovat se spousti
_________________ If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?
|
21 zář 2010, 22:18 |
|
 |
|
Pikacu48
Svobodník
|
Zdravím, mám v plánu si koupit ten set z AirsoftPro s M170. Ale problém je v tom, že nejsem tak manuálně zručný, že bych si sám doma udělal spoušťák, ačkoliv to vypadá opravdu slibně  Chtěl jsem se proto zeptat, jestli mi vydrží původní díly tento set http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1268Předem moc děkuju za odpověď
|
23 zář 2010, 06:32 |
|
 |
|
BudWaiser
Major
|
vydží je otázka jak dlouho víc jak 2000 výstřelů ne.
_________________ Colt Government 1911 A1 RK-01 kalash AK-74U
"Úsťová rychlost vaší zbraně by nikdy neměla být vyšší než vaše IQ."
|
23 zář 2010, 13:34 |
|
 |
|
Pikacu48
Svobodník
|
Aha a asi nenajdu nějaký shop nebo něco, kde bych mohl sehnat ten spouštěsí mechanismus co? 
|
23 zář 2010, 15:28 |
|
 |
|
rathy
Nadporučík
|
Práce pokračuje.....sice to není CNC, ale aspoň jsem si procvičil základy pilování  Při prvních pokusech o sestavení, se zatím mechanismus chová tak, jak potřebuju. Zbývá usadit pružinky + pro tu co vrací spoušť ještě vypilovat součástku z hliníku. Potom doladím design  , tzn.slícovat všechny hrany atd. Co se týče původních součástek, tak minimálně záchyt pístu a trn o který se opírá pružina budou nahrazeny za ocel. Do budoucna sem chci dát ještě fotky výše zmíněnýho setu od ASPro (až ho koupíme  ), nějaký fotky sestavování a pak bych to rád vzal na chrono a vyfotil i výslednou úsťovku  ....snad to bude do konce roku 
Přílohy:
IMG_8849 mini.jpg [ 314.15 KiB | Zobrazeno 21029 krát ]
IMG_8841 mini.jpg [ 324.04 KiB | Zobrazeno 21029 krát ]
|
10 říj 2010, 23:24 |
|
 |
|
Pikacu48
Svobodník
|
Zdravím, ten spoušťový mechanismus vypadá opravdu dobře  Doufám, že také splní svůj účel  Já jsem byl trochu chcíplejší a pořídil jsem si spošťák odsud: http://www.zamerovac.cz/spoustovy-mecha ... 49864.htmlLidičky, můžu-li vám doporučit, znáte-li někoho, kdo je zručný a zvládne to udělat, ač za delší dobu, nechte si to udělat. Jelikož to, co mi přišlo za 2600,- bych dokázal udělat i já (a to nejsem zrovna nejšikovnější). Když mi to přišlo, byl jsem samosebou nadšený, čekal jsem na to dost dlouho, ale když jsem se na to dílo podíval z blízka a měl jsem co dělat, aby mi nevypadl čep se spouští... Takže čep se musel udělat nový, bylo taky nutné zarovnat vrch domečku, protože byl naprosto křivý a ke zbrani by nesedl. Sečteno, podtrženo, první dojem je naprosto zkažený. Tak jen počkám až mi přijde ještě jeden upgrade set a jsem zvědavý, jak se "spoušťák" zachová s M170. SOFTU ZDAR A SNIPŘEINĚ ZVLÁŠTĚ!! 
|
14 říj 2010, 06:41 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
pujde ztuha obcas se bude sekat.
been there, done it.
pak si dej pozor na prichyceni k telu- ty "packy" tam sou slabe privarene (potazmo slaby material) a lamou se. kdyz to otevres tak (aspon v tech co mi sly pod rukama) bylo kilo vazeliny a kovove piliny....
