Autor |
Zpráva |
O´Neill
Podporučík
|
Re: SRC G36KV vzduch
Polci: Tak to máš docela štěstí, že ti to běhá, u SRC bych se totiž ani nedivil křivýmu tělu.
|
26 lis 2011, 13:53 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
Registrován: 05 zář 2011, 19:08 Příspěvky: 152 Bydliště: Plzeň, Rakovník
|
Běhá mi to na GD SP120 131 m/s a s SP130 145 m/s. Má to Prowin komoru, upravenou Guru trysku, nějakej chromovanej válec co jsem koupil od někoho za stovku. Mech a motor CA jsem sehnal od kámoše v kvéru na díly, pušku samotnou za 2000 jako nefunkční (dva roky zpátky to byla dobrá cena). Byla to ještě II. generace. Všeho všudy mě vyšla jen asi na 7000 s Prometheus hlavní (2. jakost za 900, je trochu ohlá ... koupil jsem jí proto, že v takhle dlouhý pušce se žvejkačkovou vnější hlavní by se stejně ohla). Tak nízká cena je daná tim, že jsem plno dílů taky měl, za 6 let co se zabývam montáží kvérů se toho hodně nahromadí a dá se použít, a navíc jsem hroznej škrt, nikdy bych nedal velký prachy do zbraně Zásobníková šachta je Marui, pažbička taky. Jinak celý tělo je SRC, akorát uvažuju že tam dam ještě Marui bázi hlavně. Momentálně jsem jí dopřál k vánocum airsoftpro set vzduchotecnhiky, ale je tam dlouhá tryska že mi neprojdou kule, tak jsem si s ní zrovna hrál ve vrtačce, jenom jsem pučil měřák a nevim jestli mi to k něčemu bylo Nikdo to ale neberte jako recept, AS zbraně jsou dělaný v hračkoidní kvalitě a co kus to originál snad kromě Marui.
|
26 lis 2011, 15:27 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
|
O'Neill: Neni to štěstí ale práce počítaná ne na hodiny, ale dny čistýho času. Neboli, když neni po večerech co dělat SRC je hrozná firma, fakt buď nechat v základu nebo měnit jenom brko, ale to tělo mě docela překvapilo. Materiál je slušnej, vypadá hezky a nevrže. Tuhost u G36 neřešim, protože Marui to udělala pro céčko a talhe konstrukce prostě nemůže bejt tuhá.
|
26 lis 2011, 15:33 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
No IMHO v tvém případě, kdy jedeš na TM, či později CA mechu to fakt nejsou dny, ale opravdu jen hodiny, protože vyladit značkovej mecháč je v porovnání s vyladěním sračky jako SRC, opravdu hračka. Já mám bohužel jen SRC mech, a ten očividně dát do maximálního pořádku nejde...Je to neskutečnej šrot. Jen se modlím, ať koupím za pakatel nějaký starší JGčko, protože když do toho naházím všechny díly, co jsem dal do SRC...tak mi to s tou 130 bude házet ku 150ti a ne že ne!
Ale ať to uzavřem, pro některé případné zájemce...COKOLIV je lepší než SRC.
|
27 lis 2011, 04:13 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
|
Géčka jsou hajzli na vyladění (a co teprve když je od SRC ...), většina konfigurací nejede nebo jede na menší úsťovce než je číslo pružiny. S tim tvym dovětkem souhlasim, SRC má sice docela dobrý tělo ale ten mecháč je hroznej. Pamatuju si, jak jsem to poprvý otvíral, nešel mi zavřít a pořád se to na něčem houpalo. Tak jsem se na**al, prostě to násilim zavřel a utáhnul a přesto to fungovalo Taky mě udivuje, jak někdo dokáže udělat něco, co se dává dohromady brutálnim násilim a při otvírání to všechno vypadá vlastní vahou.