|
14 říj 2010, 09:56 |
|
 |
|
rathy
Nadporučík
|
Tak spoušťák je komplet hotovej a "namočenej" v Konkoru, při prvních 50ti výstřelech na základ fungoval na 100%, stisknutí spouště je lehčí než to bylo v základnim, ptž jsem si trochu pohrál s ploškou na páce, o kterou zabírá spoušť. Kamarád a vlastník pušky( tímto zdravím Jardu  ) o víkendu dokonce vyhrabal v garáži pekněj pozinkovanej ocelovej hranol 6x6mm ( byl to 4hranej klíč na kosu  , takže bláto ta ocel není  ) a povedlo se mu z něj vypilovat pěkněj trn pro opření pružiny, kterej vydrží už pravděpodobně všechno. Bohužel záchyt pístu zatím původní, ale počítám s tím, že uletí a pak vypiluju novej......neví někdo, co cca vydrží??? btw, dnes jsem měl v ruce ten novej červenej píst, co je v setu s ocelovym válcem ASPro a vypadá vážně hezky, precizně vyrobenej a rozhodně mu nehrozí, že by se deformoval....bohužel to je na úkor hmotnosti, ale 42g není zas tak moc.....ovšem jakou to má dopadovou energii na hlavu válce při M190 vážně nevim 
|
18 říj 2010, 20:44 |
|
 |
|
Legas
Nadrotmistr
|
Rathy, vrací se ti spoust po vystrelu?  ja ted deal spoustak s inspiraci u Vocasa a vsimam si ze tam nemas pruzinku na vraceni spouste
|
15 lis 2010, 16:19 |
|
 |
|
rathy
Nadporučík
|
Legas píše: Rathy, vrací se ti spoust po vystrelu?  ja ted deal spoustak s inspiraci u Vocasa a vsimam si ze tam nemas pruzinku na vraceni spouste Spoušť se mi bez problémů vrací. Ta pružinka tam je, jen není fotka, kde by to s ní bylo v rozebranym stavu. Pružinka je v tom hliníkovym kvádru, kterej je vidět ze spoda před spouští a není na těch starších fotkách.
|
16 lis 2010, 00:06 |
|
 |
|
vocko123
Štábní praporčík
|
A nevis na kolik tě vyšel materiál na výrobu toho spoustaku? a delal jsi to podle nejakeho planu nebo jenom podle toho stareho spoustaku?
diky
|
16 lis 2010, 07:20 |
|
 |
|
rathy
Nadporučík
|
Noooo, plocháč 5,5mm, ze kterýho jsou bočnice jsem vyhrabal u táty v garáži. Hliník vevnitř mi uřízli v Pardubicích v Alupě, 12x50x300 a vyšel asi na 70,- nerezový šrouby byly tušim nějak za 50,-. Jinak jsem kupoval záhlubník na zapuštěný šrouby(140,-), kterej byl nakonec stejně na prd, ptž ty díry byly stejně šišatý, i když se to dělalo na strojní vrtačce, a ještě jsem koupil pár vrtáků, cena asi do 30,- ....jinak všechno nářadí bylo buď u táty nebo u kamarádů a celý to je vypilovaný, kromě děr tam žádný obrábění neproběhlo. Z původního spoušťáku jsem vzal pár rozměrů, umístění pružinek a mechanismus, zbytek jsem vymyslel, žádný plány neexistujou. Teď už bych to ale udělal jednodušejc 
|
16 lis 2010, 11:22 |
|
 |
|
vocko123
Štábní praporčík
|
rathy píše: Noooo, plocháč 5,5mm, ze kterýho jsou bočnice jsem vyhrabal u táty v garáži. Hliník vevnitř mi uřízli v Pardubicích v Alupě, 12x50x300 a vyšel asi na 70,- nerezový šrouby byly tušim nějak za 50,-. Jinak jsem kupoval záhlubník na zapuštěný šrouby(140,-), kterej byl nakonec stejně na prd, ptž ty díry byly stejně šišatý, i když se to dělalo na strojní vrtačce, a ještě jsem koupil pár vrtáků, cena asi do 30,- ....jinak všechno nářadí bylo buď u táty nebo u kamarádů a celý to je vypilovaný, kromě děr tam žádný obrábění neproběhlo. Z původního spoušťáku jsem vzal pár rozměrů, umístění pružinek a mechanismus, zbytek jsem vymyslel, žádný plány neexistujou. Teď už bych to ale udělal jednodušejc  Jo dik, az bude cas a budu mit nejaky stary spoustak tak si ho taky zkusim vyrobit:) Jo a jeste neco, MB-03 (remington 700) ma stejny spoustovy mechanismus jak ta MB-01??