|
27 lis 2011, 07:51 |
|
|
|
Knaak
Praporčík
|
Mohu potvrdit, tělo SRC je pěkné, nikde nic nevrže. S kámošem si upravujem své zbraně, on má M4 těž od SRC. Problém s mechaboxem jsem já ani on neměl. Vše sedí, ničeho křivého jsme si nevšimli, možná máme štestí na dobré kusy. Trochu odbočím: M4 SRC by neměla mýt atypické díly jako G36? Pokud ano, jaké? Zpátky k G36: známý je soustružník v jedné větší firmě, stálo by za pokus u nich nechat vyrobit hliníkovou trysku, přesnou kopiji té plastové SRC? Tohle bych ješte zkusil, jinak na to kašlu. Nechám díly než odejdou a pak vše vyměním. Nebo si pořídím jinou zbraň, pokud bude výhodná koupě.
|
27 lis 2011, 16:28 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
I kdyby to byli schopní vyrobit, nepomůžeš si. Problém je totiž v tom, že G36 tryska je o dost úžší než trysky do jiných zbraní, kde není problém použít dva O kroužky. Proto se třeba i do ASPro G36 trysky dává jen jeden O kroužek, protože drážká pro druhý už by byla skrz stěnu, tedy nepoužitelné. A to je taky důvod proč všechny trysky G36 jsou víceméně na stejném levelu, všechny mají jen jeden O kroužek - ASPro, GURU i 3. GEN SRC tryska G36 jsou na tom s těsností identické - true story, mám to odzkoušené.
|
27 lis 2011, 19:31 |
|
|
|
Knaak
Praporčík
|
Pokud je těsnost trysek stejná u všech výrobců a těsnění není moc dobré, má vůbec smysl do G36 nehledě na výrobce dávát kvalitnějsí hop komoru ProWin?
Co myslíte, bylo by lepší do mého SRC narvat 130 pružinu a střílet dokud to půjde a pak vše vyměnit nebo dát 120 a nechat to? Když u SRC není jisté, že celkový výkon nebude niží, než by měl být na pružinu 130 a jen se mi budou zbytečně namáhat díly.
|
28 lis 2011, 17:06 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
|
G36 tryska je užší v tom, že nemá rozšířenej límec. Dělají se trysky bez límce přímo pro géčka (třeba Guarder, což je velice kvalitní tryska). Do Prowin komory vleze Guru tryska, která má límec jen na začátku a dvě těsnění, ale tam je problém v tom, že géčka obecně špatně podávaj a dva o-kroužky to ještě zhorší, tryska má pak moc tuhej chod.
O'Neill: ta tryska co je uvnitř v základu má těsnění nebo malou vůli? Nevim jestli udělali od tý doby update, ale co jsem tři roky zpátky dělal III. generaci, tak tam byla modrá plastová tryska co měla vachtl jako prase.
|
28 lis 2011, 17:13 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Knaak: Záleží jestli jsi to tvé SRC už otvíral. Pokud ne, tak bych do něj pro jistotu raději ani nelez. Pokud ano, a po složení stále funguje korektně, tak tam vlez, přetěsni vzduch, nechcej M120, a s trochou štěstí by ti to mohlo hodit okolo 130ms.
Silnější brko nemá smysl, jelikož limit SRC komory je lehce přes 130ms.
Polci: To už je tam trošku update, je tam černá plastová, s jedním těsněním. Těsní jakžtakž dobře, ale to jen v případě že není promazaný výfuk, aby na něm tryska lépe jezdila. Jakmile se to lehce mázne, tak v něm sice jezdí krásně, ale zároveň netěsní ani prd.
Tryska si taky moc nerozumí s ráminkem podávače - long story short - když je tryska na ramínku, jsou tam neskutečné úniky, které si nedovedu vysvětlit...
Naposledy upravil O´Neill dne 08 pro 2011, 15:13, celkově upraveno 1
|
29 lis 2011, 09:29 |
|
|
|
Knaak
Praporčík
|
O´Neill: už jsem tal lezl - nová hlava pístu, válec , hop guma, hlaveň a kabeláž. Dobrá, dám jen tu 120. Když nenamažu výfuk, jak píšeš, bude tryska jezdit dobře? Aby se nezadrhávala.
Měl jsem původně koupenou novou trysku od SHS. Byla ale menší než původní (jsem ji nezměřil) a nešla do původního ramínka. Ale SRC tryska tam sedí dobře. Jestli tam jsou velké úniky to nevím, tak zkušený nejsem. Mě se se to zdálo dobré.
|
29 lis 2011, 09:52 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Tak těsnost můžeš zkusit tak, že když už máš mech připravený na zavření, budeš držet prst na trysce, a zkusit zasunout píst do válce. Je to klasický test vzduchu, jen je důležité, aby bylo ramínko nasazené na trysce.
A pokud to nebudeš mazat, tak by se zadrhávat snad neměla, musíš vyzkoušet.
|
29 lis 2011, 10:58 |
|
|
|
Knaak
Praporčík
|
Dobrá zkusím se ji nepromazat a zaměřím se na to ramínko. Pokud seženu jinou šachtu, dám tam ProWin komoru a jinou vzduchotechniku. Pokud ne zkusím zapracovat na utěsnění. Zbraň budu upravovat asi za 2-3 měsíce. Pak sem dám info jak to dopadlo, jaká byla úsťová rychlost před a po upgradu, jaké se vyskytly problémy při instalaci atd.
|
30 lis 2011, 12:18 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
|
Prowin funguje dobře s hliníkovejma tryskama Guru nebo ASPro (pokud se bavíme o CA a TM mechaboxech), ale konkrétní délka je otázka. V každym případě tryska musí mít krátký osazení nebo nejlíp vůbec žádný (stejný vnější průměr po celé délce).
|
30 lis 2011, 15:17 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Knaak: Nový vzduch a jinou komoru jsem zkoušel, nefungovalo to s CA ani ProWin komorou. Jakžtakž to fungovalo jen s JG komorou a novým vzduchem, ale stejně úsťovka velice kolísala (v rozmezí 130-150ms s M130 ASpro)
SRC není kvér na upgrade, fakt si raději pořiď třeba JG, a tam udělej co tě jen napadne...
|
01 pro 2011, 12:14 |
|
|
|
Knaak
Praporčík
|
O´Neill: to už jsi psal ve starším příspěvku, že to moc nešlo. Mě se prostě nezdá, že se stím SRC nic neudělá. Jsem takový šťoural, který pokud to sám nezkusí, tak tomu nevěří. Novou šachtu jsem sehnal, už jen komoru, vzduch, pevné nervy a zkusím to smontovat. Buď to pude nebo ne. Pokud ne, rád uznám, že jsi měl pravdu.
|
01 pro 2011, 17:43 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Hele klidně do toho běž, přeju hodně štěstí, třeba ti to bude běhat. Na mě se totiž v poslední době valí zkušeností ostatních, kteří SRC s novým vzduchem a komorou rozchodili bez problému...Hádám,že jsem měl, jako už tradičně, špatnej kus...
|
04 pro 2011, 22:24 |
|
|
|
Knaak
Praporčík
|
Našel jsem na stránkách SRC - http://www.starrainbow.com.tw/up_2.htm , v pravo dole hliníkovou trysku pro G36. Možná by stálo za to ji zkusit, jestli se tím zlepší utěsnění a zmenší uniky vzduchu. Je zajímavě, že tato tryska má rozšířěné tělo, a asi i dva těsnící o kroužky. Ostatní trysky i precizní plastová SRC jsou užší s jedním těsněním. Když je to přímo od výrobce , mělo by to být funkční. Zkusím o ní zjistit více. Má ji někdo?