Naposledy upravil vocko123 dne 16 lis 2010, 16:47, celkově upraveno 1
|
16 lis 2010, 14:21 |
|
 |
|
Legas
Nadrotmistr
|
nemyslel jsi mb 01???
|
16 lis 2010, 16:40 |
|
 |
|
vocko123
Štábní praporčík
|
Legas píše: nemyslel jsi mb 01??? Jo, ptal jsem se jestli MB 3 ma stejny jak MB 1, srry opravim to 
|
16 lis 2010, 16:46 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
vocko123 píše: rathy píše: Noooo, plocháč 5,5mm, ze kterýho jsou bočnice jsem vyhrabal u táty v garáži. Hliník vevnitř mi uřízli v Pardubicích v Alupě, 12x50x300 a vyšel asi na 70,- nerezový šrouby byly tušim nějak za 50,-. Jinak jsem kupoval záhlubník na zapuštěný šrouby(140,-), kterej byl nakonec stejně na prd, ptž ty díry byly stejně šišatý, i když se to dělalo na strojní vrtačce, a ještě jsem koupil pár vrtáků, cena asi do 30,- ....jinak všechno nářadí bylo buď u táty nebo u kamarádů a celý to je vypilovaný, kromě děr tam žádný obrábění neproběhlo. Z původního spoušťáku jsem vzal pár rozměrů, umístění pružinek a mechanismus, zbytek jsem vymyslel, žádný plány neexistujou. Teď už bych to ale udělal jednodušejc  Jo dik, az bude cas a budu mit nejaky stary spoustak tak si ho taky zkusim vyrobit:) Jo a jeste neco, MB-03 (remington 700) ma stejny spoustovy mechanismus jak ta MB-01?? Ne, má jinej.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
16 lis 2010, 17:37 |
|
 |
|
rathy
Nadporučík
|
nooo, podle toho, co jsem našel ty spoušťáky vypadaj úplně jinak http://www.airsplat.com/Items/AR-WELL-MB03-L.htma mechanismus bude asi taky úplně jinej http://img364.imageshack.us/i/guide5un2.jpg/
|
16 lis 2010, 17:40 |
|
 |
|
rathy
Nadporučík
|
Aktuální informace, AIRSOFTPRO má na skladě posledních, cca 8ks ocelových válců a další serie bude pravděpodobně NEREZ ...nejspíš to výjde dráž než současnej ocelovej černěnej, ale zase to bude naprosto bez hrozby poškrábání a reznutí. Ale pokud někdo čistí a maže zbraň docela často a vadilo by mu v lese házet prasátka, tak černá ocel je jasná volba. S kamarádem jsem se shodnul, že počkáme na nerez....prý bude možná do měsíce vyrobeno pak bych sem konečně rád dal fotky z montáže setu, výslednou úsťovku s M190 + nějaký poznatky ke střelbě a přesnosti s použitím ASPro hop komory, kterou už máme skoro půl roku doma 
|
09 úno 2011, 16:25 |
|
 |
|
lukyneky
Praporčík
|
Ahoj Rathy, mám takový dotaz jestli by jsi nebyl ochoten "na zakazku" udělat spoušták ..... když jsem koukal na to co si sem dal za obrázky klobouk dolů, vím že je to tak trochu blbý aby za tebou kdokoli přišel a řekl si o spoušták,ale máš s ním jistě velké skušenosti, šlo by jen o výrobu "těla" dalo by se říci spoušták bez těch 4 součástek, žádná pojistka nic takoveho nemusís vymýšlet byla by to kopie toho tvého spuštáku akorát ty vnitřnosti bych si upiloval jako je zachyt pístu, držák přužiny, spoušt bych nechal základ, jen se ptám ale třeba rád bych se s tebou dal aspoň do bližšího kontaktu, pardubice nejsou daleko a při předání bych byl osobně, samozřejmě za tvůj skvělý spoušták bych tučně zaplatil .....
Na tohleto máš soukromé zprávy! Griffon
_________________ M107 HPA semi 230 m/s
"Máš strach ? to já o tebe jo"
|
10 úno 2011, 19:39 |
|
 |
|
rathy
Nadporučík
|
Klidně mi PM pište a nebojte se, odpovím všem 
|
10 úno 2011, 22:11 |
|
 |
|
rathy
Nadporučík
|
Zdravíčko pánové, tak jsem dnes(stejně jako skoro každý den od minulého týdne  ) zašel do AirsoftPro a konečně jsem se dočkal...... Nerezový válec pro MB01(L96) tak jsem si hned koupil ceý set s M190, aby nebyla nuda  Zpracovní zbytku setu jistě všichni znáte, kvalita za ty peníze dostačující, svojí funkci plní. Co se týče novýho nerezovýho válce, tak je kurde fajne!!! Já ho ještě uvnitř nestihnul vyčistit od pilin atd(nedočkavě jsem ho chtěl nevyčištěněj v surovym stavu), tak tam je trochu binec, nicméně svařený to je hezky, trn pro napínací páku je udělanej dobře a závity jsou kvalitně vyříznutý. Materiál je tedy nerez a jak se dá předpokládat, nerez nerezne  . Můžete si tedy vybrat, jestli chcete na nepřítele házet prasátka a nemuset věnovat takovou pozronost povětrnostním vlivům a stavu černění, nebo koupíte černej a budete "invisible" za cenu pravidelnýho čištění a mazání, jako prevenci proti korozi a poškrábání černění. Nerez má oproti klasický oceli trochu jiný mechanický vlastnosti, nicméně to při silovejch působeních v AS asi moc nepoznáte a nehraje to roli. Vnitřní povrch je dostatečně hladkej, ale není leštěnej, to by stálo asi o pár korun víc. Tovární povrch naprosto stačí a plní funkci jakou má, ale pokud je někdo kutil a fajnšmekk, určitě není problém si vyrobit z nějakýho šroubu, šikovně poskládanejch hadrů, leštící pasty a např akuvrtačky leštící nástroj, kterym se dá vnitřní pracovní povrch vyleštit do zrcadla. No a pokud chcete to úplně nejlepší a nevadí vám žlutá barva, tak se dá nerez za pár korun potáhnout nitridem titanu, čím se povrcvh v tenký vrstvě stává fakt hodně tvrdym a nehrozí nějaký poškrábání a opotřebení.....torufám si říct, že je to pak nesmrtlný. K válcům jsou ještě udělaný nerezový hlavy válce, ale ty ještě dneska neměl Honza Chybů slepený s dorazvejma gumama, tak mám černou ocelovou. Abych to shrnul, je to za málo peněz hodně muziky, a tim, že je to nerez bez povrchovky si s tim člověk může ještě vyhrát a dát do toho trochu sebe  ....ale na druhou stranu, tak jak to koupíte to bude jistě dostatečně sloužit. btw, na netu to nehledejte, bude to tam asi nejdřív během víkendu......páč jsem první, heč  A cenu neprozradím, na to si musíte počkat  , ale jak říkám, za málo peněz dost muziky
|
01 čer 2011, 21:46 |
|
 |
|
ledyul
Rotný
|
Pak sem napiš, jak je to s odolností dílů (třeba po 2500 ranách jestli se deformují či jiné zk****** problémy:)
|
02 čer 2011, 20:42 |
|
 |
|
Darken01
Generál poručík
|
mnusím poděkovat za pěknou rezenci, nicméně mi mrzí že je to recenze jen z hlediska zpracování.Osobně by mě zajímalo jak je na tom výdrž ( viz.ledyul ) ale hlavně co to dělá s ustovkou, respektive jak je na tom těsnost a okolik se zvedla případně ustovka atd:. Sam sem vlastnil prvni upgrade set od ASPro tenkrat na 150 brko, ale takovy to slabounky nikoliv pravy brko ( bavíme se o temném pravěku upgrad čehokoliv pro manualky pokavad to clovek neobjednal z chiny ). Děkuji
_________________ TO JE SAMÝ CALL OF DUTY A PAK HOVNO KDO NEDOKÁŽE TŘI DNY SRÁT A CHCÁT DO KALHOT NENÍ U MĚ SNIPER !!! KDO SE BOJÍ SMRTI UMÍRÁ KAŽDÝ DEN
http://www.scpmc.estranky.cz/
|
03 čer 2011, 15:24 |
|
 |
|
|