|
06 pro 2011, 10:36 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
No, tryska sice vypadá skvěle, navíc když má dva O kroužky tak snad musí těsnit i sh*t jako SRC, ale jsou tady dva problémy, které mě trápí: 1,) Funkčnost trysky - ano, je to SRC tryska pro SRC kvér, ale když jsem viděl kolik SRCčko má proměnných, tak bych se ani nedivil, že by to nebylo úplně košér. 2,) Především - tryskou si asi nepomůžeme. Vzduch potom (po výměně hlavy pístu) bude sice maximálně utěsněn (vycházím tedy z toho, že tryska se dvěmi O kroužky bude těsnit maximálně), ale nezapomínejme na hop up komoru - tam jsou totiž neskutečné úniky. Takže sice dostaneme perfektně zatěsněný vzduch, ale v komoře to zase nejspíš uteče, a pak jsme tam kde jsme byli... Každopádně vyzkoušet se to může... BTW měl bych prosbu - mohl bys mi prosím přeměřit a říct přesné rozměry "přítlačného válečku" v SRC hopce? Mám namysli tu železnou hovadinku, která se dává na vrch gumičky do komory, aby se určoval přítlak. (to vedle gumičky napravo http://eagleguns.cz/shop/img/katalog/sr ... g36-fm.jpg) Podařilo se mi ho totiž ztratit, a kupovat kvůli tomu drahou, a na dvě věci komoru, to fakt ne... Edit Tryska je k dispozici na Zaměřovač.cz (potvrzeno, že se skutečná jedná o hliníkovou SRC trysku se dvěmi O kroužky) - jakmile kvér uvedu do funkčnosti, pravděpodobně do toho zainvestuju a vyzkouším. Třeba se mýlím a hopka dá více než lehce nad 130ms.
|
08 pro 2011, 14:55 |
|
|
|
Knaak
Praporčík
|
Jsi si jistý, že je to opravdu ta SRC? Jsi jim tam psal? Na zahraníčních forech psal maník, že tryska má jen jeden těsnící kroužek a nejde do jiných hop komor, ale jen do SRC. Jestli lépe těsní a kolik přidává, to nepsal. Psal jsem do SRC pár dotazů na hliníkovou trysku (ťěsnost, poček o kroužků... ) a napsali mi - zkuste naši POM trysku. Debiláci. Já ji dávat nebudu, dám ProWin. Jen jsem na ni narazil a chtěl jsem zjistit o ní nějaké informace . Čím víc člověk o problémech SRC G36 ví, tím lépe. Jasan, změřím to a dám vědět. Potřebuješ to rychle? Zatím nemám kvér rozebranej.
|
08 pro 2011, 20:29 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Jop, psal jsem do Zamerovace konkrétně otázka byla, zda-li se jedná o SRC hliníkovou trysku se dvěmi O kroužky + jsem přidal odkaz přímo na SRC stránky, abych upřesnil přesně o co se mi jedná, a bylo mi řečeno, že je to ona. Já to asi vyzkouším, ale nejdříve musím rozchodit kvér (vše původní, ale doufám, že jen blbě složený mech, protože vzduchy dává pěkné a tryska se vrací, ale když to dám do těla, tak to nestřílí), pokud to po přeskládání bude fungovat, tak s tím skočím na chrono, ale pravděpodobně ať bude výsledek jakýkoliv, do té hliníkové půjdu. Ad hopka - v zásadě na tom nespěchám, ale čím dříve tím lépe, jelikož bez něj vlastně nemám možnost odzkoušet, jestli mech po přeskládání funguje korektně nebo ne. Jinak do SRC napíšu taky, třeba se ještě pobavíme nad odpovědí, kór když tys dostal takovou, jakou jsi dostal EDIT Tak buď v SRC neumí anglicky, nebo jsou úplně vypatlaní (možnost, kterou vybírám); napsal jsem jim, ať mi něco napíšou k té jejich trysce, schválně jsem ještě zdůraznil, že mám zájem o tu Aluminum Air Nozzle, kterou mají na webu, a borec mi odepíše, že UP-36 (což je kodové označení pro tu trysku, nicméně on to použil jako pro samotnou zbraň) používá POM s jedním O kroužkem...Když vidím jejich odpovědi na naprosto triviální dotaz, tak se opravdu vůbec nedivím, že jejich kvéry vypadají tak jak vypadají...
|
09 pro 2011, 00:22 |
|
|
|
Knaak
Praporčík
|
Až tu trysku zkušíš, napiš jaká je, jestli se vyplatí oproti plastové. Takže jsi z SRC dostal stejně vypatlanou odpověď jako já. Škoda slov.
Změřil jsem ti ten kovový přítlak, bude ale docela náročné ho vyrobit. Rozměry jsou v mm. Možná by bylo lepší koupit komoru od SHS. Je sice plastová, ale stoji jen 190 Kč. A použít z ní přítlak. Jediný rozdíl je , že SHS má v přítlaku prohlubeň na přítlačný váleček a SRC má již váleček ve tvaru písmene H jako součást celého přítlaku.
Přílohy:
kkkk.png [ 20.15 KiB | Zobrazeno 14217 krát ]
|
11 pro 2011, 13:10 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Pokud to rozchodím, tak bych ji určitě vyzkoušel.
Za ty rozměry ti děkuju, nicméně jak to vidím, tak vyrobit bude asi opravdu problém...Doma mám CA i ProWin komoru, bohužel obojí používají klasický přitlačný váleček...Takže buď koupím jak říkáš SHSku, nebo holt to SRC ... Ksakru, to jsem si dal...
|
11 pro 2011, 16:21 |
|
|
|
Knaak
Praporčík
|
A co zkusit dát váleček a přítlak z CA komory do SRC? Teď jsi mi dal brouka do hlavy. Jdou díly z SRC použít na ProWin komoru? Mohl bys to vyzkoušet? Abych ji nekoupil a pak nezjistil, že je mi nanic.
|
11 pro 2011, 20:08 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Můžeš použít vše - prstenec, přítlak a těsnící O kroužek.
Mimochodem, odpověděl jsem SRC na jejich nedostačující odpověď, a dostalo se mi vskutku zajímavé odpovědi -
"UP-36 Aluminum air nozzle with one o-ring. The POM sealing is better than metal but metal is more stronger."
Takže dle jejich slov je ta hliníková vlastně absolutně k ničemu, protože tryska potřebuje jen utěsnění, na kvalitě materiálu nezáleží, když nemá styčné plochy jako hlava pístu či vále, které prostě potřebují být z kvalitního materiálu.
Naposledy upravil O´Neill dne 28 pro 2011, 00:20, celkově upraveno 1
|
12 pro 2011, 09:09 |
|
|
|
Knaak
Praporčík
|
Tak to je v háji. Myslel jsem, že to půjdou díly z SRC komory na ProWin přendat. Nejde to tam nějak upravit?
Mohl by někdo, kdo má ProWin komoru v G36 SRC napsat. Jak ji měnil? Tedy, jestli jdou díly z SRC hop komory použít nebo se musí koupit jiná komora a zní to přendat?
Dobrá, takže jediná možnost je vyměnit těsnící koružek na plastové trysce. Když je ta hliníková nanic.
Naposledy upravil Knaak dne 12 pro 2011, 17:23, celkově upraveno 1
|
12 pro 2011, 12:28 |
|
|
|
Shav0
Kapitán
|
Když už jsme u toho upgradu (sice se to netýká jen vzduchu v SRC G36), ale chystám se upravit vnitřek, ale když to tak pročítám tak to je celkem oříšek. Můžete mi tak nějak říct co se vlastně v SRC G36 LV 3. generace dá vyměnit aniž by v tom byli takovýhle problémy zda si to sedne či ne? ... zatim jsem měnil jen pružinu na M120 a dával jsem černou guarderku gumu... Takže co by se tedy ještě dalo (bez větších problémů) vyměnit a byl by to krok k lepšímu?
_________________ Airsoft 18+ Upgrade 120 Max
|
12 pro 2011, 14:17 |
|
|
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
kabelaz, motor, kola, pist
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
12 pro 2011, 14:35 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
+ hlava pístu.
Hlava válce, tryska, i komora bez kompromisně musí zůstat původní.
|
12 pro 2011, 17:42 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Knaak píše: A co zkusit dát váleček a přítlak z CA komory do SRC? Teď jsi mi dal brouka do hlavy. Jdou díly z SRC použít na ProWin komoru? Mohl bys to vyzkoušet? Abych ji nekoupil a pak nezjistil, že je mi nanic. SRC i ProWin komory jsou co se dílu týče kompatibilní. Použiješ prakticky celou hopku - železný přítlak, prstenec, těsnící O kroužek.
|
28 pro 2011, 00:04 |
|
|
|
|